Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam!
Mam do Was prośbe-chę,abyście doradzili mi i podali argumenty "za"i "przeciw" odnośni karm,które wybrałem,lecz nie moge sie zdecydować co do zakupu.
Sa to karmy z tzw wyższej półki i wiem,ze różnic miedzy nimi praktycznie nie ma,jednak Wasze spostrzeżenia będą cenne i dadzą mi "pole"manewru.
Oto karmy:Biomill,Nutro Choice,Nutra Gold,ANF.
P.S.
Znalazłem przyzwoitą cene Biomilla i dlatego sie zainteresowałem ta karmą.
Dzięki za rady.Pozdrawiam.

Posted

Ja próbowałam Nutro Choice i Nutre Gold, psiakowi obie karmy smakowały. Ja mam większe zaufanie do Nutro, Mika też ją woli. Karmiłam ją tą z jagnieciną i ryżem, lightem jestem zadowolona, ładna błyszcząca sierść, nie ma kamienia na zębach, dosyć szybko odrasta jej siersć po linieniu.

Posted

darek napisał(a):

Znalazłem przyzwoitą cene Biomilla i dlatego sie zainteresowałem ta karmą.

Gdzie??? :o
Kreska zjadła półkilową próbkę tej karmy, smakowała jej szalenie, śliniła się na sam zapach :fadein: Gdyby cena była przystępna dla mych skromnych możliwości to bym kupiła bez wahania 8)

Posted

Dzięki za wstępne odpowiedzi-jednak narazie nadal nie wiem co kupic,karmy zblizone składem...
Biomill jest dostępny w Krakowie,jednak jest coś co mnie zniechęca do tej karmy w składzie,a jest to kukurydza,pszenica,tłuszcz roślinny,pytałem o ta karme i dostałem odp.istnie wyuczona tzn-że jest to karma produlowana w szwajcarskim rezerwacie przyrody,ze jest z najlepszych i świezych produktów i takie tam bla bla bla,ogólnie dowiedziałem sie ,że jest to karma klasy high premium(?)a nie jest to napisane na worku(jedynie premium),ze cena jest zblizona do cen w Szwajcarii(wiadomo co szwajcarskie to drogie) i że ogólnie nie ma lepszej karmy(?hmm?) od niej samej.Reasumując-same superlatywy,ale mnie i tak to nie przekonało,zważywszy na to,iz są karmy(takie jak napisałem w tym topicu)o bardzo zbliżonym składzie(jak nie lepszym)
Bardzo prosze o konkretny argumenty za i przeciw,bo ja nadal nie wiem.
P.S.
Wyśle zainteresowanym namiary na sklep-mozna zapytac co i jak.
AHAAAA-byłbym zapomniał-mój wet,którego pytałem o to,co powinno sie znajdowac w wysokiej klasy karmie powiedział-te karmy z tzw wyzszej półki maja zblizone skłądy,ważne jest jednak,aby nie była zrobiona z maczki kostnej(wiadomo),jedno co mnie zastanowaiło to to,ze na temat Nutro Choice było takie oto zdanie-dobra karma,jednak dwa mioty ,które były karmione ta karma miały problemy z nerkami(chorowały)-i teraz nie wiem czy to przypadek,czy genetyka,czy też wina karmy-skłąd mi bardzo odpowiada,tylko ta informacja od weta spowodowała,że jestem w kropce i dlatego Was pytam.
Pozdrawiam.

Posted

Ja jak zwykle uparcie bedę preferować Amerykańskie karmy .
Karmiłam Nutrą i ANF obydwie karmy są doskonałe .
Nutra Gold jest o klasę lepsza od Nuggets jest to karma Super Premium .
ANF ;dobre kupy,chętnie jadły ,ładnie wyglądały ,ale więcej musiały dostać niż zalecał producent .
SAWA.

Posted

Darek - dzięki za priv :D !
Ja generalnie również preferuję karmy amerykańskie, no może też kanadyjskie. Mniej się dawkuje, psy najedzone, duża smakowitość, małe kupki raz dziennie. To chyba niezła w sumie rekomendacja :D .

Posted

Witam!
Z czterech karm zostały dwie-Nutro i Nutra-obie USA.
Biomill i ANf maja tego samego przedstawiciela i maja te same"śpiewki",co więcej-bedąc w jednym ze sklepów zoolog. zauważyłem obie te karmy(przypadek?) w sprzedazy-obie najdroższe i obie "zachwalane" z tym,że z lekką przewagą na korzyść Biomilla(no w końcu droższa,a jak ktoś ma problem z wyborem tak jak ja,to lepiej mu wcisnąc ta droższą).Kolejna śmieszna wiadomość wg mnie to taka,iz jaka karma mogłaby byc produkowana w rezerwacie przyrody(u nas jest zakaz na zakazie,a u nich niby nie ma-jaaasne)
Decyzję już mniej więcej podjąłem,jednak nadal gnebi mnie ta informacja odnośnie Nutro i tych nerek-czy ktos moze to potwierdzić albo zdementowac?Zapytam jeszcze jednego weta,który jest otwarty do ludzi tak jak mój i zobaczymy co powie.Tymczasem dzięki za podpowiedzi.
Pozdrawiam.

Posted

Mam nadzieję, że bardzo Ci nie namieszam, ale rozważ również takie karmy jak Pro Pac i PROFormance. To, że obydwie są karmami super premium, to mały szczegół, bo część ludzi nie zwraca na to jednak uwagi, ale są one bardzo chwalone przez tych, którzy choć raz spróbowali karmić nimi swoje psy. Myślę, że naprawdę są warte zainteresowania :D . No i skład mają bardzo dobry. W tej chwili sam intensywnie myślę o Pro Pacu :D .

Posted

Kupiłem Nutro Choice Performance-zastanawia mnie taka oto rzecz-dostałem maila od dystrybutora na Malopolske,że karma jest super premium i,że jest to napisane na worku,tymczasem ja doszukałem sie takie napisu"premium nutrition superior performance" ii teraz nie wiem co o tym myślec,ogladałem worek chyba z pięć razy i nie znalazłem owego napisu.Zgadza sie natomiasto kraj produkcji(USA).

• 1 month later...
Posted

Witam!
Dona-jak narazie nie mam zastrzeżeń co do karmy,teraz je drugi worek 15+3 kg Adult Large Breed,wcześniej Performance-oba rodzaje zjada,nie marudzi i co najważniejsze służy.Ogólnie ujmując-jest ok.
Pozdrawiam.

Posted

A ja chcialabym tylko sprostowac , że Nutra Nugets też jest Super Premium tak jak Nutra Gold, bo mam ta pierwsza karmę i na opakowaniu jest napisane jak byk Super Premium.
A róznią się tylko tym że N Gold jest droższa i jest robiona ze świerzego nie mrożonego mięsa, producent ten sam.

Posted

Darku, baardzo to możliwe nie porownywalam ale wystarczy wejśc na strone producenta wpisz w wyszukiwarce Nutra Gold i nutra Nuggets napewno znajdzie (bo tu chyba linkow nie można podawac).