Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

poczatkujacej osobie to chyba bez znaczenia ( tzn moim zdaniem nie szmaciany bo nim sie naprawde fatalnie rzuca to samo tyczy sie softlite) ale poczatkujacemu psu z kolei szmaciany lub soft :p

pozdrawiam

Posted

Ale na szmaciany się najlepiej ''napala'' [:eviltong:]. Bo jest miękki, a pies do twardego może się zrazić. Tak mi się wydaje. Ale jeśli do rzucania to ja jestem z CS zadowolona. :)

Posted

palma- alez oczywiscie masz racje, tylko mi chodzilo o to ze poczatkujacej osobie- jako nauka samych rzutow- bez psa :lol: tylko zeby sie samemu nauczyc rzucac to napewno nie tymi szmatkami :cool3: a dla psa jaknajbardziej szmatka- moja sucz nadal swoje trixie szmaciane uwielbia ;). ale w sumie i tak wyszlo ze na nakrecanie psa trzeba miec jeden z miekkich dyskow- a dla siebie "normalny"- twardszy zeby juz saamemu szlifowac rzuty ( wlaczajac znajomych/rodzine/etc co by nie trzeba bylo samemu za nimi latac :diabloti:

pozdrawiam

Guest Mrzewinska
Posted

palma napisał(a):
O taaaaak ..... samemu latać za dyskiem .... jak to boli :lol: Aż się bliżej rzuca :lol: :diabloti: :eviltong: ;)

Palma, krakowskiemu talerzomaniakowi chetnie uzycze moja psice, bedzie przynosic bez konca, moze byc dla kogos psem treningowym, jej sie nie da zniechecic, a zameczyc baaaardzo trudno - ja startowac nie bede, za malom sprawna fizycznie. A tak - ktos sie nauczy rzutow, a ona bedzie szczesliwa....
To naprawde propozycja na serio.
Zofia

Posted

Mrzewinska napisał(a):
Palma, krakowskiemu talerzomaniakowi chetnie uzycze moja psice, bedzie przynosic bez konca, moze byc dla kogos psem treningowym, jej sie nie da zniechecic, a zameczyc baaaardzo trudno - ja startowac nie bede, za malom sprawna fizycznie. A tak - ktos sie nauczy rzutow, a ona bedzie szczesliwa....
To naprawde propozycja na serio.
Zofia

Chętnie skorzystam .... ale mam pół polski do Ciebie :lol: :cool3: :evil_lol: Moja przynosi jakieś 25 rzutów .... bo chciałam ją sprawdzić :eviltong: :oops: :evil_lol:

Guest Mrzewinska
Posted

Nie ma chetnych w Krakowie????
Moze sie znajda jednak???

Czy sa wydane w jezyku polskim, z komentarzami, regulaminy zawodow?
Szalenie podobaja mi sie latajace talerze i nie moge odzalowac, ze nie dalabym rady sama tak bawic sie z psem, ale jednak sprawnosc ruchowa juz nie ta.
A podobaja mi sie, bo to i czlowiek sie gimnastykuje, i zwierzatko, i pies widzi konkretny cel tych cwiczen...
Przydaloby sie wydanie jakiegos poradnika dla poczatkujacych.
Ja nie napisze, bo pisze tylko o tym, co sama moge sprawdzic w pracy. Ale wydawca na pewno by sie znalazl.

Zofia

Posted

Mrzewinska napisał(a):

Szalenie podobaja mi sie latajace talerze i nie moge odzalowac, ze nie dalabym rady sama tak bawic sie z psem

Zapraszam do Wrocławia w przyszły weekend - na wielkie święto tego sportu. W piatek będzie "piknikowo" - chwyty na dalekich dystansach - Polska jest potęgą w tej formule. W sobotę "roboczo" ogromna ilość występów w dużym tempie. W niedzielę "coś dla publiczności" - finałowe rundy w wykonaniu najlepszych a na deser pokaz pasienia owiec. Kolejne Mistrzostwa Europy w dogfrisbee nieprędko zobaczymy w naszym kraju.

Guest Mrzewinska
Posted

Niestety bardzo malo prawdopodobne, abym mogla - ale czy ktos z uczestnikow napisze relacje dla Onetu?
Na Onecie powstal nowy dzial tematyczny poswiecony psom i warto byloby, aby ta impreza zostala naglosniona. Relacja, wyniki, zdjecia...
Najlepiej, aby zawody opisal fachura, doskonaly znawca tematu.

Zofia

Guest Mrzewinska
Posted

To wspaniale!!!!
Musze zainstalowac mozliwosc odebrania plikow w pdf i postudiowac regulaminy. Cos mnie frapuje, ale to najpierw poczytam:-)))

I nadal proponuje komus, kto chce sie uczyc rzucac - moja psice jako psa treningowego w Krakowie.
Propozycja obejmuje takze mozliwosc wejscia na duuuuzy zamkniety plac.

Zofia