annnka Posted February 13, 2006 Posted February 13, 2006 weihaiwej widzisz ja nie jestem wetem i tez nie polecalam do duzych pazurow ;) cos w tym bylo chyba intuicja swoja droga moja psina miala obcinane gilotynka i bylo ok (jest dosyc spora ok. 25 kg i ma spore pazurki) Quote
weihaiwej Posted February 13, 2006 Posted February 13, 2006 :) Każdy jak widać ma inne doświadczenia - dobrze, że możemy sie nimi dzielić :) Dodam jeszcze, że kupiłam gilotynkę firmy Hagen, na odwrocie napisane jest, że wymienne ostrza można kupić w każdym sklepie zoologicznym - niestety, okazało się, że nie tylko w sklepie ich nie mieli, ale i dystrybutor w Warszawie ich nie ma... Widocznie tylko ja miałam takiego pecha albo zwyczajnie nie umiem ich właściwie użyć bądź nie nadają się do pazurów mojego psa :) Quote
Teba Posted February 14, 2006 Posted February 14, 2006 Ja mam cążki i jestem bardzo zadowolona :p sunia ma niedzwiedzie pazurki i nie mamy problemu, natomiast musimy już kupić nowe bo stare są juz tępe :( Quote
aleb Posted February 14, 2006 Posted February 14, 2006 weihaiwej fajnie, ze sie wypowiedziałas, bo dzieki temu kupie cazki a nie gilotyne ;) Quote
weihaiwej Posted February 14, 2006 Posted February 14, 2006 Cieszę się, że pomogłam Ci podjąć decyzję aleb :) Ja szukam właśnie odpowiednich cążków, mam jedne na oku :) Na pewno i gilotynka ma swoje zalety i mam nadzieję, że ci, którzy ją stosują i są zadowoleni nie mają mi za złe krytycznej opinii :) Pozdrawiamy Quote
aleb Posted February 14, 2006 Posted February 14, 2006 :) Gdy tylko je kupie i wyprobuje, to wypowiem sie na ich temat.. ;) Quote
justynia Posted March 26, 2006 Posted March 26, 2006 aleb napisał(a)::) Gdy tylko je kupie i wyprobuje, to wypowiem sie na ich temat.. ;) No i co? Kupiłaś?? Ja też się zastanawiałam nad tymi dwoma modelami, ale już zamówiłąm gilotynkę ;) Jeszcze nie przyszła... Ponieważ nie mogłam czekać, bo sunia jest ze schroniska i wilcze miała wręcz zakręcone, obcięłam jej ludzkimi cążkami :evil_lol:. Wetowi dawać nie chciałam, bo sunia się strasznie rzuca, a tak, to na kolanach jej ładnie, bez przemocy, obciachałam. Ma jasne, więc rdzeń widać i nie mam problemu. Ciekawa jestem, jak to będzie z gilotynką, ale musze poczekać :p Quote
Viz Posted March 26, 2006 Posted March 26, 2006 Ja mam specjalne obicnarki do paznokci :lol: Są małe, ale do moich dżamników dużych mi nie potrzeba ;) Tną prosto i bezproblemowo :) Quote
Mysha792 Posted March 31, 2006 Posted March 31, 2006 ja mam specjalne nożyczki do pazurków mojego psa, bardzo tanio zapłaciłam wmojej lecznicy tylko 6zł, o połowe mniej niż normalnie :) Jestem z nich zadowolona, do tej pory sie trzymają, czyli jakieś 6-7 miesięcy ;) http://www.krakvet.pl/product_info.php?cPath=23_44_132&products_id=1551 Quote
Recommended Posts