Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

sunprince napisał(a):
ile czekałaś na przesyłkę? i ile Cię ona wyniosła?

za przesyłkę nie płaciłam nic, bo Bartek miał możliwość wysyłki kurierem za darmo :cool3: pocztą polską chyba 8zł by było, ale nie pamiętam dokładnie. Na dyski czekałam 3 dni od momentu wysłania :angryy: bo się kurier zbuntował i nie donosił przesyłek :angryy: :mad: Po interwencjach moich i Bartka (głównie potem już Bartka), firma kurierska wynajęła jakiegoś kolesia, który mi tą paczkę przywiózł :multi: w sumie dobrze, że mnie Bartek uprzedził, że to przyjedzie ktoś inny, bo bym tego kuriera chyba przez okno wywaliła :diabloti: :angryy:

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Aten@ napisał(a):
Na dyski czekałam 3 dni od momentu wysłania :angryy: bo się kurier zbuntował i nie donosił przesyłek :angryy: :mad:

No ja się mu nie dziwię jak za darmo miał latać :evil_lol:

Posted

Saba napisał(a):
No ja się mu nie dziwię jak za darmo miał latać :evil_lol:

szkoda, że nie przyszedł jednak z tą przesyłką - polatałby sobie z 3 piętra :diabloti:

Posted

Żancia napisał(a):
Aten@ trzeba było się skarżyć na forum, to bym kuriera wywaliła z 7 piętra :diabloti:

a jakoś nie pomyślałam :lol:

Posted

sunprince napisał(a):
Dzisiaj przyszły dwa dyski Competition. :D
Naprawdę polecam Bartka, szybka i miła obsługa, no i szybka dostawa. :)

A ja nie polecam Allegro.
Dostalam nie to co zamowilam....:mad:
Wrrrr.

Posted

PATIszon napisał(a):
A ja nie polecam Allegro.
Dostalam nie to co zamowilam....:mad:
Wrrrr.

Na allegro sa te same osoby co mają sklepy internetowe. Odeślij, powiedz że się pomylili.

Posted

Frenkino napisał(a):
Ja kupuje dyski u Magdy Felis.... i jak do tego czasu to nie mam zadnych problemow..:eviltong:

Ale ona sprzedaje też przez allegro ;).

Zamawiałam przez allegro u Magdy :lol: . I dziś przyszły, tak jak chciałam i tak mam :lol:.

Posted

Lulla Luck napisał(a):
Na allegro sa te same osoby co mają sklepy internetowe. Odeślij, powiedz że się pomylili.

Sek w tym, ze mi sie nie chce....isc na poczte, stac w kolejce, nadawac, czekac, znowu isc na poczte, stac w kolejce....a to wszystko w asyscie ruchliwego trzylatka:cool3:

Posted

Nie wiedzialam ze Magda przez....:lol:
Ja zawsze dostaje do reki;)
Tak czy inaczej problemu nie mialam i nie mam z "dostawami":eviltong:

Pozdrawiam
Kasia&Frenki

Posted

Jasne ze chcemy wiecej fotek :cool3: :eviltong:
A ja jutro sobie po dyski jade :cool3: :razz: i bede rzucac slicznymi nowiutkimi tez...:loveu:

Pozdrwiam
Kasia&Frenki

Posted

Mam taki problemik, ponieważ Fiona nie jest wybitnie skoczna, nawet na agility nie raz zrzuca tyczni i mamy z tym problem. Co do frisbee mam dokładnie problem z przeskakiwaniem mnie, kiedy jakiś czas temu ustawiłam się tak jak u Frenkino na pierwszej fotce jest, tak dostałam od Fiony kolanem że kulałam przez godzinę (wcześniej ćwiczyłam na niżej ustawionej nodze). Poprostu fiona jak skacze to przyd idzie do góry, ale zad zostaje w dole. Macie jakiś pomysł??

A muszę się pochwalić że kiedyś fiona jak skakała to wyginała sie w tył łapiąc talerz i nie lądowała na 4 łapach, teraz już ładnie łapie i często na 4 ląduje, a jak nie to prawie na 4 już się nie zdarzają niebezpieczne lądowania.

A fotek nie ma kto nam zrobić :-(

Posted

A probowalas uczyc ja dobrego naskoku na przednie lapy przy ladowaniu??(bo czytam ze narazie laduje na 4):cool3: Bo moze jak by sie udalo jej wyrobic taki nawyk to mocniej podnosila by tylek!:razz: Wydaje mi sie ze, take ladowanie (na przednie lapy) wymusza na psie skok troche innego typu (chodzi mi o cos takiego http://www.border-collie.com.pl/Bytom2007/slides/IMG_6383.html -taki "rogal" w powietrzu) innymi slowy musi podniesc zadek bo inaczej nie wyladuje na przednich :eviltong: Nie wiem moze sie myle.:roll:

Pozdrawiam
Kasia&Frenki

Posted

Frenkino napisał(a):
A probowalas uczyc ja dobrego naskoku na przednie lapy przy ladowaniu??

Przyznam że o czymś takim nie słyszałam :roll: jak tego się uczy?
Co do lądowania to tak jak napisała. Jeżeli nie na 4 to przednie w momencie wylądowanie tylnych są jakieś 10-20 cm nad ziemią.

Jeszcze zapomniałam napisać że już z bólem ale zostawi leżący talerzyk :evil_lol:

Posted

Frenkino - śliczne zdjęcia :)
My dopiero zaczynam zabawę z frisbee. Nusia przekonuje się do talerzyka, a ja ćwiczę rzuty. Idzie nieźle ;) Nuka coraz bardziej cieszy się na widok frisbee i o to chodzi!

Posted

A ktoś może zdradzić jak nauczyć odbicia od właściciela? Np. od brzucha ... było by ciekawie :razz: :cool3: :razz: Ale mogą być też inne sztuczki .... najlepiej takie które najbardziej przydają się na zawodach :lol: :eviltong: :lol:

Z góry dzięki i pozdrawiam :loveu:

Posted

Saba napisał(a):
Przyznam że o czymś takim nie słyszałam :roll: jak tego się uczy?

Tak samo ja porzadnego ladowania:eviltong: --> kazesz psu przeskakiwac przez noge tak aby zlapal talerzyk z reki tylko jak sie odbije to lekko obnizasz go do ziemi zeby wyrobic w nim nawyk takiego "obnizania glowy" nie wiem jak to nazwac w kazdym razie to potem daje mniej wiecej taki efekt jak na tamtej fotce..

Psiara&Nusia napisał(a):
Frenkino - śliczne zdjęcia :)

ciesze sie berdzo ze sie podobaja;)
palma napisał(a):
A ktoś może zdradzić jak nauczyć odbicia od właściciela? Np. od brzucha ...

Ja mam w planach sie tego uczyc...:cool3: Ponoc to jest bardzo proste:eviltong: Robisz "dog catch" gdy pies znajduje sie u Ciebie na "klatce piersiowej", czy gdzies tam rzucasz frisbee w przeciwna strone... ja tym sposobem probowalam i prawie wyszlo:cool3:

Pozdrawiam
Kasia&Frenki

Posted

Frenkino napisał(a):
kazesz psu przeskakiwac przez noge tak aby zlapal talerzyk z reki tylko jak sie odbije to lekko obnizasz go do ziemi zeby wyrobic w nim nawyk takiego "obnizania glowy" nie wiem jak to nazwac w kazdym razie to potem daje mniej wiecej taki efekt jak na tamtej fotce..

No to cosik takiego robiłam, ale bez przekonania bo nie widziałam większej różnicy w jej locie, nie chodzi mi że już chce widzieć efekty po 4 razach, ale jakoś tak nie widziałam żeby ciałem wogóle się zginała tylko łeb niżej.
No ale tak to będziemy to ćwiczyć, miejmy nadzieję że pomoże;)