Jump to content
Dogomania

Safi -Buldog Francuski i Eldo -Staffordshire Bull Terrier

Recommended Posts

Posted

Safi jest bardzo cierpliwa :) pozwala mu na bardzo duzo :crazyeye: narazie zabieramy ja do domu tylko na wekeend bo wtedy zawsze ktos z nas jest w domu :) i mamy na nich oko :) jak mały wymieni ząbki i wyrosnie z gryzienia safi wprowadzi sie do nas na stałe :) psiaki jak sa razem to bawia sie razem :) polubiły sie :)
Kupiłam dzis ringówke ale młody jakos tak nie bardzo :( co robic ? :placz:

• Replies 4.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a co znaczy nie bardzo? :) ciągnie czy ją szarpie czy np. nie chce stać? generalnie wszystko i tk się opiera na podkarmianiu w czasie nauki, przy czym jeżeli się boi ringówki i nie chce jej nosić to trzeba powoli go przyzwyczajać i nagradzać za podchodzenie do niej jak ją trzymasz potem wkładanie głowy do dużego oczka itd. no ale nie sprecyzowałaś o co Ci chodzi więc nie bardzo można udzielić odpowiedzić :)

Posted

wydaje mi sie ze sie boi :shake: mały jest tak ruchliwy i szalony ze nauka postawy idzie nam własciwie nie idzie hehe tak jak powinna
mały nie potrafi ustac chwile spokojnie diabeł wcielony :diabloti:
super ze jest tu rodzeństwi Eldo :) :p zgłaszacie sie na wystawe ? w katowicach my sie juz zgłosilismy :)

Posted

Basia&Safi napisał(a):
wydaje mi sie ze sie boi :shake: mały jest tak ruchliwy i szalony ze nauka postawy idzie nam własciwie nie idzie hehe tak jak powinna
mały nie potrafi ustac chwile spokojnie diabeł wcielony :diabloti:
super ze jest tu rodzeństwi Eldo :) :p zgłaszacie sie na wystawe ? w katowicach my sie juz zgłosilismy :)

staffik :diabloti: pocieszę Cię :evil_lol: Franek stanął pierwszy raz jak miał rok :cool3:

Posted

Pierwsza rzecza jakiej nauczyl sie Eldo było siad za ktore oczywiscie byl przysmak, i teraz jak tylko zobaczy przysmak odrazu siada :/ jak tylko go ustawiam plask na gruba dupcie :diabloti: co robic :(

Posted

możesz zacząć od tzw wyłapywania- czyli pies stoi sam z siebie, Ty mówisz super i nagroda . Możesz też zacząć używać klikera, tu odsyłam do strony Internetowej Barbary Waldoch Szkolenie klikerem lub do książek [url=http://www.dogs.gd.pl/kliker/] Szkolenie metodą klikerową

Posted

Hej Basiu,

Gdzie w Tychach dokładnie mieszkacie?
Ja ostatnio bywam w Tychach co jakiś czas (osiedle C). Może się kiedyś umówmy na wspólny spacer jak będę znów w tych okolicach ;)

pozdr.