Jump to content
Dogomania

Safi -Buldog Francuski i Eldo -Staffordshire Bull Terrier

Recommended Posts

Posted

to prawda bylo milo a sedzia no coz ... gosciu pewnie zyje w jakims swoim malym swiecie :diabloti: zdjecia sa ale pozniej bo dzis nie mam juz sil ... dodam tylko ze wszystkie zdjecia ciemnych staffikow nadaja sie co najwyzej do wyrzucenia, musze sie chyba doszkolic jak fotografowac czarne psy co by cala reszta wokol nie wychodzila przeswietlona bo mam z tym maly problem ;)

• Replies 4.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Basia&Safi']buhahah nie bede komentowac wystawy w bytomiu :D:D:D oceny nie mamy eldo dysk. bo ma krzywy zab :D a tak pozatym za jasne oczy za duze uszy :D:D:D:D mocny ładny blaa blaa blaa przynajmniej miło było poza ringiem :D

spacerek pewnie tylko eldo mało socjalizowany hehehe ale z suczka nie powinno byc problemu :):):)[/QUOTE]

:hmmmm: a co to za znawca był sędzią ?????

Posted

A ja to rozumiem w przypadku agresywnego psa, nie dającego się dotknąć, ocenić itp...

Słyszałam, że generalnie sędziowie wolą dac ocenę "nie do oceny" lub nie ocenić wogóle niż zdyskwalifikowac psa. No, ale różnie bywa...

pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']A ja to rozumiem w przypadku agresywnego psa, nie dającego się dotknąć, ocenić itp...

[FONT=Georgia]No takie przypadki to owszem ale jeśli pies jest zdrowy, dobrze się zachowuje itd. to nie rozumiem. Nie znam się na wystawach ale czy to nie w opisie powinny być zawarte zastrzeżenia odnośnie uszu, oczu i uzębienia?[/FONT]

Posted

ehhh szkoda gadac raz obiecujaca raz dysk :D:D:D bywa nie powiem byłam zła na ringu obok mastaffy omal sie nie pozagryzały i były wystawiane dalej :/ dobra moze i eldo ma troche wykrzywiany zaznaczam 1 zab !!! pytałam chyba kilkunastu wystawcow co o tym mysla tez byli zdziwieni baaa mało tego zasiegłam opini kilku sedziów :) pomijajac uzebienie " za jasne oko :D:D:D no do jasnej ciasnej jakie oko ma miec rudy pies za duze ucho hmmmm wieczorem wstawie fotki ucha i oka :)

Posted

[quote name='Basia&Safi']buhahah nie bede komentowac wystawy w bytomiu :D:D:D oceny nie mamy eldo dysk. bo ma krzywy zab :D a tak pozatym za jasne oczy za duze uszy :D:D:D:D mocny ładny blaa blaa blaa przynajmniej miło było poza ringiem :D

spacerek pewnie tylko eldo mało socjalizowany hehehe ale z suczka nie powinno byc problemu :):):)[/QUOTE]

Kropa zalotnicą jest jak nie wiem więc myślę że się dogadają...a Baski no cóż...Baski bardzo ogłady jest, nie zaczepia i nie wszczyna bójek dopóki go ktoś nie sprowokuje, poza tym jest wykastrowany i pachnie jak rasowa dziewuszka :D Większość psów z malusimi wyjątkami przeważnie go uwielbiają :)

Kropa tez była nie z socjalizowana za bardzo a takie grupowe psie spaceru bardzo dużo jej dały :D

No i Baski tylko na początku psem się interesuje, potem ma wszystko glęboko gdzieś, liczy się wąchanie polowanie i woda... a jak jest plaża + woda to juz nic poza rzucaniem patyczka i pływaniem sie nie liczy :D więc zapraszamy :D tylko kiedy Ciebie można na takowy wyrwać?? :D

Posted

Asiaczek napisał(a):
A to był sędzia zagraniczny? Bo oni ostrzej patrzą na ewent. niedostatki naszych psów...

pzdr.

szkot :/ o ile dobrze pamietam

siedze sobie w pracy i wysyłam meile do tesco real u kauflan :) o zorganizowanie zbiorek karmy dla zwierzat z powodzi :):):)

Posted

dalej sie nudze w pracy ;(
http://img35.imageshack.us/img35/26/dscf2677t.jpg" class="ipsImage" alt="">
działeczka rok temu było tak ślicznie a teraz buuuu :(

no i rok temu 4 czerwca eldo miał operacje
http://images49.fotosik.pl/138/bf0e00e35af2695dmed.jpg" class="ipsImage" alt="">

ehh jak ten czas leci :)

heehhe wspomnienie Vectra zrobiła z eldo lampion :D
http://img36.imageshack.us/img36/232/dscf2866z.jpg" class="ipsImage" alt="">

Posted

Basia&Safi napisał(a):
szkot :/ o ile dobrze pamietam
siedze sobie w pracy i wysyłam meile do tesco real u kauflan :) o zorganizowanie zbiorek karmy dla zwierzat z powodzi :):):)

U Szkotów - wszystko możliwe...;)

No i jak poszło z tymi mailami? Ktoś odpisał? Chyba jednak za wczesnie na odpowiedzi...

pzdr.

Posted

przeczytalam o Bytomiu- o matko, az rece opadaja....
Tamisia moja tez ma krzywo jeden zab, ale jeszcze nikt sie nie przyczepil- chodzi przeciez o dobry zgryz... ale to sobie zapamietam to nazwisko, gdyby nie daj Boze gdzies ten pan amstaffy sedziowal jeszcze...
ale nie ma sie co przejmowac :)

Posted

[quote name='Basia&Safi']jupiiiii jupiiii mam zgode na zbiorke darów dla powodzian i zwierzaków w tychach w City Poincie :):):)

5-6 Czerwiec :):):) Zapraszam :):):):)

wielkie gratulacje

Posted

[quote name='Basia&Safi']Tak, dzis odpisał juz Kaufland :) wszystko jest na dobrej drodze musiałam tylko odpisac jak bedzie wygladała cała akcja i czekam na odpowiedz oby sie udało :):):):)
O, jest odzew!!!!!

[quote name='Basia&Safi']jupiiiii jupiiii mam zgode na zbiorke darów dla powodzian i zwierzaków w tychach w City Poincie :):):)

mnie tam nie będzie, ale mocno będe zaciskała kciuki za powodzenie akcji!!!

pzdr.

• 2 weeks later...
Posted

:) Akcja udana nazbierało sie sporo ubran koców butów troche karmy :)
teraz starm sie załatwic z siecia kakadu wystawienie koszy na karme i w ikea wystawienie koszy na miski :)

Posted

[quote name='Basia&Safi']

Akcja udana nazbierało sie sporo ubran koców butów troche karmy
teraz starm sie załatwic z siecia kakadu wystawienie koszy na karme i w ikea wystawienie koszy na miski

Gratulacje Basiu że Ci się udało :D