Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

21zł ;) Sama zamawiałam, i wyobraz sobie, ze nie pracuje, rodzice mnie nie sponosorują, do bogatych tez nie należe :cool3: i mam ;) od Marysi od Uny - za 12zł kupić u Niej można.

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gucio napisał(a):
21zł ;) Sama zamawiałam, i wyobraz sobie, ze nie pracuje, rodzice mnie nie sponosorują, do bogatych tez nie należe :cool3: i mam ;) od Marysi od Uny - za 12zł kupić u Niej można.

Nie dla wszystkich zdobycie 21 zł jest proste ... i nie każdy ma dobrą sytuacje materialną...

Posted

Gucio napisał(a):
Daj już sobie spokój co? ;) Jak ja napisałam podobnego posta nikt mnie nie bronił, nagle jak ja coś odpisze to źle :roll:

Być może takiego posta nie widziałam, czy źle? No ja nie wiem, jak narazie dyskutujemy ;) ... I to kulturalnie . ;):eviltong:

Posted

To ja się pochwalę pierwszymi próbami Soni z frisbee (zdjęcia kiepskie, bo mój aparat jest za słaby na zdjęcia w ruchu, alw widać, że psica lubi te robote :cool3:)

Prawie dobrze :evil_lol:

Posted

Samturia napisał(a):
a jak przyzwyczailiście psa do frisbee? ja na razie próbowałam z taką jakby zatyczką od jakiegoś pojemnika i zero zainteresowania :(

Ja nie musiałam przyzwyczajać, Sonia gania za wszystkim, co jej rzucę - po prostu to uwielbia. Zawsze też aportowała (sama z siebie), ale na początku nie chciała oddawać aportu. Porządnie się za nią wzięłam i już oddaje :lol:

Na początku możesz użyć dysku (wytrzymałego, nie gumowego czy z materiału) jako przedmiotu do przeciągania się - by w ogóle pioesek zainteresował się dyskiem. Potem proponowałabym Ci zaczynać od rollera. To technika rzucania dysku po krawędzi na ziemi, tak, by piesek go dogonił i złapał. Kiedy to opanuje, możesz zacząć nizutko rzucać dysk, ułatwiając psu sprawe, by się nie zniechęcił.

Kiedy Sonia widzi frisbee dosłownie wyje z radości :evil_lol:

Posted

Samturia napisał(a):
ja na razie próbowałam z taką jakby zatyczką od jakiegoś pojemnika i zero zainteresowania :(

znasz taką reklamę "prawie robi wielką różnicę"? zatyczka do pojemnika, to nie frisbee dla psa. Nawet frisbee ludzkie też nie nadaję się dla psa. Najlepsze co może ci się przydarzyć, to zniechęcenie psa.
Kup sobie frisbee tekstylne (np takie jak na zdjeciach w poście nathaniel) i postaraj się zainteresowac nim psa. Przeciąganie, rollery. Może Ci się uda odkręcić co zepsułaś

Posted

Behemot napisał(a):

Kiedy Sonia widzi frisbee dosłownie wyje z radości :evil_lol:

Gratuluję, gdybyś chciała uprawiać dogfrisbee sportowo, to masz doskonały materiał.
Czy ja dobrze widzę, że na drugim zdjęciu talerzyk został złapany wypukłą stroną skierowaną w dół? Jaki to był rzut? "Hammer"?

Posted

Tekstylne frisbee niszczy się w ciągu 10 minut, gumowe starcza na dłużej, jakieś parę dni :cool3: Najlepiej zacząć od dobrego, profesjonalnego. Ja kupiłam Jawza i sprawdza się idealnie, jest niezniszczalny :lol: Na razie pogoda nie sprzyja, bo a to huragan, a to śnieżyce, ale już niedługo wiosna :multi: Strasznie chciałabym z Sonią poćwiczyć elementy tańca z Frisbee :loveu: Ona jest skoczna i zwinna, ale nie wiem, czy nie za ciężka (ok. 19 kg) :roll:

Posted

drado napisał(a):
Gratuluję, gdybyś chciała uprawiać dogfrisbee sportowo, to masz doskonały materiał.

Chciałabym, to b. widowiskowy sport, kupa radości, no i pies będzie miał ukochane zajęcie :lol: ale czy starczy mi umiejętności i wytrwałości?

drado napisał(a):
Czy ja dobrze widzę, że na drugim zdjęciu talerzyk został złapany wypukłą stroną skierowaną w dół? Jaki to był rzut? "Hammer"?

Tak, wypukłą w dół. To dobrze, czy źle? Nie mam pojęcia, co to jest "Hammer" :oops: ja się dopiero uczę :oops:

BTW: czy znacie jakieś strony poświęcone frisbee - ale od samych podstaw? Ja na razie rzucam Soni rollery i czasami takie dość niskie rzuty, by miała szansę złapać i się nie zniechęcić.

Posted

Behemot napisał(a):
Strasznie chciałabym z Sonią poćwiczyć elementy tańca z Frisbee :loveu: Ona jest skoczna i zwinna, ale nie wiem, czy nie za ciężka (ok. 19 kg) :roll:

Owczarki australijskie ważą ok. 20 i sobie radzą. Ja mam labradorkę, 24 kg i też ćwiczymy. Uczenie voultów jest trochę bolesne, ale na prawdę warto.
Jeśli masz skrzynkę, która pomieści plik 22 Mb, to mogę ci przesłać angielską obsługę talerzyka. Jest o początkach, kilku trickach, ale najważniejsze są zdjęcia chwytów z instrukcją.

Posted

Dziś przyszły 2 Competitony. Różowy i biały :) Śliczne! Jak wyzdrowieję pędzę z nimi na dwór! :D

Samturia - rzeczywiście lepiej miec profesjonalny talerz - odpisałam Ci też na Forum o frisee :)

Posted

No właśnie, co to za rzut "Hammer", wcześniej przeglądałam strony z filmikami i różnymi rodzajami rzutów, ale z takim się jeszcze nie spotkalam ;) ?