Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Lolka jest stworzona do obrażania. Przodozgryzik w tym pomaga. Jest przy tym taka urocza. :loveu::loveu: A Mikunia jest taka maleńka. :crazyeye: Zawsze mi się wydawało, że ona jest większa.

• Replies 528
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mikunia to chucherko- 4,5kg, ale Lolcia tez jest malutka- 5,5 kg. Są takie "kontrastowe" pod kazdym względem, charaktery różne, no i wyglad blondynka z dużym noskiem i brunetka z maleńkim. Mikusia- zgryzik wzorcowy, Locia- paskudny. Lolcia lubi sobie poszczekać, nawet w nocy, Mika- jak sobie szczeknie 1 raz w tygodniu, to wszystko.

Posted

To tak jak u mnie. Tola też waży 4,5 kg. No teraz może z 5 kg. Też są różne pod każdym względem. Gabi to hałaśnica, szczekaczka i żywe srebro. Wszędzie jej pełno, nie usiedzi nawet 5 minut. :mad: Łakomczucha i złośnica z wzorcowym zgryzem. Jakby nie poszczekała to by chyba pękła. :angryy:
A Tolunia ma przodozgryzik, to trzęsidupek, śpioch i leniwiec, szczeka jak musi. Poje, poprzytula się i idzie spać dalej zakopana w poduchy.:evil_lol: No, ale kocham je obie. :loveu::loveu:

Posted

Już w sobotę wielki dzień- rok temu Mikusia zawitała w naszym domu. Ale jest kolosalna różnica w jej zachowaniu! Mika zrobiła się śmiała, wesoła, gada, poszczekuje. A przez pierwsze pół roku u nas była niesmiała, zdominowana przez Lolkę, przywierała do podłogi. Bała się wejść na trawnik (nie wiem czemu) i załatwiała się na środku chodnika. Nie wydawała żadnych odgłosów, czasem chowała sie pod łóżko. Teraz to sama radość, zawsze skłonna każdego przywitać. Kocham moje małpki!!!:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

Mikusiu jutro Twoje Święto a dziś Twój Pańcio ma URODZINKI!!!!

Panie Grzegorzu-wszystkiego co najlepsze w dniu tak uroczystym-zdrowia,szczęścia,pomyślności w każdym dniu,realizacji każdego marzenia-w moim i mojej rodzinki imieniu.Moje Muszkieterki przesyłają mnóstwo machnięć ogonkami i uśmieszków-:lol:

:tort::new-bday::BIG: :laola:

Posted

Celinko- TZ stoi obok mnie, bardzo miłą niespodziankę mu sprawiłaś, wielkie dzięki za życzenia.
On nie jest co prawda zalogowany na Dogo, ale jest na bieżąco w sprawie naszych psiaków, ogladał ich zdjęcia i zna imiona. Cierpliwie wysłu****e historyjek, które mu opowiadam i nawet nie narzeka. A nasze sunie chyba kocha....

Posted

:tort::BIG::new-bday:

Mikusiu-dziś Twoje Święto Malutka-życzymy Ci wiele jeszcze wspólnych latek z Twoją Ukochaną Rodzinką.Rok temu przyjęli Cię pod swój dach-i jesteś szczęśliwa i bardzo kochana.:loveu:

:Dog_run:moje Muszkieterki przesyłają Panience wiele całusków :calus::calus::calus:.

:laola:

Posted

Bardzo dziękujemy!!!
Dzisiejszy dzień spędziliśmy tak rodzinnie i odświętnie- najpierw działka, żeby dziewuszki sie wyhasały, potem wizyta i obiad u dziadków (czyli moich rodziców) i w końcu spokojny wieczór w domu. Mikusia i Lolka są takie szcęśliwe- poszalały bezstresowo na działce, bo tam już tylko puste grządki i liście i nikt im nie zwracał uwagi, że coś niszczą :-)

Posted

Cioteczki, jak te moje niuńki się kochają!!! Przedwczoraj Mika miała szczepienie i mąż sam musiał jechać do weta. Ja tego nie widziałam, ale Lolka podobno chciała przeskoczyć przez kratę na korytarzu, a Mika nie chciała pójść sama. Niestety, Lolcia musiała zostać w domu. Trwało to ok. pół godziny, ale za to jakie było powitanie:loveu: :loveu: :loveu: .