Jump to content
Dogomania

Safi -Buldog Francuski i Eldo -Staffordshire Bull Terrier

Recommended Posts

Posted

mi sie to tez jeszcze nigdy nie przytrafilo dzis 1 raz :/ ludzie zawsze sami do nas podchodza i sie witaja z Safi rozmawiaja pytaja co to za rasa :D :):) Safi od urodzenia byla towarzyska :):):):)

• Replies 4.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

panienkabubu napisał(a):
no ja nie wiem dlaczego bernardyny sieją taki postrach :D

wiesz owszem ludzie krzyczą że to niebezpieczne bydle itd...ale ja jakoś sie tym nie przejmuje...

Posted

[quote name='basiulka22tychy']
moja ulubiona

Moja juz tez ulubiona!!!:loveu::loveu: Sliczna jest ta fotka

Safi ma fajnego kolege..taaaaki duzy!:lol:

Posted

Super fotaski, Safi jest taka sliczna, ze Ci ja porwe chyba.

A co do tego faceta, to ja bym mu pare slow powiedziala. Bez wzgledu na to, czy to byla wina Basi, ze nie upilnowala Safi, nikt nie ma prawa tak robic. Ostatnio jakis gnoj kopnal mojego psa (nie za mocno wprawdzie), bo probowal bzyknac jego suczke, no to nie wytrzymalam i mu delikatnie pojachalam, dopiero potem sie uspokoilam i mu wytlumaczylam, ze jej nie zaplodni jak nie ma rujki. Wiem, ze powinnam najpierw mu wytlumaczyc, ale krew mnie zalala jak to zobaczylam.
Na spacerkach czasto go puszczam, ale musze miec oczy naokolo glowy, zeby nie zrobil krzywdy jakiemus pieskowi. A mandatu nie dostalam, odpukac, raz upomnienie :)

Posted

aaaaa bo to nigdy nie wiadomo na kogo sie trafi
mam w bloku slicznego amstafa "Arkan" jutro pokaze fotki :cool3: pies jest spokojny a mamy inna sasiadke z malym zaczepnym psem(fafikiem) ktory skacze i gryzie arkana po kostkach :/ poznije wlascicielka Fafika ma pretensje do Pwała własciciela Arkana ze ten atakuje jej pas wrrrrrrr

Posted

Jasne Paula psa bez cieczki się nie zapłodni, ale wkurzające jest to, że właściciel suki musi ściągać psa ze swojej suki, bo ten się na nią zawiesił. A gdzie właściciel psa ? No on spaceruje, hej hej daleko.. a pies ? A pies lata. Wielokrotnie ściągałam psa 60 kg dobermana z moje suki, po kilku razach jak dalej próbował dawałam mu ręką po dupsku, bo naprawdę nie miałam siły aby użerać się z psem. Na szczęscie suka już nie pozwala na takie zachowania wobec niej i się po prostu odgryzie.

Posted

Cimi napisał(a):
Jasne Paula psa bez cieczki się nie zapłodni, ale wkurzające jest to, że właściciel suki musi ściągać psa ze swojej suki, bo ten się na nią zawiesił. A gdzie właściciel psa ? No on spaceruje, hej hej daleko.. a pies ? A pies lata. Wielokrotnie ściągałam psa 60 kg dobermana z moje suki, po kilku razach jak dalej próbował dawałam mu ręką po dupsku, bo naprawdę nie miałam siły aby użerać się z psem. Na szczęscie suka już nie pozwala na takie zachowania wobec niej i się po prostu odgryzie.

Doskonale Cie rozumiem, moja sis ma suczke Axe, z ktora jest u mnie codziennie. Ja nie puszczam Maksia bez kontroli. Cala sytuacja wygladala tak, ze Maksiu, Axa i ta suczka sie bawili, ganiali i w pewnym momencie Max na nia skoczyl, a ja bylam troche dalej niz ten chlopak i nie zdazylam go zdjac. Niestety moj pies ma takie odchylki, czasem sie ladnie bawi, a czasem caly czas probuje swoich sztuczek :oops:. Najczesciej jest tak, ze najpierw probuje i jak suczka sobie radzi to sie bawia, a jak nie to go zabieram.

Posted

paula_z napisał(a):
Doskonale Cie rozumiem, moja sis ma suczke Axe, z ktora jest u mnie codziennie. Ja nie puszczam Maksia bez kontroli. Cala sytuacja wygladala tak, ze Maksiu, Axa i ta suczka sie bawili, ganiali i w pewnym momencie Max na nia skoczyl, a ja bylam troche dalej niz ten chlopak i nie zdazylam go zdjac. Niestety moj pies ma takie odchylki, czasem sie ladnie bawi, a czasem caly czas probuje swoich sztuczek :oops:. Najczesciej jest tak, ze najpierw probuje i jak suczka sobie radzi to sie bawia, a jak nie to go zabieram.

Ja też jak widzę jakiegoś nawiedzonego psa, który nagle mi dominuje Bena, to mam ochotę zastrzelić, bo co to za samopas, gdzie właściciel?! :mad:

Już sobie wyobrażam jak ktoś ze swojej suki ściąga np 80 kg bernardyna... no powodzenia... :roll: :roll:

Całe szczescie nie mam takich problemow (1. mam psa, 2. Ben jest tak duzy ze nikt nie podskoczy), ale jakbym napotkala jakiegos takiego psa, co by sie na Bena rzucil, to nie recze za siebie :mad: :mad: bo u mnie w samopas prawie co drugi pies puszczany :mad: :mad:

ja Bena np. nie puszczam na samopas albo gdzies zeby biegal sam, jak mam ochote z nim polatac albo zeby on sie wyszumial, to biore linke i biega na lince, bo nie chce mi sie wysluchiwac od ludzi, ze bernardyn (No w dodatku bez kaganca, co to za zachowanie w ogole!) biega sam sobie i STRASZY LUDZI bo on przeciez NIEBEZPIECZNY JEST (dodam, ze Ben kocha ludzi i wszystkich by wylizywal po twarzy, przeraza tylko masą). No, ale coz.. bywa, ze inni ludzie patrza inaczej na takie sprawy.... :mad:

Posted

To jest Arkan nasz kochany sasiad :):)
Chodz na spacerek :)

Nie spacerek okej to posiedzimy na balkonie

Moje oczki ... sa śliczne

Uśmiech tez mam ładny

a teraz portrecik

Basia ciagle mowi ze uwielbia moj pycholek :cool3:

a tak wygladam cały

Jak Safinka sasiadeczka podrosnie to zrobimy sobie wspolna sesje :):):)

Posted

zajrzałam tu bo mnie doszły słuchy że ktoś mówi iż Safi ma nie idealna poopcie

nie zgadzam się ogladałam i uważam że ma zupełnie zgrabną i coraz bardziej fitnessową dupeczke

co wiecej ma wspaniałe łopatki :loveu:

Posted

hehe Safi wlasnie idzie spaca :):) a ja wroialam z lasu gdzie gralismy w pint balla czy jak to sie tam pisze wsumie ja siedzialam bo nie mamy na tyle sprzetu ale i tak bylo fajnie :):):) jutro powklejam jakies foteczki :cool3:

nie zgadzam się ogladałam i uważam że ma zupełnie zgrabną i coraz bardziej fitnessową dupeczke
Dawidek dba o jej doopeczke heheeh