Jump to content
Dogomania

GrOm-HURRA - ZAMIESZKAL U NASZEJ MURKI !!! - mlodszy GROMIK TEZ JUZ ADOPTOWANY

Recommended Posts

Posted

Teraz NISKO, jutro okolice Janowa Lubelskiego... prosze o kciuki, zeby Grom nie zjadl wlascicielki, kota oraz ptactwa... byl prawie 2 lata w schronisku, to dlugo ...musi sie od nowa przyzwyczaic do wszystkiego :kciuki:

• Replies 995
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

oj to zaciskamy te kciuki az do bólu :thumbs: :thumbs: :thumbs: zeby tylko nam w tym schronie za bardzo nie odzwyczaił sie od ludzi .............

Grom Ty wiesz to twoja szansa chłopie :happy1:

Posted

Grom (teraz Borys ;)) dotarł już do miejsca docelowego :eviltong:
Był bardzo grzeczny przez całą podróż (ok. 100 km), troszkę wymiotował, ale byliśmy na to przygotowani.

Ptactwa nie mamy ;) więc nie ma takich wymogów, aby ich nie jadał. Naszych dwóch suniek (też po przejściach...) nam nie zjadł jak na razie ;) Z kotem (też po przejściach...) się jeszcze nie spotkał, ale będziemy nad tym pracować, żeby było dobrze.

Najważniejsze, aby odnalazł się w roli stróża i obrońcy naszych suń oraz ogromnej działki na której mieszkamy, bo nasze suńki sobie nie dają rady :shake: czego skutkiem jest ostatnie pobicie jednej z nich na naszym ogrodzonym terenie przez jakiegoś nocnego łazęgę :mad:

Posted

Murka napisał(a):
Grom (teraz Borys ;)) dotarł już do miejsca docelowego :eviltong:
Był bardzo grzeczny przez całą podróż (ok. 100 km), troszkę wymiotował, ale byliśmy na to przygotowani.

Ptactwa nie mamy ;) więc nie ma takich wymogów, aby ich nie jadał. Naszych dwóch suniek (też po przejściach...) nam nie zjadł jak na razie ;) Z kotem (też po przejściach...) się jeszcze nie spotkał, ale będziemy nad tym pracować, żeby było dobrze.

Najważniejsze, aby odnalazł się w roli stróża i obrońcy naszych suń oraz ogromnej działki na której mieszkamy, bo nasze suńki sobie nie dają rady :shake: czego skutkiem jest ostatnie pobicie jednej z nich na naszym ogrodzonym terenie przez jakiegoś nocnego łazęgę :mad:

No to Borys brac sie prosze do roboty czyli do pilnowania domu ,żeby Pani była z ciebie zadowolona ;)

Murka to on jest u Ciebie ?:crazyeye:

Posted

ewatr, tak, jest u mnie :evil_lol:

Oto kilka fotek z porannej socjalizacji:

Sonia wreszcie znalazła towarzysza do zabaw swoich gabarytów ;) i odstąpiła mu :crazyeye: przywództwo

Cała trójka i kawałek mojego męża :p

Chyba mu się tu podoba :roll:

Posted

[quote name='Murka']
Chyba mu się tu podoba :roll:

Ale Wesoły i szczęśliwy :multi::multi::multi:
pies nie do poznania jakby na nowo odzyskał radość i chęć do życia:loveu::loveu::loveu:

jak miło widzieć takie wątki :lol:

Posted

Matko.!Jak zobaczylam te foty to az mi lzy polecialy.!Teraz Borys to calkiem inny pies niz byl dotychczas.!Tak milo ogladac te ielka i spaniala roznice.!:Cool!:
(sorki za bledy ale mi nie dzialaja niektore litery)

Posted

Od kilkunastu dni korespondujemy z Murka, podsylalam roznych kandydatow, jednak Grom wydal mi sie odpowiedni do pilnowania, bo on sama postura sprawia ogromne wrazenie...
...a gdy wczoraj Kasia zadzwonila, ze adoptowali z TZ Groma, to mi sie rece roztrzesly i cala noc sie modlilam do sw. Franciszka, zeby Grom zdal egzamin. Wydaje mi sie, ze on juz sie teraz czuje odpowiedzialny za swoje dwie dziewczyny :p I moze miec mocne stadne instynkty obronne, wiec do pilnowania w sam raz.

Stwierdzamy z Ulka, ze to nie jest ten sam grozny Grom, ktorego my pamietamy :diabloti:

Posted

Borysek jak na razie groźnie tylko wygląda ;), może z czasem się rozkręci, ważne że jest odważny, więc może w razie jakiejś akcji ruszy do boju :razz: na razie przywitał się z goścmi, poprzytulał do dzieci, obszczekał kota (oddał za prychanie)...
Bardziej niż z doga posiada cechy bulla - szeroki pysk, przenikliwe spojrzenie, hopel ;) na punkcie piłki, picie wody z węża :lol:

Jest cudownym, zrównoważonym i bardzo mądrym psem i nawet jakby się okazał trzecim cielątkiem, to i tak go nie oddamy :evil_lol: Co najwyżej weźmiemy czwartego psa :eviltong:

Posted

Jednak w schronisku psy zachowuja sie zupelnie inaczej. Pamietam Groma, gdy byl w boksie na koncu po lewej stronie razem z taka starsza ONka.
Tak sie strasznie wydzieral, gdy podchodzilysmy do jego boksu, taki byl wazny :diabloti:

A zaledwie dzien po adopcji Kasia pisze, ze Grom jest mily i goscinny.
Kasiu, widze, ze sie dogaduje znakomicie z suniami :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

O rany Kasiaaaaaaaaaaaaaaaa:loveu:
Gdzie bylas jak Cie nie bylo?
A ja a my to znaczy Brusiu i Zuzka za Toba tesknimy.
Murka wrocila:multi: :multi: :multi:
I od razu Groma/Borysa wziela:multi:
:loveu: :loveu: :loveu:

Posted

dogomanka_, zostaje, zostaje :-)
I bardzo prawdopodobne jest, że swoje zadanie spełni - tak na moje oko :cool3:
Gdzież ja bym umiała oddać psa do schroniska :shake:

Ulka18, z suniami się dogaduje super, Saba (mniejsza) miała na początku najwięcej do gadania, ale Borys nie zwracał uwagi nawet na jej podszczypywanie :razz: Trochę się obawialiśmy, bo ona dopiero odzyskuje władzę w łapach (oberwała w kręgosłup) i ledwo chodząca warczała na Borysa (chyba ją uraził w kręgosłup przy pierwszym spotkaniu). W dodatku Sonia chciała jej bronić... Ale on zachował się pięknie - totalna olewka. Jeszcze jest nieco problemu przy karmieniu, ale pracujemy nad tym ;) Zdaje się Borys przejmuje dowodzenie w stadzie :cool1:

Alaa, witaj :loveu:
Nie było mnie, bo mnie mój mąż porwał :evil_lol:
Ale jak widać po stadku zwierzaków, nie zdołał mnie porwać całkowicie :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Poza tym chcemy otwierać interes związany ze zwierzakami, ale o tym ciiii, żeby nie zapeszyć ;)

Posted

Zdaje się Borys przejmuje dowodzenie w stadzie

To dobrze, to dobrze...niech bedzie jak kapitan na statku, mocny, silny, zdecydowany i niczego sobie przy okazji ;)
Jeszcze jest nieco problemu przy karmieniu, ale pracujemy nad tym
Ze zdjec widze, ze Grom-Borysek ma troche jeszcze schroniskowych zapasow pod futerkiem, wiec kilka dni bez jedzenia mu nie zaszkodzi....na pewno bedzie wybrzydzal. Wiesz Kasiu jak jest w schronisku, samo mieso prawie psy jedza ;)

Alaa, Kasia przyslala mi zdjecia ze swojego slubu, poznalysmy ja z moja Ulka i moja Mama na JEDNYM zdjeciu....:evil_lol: Na reszcie zdjec KASI nie bylo, byla jakas nieznana nam super laska w pieknej sukni i z przystojniakiem wpatrzonym w nia jak w tecze :loveu:

Mam nadzieje, ze Murka z nami zostanie juz na dobre.

Posted

Murka ja tez chce zdjecia ja tez chce!!!
Gratuluje z calego serca, wszystkiego najnajnaj na nowej drodze zycia i tak dalej:loveu:

A jesli ten interes psi to jest to o czym mysle - to radosc moja nie ma granic a jesli nie to - to nie szkodzi poniewaz na pewno wymyslilas cos fajnego i pozytecznego:evil_lol:

Posted

Ulka18, ja też jestem za tym, aby przejął dowodzenie :)
Mariusz teraz wieczorem patroluje teren i razem z Borysem Sonia się zrobiła odważniejsza :crazyeye:

Niestety, wbrew temu co widać na zdjęciach, Borysek jest bardzo chudy (ale umięśniony solidnie), żeberka mu sterczą. Nie jest to wina schroniskowej karmy, bo z tego co widzę, to on ogólnie taki niejadek jest (smakuje mu czasem jedynie jedzonko w Soniowej misce). Ale to bardzo dobrze, bo nikt go nie przyłasi jedzeniem i nie nakarmi byle czym (rok temu jedną suczkę tutaj struto...). Poza tym od zdjęć sprzed dwóch lat do teraz - strasznie posiwiała mu mordka, zapewne ze stresu :-(
Prawdopodobnie ma też zapalenie ucha (jedno ma klapnięte i czasem łeb przekrzywia w jego stronę), ale to juz obejrzymy dokładnie przy okazji kastracji za kilka dni.

Poza tym jak on szaleje z Sonią... Wygląda to jak starcie tytanów :lol: Nic dziwnego, prawie dwa lata nie mógł się wyszaleć...

Jeśli chodzi o ten wątek, to na pewno będę sie odzywać i informować co nowego u naszego Boryska. No i oczywiście umieszczać zdjęcia ;)
Z dogo mam taki problem, że nie przychodzą mi powiadomienia jak ktoś odpowie w wątku, w którym się udzielam, więc bardzo trudno mi spamiętać wątki i odnaleźć je potem na forum :-(
Dlatego m.in. trochę zapuściłam się z dogomanią :-(

A z tym opisem mnie na ślubnych zdjęciach to trochę przesadziłaś :shake: no, oprócz tego przystojniaka wpatrzonego we mnie jak w tęczę :loveu:

Alaa, jeśli Ulka18 pisze, że dobrze myślisz, to dobrze myślisz :evil_lol:, a do przesłania zdjęć potrzebuję maila :cool3: