Guciek Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 21zł ;) Sama zamawiałam, i wyobraz sobie, ze nie pracuje, rodzice mnie nie sponosorują, do bogatych tez nie należe :cool3: i mam ;) od Marysi od Uny - za 12zł kupić u Niej można. Quote
nathaniel Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 Gucio napisał(a):21zł ;) Sama zamawiałam, i wyobraz sobie, ze nie pracuje, rodzice mnie nie sponosorują, do bogatych tez nie należe :cool3: i mam ;) od Marysi od Uny - za 12zł kupić u Niej można. Nie dla wszystkich zdobycie 21 zł jest proste ... i nie każdy ma dobrą sytuacje materialną... Quote
Guciek Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 Daj już sobie spokój co? ;) Jak ja napisałam podobnego posta nikt mnie nie bronił, nagle jak ja coś odpisze to źle :roll: Quote
nathaniel Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 Gucio napisał(a):Daj już sobie spokój co? ;) Jak ja napisałam podobnego posta nikt mnie nie bronił, nagle jak ja coś odpisze to źle :roll: Być może takiego posta nie widziałam, czy źle? No ja nie wiem, jak narazie dyskutujemy ;) ... I to kulturalnie . ;):eviltong: Quote
Guciek Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 I zostanmy na stopniu kulturalnym :eviltong: Quote
Martinee Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 a najlepsze jest takie gumowe frezbee ?? Quote
Guciek Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 frisbee* ;) gumowe sie nienadaje do rzucania, słabo lata ;) Quote
Guciek Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 Marysia_i_gończy albo bez podkreślników "_". Wpisz w wyszukiwarke UNA Hulaj Dusza i Ci wyskoczy :P Quote
Folka Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 "Una Hulaj Dusza i ci wyskoczy" , no wiesz co wyskoczy? przeciez nie una :lol: jak ty to fajnie napisałas :lol: smiech to zdrowie :lol: Quote
Dalmatynkaa Posted January 21, 2007 Posted January 21, 2007 Słuchajcie, wiecie może o której godzinie i w jaki dzień lecą jakieś relacje z zawodów frisbee bądź agility na Eurosporcie ? Quote
Folka Posted January 21, 2007 Posted January 21, 2007 tego nikt niewie ;) na to trzeba trafic fuksem , albo przegladac z tygodniowym wyprzedzeniem program tv ;) Quote
nathaniel Posted January 21, 2007 Posted January 21, 2007 Zabierz to ustrojstwo ode mnie Ewentualnie mogę to potarmosić. Tak to u nas wyglądało...musze sprawdzić jak teraz, dawno frisbee nie wyciągałam ;) Quote
Asti Posted January 22, 2007 Posted January 22, 2007 Jakby ktoś był chętny - zapraszam do podpisu ;) Quote
Behemot Posted January 23, 2007 Posted January 23, 2007 To ja się pochwalę pierwszymi próbami Soni z frisbee (zdjęcia kiepskie, bo mój aparat jest za słaby na zdjęcia w ruchu, alw widać, że psica lubi te robote :cool3:) Prawie dobrze :evil_lol: Quote
Samturia Posted January 23, 2007 Posted January 23, 2007 a jak przyzwyczailiście psa do frisbee? ja na razie próbowałam z taką jakby zatyczką od jakiegoś pojemnika i zero zainteresowania :( Quote
Behemot Posted January 23, 2007 Posted January 23, 2007 Samturia napisał(a):a jak przyzwyczailiście psa do frisbee? ja na razie próbowałam z taką jakby zatyczką od jakiegoś pojemnika i zero zainteresowania :( Ja nie musiałam przyzwyczajać, Sonia gania za wszystkim, co jej rzucę - po prostu to uwielbia. Zawsze też aportowała (sama z siebie), ale na początku nie chciała oddawać aportu. Porządnie się za nią wzięłam i już oddaje :lol: Na początku możesz użyć dysku (wytrzymałego, nie gumowego czy z materiału) jako przedmiotu do przeciągania się - by w ogóle pioesek zainteresował się dyskiem. Potem proponowałabym Ci zaczynać od rollera. To technika rzucania dysku po krawędzi na ziemi, tak, by piesek go dogonił i złapał. Kiedy to opanuje, możesz zacząć nizutko rzucać dysk, ułatwiając psu sprawe, by się nie zniechęcił. Kiedy Sonia widzi frisbee dosłownie wyje z radości :evil_lol: Quote
drado Posted January 23, 2007 Posted January 23, 2007 Samturia napisał(a): ja na razie próbowałam z taką jakby zatyczką od jakiegoś pojemnika i zero zainteresowania :( znasz taką reklamę "prawie robi wielką różnicę"? zatyczka do pojemnika, to nie frisbee dla psa. Nawet frisbee ludzkie też nie nadaję się dla psa. Najlepsze co może ci się przydarzyć, to zniechęcenie psa. Kup sobie frisbee tekstylne (np takie jak na zdjeciach w poście nathaniel) i postaraj się zainteresowac nim psa. Przeciąganie, rollery. Może Ci się uda odkręcić co zepsułaś Quote
drado Posted January 23, 2007 Posted January 23, 2007 Behemot napisał(a): Kiedy Sonia widzi frisbee dosłownie wyje z radości :evil_lol: Gratuluję, gdybyś chciała uprawiać dogfrisbee sportowo, to masz doskonały materiał. Czy ja dobrze widzę, że na drugim zdjęciu talerzyk został złapany wypukłą stroną skierowaną w dół? Jaki to był rzut? "Hammer"? Quote
Behemot Posted January 23, 2007 Posted January 23, 2007 Tekstylne frisbee niszczy się w ciągu 10 minut, gumowe starcza na dłużej, jakieś parę dni :cool3: Najlepiej zacząć od dobrego, profesjonalnego. Ja kupiłam Jawza i sprawdza się idealnie, jest niezniszczalny :lol: Na razie pogoda nie sprzyja, bo a to huragan, a to śnieżyce, ale już niedługo wiosna :multi: Strasznie chciałabym z Sonią poćwiczyć elementy tańca z Frisbee :loveu: Ona jest skoczna i zwinna, ale nie wiem, czy nie za ciężka (ok. 19 kg) :roll: Quote
Behemot Posted January 23, 2007 Posted January 23, 2007 drado napisał(a):Gratuluję, gdybyś chciała uprawiać dogfrisbee sportowo, to masz doskonały materiał. Chciałabym, to b. widowiskowy sport, kupa radości, no i pies będzie miał ukochane zajęcie :lol: ale czy starczy mi umiejętności i wytrwałości? drado napisał(a):Czy ja dobrze widzę, że na drugim zdjęciu talerzyk został złapany wypukłą stroną skierowaną w dół? Jaki to był rzut? "Hammer"? Tak, wypukłą w dół. To dobrze, czy źle? Nie mam pojęcia, co to jest "Hammer" :oops: ja się dopiero uczę :oops: BTW: czy znacie jakieś strony poświęcone frisbee - ale od samych podstaw? Ja na razie rzucam Soni rollery i czasami takie dość niskie rzuty, by miała szansę złapać i się nie zniechęcić. Quote
stereo Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 Behemot napisał(a):Strasznie chciałabym z Sonią poćwiczyć elementy tańca z Frisbee :loveu: Ona jest skoczna i zwinna, ale nie wiem, czy nie za ciężka (ok. 19 kg) :roll: Owczarki australijskie ważą ok. 20 i sobie radzą. Ja mam labradorkę, 24 kg i też ćwiczymy. Uczenie voultów jest trochę bolesne, ale na prawdę warto. Jeśli masz skrzynkę, która pomieści plik 22 Mb, to mogę ci przesłać angielską obsługę talerzyka. Jest o początkach, kilku trickach, ale najważniejsze są zdjęcia chwytów z instrukcją. Quote
Asti Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 Dziś przyszły 2 Competitony. Różowy i biały :) Śliczne! Jak wyzdrowieję pędzę z nimi na dwór! :D Samturia - rzeczywiście lepiej miec profesjonalny talerz - odpisałam Ci też na Forum o frisee :) Quote
Cimi Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 No właśnie, co to za rzut "Hammer", wcześniej przeglądałam strony z filmikami i różnymi rodzajami rzutów, ale z takim się jeszcze nie spotkalam ;) ? Quote
Recommended Posts