PaYooK Posted October 2, 2003 Posted October 2, 2003 ELO!!! ogolnie pies moze startowac od 12 miesiecy... skandynawka z dwoma psami to raczej jest pulka Quote
mike Posted October 2, 2003 Posted October 2, 2003 Pay :o Zawsze mi sie wydawalo, że pulka to taki wózek na mleko ciagniety przez jednego psa a obok facet pedałuje na własnym napedzie nożnym...... Quote
PaYooK Posted October 2, 2003 Author Posted October 2, 2003 ELO!! mike niom ale tesh moze byc ciagniety przez dwa psy :) a na sniegu zamiast kulek to ma plozy ;) Quote
mike Posted October 2, 2003 Posted October 2, 2003 Jacek wejdż sobie na stronę husky.q.pl , tam gdzieś widziałem regulamin wyścigów federacyjnych. Tam powinno być wszystko. Quote
PaYooK Posted October 2, 2003 Author Posted October 2, 2003 ELO!!! wiem ze mam wydrukowany regulamin ale niestety jest z papierami psow... Quote
mike Posted October 2, 2003 Posted October 2, 2003 Że co? :o negocjujesz velo? Jacek: jak to wynegocjujesz to jesteś moim idolem! 8) a najlepiej velo na dwa psy! Quote
wiosna Posted October 2, 2003 Posted October 2, 2003 hmm.. na skandynawke z 2-ma psami to im sie nie dziwie ze sie nie zgadzaja.. bo 2 psy to juz duzo jest, czasem za duzo... ;) do roweru 2 by niby mogly byc, ale tego tez sie nie utrzyma np przy wyprzedzaniu.. ;) my jak bedziemy to spimy w namiocie : PP Quote
Alaska Posted October 2, 2003 Posted October 2, 2003 Witam! nie mozna startowac w skandynawce z dwoma psami, przynajmniej nie na zawodach federacyjnych, nie zgodzi sie na to sedzia, bo jak zawsze twierdza , ze skandynawka to jeden pies i czlowiek, jesli maja biec dwa psy to "skieruja" Cie do pulki. Wiem to z wlasnego doswiadczenia, poniewaz startujac na zawodach glownie w klasie skandynawskiej nigdy, powtarzam nigdy nie zezwolono mi na start z dwoma psami !!! a zawsze sie o to staralam. Raz bieglam z dwoma psiakami , ale to byly zawody nie federacyjne u Roberta Stockiego , ktory jako jedyny zezwolil mi na start z dwoma psami w klasie skandynawskiej :) Pozdrawiam. Quote
Rav Posted October 2, 2003 Posted October 2, 2003 hello :) no ja biegalem pare razy z dwoma psami i musze powiedziec ze jest to troche niebezpieczne :) ale to zalezy z jakimi psami sie biega ..no kiedys zatrzymalem sie na drzewie :P bo psiaki stwierdzily ze pobiegna w las zamiast sciezka :D Quote
mike Posted October 3, 2003 Posted October 3, 2003 Ja na treningach zwykle biegam albo jade na rowerze z dwójką.... Jakoś żyję. Raz na zawodach startowałem (w Morsku) z dwójka - ale była jazda! 8) No cóż - w takim razzie w Sieradzu pozostają własne nogi i jeden pies... :hmmmm: Quote
PaYooK Posted October 3, 2003 Author Posted October 3, 2003 ELO!!! widze ze w sieradzu kolejne spotkanko DoGoManiakow :) Quote
Manu Posted October 3, 2003 Posted October 3, 2003 Ja tzn. Walduś (w końcu się odezwałem na forumie) :lol: tak jak Rav biegam z Manem i Chinookiem razem. Najtrudniejszy jest początek bo psy biegną jak wariaty ,ale wszystko da się wytrzymać.No i tak jak Rav mówi trzeba uważać na drzewa w lesie no i na zwierzynę :lol: Pozdrawiwiam :drinking: :drinking: :drinking: Quote
wiosna Posted October 3, 2003 Posted October 3, 2003 no Waldek gratuluje !!!! :))) :drinking: teraz bedziesz Manu zabierak juz kompa pewnie :P a ja tez kiedys biegalam z dwoma.. [to bylo jakos w '45 :PP] i wiecej nie chce :PP Quote
Manu Posted October 3, 2003 Posted October 3, 2003 Ja, tzn. Monisia :D , raczej nie nocuję. Raczej, bo przyjadę w niedzielę raniutko (w sobotę chyba jednak nie dam rady). Już pisałam wczesniej, że nie damy rady wystartować - Waldek musi być w sobote na uczelni. :( Quote
Agnieszka_ Posted October 3, 2003 Posted October 3, 2003 Ja tez biegam z 2 :D Ale z 2 to bardziej bezpieczniej czuję sie na nartach niz rowerku :wink: Quote
PaYooK Posted October 3, 2003 Author Posted October 3, 2003 ELO!!! jak szalec to szalec widzialem goscia na rowerze z czworka psow 8) Quote
Manu Posted October 3, 2003 Posted October 3, 2003 no Waldek gratuluje !!!! :))) :drinking: teraz bedziesz Manu zabierak juz kompa pewnie :P A figa z makiem ! :evil: Zarejestrować sią ma i nie pisać mi tu pod przykrywką !... :D Quote
wiosna Posted October 4, 2003 Posted October 4, 2003 hehe, czekaj czekaj, juz niedlugo :D co do rowerka - Tadek zapinal 5 :PP a ja zapinalam 5 do takich dzieciecych nartosanek :P JAZZDAAA :PPP Quote
Grześ Posted October 6, 2003 Posted October 6, 2003 Rozmawiałem na zawodach w Dziergowicach ze znajomym Agnieszki Janem Łackiem (wygrał velo) i on brał udział w zawodach gdzieś w Europie (chyba w Niemczech), na których dopuszczono start z dwoma psami w skijuoringu. A velo z dwójką psów było u Roberta Stockiego (jak napisał Mike) i jeszcze w Rogóźnie. :wink: Niestety na zawodach organizowanych przez Polską Federację Sportu Zaprzęgowego Psów Ras Północnych to na velo (nawet z jednym psem) nie mamy chyba co liczyć - przynajmniej tak wynikałoby z regulaminu przedstawionego przez Payooka (Antu). :( Quote
Rav Posted October 6, 2003 Posted October 6, 2003 ehh... z dwoma na nartach byloby fajnie :) tylko mam maly klopot nie umiem na biegowkach jezdzic :P..no chyba ze wyciagne z piwnicy takie stare czerwone nartki plastikowe i zaprzegne dwa psy :D Quote
Agnieszka_ Posted October 6, 2003 Posted October 6, 2003 Rozmawiałem na zawodach w Dziergowicach ze znajomym Agnieszki Janem Łackiem (wygrał velo) i on brał udział w zawodach gdzieś w Europie (chyba w Niemczech), na których dopuszczono start z dwoma psami w skijuoringu. Te zawody, w których Jasiu startował to były Mistrzostwa Świata w niemczech i tam można było startować w skijoringu z dwoma. Ale tam na normalnych zawodach to niestety z dwoma psami w skijoringu nie wolno. A szkoda :( Rav a Tobie już mówiłam, że Cię nauczę na biegówkach, no chyba, że nei chcesz, to Cię nie będe zmuszać :P Quote
barbapapa Posted October 11, 2003 Posted October 11, 2003 Byłem na zawodach ze swoim 4-miesięcznym alaskanem (oczywiście jako widz) i oglądałem.Wspaniała sprawa.Może w przyszłości (jak piesek urośnie) też się tym zajmę.Na początek oczywiście skandynawka.A mój piesek spotkał się tam z ojcem ,bratem i siostrą.Pozdrowienia dla wszystkich zwolenników takiej zabawy. Quote
Manu Posted October 11, 2003 Posted October 11, 2003 Ciekawa jestem, jak idzie naszym...? :D Ja tam będę jutro z rana dopiero... ech... Quote
Recommended Posts