Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

Kupę lat :evil_lol:,ale .. dopiero od niedawna dogo.. działa u mnie bez zarzutów,więc nadrabiam zaleglości,a przy okazji korzystam..;)

Mała Czarna :

..jako 8 tyg.popierdółka..:cool3:

.. jako 13 tyg.

Posted

Szandii .... 16-y tydzień

Urocze Wejherstaffki .. bużka od "prababki"..Staff-Ki :evil_lol::evil_lol:

Ciepłe pozdrowienia , JUŻ WIOSENNE przesyłamy.. :eviltong:

Posted

Dziękujemy serdecznie wszystkim za miłe słowa na temat Avarda ;)

Avard dzisiaj kończy 8 miesiączków... w tym dziale więc to jego ostatnie " podrygi" :clap: patrzcie jak się z dziewczynami nauczył obściskiwać :clap: ;) :yyy: ... lubi blondynki :lol:

[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img413.imageshack.us/img413/4998/p3260149pa2.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img413.imageshack.us/img413/4880/p3260146nk1.jpg[/IMG][/URL]

Posted

[quote name='tomo']patrzcie jak się z dziewczynami nauczył obściskiwać :clap: ;) :yyy: ... lubi blondynki :lol:
[/quote]

eee, z brunetką pewnie też by się pościskał :loveu:

fajna główka się kształtuje..:p

Posted

[quote name='AMFI']eee, z brunetką pewnie też by się pościskał :loveu:

fajna główka się kształtuje..:p[/quote]

:evil_lol:Brunetki Blondynki Staffiki kochaja wszystkie dziewczynki:loveu:

Posted

SUPER LATAJĄCE CHMURKI :loveu: ALE SIĘ CIESZĄ ZE SŁONKO WYSZŁO :loveu:
MY TEŻ SIĘ CIESZYMY DLATEGO TROSZKĘ SIĘ OFOCILIŚMY ;)

Posted

Śnieżynki i rudzielce - tak narodowo, chyba z okazji traktatu ;)

całusy dla bialutkich księżniczek - są przecudne :loveu:

Posted

Cieszę sie,ze sie Wam.. czerwono/białe damy podobają .. :multi:

staff-ka- "skąd" one się takie białe biorą ???
Tomo ..pozwól,ze odpowiem Tobie słowami ,króre juz gdzieś napisałam.. do kogoś innego.. ;)

- z RODOWODU !! , jak i tego samego BIAŁEGO TERRIERA ,którego krew płynie w każdym z czterech występujacych bullowatych ..

I Tak to właśnie jest ..jak przez TYLE LAT hodowli.. "ukrywane" czyt.poddawane eutanazji , były egzemplarze skrajnie łaciete lub białe , całe białe ..nagle kryjesz ciemną pregowaną sukę z białymi znaczeniami,takimi,ze "kot napłakał" , czerwonym psem z tyloma samo znaczeniami..(inbredujesz na pedigree) .. i owocuje .. w szczeniaczki.. pregowane ze znaczeniami ,co "kot napłakał" ., tyleż samo zółtych,czerwonych i 2 : ŁACIATY i BIAŁA ze znaczeniami tylko na głowie.. :crazyeye: .. i "wylazi szydło z worka" :evil_lol:
A następnie osobnika z tegoż miotu..kojarzysz..,czy w linebredzie ,czy w outcrossie (gdzie wystepowal egzemplarz ,który..był "skory" do potomstwa powyżej 80% bieli) ..niom i wychodzą .."Śnieżynki" i "Płatki Śniegu" ..ze znaczeniami...,albo i nie :eviltong:
I
pewnie jakbym podejmowała decyzje ..takie ,jak wiekszość hodowców podejmowała swego czasu ,to byłoby wygodniejsze dla wszystkich.. .. ,a ja nie byłabym skazana na .. "wytykanie" itp. ,ale .. ja jednak nie daje sie "zwariować" wzorcowi z wymaganymi % .. jak i stereotypom.. stąd mimo, iz Snieżynki stanowia 60% tegoz miotu.. to .. "głową muru przebijała nie będę"

- XANDIRRA RIDDADESTA Staff-Ka & DRUC OUR Parinco
- ta para była skojarzona w inbreedzie.. lat temu 4-ry ,a te maluszki to ich wnuki

Z kolei .. matka pregowanej suczki była ta:

- moja protoplastka - CZILLA Sirkan Bagira

A ojcem czerwonego psa ten:

- ASSAR PANDA Parinco

A to juz DZIADEK i zarówno Pra..,który wystepuje w rodowodzie Rakji (Rakurrary zarówno od strony jej jak i czerwonego psa ).. to ojciec czarnego samca ,jak i mojej Xandirry (czyli "mąż" protoplastki) ..

- Kamikaze Tipit z Hanky

Mam nadzieje,ze zrozumiałe.. :cool3: ..?!

Pozdrawiam serdecznie Wszystkich.. wraz ze Śnieżynkami.. :loveu::loveu: - dziekujemy za buziaki.. :multi:

Posted

Dla mnie to jest świetnie zrozumiałe i dlatego moje pytanie było w cudzysłowie ;) ale dobrze że wyjaśniłaś . Ot jaka to ta cała genetyka nazywana nauką ścisłą - dla mnie pozostanie zawsze " rozścisłą " , albo jak kto woli w przybliżeniu ( nie mam takiego znaku na klawiaturze )... bo kto to wie ... chodzby sobie nie wiem co , to i tak wyjdzie co ma wyjść .

Posted

...............jakie śliczności:loveu::loveu::loveu:

a mi się najbardziej podoba to ssanie cycucha:loveu::loveu::loveu:

Posted

Dla mnie to jest świetnie zrozumiałe i dlatego moje pytanie było w cudzysłowie ;-) ale dobrze że wyjaśniłaś

- dlatego tez własnie wyjasniłam..bo Ty wiesz,ale inni zwłaszcza "młodzi gniewni" hihi.. to cuda na kiju potrafia wymyslic..skad,dlaczego i po co... :evil_lol::evil_lol:

Ciepłe pozdrówki..

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Popular Contributors

Nobody has received reputation this week.

• Forum Statistics

• Total Topics
      87.9k
    • Total Posts
      13m
  • Create New...