Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

miniaga napisał(a):
Mam pytanko:
Czy osoba, która mieszka dosyc daleko od zk może wystąpić o rodowód korespondencyjnie? I jak to załatwić?
Radzę wsiąść w tramwaj, lub autobus i podjechać, przecież to nie problem przejachać przez Warszawę, a na poczcie metryka może zaginąć i wtedy trzeba będzie dalej jechać do hodowcy - no i wogóle będzie dużo formalności do załatwienia

Posted

oj Draczyn !!!!! ty mnie dziś dobijesz. Ja nie pytam o siebie, tylko o włascicielke siostry Tasi. Ona nie może przyjechac z Ostrołęki do Warszawy :( A ja - masz rację - wsiąde sobie w tramwaj.

Posted

miniaga napisał(a):
Po za tym metryka do mnie też dotrze korespondencyjnie :D Przecież nie pojadę specjalnie po nią do Krakowa :D
Jak uważasz. Ja metryki nie wysyłała bym pocztą. Bo jak zaginie, to potem jest mnóstwo formalności do załatwiania, lepiej zawsze przez kogoś ją przekazać. Ja Ci dobrze radzę, bo siedzę w tym już od 25ciu lat, a Ty za każdym niemal razem masz pretensje. Nie chcesz, to więcej nie będę Ci radić, ani pomagać i to tyle, a że od czau do czasu zażartuję , to też chyba nic zdrożnego. Zadajesz pytanie , ja piszę, aby Ci pomóc, a Ty masz pretensje. Skąd mogłam wiedziec, że siostra jest z Otrolęki, trzeba było to napisać

Posted

Draczyn

Wiesz chyba nie na tym polega problem. Ja się pytam o konkretną sytuację a ty mi radzisz wsiąść w tramwaj. ok tyle to i ja wiem. Po za tym mnie nie irytują twoje odpowiedzi - wręcz przeciwnie cieszę się, że chcesz pomóc. A skoro pytam o coś dla osoby trzeciej to nie znaczy, że muszę opisywać jej sytuację. Ja do ciebie nie mam pretensji - czasem napiszesz cos w takim tonie który mi się nie podoba i tyle.

Ja wysyłam pocztą różne rzeczy, czasem bardzo kosztowne i jeżeli nadaje je poleconym priorytetem to nigdy mi nic nie zgineło. ostatnio przebyłam podóż do Krakowa i z powrotem i wierz mi, że wolę wydać tą kasę na dobrą karmę lub na weterynarza niż bez potrzeby marnować pieniązki.

Posted

Aby złozyć metryke musisz uiscić stosowne opłaty , więc nikt korespondencyjnie ci tego nie załatwi , mozesz wysłać metryke jakiemuś znajomemu który ją złozy oraz zapłaci za rodowód , skadkę członkowską , rejestrację psa itp.