Jump to content
Dogomania

Safi -Buldog Francuski i Eldo -Staffordshire Bull Terrier

Recommended Posts

• Replies 4.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Że się tak wtrącę... :p Eh, niezapomniane widoki. ;d Właśnie kilka dni temu wróciłam z Bieszczad, jednak z innego nieco rejonu - znacznie mniej zaludnionego - Tyrawy Solnej, zaraz nad Sanem. I tę miejscowość polecam jak najbardziej na wyjazd z psami! :loveu: Ludzi zupełne minimum, a jak już to tolerancyjna ludność, podziwiali psy, zagadywali, pytali, gdzie mogą kupić 'takiego psiaka' (oczywiście wszystkich wysyłałam do schronisk :razz:). Ludzie cudnie dbają o zwierzęta hodowlane, mnóstwo dzikich zwierząt, czaple, wiewiórki za oknem, bocianie gniazdo na co drugim słupie! Raj! :loveu: Pola, łąki, polne drogi, rzeka - cud, miód i orzeszki! Jestem zachwycona tym miejscem!
Nad Soliną także się pojawiłam, nad zaporą. Piękne miejsce :loveu:, ale tam już z psami ciężko... Ludzi mnóstwo, zakazy, itp. :-(
Ale te dzikie miejsca - wsie, jak najbardziej polecam! Naprawdę byłam w szoku, gdy tam zajechałam. ;d

A zdjęcia świetne, aczkolwiek porażające! W życiu nie wsiadłabym do czegoś, co pływa po wodzie... :placz: Ach ten mój lęk.;d A woda w Solinie ma piękny kolor. :p

Pozdrawiam.

Posted

Witam serdecznie :D Calusy dla Safi i Elda :loveu:

Ja rownież byłam nad Soliną w tym roku z Leną ( 2-4 sierpnia) .Pogoda nam nie dopisala, ale reakcje ludzi na psa byly bardzo pozytywne, nikt nie robił wielkich oczu gdy Lena pływala na plaży razem z nami, na rowerku, kajaku, czy nawet materacu.

My zatrzymalismy się na polu namiotowym "Patelniak" . Sporo miejsca w lasku, właściciel posiada przyjaznego Hovawarta ktory przechadzał się 24 h po terytorium pola namiotowego i zagladał do kazdego ozobowiska. Moj pies biegał luzem po obiekcie i nikomu nie przeszkadzal, ludzie pozytywnie nastawieni ( wszyscy !), pozytywne komentarze itp..

A wy gdzie się zatrzymaliscie ?

Pozdrawiam ;)

Posted

bylismy w prywatnym domu :)
wiecie co jestem okropnie zła, byłam dzis ze znajomym po yorka, było im bez róznicy czy z rodowodem czy bez, wkoncu znależli blisko z " rodowodem" wszytsko pieknie wypytałam o wszytsko ... w czasie gdy ogladałam szczeniaka i rodziców czy z nim okej ząbki i tak dalej kolega spisywał umowe kupna poprosiłam o metryczke ksiazeczke i tak dalej wszytsko ok a tu szok pani przynosi mi rodowodzik wydany przez pkpr :angryy: nie miałam pojecia co to jest szczena mi opadła(była dla mnie jasne rodowod to ZK wiec zaczełam pytac dalej no i teraz juz wiem :/ dobrze ze Ci znajomi nie beda chodzic po wytawach na 1000% oni poprostu chcili yorka a mi tak głupio...

dla czego Ci ludzie pisza ze to pies z rodowodem .... :mad::diabloti:

Posted

Fajne fotki z wprawy Bieszczadzkiej :lol: Empo nie wytrzymałby bez ogranicznika smyczowego na rowerku, kajaku czy innym sprzęcie pływającym, przecież woda to taka frajda, którą zawsze zaliczyć trzeba :evil_lol:

Posted

cześć Baś:multi:
wow ja tez bylam w bieszczadach :) w poniedziałek wrocilam.
masz racje z psami niby nie mozna wchodzic na szloaki ... ale z tego co zaobserwowalam to niestety psow sporo bylo.. pisze niestety bo jak widzialam psy psy ktore zamiatały brzuszkami podłoże i ledwo co szły to az mi sie szkoda ich robiło :roll:

Posted

i ja jestem po wakacjach wiec wpadlam sie przywitac :)
zdjecia super- nie wierze, ze psiaki takie grzeczne na kajaku :evil_lol: moj to by nie dal rady- jak zobaczy wode nagle gluchnie- zadna komenda nie dociera- a z wody go wyciagnac nawet sila jest bardzo ciezko...
pomijajac te powody, dla ktorych odradzasz to miejsce- mam nadzieje, ze dobrze sie bawiliscie- tylko malo tych fotek :eviltong: