Jump to content
Dogomania

GrOm-HURRA - ZAMIESZKAL U NASZEJ MURKI !!! - mlodszy GROMIK TEZ JUZ ADOPTOWANY

Recommended Posts

Posted

Murka jak pamietam Sonie z przed roku to mam wrażenie ze jest jej drugie tyle i napewno pod przedsionek z namiotu juz by się nie zmieściła. Szczęściara z niej. Znalazla najlepszą Pnią na świecie :loveu:

• Replies 995
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

borunia ;)
Dzięki za uratowanie naszego Słonika :loveu:

Coś specjalnie dla Ciebie (obrożę jej już zmieniłam, bo już mnie wkurzało, że tak se styrczy jak na tej focie):

Posted

A bo my mamy kanalik wodny (psy go UWIELBIAJĄ, zwłaszcza Sonia) :p Nie ma zabawy bez bieganie przez niego wzdłuż i wszerz :p

Psy są jak dzieci: brudne znaczy szczęśliwe :evil_lol:

Posted

Bosz na tych filmikach to az słychac jak ziemia dudni :evil_lol:;)

macie sfore ze hoho !!!

super filmiki :multi: a Borysek jaki zabawowy ale i szczek ma , że wzbudza respekt !!!

Posted

ewatr, ten tętent to słychać nawet z domu :p

A szczekanie Boryska to jeszcze kiedyś sfilmuję - takie prawdziwe, bo tu to tylko warczy zabawowo (najgłośniej się tam odzywa Saba ;)).

Posted

A i zauważcie jak się moje kochane pieski ładnie dobrały rozmiarowo do zabawy :p
Jak nie ma Miki (ta najmniejsza czarna suczka sąsiadki), to Borys bawi się z Sabą, a Sonia go próbuję odpędzić :evil_lol:

A jeszcze lepiej, że Sonia ma (prawdopodobnie na skutek jakiegoś uderzenia, może spotkanie z samochodem..) problemy z błędnikiem, tzn. chodzi troszkę zarzucając głową i ma ją lekko schyloną w jedną stronę, a Boryś kuleje troszkę na tylnią łapkę (ciotki jogi i Beatka po dokładnych oględzinach stwierdziły że to jakiś musi być staary uraz, może złamanie które się już po swojemu zrosło).
Na filmikach oczywiście tego nie widać, a raczej widać, że im to nie przeszkadza :evil_lol:

Posted

dogomanko, niestety jesteśmy z mężem obecnie bez pracy, także nie ma szans na powiększanie w tej chwili stada (bierzemy to pod uwagę, ale jak nam się poukłada).
W dodatku żeby było weselej to rodzinka nam się powiększy za 8 miesięcy (becia - wykrakałaś :diabloti:)... ;)

No i jeszcze przed zimą będziemy mieli o kilka psów więcej - na tymczasie. Od wiosny będziemy mieli hotel dla zwierząt. Także będzie się czym zajmować :evil_lol:

Posted

Murka, gratuluje :Rose:

Bedziesz miala naprawde czastke siebie na swiecie ... to nie to samo co mąż, mama, tata, brat.... :p

Odżywiaj sie dobrze kobieto, mleko, wiejskie sery, jajka, chlebus, warzywka.

Posted

Ale bez tego dodatku to jakoś tak nijak nie można zachorować :evil_lol:

Dzięki cioteczki za gratulacje, jakoś sobie damy radę ;)
Na razie mój "dodatek" jest pełen euforii ;) Mam nadzieję, że mu nie minie jak przyjdzie zmienianie pieluch i wstawanie w nocy :evil_lol:

Posted

Tylko ze one potem PYSKUJA:razz: bo maluskie sa kochane a potem robia sie do rodzicow z zachowania podobne i Mysza jest jak ja:mad:.te geny...
A ja sie pochwale ze poznalam osobiscie jogowego wirusa:multi:
Ludzieeeeee jaki slodziak!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pogadalysmy jak to Ale w zwyczaju maja.normalnie boska jest i jakby troche do cioci Ali podobna czy cus:evil_lol:Ze taka madra niby na mysli mialam hihihih

Posted

Ale tu dobre wieści :Cool!: bedzie więcej Murków :eviltong: ;)
i dogomaniaków !!!!!

Gratulacje z całego serca i teraz to trzeba zwolnic i się oszczędzać i czytać tylko pogodne rzeczy :loveu:

Posted

Kilka fotek z dzisiejszego spacerku.
Sonia i Borysek na smyczy, bo za dużo krówków było, ale będziemy pracować nad chodzeniem bez. Borynio był w amoku (to był dla niego pierwszy taki zbiorowy wypad), taaaaakie wielkie podwórze mu dali do zwiedzenia! :eviltong:

A tu dokładnie widać o ile Sonia jest większa od Boryska:

A tu Borynio i kruffki:

Posted

Murka, dobrze, ze wzieliscie Borynia na smyczy, bo jemu sie wyraznie te kroffki nie podobaly :diabloti: ogon mial postawiony i mowil im chyba, ze sie ich nie boi :eviltong:
Mnie sie wydawalo, ze Borys jest naprawde duzym psem, a tutaj prosza Sonia jest jeszcze wieksza :loveu: kawal kobity z niej :loveu:

A Sabunia szla sobie grzecznie bez smyczy :p

Posted

Kroffki też jak widać Boryska się nie bały :diabloti:
I to bardziej o niego się martwiliśmy ;)

Generalnie Borysek na ogrodzie jest posłuszny, ale obawialiśmy się jak to będzie kiedy go cos zainteresuje (kury, kroofki, inne psy, tropy itp.).

A Saby "grzeczne chodzenie" to zasuwanie po polach, tylko dym idzie ;):

Posted

Odkryłam nową pasję Boryska :p

Ostatnio patrzę, a on trąca łapą garnek z wodą. Myślę sobie, że pewnie woda podmarzła. Podeszłam wyjęłam lód, a Borysek podskakuje jak piłka. No to dałam mu ten lód. A ten uchachany zaczął się nim bawić i obgryzać jak kość :crazyeye:
Aż mu Saba pozazdrościła i zaczęła podkradać kawałki :evil_lol:

Borynio uwielbia obryzać kości i pewnie w schronisku z braku takich rozrywek nauczył się zabawy z lodem dla zabicia czasu :-(

Posted

Murka napisał(a):
. A ten uchachany zaczął się nim bawić i obgryzać jak kość :crazyeye:

Borynio uwielbia obryzać kości i pewnie w schronisku z braku takich rozrywek nauczył się zabawy z lodem dla zabicia czasu :-(

No cos Borysek Gromkowy :loveu:musiał robic zamkniety w tym boksie :placz:

dlatego własnie mi tak szkoda tych psów co nie dosc ze domu nie maja
to jeszcze za kratami siedza bez mozliwosci brykania choc przez chwile na swobodzie .........ja obserwuje u nas w Kundelku ze nasze psinki to tylko czekaja kiedy wreszcie sie bramka otworzy i kogo nastepnego wypuszczą na chwile wolnosci a w koncu one 3-4 razy dziennie sa wypuszczane a jakby nie były wcale ...........to az trudno sobie wyobrazić :placz: