*** Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 Cimi napisał(a):The Borders, ale podobno spotykają się nieregularnie. Najlepiej skontaktuj się z Magdą z frisbee.net.pl ;) :klacz::klacz::klacz: Quote
Nurr Posted February 7, 2007 Posted February 7, 2007 My też ćwiczymy frisbee. Zaki lata za frisbee jak szalony. Niestety muszę ograniczać rzuty, bo mamy nieduży ogródek. Więc rzucam tak, że dysk po przeleceniu kilkunastu metrów zatrzymuje się i prawie pionowo opada w dół. Dzieki temu nie wleci do sąsiadów :) Czy taki rzut ma jakąś "fachową" nazwę? Quote
Czoko Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Drado jaki rodzaj talerzyka moglibyście doradzić dla Choculki waży niecałe 11 kg ma 43 kg w kłębie. Materiałowe friesbie z materiału kupione na próbę czy dziewczynka się zainteresuje jest na wykończeniu. Szczeki zaciska oczywiście bardzo mocno i jest mistrzynią gryzienia i rozdrabniania wszystkiego... Co to jest i z czego wyprodukowane Hero Type 235 105g ? Quote
drado Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 [quote name='Czoko']Drado jaki rodzaj talerzyka moglibyście doradzić dla Choculki waży niecałe 11 kg ma 43 kg w kłębie. Materiałowe friesbie z materiału kupione na próbę czy dziewczynka się zainteresuje jest na wykończeniu. Szczeki zaciska oczywiście bardzo mocno i jest mistrzynią gryzienia i rozdrabniania wszystkiego... Co to jest i z czego wyprodukowane Hero Type 235 105g ? zanim przechodze z psem z dysku tekstylnego na dyski profesjonalne, plastikowe, polimerowe (jak Fastback, Hero Type235, Competition Standard) zawsze chętnie stosuję Hyperflite Softflite. Wygląda i zachowuje się prawie jak profesjonalny, a przy tym jest miękki i na pewno nie zniechęci psa. Jeśli pies jest dobrze zmotywowany i nie boisz się że sie zniechęci, proponowałbym Eurablend jest troszkę twardszy od Softa, miększy od Fastbacka, lata i wygląda jak fastback a jest znacznie bardziej wytrzymały od Softflite. Quote
Klaudia :-) Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Ola ja zamawiałam Softa od Magdy ze strony http://frisbee.net.pl Quote
Czoko Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 Dziekuję Drado za wyjaśnienie - sprawdzałam w sklepie i Euroblenda chwilowo nie ma ale to nawet lepiej bo znając sukę i jej nieoddawanie zabawek muszę uzbierać na jakieć 2 sztuki. Pozdrawiam Ewa Quote
shangri_la Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 witam mam kolejny filmik i proszę o radę NAUKA FLIPA czy Bira wykonuje to poprawnie? jak dojść do stanu kiedy pies obróci sie całokowicie? czy to zależy od predyspozycji? czy to jak złapał sucz talerz można juz nazwać flipem czy jeszcze nie? pozdrawiam :lol: Quote
drado Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 masz świetną sunie, gratuluję! Jest tak zmotywowana, że zrobi dla Ciebie co zechcesz. Nie jest to jeszcze flip, ale jesteście na dobrej drodze. Rzucałbym jej niezbyt płasko, raczej z dołu do góry (najlepiej "kucnąć" przed psem), odrobinę szybciej i odrobine bardziej nad głową (nie za bardzo z boku) Quote
Polna Posted February 14, 2007 Posted February 14, 2007 Kurcze, Fanta umie robić flipa na sucho, ale ja nie umiem dobrze rzucic i nie chce jej zniechęcać :/ Quote
plinka Posted February 16, 2007 Posted February 16, 2007 na sucho moja też robi :eviltong: a z frisbee jeszcze nie probowaliśmy ;) ;) Quote
potek Posted February 17, 2007 Posted February 17, 2007 czy Hyperflite FrostBite Disc ma dobre własciwosci lotne? Mam teraz takie plastikowe megi za nim szaleje, ale bardzo słabo lata :/ szybko spada. Quote
Cimi Posted February 17, 2007 Posted February 17, 2007 Ma , bo to zimowy zamiennik Competition ;). Tylko właśnie tzreba się dobrze nauczyć rzucać, co wcale nie jest takie proste :lol: :eviltong:. Quote
Sonika Posted February 17, 2007 Posted February 17, 2007 Wyslałam wczoraj maila z pytaniem o dyski, niestety cały czas brak odpowiedzi. Chyba zamowie te zwykłe dyski przez allegro, szybciej pójdzie. :roll: Chce jeszcze w ferie z psiskiem poćwiczyć. :cool1: Quote
Cimi Posted February 17, 2007 Posted February 17, 2007 Do kogo pisałaś ? Jeżeli do Magdy z frisbee.net.pl to mają się pojawić w połowie marca ;). Quote
Sonika Posted February 17, 2007 Posted February 17, 2007 Tak tam. Czyli odpowiedzi nie dostanę? czy jak? bo nie zrozumiałam. :oops: (blondynka :cool3: ) Quote
Cimi Posted February 17, 2007 Posted February 17, 2007 Sonika napisał(a):Tak tam. Czyli odpowiedzi nie dostanę? czy jak? bo nie zrozumiałam. :oops: (blondynka :cool3: ) Nie, no odpowiedź powinnaś dostać od Niej, bo mi zawsze odpisuje :lol:. Ale może nie ma czasu teraz, bo się przygotowują do zawodów :cool3:- chyba. Tylko taką odpoiwiedż dostała Aten@, że dyski będą dopiero w połowie marca. Quote
Sonika Posted February 17, 2007 Posted February 17, 2007 a, czyli dysków nie ma. Juz rozumiem. :lol: :eviltong: No to będzie trzeba jeszcze przeżyc bez dysków miesiąc.. :cool1: Quote
drzalka Posted February 19, 2007 Posted February 19, 2007 Siemka.. odkąd porzyczyłam od koleżanki dysk Hyperflite SofFlite Disc, Lenka mja boksia naprawde nakręca się na friisbe... puszczam jej tak zwane rollery.. choć niewiem czy mi to wychodiz.. ale widze w jej oczach ze bardzo jej sie ta zabawa podobna, a jeśli jej to i mi tym bardziej..wiem Lenka ma dopiero 9 miesiecy.. niechce jej forsowac za natto, ale chyba moge jej rzucac jakies niskie rzuty i overy ?? I zastanawiam się nad kupnem własnego profesjonalnego sprzętu.. jakies 3 dyski.. tylko niewiew który wybrac... może Competition Standart?? będzie dobry dla Bokserki....widze ze na allegro jest aukcja... trwa jescze niecale 13 godz.. jak byscie mogli odp. mi czy ten dysk bedzie dobry to zamówilabym go zaraz.. natychmiast... bo niemamy wlasnego sprzetu tylko ja napisalam porzyczamy.. a naparwde nakręca nas to frisbee !!!! Quote
Cimi Posted February 19, 2007 Posted February 19, 2007 Zainwestuj w Jawza albo Eurablenda :cool3:. Quote
drzalka Posted February 19, 2007 Posted February 19, 2007 a czy te competition są gorsze od tych co napisalas [B]Cimi[B]czy trwalsze?? Chyba zdecyduje sie jednak na 3 Competitiony na poczatek.. Quote
Madzika Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 Mm comeptition jak sama nazwa mowi sa dobre na zawody ^^ Ja mam 9 miesięcznego bordera co dla frisbee zrobi wszystko i mam 2 dyski euroblende i jawza w sumie uzywam ich od 4 miesiecy i tylko napisy sie zatarly:D One sa miekkie wiec nie rania dziasel przy przeciąganiu z psem (co jest początkowo nagroda za przyniesienie dysku - o czym pisal wczesniej drado) radze zainwestować więcej i miec lepsze dyski które trudniej jest zniszczyć Quote
potek Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 dziś przyszedł do mnie Hyperflite FrostBite Disc Megi biegała za nim ze 2 godziny napiła się i dalej piszczy pod szafką gdzie leży frisbee :) Quote
Cimi Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 Przypuszczam, że Twój pies ma jednak mocniejszy chwyt :cool3:. Pokaże zdjęcia Competitiona, który jest u nas już ponad pół roku, bo ja nie rzucam nim często od tego mam Jawzy i Eurablenda. W nim szybko się robią dziurki na wylot i zadziory, dlatego po każdym spacerze z frisbee oglądałam i piłowałam papierem ściernym. No a pies jednak woli ten talerz może przez ten różowy kolor :lol:. Quote
drzalka Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 Zamówiłam 2 copetitiony.. może i są zadelikatne dla Leny.. niwem to sie okarze... narazie chcemy jakoś zacząc.. jak sie okażą, za slabe.. jak już bedziemy mieć wprawe , jak zbiore kase ... zamówimy albo Jawza albo Eurablenda,w sumie złą kolejność, no ale zapóznio.. jakoś mnie tkneło na te competitiony.. no ale cuż.. zobaczymy porzyjemy... Cimi mogłabyś wkleić zdiecia swoego Jawza i Eurablenda ? I ile je juz masz ? Quote
drzalka Posted February 20, 2007 Posted February 20, 2007 Zadam troche głupie pytanie, czy competition, jest podobnej trwardości, co plastkikowa pokrywka do farby, Lena kiedyś taką ukradła i bawilas sie nią przez poł godziny, i zrobiłą dziurki, ale niena wylot... Quote
Recommended Posts