Aten@ Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 sunprince napisał(a):ile czekałaś na przesyłkę? i ile Cię ona wyniosła? za przesyłkę nie płaciłam nic, bo Bartek miał możliwość wysyłki kurierem za darmo :cool3: pocztą polską chyba 8zł by było, ale nie pamiętam dokładnie. Na dyski czekałam 3 dni od momentu wysłania :angryy: bo się kurier zbuntował i nie donosił przesyłek :angryy: :mad: Po interwencjach moich i Bartka (głównie potem już Bartka), firma kurierska wynajęła jakiegoś kolesia, który mi tą paczkę przywiózł :multi: w sumie dobrze, że mnie Bartek uprzedził, że to przyjedzie ktoś inny, bo bym tego kuriera chyba przez okno wywaliła :diabloti: :angryy: Quote
Saba Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 Aten@ napisał(a): Na dyski czekałam 3 dni od momentu wysłania :angryy: bo się kurier zbuntował i nie donosił przesyłek :angryy: :mad: No ja się mu nie dziwię jak za darmo miał latać :evil_lol: Quote
Aten@ Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 Saba napisał(a):No ja się mu nie dziwię jak za darmo miał latać :evil_lol: szkoda, że nie przyszedł jednak z tą przesyłką - polatałby sobie z 3 piętra :diabloti: Quote
Żancia Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 Aten@ trzeba było się skarżyć na forum, to bym kuriera wywaliła z 7 piętra :diabloti: Quote
Aten@ Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 Żancia napisał(a):Aten@ trzeba było się skarżyć na forum, to bym kuriera wywaliła z 7 piętra :diabloti: a jakoś nie pomyślałam :lol: Quote
Ania&Psy Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 Dzisiaj przyszły dwa dyski Competition. :D Naprawdę polecam Bartka, szybka i miła obsługa, no i szybka dostawa. :) Quote
PATIszon Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 sunprince napisał(a):Dzisiaj przyszły dwa dyski Competition. :D Naprawdę polecam Bartka, szybka i miła obsługa, no i szybka dostawa. :) A ja nie polecam Allegro. Dostalam nie to co zamowilam....:mad: Wrrrr. Quote
Lulla Luck Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 PATIszon napisał(a):A ja nie polecam Allegro. Dostalam nie to co zamowilam....:mad: Wrrrr. Na allegro sa te same osoby co mają sklepy internetowe. Odeślij, powiedz że się pomylili. Quote
Frenkino Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 Ja kupuje dyski u Magdy Felis.... i jak do tego czasu to nie mam zadnych problemow..:eviltong: Pozdrawiam Kasia&Frenki Quote
Cimi Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 Frenkino napisał(a):Ja kupuje dyski u Magdy Felis.... i jak do tego czasu to nie mam zadnych problemow..:eviltong: Ale ona sprzedaje też przez allegro ;). Zamawiałam przez allegro u Magdy :lol: . I dziś przyszły, tak jak chciałam i tak mam :lol:. Quote
PATIszon Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 Lulla Luck napisał(a):Na allegro sa te same osoby co mają sklepy internetowe. Odeślij, powiedz że się pomylili. Sek w tym, ze mi sie nie chce....isc na poczte, stac w kolejce, nadawac, czekac, znowu isc na poczte, stac w kolejce....a to wszystko w asyscie ruchliwego trzylatka:cool3: Quote
Frenkino Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 Nie wiedzialam ze Magda przez....:lol: Ja zawsze dostaje do reki;) Tak czy inaczej problemu nie mialam i nie mam z "dostawami":eviltong: Pozdrawiam Kasia&Frenki Quote
BooBC Posted June 2, 2007 Posted June 2, 2007 A to Boogie z frisbee :eviltong: :lol: :eviltong: Więcej? :cool3: :eviltong: :cool3: Quote
sugarr Posted June 2, 2007 Posted June 2, 2007 Też proszę więcej :) Ja wczoraj zrobiłam przelew właśnie do Magdy Felis, czekam na przesyłkę i zdam relacje :) Quote
Frenkino Posted June 2, 2007 Posted June 2, 2007 Jasne ze chcemy wiecej fotek :cool3: :eviltong: A ja jutro sobie po dyski jade :cool3: :razz: i bede rzucac slicznymi nowiutkimi tez...:loveu: Pozdrwiam Kasia&Frenki Quote
Marta & Figa Posted June 2, 2007 Posted June 2, 2007 No to ja także pochwale sie jak pieknie skacze moja Fiśka ;) pozdrawiam ;) Quote
Frenkino Posted June 2, 2007 Posted June 2, 2007 fajne, fajne:cool3: Skoczny bordas... to jest to;) :cool3: jak wszyscy sie chwala to ja tez....:eviltong: pare foteczek: http://www.border-collie.com.pl/Bytom2007/slides/IMG_6380.html http://www.border-collie.com.pl/Bytom2007/slides/IMG_6382.html http://www.border-collie.com.pl/Bytom2007/slides/IMG_6457.html http://www.border-collie.com.pl/Bytom2007/slides/IMG_6464.html http://www.woof.com.pl/Galerie/2007_04_14%20zieniewicz%20seminarium/galeria19.html http://www.woof.com.pl/Galerie/2007_04_14%20zieniewicz%20seminarium/galeria20.html moze tyle wystarczy:eviltong: Pozdrawiam Kasia&Frenki Quote
Saba Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 Mam taki problemik, ponieważ Fiona nie jest wybitnie skoczna, nawet na agility nie raz zrzuca tyczni i mamy z tym problem. Co do frisbee mam dokładnie problem z przeskakiwaniem mnie, kiedy jakiś czas temu ustawiłam się tak jak u Frenkino na pierwszej fotce jest, tak dostałam od Fiony kolanem że kulałam przez godzinę (wcześniej ćwiczyłam na niżej ustawionej nodze). Poprostu fiona jak skacze to przyd idzie do góry, ale zad zostaje w dole. Macie jakiś pomysł?? A muszę się pochwalić że kiedyś fiona jak skakała to wyginała sie w tył łapiąc talerz i nie lądowała na 4 łapach, teraz już ładnie łapie i często na 4 ląduje, a jak nie to prawie na 4 już się nie zdarzają niebezpieczne lądowania. A fotek nie ma kto nam zrobić :-( Quote
Frenkino Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 A probowalas uczyc ja dobrego naskoku na przednie lapy przy ladowaniu??(bo czytam ze narazie laduje na 4):cool3: Bo moze jak by sie udalo jej wyrobic taki nawyk to mocniej podnosila by tylek!:razz: Wydaje mi sie ze, take ladowanie (na przednie lapy) wymusza na psie skok troche innego typu (chodzi mi o cos takiego http://www.border-collie.com.pl/Bytom2007/slides/IMG_6383.html -taki "rogal" w powietrzu) innymi slowy musi podniesc zadek bo inaczej nie wyladuje na przednich :eviltong: Nie wiem moze sie myle.:roll: Pozdrawiam Kasia&Frenki Quote
Saba Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 Frenkino napisał(a):A probowalas uczyc ja dobrego naskoku na przednie lapy przy ladowaniu?? Przyznam że o czymś takim nie słyszałam :roll: jak tego się uczy? Co do lądowania to tak jak napisała. Jeżeli nie na 4 to przednie w momencie wylądowanie tylnych są jakieś 10-20 cm nad ziemią. Jeszcze zapomniałam napisać że już z bólem ale zostawi leżący talerzyk :evil_lol: Quote
Arlene Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 Frenkino - śliczne zdjęcia :) My dopiero zaczynam zabawę z frisbee. Nusia przekonuje się do talerzyka, a ja ćwiczę rzuty. Idzie nieźle ;) Nuka coraz bardziej cieszy się na widok frisbee i o to chodzi! Quote
BooBC Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 A ktoś może zdradzić jak nauczyć odbicia od właściciela? Np. od brzucha ... było by ciekawie :razz: :cool3: :razz: Ale mogą być też inne sztuczki .... najlepiej takie które najbardziej przydają się na zawodach :lol: :eviltong: :lol: Z góry dzięki i pozdrawiam :loveu: Quote
Frenkino Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 Saba napisał(a):Przyznam że o czymś takim nie słyszałam :roll: jak tego się uczy? Tak samo ja porzadnego ladowania:eviltong: --> kazesz psu przeskakiwac przez noge tak aby zlapal talerzyk z reki tylko jak sie odbije to lekko obnizasz go do ziemi zeby wyrobic w nim nawyk takiego "obnizania glowy" nie wiem jak to nazwac w kazdym razie to potem daje mniej wiecej taki efekt jak na tamtej fotce.. Psiara&Nusia napisał(a):Frenkino - śliczne zdjęcia :) ciesze sie berdzo ze sie podobaja;) palma napisał(a):A ktoś może zdradzić jak nauczyć odbicia od właściciela? Np. od brzucha ... Ja mam w planach sie tego uczyc...:cool3: Ponoc to jest bardzo proste:eviltong: Robisz "dog catch" gdy pies znajduje sie u Ciebie na "klatce piersiowej", czy gdzies tam rzucasz frisbee w przeciwna strone... ja tym sposobem probowalam i prawie wyszlo:cool3: Pozdrawiam Kasia&Frenki Quote
Saba Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 Frenkino napisał(a):kazesz psu przeskakiwac przez noge tak aby zlapal talerzyk z reki tylko jak sie odbije to lekko obnizasz go do ziemi zeby wyrobic w nim nawyk takiego "obnizania glowy" nie wiem jak to nazwac w kazdym razie to potem daje mniej wiecej taki efekt jak na tamtej fotce.. No to cosik takiego robiłam, ale bez przekonania bo nie widziałam większej różnicy w jej locie, nie chodzi mi że już chce widzieć efekty po 4 razach, ale jakoś tak nie widziałam żeby ciałem wogóle się zginała tylko łeb niżej. No ale tak to będziemy to ćwiczyć, miejmy nadzieję że pomoże;) Quote
Recommended Posts