Patka Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 Bo bar mleczny jeszcze ma stałe dostawy dlatego jest łagodny :lol:
acroba Posted February 8, 2006 Posted February 8, 2006 Witam wszystkich Serdecznie po dłuższej przerwie. Gratuluję Alojzyno ślicznych maluszków. Podrap Cartmana za uszkiem ode mnie i powiedz mu że jego nowy domek- to super domek.:lol: Amfi ,Janasz - Wam szczególnie gratuluję bo to wasze pierwsze dzieciaczki :BIG:. Widzę że wszystkie ładne byczki się urodziły.;) My już prawie po szczeniaczkach. Teraz musimy nadrobić zaległości z fotami bo byliśmy trochę odcięci od netu :angryy: A zakończyliśmy ostatnie foty gdy maluchy miały chyba ze 2-3 tygodnie... Zaczynamy: EBOLA: W piątek przyjeżdża w gości więc będziemy mieć nowe fotki . ELMIRKA- czyli EMI ELMO Taki byłem : A taki urosłem: Oraz ENZO: Tak mu już zostało z pozycjami do spania, to już foty z nowego domku: Wygląda trochę jak mały Armi: Taki mały shar-pik No.... to dzisiaj żeśmy się przedstawili grzecznie.A jutro pokażemy jak ładnie zajmowaliśmy się sobą ,domkiem i pewnymi drobiazgami:diabloti:
Vectra Posted February 8, 2006 Posted February 8, 2006 Jak ja wam zazdroszcze tych śliczności :loveu: :loveu: :loveu: takie kluseczki tylko miziać i przytulać , napatrzeć się niemoge. Z tego co widze na foteczkach to staffikowe mamusie strasznie są opiekuńcze i wyrozumiałe. a to chyba ulubiona pozycja spania wszystkich bullowatych ?? Prosze odemnie wygłaskać i wycałować wszystkie małe czarnuszki.
Patka Posted February 8, 2006 Posted February 8, 2006 ale Wam wielgaśne te maluchy ;) wyrosły :multi: piękne :loveu:
Alojzyna Posted February 8, 2006 Posted February 8, 2006 Acroba - piękne maluszki:loveu: Mam nadzieje, że będziemy je spotykać gdzieś w Polsce na wystawach...:lol:
Marta Chmielewska Posted February 8, 2006 Posted February 8, 2006 Aż miło popatrzeć na takie zadbane, szczęśliwe maluszki :loveu: Wszystkim gratuluję, kawał dobrej roboty :p
acroba Posted February 8, 2006 Posted February 8, 2006 Wiesz Vectra coś w tym jest.One faktycznie lubią takie pozycje. Chyba po prostu czują się bezpiecznie na tym świecie :lol: Ale do tych pozycji dołożyłabym jeszcze jedną ,czyli spanie lub siadanie na sobie. Dorzucę takie foty poźniej. Alojzyna napisała: Acroba - piękne maluszki:loveu: Mam nadzieje, że będziemy je spotykać gdzieś w Polsce na wystawach.. Dziękujemy.:loveu: Jak na tą chwilę na 100% będzie wystawiana Ebola, Enzo pewnie na wystawach na pomorzu się pojawi , Elmo - raczej też ma być wystawiany , Elmirka....no z nią zobaczymy.Jeżeli wszystko pójdzie po mojej myśli to również na 100 % bedzie na wystawach.
Alojzyna Posted February 8, 2006 Posted February 8, 2006 [quote name='acroba'] Podrap Cartmana za uszkiem ode mnie .:lol: Jak zaczęłam drapać, to mu uszko stanęło... Chyba jutro zacznę drapać za drugim :evil_lol: A jeszcze wczoraj wyglądało tak:
Ombra Posted February 9, 2006 Posted February 9, 2006 [quote name='AMFI']oj, a w Bullerbyn bez zmian, wciąż te same pracowite zajęcia: Przeglądając zdjęcia w tym wątku można natrafić na takie zdjęcia jak to powyżej ( ze str. 14 ). Piszę o tym, gdyż na tej fotografii widać u pieska ( drugiego od lewej ) KRZYWE NOGI, jakby siedział na beczce!!! Co według wzorca Staffików jest niedopuszczalne!! Ponadto patrząc na pieska ( pierwszego od prawej ) może zauważyć, iż ma on ZA KRÓTKĄ KUFĘ !!! Pomijam fakt, iż jest to również nie zgodne ze wzorcem, bardziej chodzi mi o to, że taki pies w przyszłości może mięć poważne problemy z oddychaniem. Wiem, że teraz w wielu krajach ( między innymi w Polsce ) panuje moda na Staffiki z krótkimi kufami. Co fatalnie zaczęło wpływać na rasę!!:-( Krótkie kufy tak samo jak w Stanach Zjednoczonych u Amstafów spowodują, że psy będą rodzić się z niepełnym uzębieniem, ponieważ nie będzie na nie miejsca. Ponadto psy z krótkimi kufami mają problemy z oddychaniem. Wydaje mi się jednak, że trzeba przestać pisać tylko o tym jakie małe pieski są śliczne, ale również zacząć naświetlać takie sprawy jak: krzywe nogi, za krótkie kufy, itp. Chyba, że chodzi o to aby ukryć błędy młodych Hodowców. Mam nadziej, że po przeczytaniu powyższego tekstu wiele osób zda sobie sprawę z powagi problemu, który zaczyna rujnować tak piękną rasę, jak Staffiki.
Alicja Posted February 9, 2006 Posted February 9, 2006 [quote name='Ombra']Przeglądając zdjęcia w tym wątku można natrafić na takie zdjęcia jak to powyżej ( ze str. 14 ). Piszę o tym, gdyż ewidętnie na tej focie widać u pieska ( drugiego od lewej ) KRZYWE NOGI, jagby siedział na beczce!!! Co według wzorca Staffików jest niedopuszczlne!! Ponadto patrząc na pieska ( pierwszego od prawej ) może zauważyć, iż ma on ZA KRÓTKĄ KUFĘ !!! Pomijam fakt, iż jest to również nie zgodne ze wzorcem, bardziej chodzi mi o to, że taki pies w przyszłości może mięć poważne problemy z oddychaniem. Wiem, że teraz w wielu krajach ( między innymi w Polsce ) panuje moda na Staffiki czarne i z krótkimi kufami. Co fatalnie zaczęło wpływać na rasę!!:-( Dzieje się tak, gdyż coraz częściej dużo osób lub Hodowli kryje czarne Staffiki na czarne nie wprowadzając przy tym żadnych kolorowych. Doprowadzi to do zaniku kolorów oraz wad genetycznych. Natomiast jeśli chodzi o krutkie kufy to stanie się tak samo jak w Stanach Zjednoczonych z Amstafami. Poprostu pieski będą się rodzić z niepełnym uzębieniem, ponieważ nie będzie na nie miejsca! Ponadto jak już wyrzej wspomniałam psy z zakrótkimi kufami mają problemy z oddychaniem. Przez co szybko się męczą, a to powoduje brak wysportowania.:-( A przecież Staffik kojarzy się z 'małym mięśniakiem'. Zdaję sobie sprawę, że załaczając powyższe zdjęcie uznałam, iż ten miot nie jest dobry. Wydaje mi się jednak, że trzeba przestać pisać tylko o tym jakie małe pieski są śliczne, ale również zacząć naświetlać takie sprawy jak: krzywe nogi, zakrudkie kufy, itp. Chyba, że chodzi o to aby nie mówić początkującym Hodowcą, aby zastanowili się dwa razy niż coś zrobią czy pokryją. Ale przecież tak naprawdę powinniśmy sobie w jakiś sposób pomagać, aby nasze Staffiki ( i nie tylko ) stawały się coraz lepsze a nie coraz bardziej wychodzace poza wzorzec!!! Mam nadziej, że po przeczytaniu powyższego tekstu wiele osób zda sobie sprawę z powagi problemu, który zaczyna rujnować tak piękną rasę, jak Staffiki.ewidentnie , za krótkie , wyżej :evil_lol:patrz słownik ortograficzny dziwne, 2 posty na dogo / pierwsze 2/ i oba w takim samym krytycznym tonie :cool3:/
acroba Posted February 9, 2006 Posted February 9, 2006 Ombra napisal: rzeglądając zdjęcia w tym wątku można natrafić na takie zdjęcia jak to powyżej ( ze str. 14 ). Piszę o tym, gdyż na tej fotografii widać u pieska ( drugiego od lewej ) KRZYWE NOGI, jakby siedział na beczce!!! Co według wzorca Staffików jest niedopuszczalne!! Ponadto patrząc na pieska ( pierwszego od prawej ) może zauważyć, iż ma on ZA KRÓTKĄ KUFĘ !!! Pomijam fakt, iż jest to również nie zgodne ze wzorcem, bardziej chodzi mi o to, że taki pies w przyszłości może mięć poważne problemy z oddychaniem. Wiem, że teraz w wielu krajach ( między innymi w Polsce ) panuje moda na Staffiki z krótkimi kufami. Co fatalnie zaczęło wpływać na rasę!!:-( Krótkie kufy tak samo jak w Stanach Zjednoczonych u Amstafów spowodują, że psy będą rodzić się z niepełnym uzębieniem, ponieważ nie będzie na nie miejsca. Ponadto psy z krótkimi kufami mają problemy z oddychaniem. Wydaje mi się jednak, że trzeba przestać pisać tylko o tym jakie małe pieski są śliczne, ale również zacząć naświetlać takie sprawy jak: krzywe nogi, za krótkie kufy, itp. Chyba, że chodzi o to aby ukryć błędy młodych Hodowców. Mam nadziej, że po przeczytaniu powyższego tekstu wiele osób zda sobie sprawę z powagi problemu, który zaczyna rujnować tak piękną rasę, jak Staffiki. :megagrin: Dzięki Ci ogromne OMBRA !!!!! A ja już myślałam że ten dzień będzie do końca do bani..... a tu niespodzianka . Ktoś mnie w końcu rozbawił.... :megagrin::megagrin::grins::megagrin:
staff-ka Posted February 9, 2006 Posted February 9, 2006 [quote name='Ombra']Przeglądając zdjęcia w tym wątku można natrafić na takie zdjęcia jak to powyżej ( ze str. 14 ). Piszę o tym, gdyż na tej fotografii widać u pieska ( drugiego od lewej ) KRZYWE NOGI, jakby siedział na beczce!!! Co według wzorca Staffików jest niedopuszczalne!! Ponadto patrząc na pieska ( pierwszego od prawej ) może zauważyć, iż ma on ZA KRÓTKĄ KUFĘ !!! Pomijam fakt, iż jest to również nie zgodne ze wzorcem, bardziej chodzi mi o to, że taki pies w przyszłości może mięć poważne problemy z oddychaniem. Wiem, że teraz w wielu krajach ( między innymi w Polsce ) panuje moda na Staffiki z krótkimi kufami. Co fatalnie zaczęło wpływać na rasę!!:-( Krótkie kufy tak samo jak w Stanach Zjednoczonych u Amstafów spowodują, że psy będą rodzić się z niepełnym uzębieniem, ponieważ nie będzie na nie miejsca. Ponadto psy z krótkimi kufami mają problemy z oddychaniem. Wydaje mi się jednak, że trzeba przestać pisać tylko o tym jakie małe pieski są śliczne, ale również zacząć naświetlać takie sprawy jak: krzywe nogi, za krótkie kufy, itp. Chyba, że chodzi o to aby ukryć błędy młodych Hodowców. Mam nadziej, że po przeczytaniu powyższego tekstu wiele osób zda sobie sprawę z powagi problemu, który zaczyna rujnować tak piękną rasę, jak Staffiki. HAhahhahahah przepraszam,ale fakt ....jak i Acroba i pewnie ,wielu,wielu innych usmialam sie nie na żarty ..a najbardziej rozbawily mnie ..nózki u "slepego" malca(tzn.takiego maluszka) na "beczce prostowane"..jak i krótkie kufy za czym idzie NIEPELNE UZĘBIENIE - bo sie zabki nie zmieszcza haha ..o Matyldoo hahahhahahahahahahhaha Oby wiecej takich fachmanów :multi: Pozdrawiam tak w ogóle WSZYSTKICH (dawno mnie tu nie było :eviltong: ) Dogomaniaków :razz:
Dag Posted February 9, 2006 Author Posted February 9, 2006 Ombra... przedstaw się, powiedz ładnie, kim jesteś, skąd wiesz tyle o staffikach i jak zdobyłaś wiedzę pozwalającą Ci na ocenianie przydatności wystawowej ślepych szczeniaków... Wypadałoby...
Payton Posted February 9, 2006 Posted February 9, 2006 Ombra jak mozna wydawac takie opinie widzac tylko zdiecie takich malutkich szczeniaczkow:shake: . Piszac takie opinie trzeba troszke wiecej informacji, jak tylko zdiecia (ja tez roznie wychodze :evil_lol: :evil_lol: )Sam temat moglby byc interesujacy ale nie tu i nie tak . Zaluz nowy topik i dyskutuj. A zarzut ukrywania "bledow" mlodych hodowcow ???? Literacko ci to wyszlo ,ale poza tym ????:angryy: :angryy: . A tak na marginesie szczeniaczki sa po przegladzie i niezle wypadly:multi: :multi: . MOJE GRAULACJE:multi: :multi: A ty Amfi do roboty - zabki liczyc :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: .
Alicja Posted February 9, 2006 Posted February 9, 2006 [quote name='Dag']Ombra... przedstaw się, powiedz ładnie, kim jesteś, skąd wiesz tyle o staffikach i jak zdobyłaś wiedzę pozwalającą Ci na ocenianie przydatności wystawowej ślepych szczeniaków... Wypadałoby...DAG to ty nie wiesz :crazyeye: , że teraz oseski będą wystawiać na wystawach a Ombra będzie sędziować :razz:
asher Posted February 9, 2006 Posted February 9, 2006 Dag napisał(a):Ombra... przedstaw się, powiedz ładnie, kim jesteś, skąd wiesz tyle o staffikach i jak zdobyłaś wiedzę pozwalającą Ci na ocenianie przydatności wystawowej ślepych szczeniaków... Wypadałoby...Oj, Dag, jaka ty niedomyślmna jesteś :roll: To oczywiste, że Ombra jest starym hodowcą! U niej na pewno nie zdarzają sie ani krzywe łapki, ani za krótkie kufy, ani wnętry, no po prostu wszystkie szczenaki sa jak z matrycy, matrycy championów oczywiście :evil_lol:
Payton Posted February 9, 2006 Posted February 9, 2006 jaki sliczny model, a ta lapka. Nadaje sie do Claudi Schifer
Nugatowa Posted February 9, 2006 Posted February 9, 2006 :cool3: :cool3: :cool3: No baa od mlodości kocha zdjecia
Marta Chmielewska Posted February 9, 2006 Posted February 9, 2006 Przykro mi Nugatowa, ale z taką krzywą łapką, to daleko nie zajedziecie, zapomnij o championie :evil_lol: Oj jak tu sie wesoło zrobiło :evil_lol:
Vectra Posted February 10, 2006 Posted February 10, 2006 o boziuuuuu jaki słodziak :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: i ta łapka :loveu: :loveu: mordeczka taka całuśna a czy ja moge prosić o więcej fotek tych krzywołapkowych z krótkimi kufami staffiontek??? Dobrze że te grubiutkie brzdące są czarne :diabloti: :diabloti: skoro ten kolor wyszczupla:evil_lol: :evil_lol: :grin: :grin:
staff-ka Posted February 10, 2006 Posted February 10, 2006 Nugatowa ..świetne ,te maluchy , jak inne od Staffików czy w ogóle bullowatych ..ale normalnie miodzioooo :loveu: A poniżej małe "Staffkary" ur.20.01.06 z Czeskiej Republice ...w przypadku których krew pomieszała się z polsko-wlosko-angielsko-czeską ;) I troszke starsze ... Pozdrawiamy :razz:
Claudia18 Posted February 10, 2006 Posted February 10, 2006 Ale cudności!!!:loveu::loveu:Uwielbiam umaszczenie czarne z białym.Nigdy nie widziałam szczerze tej rasy w takich kolorach.Piękniste maluszki
Alojzyna Posted February 10, 2006 Posted February 10, 2006 Ale piekne łaciatki wyszły:loveu: :loveu: :loveu: Gratulacje dla Stafkara :lol:
AMFI Posted February 10, 2006 Posted February 10, 2006 [quote name='Ombra']P Piszę o tym, gdyż na tej fotografii widać u pieska ( drugiego od lewej ) KRZYWE NOGI, jakby siedział na beczce!!! Co według wzorca Staffików jest niedopuszczalne!! Ponadto patrząc na pieska ( pierwszego od prawej ) może zauważyć, iż ma on ZA KRÓTKĄ KUFĘ !!! Dziekuję za zainteresowanie moim miotem, ale nie będę podejmowała polemiki z amonimem. Niemniej zapraszam serdecznie do nas obejrzeć szczeniaczki, wtedy chętnie porozmawiam na temat ich nóżek, kuff i innych cech budowy. Ostatni dzwonek, bo dziś ostatni dzień są wszystkie razem. Jako "młody hodowca", jestem otwarta na wiedzę i z przyjemnością dowiem się czegoś o staffikach od tak obytej osoby. Staffko! Słodycze! Milkyway! Nugatowa! Ale piegusy to się wybarwiły małemu z wiekiem:lol:
Recommended Posts