Basia&Safi Posted January 10, 2009 Author Posted January 10, 2009 :) ząbki nawet nie wiem kiedy rosna bo nowe sa coraz to wieksze :) Eldo nauczył sie "Siad" podaj łape" daj druga ;) zostaw, chodz :) czasem jeszcze siku albo kupon laduje na podłodze w domu :( no ale uczy sie chlopak :) zaczynamy nauke na wystawe :) mam dzis bardzo słaby internet bo nie mam jeszcze stałego lacza :( Quote
Basia&Safi Posted January 11, 2009 Author Posted January 11, 2009 Eldo wyżynają się nowe ząbki, zauważyłam ze żeby w dolnej szczęce są nie równe czy one wejdą na swoje miejsce, wiadomo że szczeka eldo jeszcze się rozrasta, ( dwa dole ząbki SA troche cofnięte do tyłu, tak jakby się nie mieściły) eldo ma mały przodozgryz ? jakie rokowania eldo ma teraz nie całe 4 miesiące :) Quote
strumyk Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Basia&Safi napisał(a):( dwa dole ząbki SA troche cofnięte do tyłu, tak jakby się nie mieściły) eldo ma mały przodozgryz ? hmm, pytasz czy stwierdzasz, bo te znaki zapytania lekko myla jezeli stwierdzasz, ze ma maly przodozgryz, to moze byc tylko gorzej, czyli wiekszy przodozgryz Quote
Carbonara Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 szczerze mówiac po zdjeciu nie widac aby mały miał przodozryz.. Musielibyscie zrobic zdjecie zabków to wtedy bedzie łatwo stwerdzic czy wszytsko jest ok czy nie. jeśli zabki zuchwy sa nieco cofniete do tyłu czyli jak rozumiem w strone gardła psa i nie dotykaja siekaczy szczeki to jeszcze nie ma tradegii, w czasie rozwoju głowy, szczeki i zuchwy wszytsko moze sie nasiagnąc. Zdarza sie sie tez tak ze staffiki maja zgryz w pełni prawidłowy ale te dwa zabki sa nieco cofniete do tyłu :) Najwazniejsze zeby małemu dobrze wyszły kły i siekacze szczeki nachodziły na siekacze zuchwy..smiem twierdziz ze Wasz maluch ma w tej chwili lekki tyłozgryz który ja sobie nazywam rozwojówką hahahah:) Pozdrawiam i uszy do góry Quote
Basia&Safi Posted January 12, 2009 Author Posted January 12, 2009 Carbonara :) no dokładnie opisałas to lepiej odemnie :) faktycznie mały ma dolna szczenke troszke do tyłu, nowe zabki rozna w miejscu staraych i chyba dlatego nie wyglada to zaciekawie :) jak sie uda zrobic eldo fotke to wstawie :) a teraz pokaz artystyczny :D:D wybaczcie grafike :D ale wyglada to mniej wiecej tak czerwone to nowe zabki czarne to stare które juz prawie wypadaja :) Quote
Basia&Safi Posted January 13, 2009 Author Posted January 13, 2009 ehhh musicie mi wybaczyc moja nie obecnosc :( ale juz 2 tydzien siedze w pracy po 7 10 godzin o 7 do 17 i po powrocie padam.... kapiel kolacja odposzynek i tak co dzis w weekend nadrobie pozdrawiam :) Quote
Carbonara Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 [quote name='Basia&Safi']Carbonara :) no dokładnie opisałas to lepiej odemnie :) faktycznie mały ma dolna szczenke troszke do tyłu, nowe zabki rozna w miejscu staraych i chyba dlatego nie wyglada to zaciekawie :) jak sie uda zrobic eldo fotke to wstawie :) a teraz pokaz artystyczny :D:D wybaczcie grafike :D ale wyglada to mniej wiecej tak czerwone to nowe zabki czarne to stare które juz prawie wypadaja :) macie PW:) Quote
Polla Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 rozkoszne psiaki :) a Safi już najbardziej w moim typie :D Quote
jbk Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 Ja teraz też mam zapierdziel w robocie, już wiem, że cały weekend spędzę, nie byłoby w tym może nic złego, gdyby nie to, że psiaków nie mam wtedy kiedy poprzytulać..... Quote
Basia&Safi Posted January 17, 2009 Author Posted January 17, 2009 moje szkraby :) teraz takie słodkie grzeczne :loveu: a chwile wczesniej uuuu:diabloti: a taki ładny widok miałam dzis za oknem o 7 rano :) Quote
Basia&Safi Posted January 17, 2009 Author Posted January 17, 2009 moje szkraby :) teraz takie słodkie grzeczne :loveu: a chwile wczesniej uuuu:diabloti: a taki ładny widok miałam dzis za oknem o 7 rano :) Quote
Bullila.nl Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 http://img291.imageshack.us/img291/1056/dscf0116ww9.jpg slodziaki:loveu::loveu::loveu: Quote
jbk Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 Jaka mgła czadowa :) Armosfera niesamowita, jak z horroru :) Quote
Alicja Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 http://img291.imageshack.us/img291/1056/dscf0116ww9.jpg ale słodki widok :loveu::loveu: Quote
dzasta Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 Ale Eldo już duży chłopak :) Ale szaleją razem :) Super teraz masz bo co dwa pieski to nie jeden a co trzy to już w ogóle :cool3: Quote
Basia&Safi Posted January 20, 2009 Author Posted January 20, 2009 heheh narazie 2 mi wystarcza :) a tak apropo ma ktos 25 tys pozyczyc na wesele :) mielismy juz zaplanowany a tu taki mały psikus bank nie przyznał nam takiego kredytu jaki wstepnie na 80% miał byc nam przyznany :( :placz: i plany odeszły na dalszy dalekiiiiii plan .... Quote
Alicja Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 :mdleje: aaaaaaaaaaa 25 tys ..... nie mam :shake: Quote
jbk Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 My mieliśmy wesele za 200 złotych..... Rodzice, świadkowie i my na piwie i pizzy ;) Piękny dzień był ;) Quote
Basia&Safi Posted January 25, 2009 Author Posted January 25, 2009 wszytskoma swoj urok :) tezmyslelismy o cywilnym ale tak czy sia trzba nam jeszcze 30 tys zeby splacic całemieszkanie ... :) jest u mnie Safi i piesy szaleja powstawiam poznije fotki :):):) Quote
Alicja Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 Ja na swoim ślubie miałam 21 osób z Nami :p i to tylko końskim targiem Mojej teściowej :angryy: bo bym się chyba w piekle smażyła jak ona by nie miała swoich sióstr na naszym weselu ....a i tak się smażyć będę bo mamy tylko cywilny i tak pozostanie ... a jesteśmy ze sobą 23 lata w zalegalizowanym związku ;) Quote
jbk Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 [quote name='Alicja']Ja na swoim ślubie miałam 21 osób z Nami :p i to tylko końskim targiem Mojej teściowej :angryy: bo bym się chyba w piekle smażyła jak ona by nie miała swoich sióstr na naszym weselu ....a i tak się smażyć będę bo mamy tylko cywilny i tak pozostanie ... a jesteśmy ze sobą 23 lata w zalegalizowanym związku ;) Hehe, dlatego my nie poinformowaliśmy nikogo o ślubie ;) Stąd mała ilość osób, tylko wtajemniczeni ;) Quote
Basia&Safi Posted January 28, 2009 Author Posted January 28, 2009 :)NO TO ŁADNIE JAK JUZ PISAŁAM WSZYSTKO MA SWOJ UROK :) NASZEPLANY WESELNE ODJECHAŁY NA BOCZNY TOR PRIORYTETEM :cool3: JEST TERAZ 30 TYS NA MIESZKANIE ... WYBACZCIE BRAK FOTEK MAM JE NA KARCIE ALE CZASU BRAK W DOMU MAM JAKBY SNIEG SPADŁ ZE SZLIFOWANIA SCIAN BLEEEE JUZ PATRZEC NIE MOGE NA TO GDZIE NIE POWYCIERAM TO CHOLERSTWO JEST TAM ZARAZ SPOWROTEM :angryy: Quote
aniao Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 nie uwierzycie ale obejrzałam CAŁĄ galerię :) trochę mi to zajęło ale było warto. Safunia jest super słodka, a Eldo jaki kochany pyszczuś. Basiu też niedawno przechodziłam remont i wiem co czujesz. z jednej strony jest mega radocha a z drugiej straszne zmęczenie. ale jeszcze trochę i będzie koniec i jaka satysfakcja :) wklej potem koniecznie zdjątka Quote
Recommended Posts