drado Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 Aten@ napisał(a):i jeszcze 2 filmiki :D Aten@, to co robicie wygląda bardzo niebezpiecznie. To oczywiscie Twój pies i sama decydujesz jak będziesz z nim ćwiczyć. Flipa nie ćwiczy się rzucając psu od razu nad głową, trzeba mu dać szansę na stopniowe zdobywanie wiedzy o swoich możliwościach. Wspominała o tym w swoim poście Marysia. Ewolucja na drugim filmiku to oczywiście nie jest flip. Twój pies tak bardzo chce złapać talerz, że wije się w górze jak piskorz i spada pionowo na tylne łapy. Nie jestem w stanie powiedzieć, czy uderza pupą o ziemię (crash), czy nie, ale jest bardzo blisko tego w wyniku pionowego lądowania. Gdyby to były zawody, to u większość sędziów nie pozwoliłaby na kontynuację występu. Nauka flipa jest prosta, opisywana była również na dogomanii, ale trzeba się uzbroić w cierpliwość i postępowac małymi kroczkami naprzód. Powodzenia widać że pies ma pasję, masz dobry materiał. Quote
Aten@ Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 dzięki za rady :) to były takie zabawy, a na filmiku im nie wyszło. ja dopiero uczę się rzucać, dlatego czasem wolę stanąć z aparatem w ręku i uwiecznić kogoś innego ;) mi do tego wszystkie baaardzo daleko, bo jak na razie wychodzi mi jeden ładny rzut na kilka lecących w zupełnie innym kierunku niż chciałam :lol: Quote
drado Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 Marysia_i_gończy napisał(a): Na stronie Dogma disc (->Die Schreibe -> Tricks mit Hund) znajdziesz filmiki najróżniejszych trików to zrobienia z psem, także flipy (nazwa filmu: "Backflip") To niestety nie jest najlepszy przykład backflipa, a dziwię się, bo szefowa Dogma Disc ma sunię, (emma), która robi pełny obrót w powietrzu. Spróbuję cos znaleźć w necie albo pogadam z Ulfim i nagramy wam flipa. Quote
shangri_la Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 drado napisał(a): Spróbuję cos znaleźć w necie albo pogadam z Ulfim i nagramy wam flipa. nagrajcie nagrajcie :multi: najlpiej z trzy filmiki takie jak zaczac nauke i stopniowo zwiekszac poziom :cool3: . własnie ja tez uczylam flipa z tego filmiku dogma disc i hmmm wcale niewiedzialam ze to nie jest flip ( a pisze ze flip :mad:) i stad padły tu moje wczesniejsze pytania wraz z fimikiem z moja sucza :lol: pozdrawiam Quote
Guciek Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 Cimi - dołujesz mnie :cool3: Moj ma jednak w nosie dyski... Moze jak bedzie starszy to zrozumie, na razie fastbacki leza sobie w szafce :( Quote
Viz Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 nagrajcie nagrajcie :multi: najlpiej z trzy filmiki takie jak zaczac nauke i stopniowo zwiekszac poziom :cool3:O tak tak! Popieram pomysł! :evil_lol: Behemot, masz to jak w banku! :lol: Gucio, o! Nie jestem sama! Moja druga parówka również ma w nosie frisbee. (Ale nie dziwie się, bo frisbee mu dorównuje wielkością. :lol: ) Quote
Guciek Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 W sumie nawet sie idzie z nim tym dyskiem poszarpać, ale on ma ogolnie tendencję do nie-aportowania... Czy to koziołek, czy węzełek, patyk i inne zabawki - fajne jest przy mnie, daleko odemnie już bee :eviltong: Jedynie za piłką idzie potruchtać [bo biegiem tego nie nazwę ;) ], ale oddać - gdzie tam! I nad tym muszę ćwiczyć ;) Quote
Viz Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 Hah, to i tak masz dobrze! :eviltong: Teddy lata za wszystkim co się da i wszystko przynosi (czasem niechętnie :evil_lol:). Ale Lupo? Cokolwiek mu rzucę to najpierw zmierzy wzrokiem to co rzuciłam, następnie spojrzy na mnie wzrokiem mówiącym "Oszalałaś?! Sama sobie po to biegaj." To pies typowo na smakołyki i nie przekona się go żadną zabawką. A szkoda. :lol: Quote
Guciek Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 Wiesz jakie są kulki od Puriny Dog Chow L&R w kształcie gwiazdek? Uzywam ich do nauki komendy "naprzód" bo piłka w przypadku posluszenstwa to u nas totalny niewypal. On sobie to normalnie łyka, nawet nie ma mowy o gryzieniu, nad czym ubolewam strasznie. Mina w stylu "a zrób se to sam" jest mi doskonale znana. Z mojej strony koniec OT, bo watek o frisbee :eviltong: P.S. Zapomnialas o naszym agilitowym forku? :cry: dlugo Cie nie ma juz :cry: Quote
Viz Posted March 12, 2007 Posted March 12, 2007 Ależ te nasze psiaki podobne... :lol: A, faktycznie zapomniałam! Wpadnę niebawem, obiecuję! :diabloti: Quote
Behemot Posted March 28, 2007 Posted March 28, 2007 Nasze dzisiejsze frisbowanie :lol: (beznadziejne warunki, był dość silny wiatr :roll:) Quote
Cimi Posted March 28, 2007 Posted March 28, 2007 Hihi, mamy dwa nowe talerze :multi: :lol!: Behemot, fajne zdjęcia :lol: Quote
Behemot Posted March 28, 2007 Posted March 28, 2007 Cimi napisał(a):Hihi, mamy dwa nowe talerze :multi: :lol!: Behemot, fajne zdjęcia :lol: Cimi, jakie talerze kupiłaś? Jak też chcę, ja też! :multi::multi::multi: Quote
shangri_la Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 Cimi napisał(a):Hihi, mamy dwa nowe talerze :multi: :lol!: hehhe do nastez juz doszly wczoraj :evil_lol: i tez dwa :eviltong:szkoda tylko ze 1. suk ma cieczke ( ale wlasciwie to juz prawie koniec) 2. chora jestem. buu a tutaka pogoda sprzyjająca :p Behemot- alez ta Sonia to normalnie szaleje :cool3: pozdrawiam Quote
Aten@ Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 Cimi napisał(a):Hihi, mamy dwa nowe talerze :lol!: my też :multi: Behemot napisał(a):Cimi, jakie talerze kupiłaś? Jak też chcę, ja też! :multi::multi::multi: Fastbacki :razz: Agata wzięła zielone, ja pomarańczowe :p Quote
Cimi Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 shangri_la napisał(a): 1. suk ma cieczke ( ale wlasciwie to juz prawie koniec) Fiona też ma cieczkę :lol:, ale wczoraj była tylko poaptrzec jak my ludzie (sztuk chyba 9 :lol:) rzucamy :evil_lol:. Nakręciła się moja dziołcha :evil_lol:. Oczywiście mamy już dziury w nowym talerzu, bo chciałam się poprzeciągac, oj głupia oj głupia ja :lol: Tak jak Aten@ napisała tym razem fastbacki, żeby wyrobic sobie zdanie o nich :lol: :eviltong:. Quote
Irviers Posted April 3, 2007 Posted April 3, 2007 a nam dzisiaj pocztą przyszedł dysk Competition Standard iii moja sznaucerka miniaturka juz zrobila w nim dziurki :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Sonika Posted April 3, 2007 Posted April 3, 2007 Mi tez dzisiaj przyszły dwa fastbacki i dziurki rowniez są. :razz: Quote
shangri_la Posted April 6, 2007 Posted April 6, 2007 a ja od wczorja mam jeszcze dodatkowo 2 zółte dające po oczach competitiony i musze przyznac ze lepiej mi sie rzuca mneijszym dyskiem niez wiekszym. ale chcialam tutaj wrzucic ciekawy filmik ktory wlasnie znalazlam na necie, jak nakrecic psa na dysk i podstawowe rzuty sa na koncu, mysle ze wielu osobom sie przyda :p oto filmik pozdrawiam Quote
wiq Posted April 9, 2007 Posted April 9, 2007 przydał się filmik, przydał:cool3: na końcu koleś wymienił chyba wszystkie moje błędy:evil_lol::evil_lol: i pora na nowe talerze, bo obecne przypominają sitka..:roll: Quote
Saba Posted April 13, 2007 Posted April 13, 2007 A ja nie obejrzę bo jest za długi i co najmniej godzinę by się ściągał :placz: Quote
potek Posted April 22, 2007 Posted April 22, 2007 Bardzo fajny filmik http://youtube.com/watch?v=JnsOORuRB-M Jak oni rzucają te frisbee tak równo i daleko. Mi to zawsze gdzies na bok zejdzie :/ albo poleci w góre :(. Czasami uda sie równo rzucić to pies ładnie złapie ale to tak wyjdzie raz na pięć rzutów :( Może znacie jakieś filmiki gdzie pokazują jak rzucać? Quote
Behemot Posted April 22, 2007 Posted April 22, 2007 A my się tymczasowo przerzuciłyśmy na gumowe frisbee firmy Trixie. Jest o wiele badrziej miękkie od Jawza i widzę, że Soni lepiej się je łapie. Pewnie przetrwa max miesiąc, poprzednie podarło się po 2 tygodniach :cool3: :evil_lol: Quote
Lulla Luck Posted April 22, 2007 Posted April 22, 2007 potek - jak rzucać nie znalazłam, ale jak można rzucać jest tutaj: http://dogma-discdog.de (Die Scheibe-> Wurftechniken) Behemot - a może dobrze by było spróbować na profesionalnych, a miękkich SoftFlitach, albo Competitionach lub Fastbakach? Quote
Behemot Posted April 22, 2007 Posted April 22, 2007 Lulla Luck napisał(a): Behemot - a może dobrze by było spróbować na profesionalnych, a miękkich SoftFlitach, albo Competitionach lub Fastbakach? Tak, tak, przymierzam się do kupna Softflite'a, to frisbee z Trixie jest przejściowe ;) Quote
Recommended Posts