Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 811
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pearl napisał(a):
Wyjazd do Litwy prawie nieodłącznie wiąże się z niespodziankami w podróży. Póki co oznajmiam, ze w busie jest jeszcze 1 wolne miejsce!

Czy ja mogę wiedzieć co to za niespodzianki??? :P :oops:

Posted

Jeśli chodzi o dom Polski to zawiadamia się ich przy rezerwacji o psie.dodatkowa opłata to 20 litów.W ostatni weekend byłam tam,ze względu na wystawę psów dużo w hotelu.Nie ma kłopotów.Psy były mile widziane,pytano się o pochodzenie rasy,informacje z wystawy itd.

Posted

Tak to ten hotel AiMin. Dodatkowo prawie wszędzie mogłam z psem wejść jeśli chodzi o zwiedzanie Wilna.Zrezygnowałam z oglądania Bisów z tego powodu WARTO.
Jestem w tym roku drugi raz na Litwie i nic jakichkolwiek niespodzianek,łapówek,mandatów itp. :drinking:

Posted

Kurcze, a czy moze mi ktos wytlumaczyc jak to jest, ze CACIBowka i terierowka sa jednoczesnie? Jak to sie odbywa - to wszystko jest w jednej hali??? Jak ktos zglosi na obydwie, to jak pogodzic wystawianie psa i tu i tu :niewiem:

Posted

Według mnie, "w ciągu dnia", tzn. od ok. 9.00 do ok. 15.00 może odbywać się CACIB-ówka i po BIS-ie tej wystawy - klubowa terierów.
Taką sytuację pamiętam z jakiejś wystawy węgierskiej. To był na pewno Budapeszt i ta popołudniowa wystawa to była klubowa sznaucerów.
To tyle, co mogę podpowiedzieć.
Pzdr.

Posted

w niedzilę mieliśmy o 10,46 krajówkę , a o 11,45 klubówkę.wszystko w jednej hali,parę ringów dalej,dwóch różnych sędziów.Tylko opłaty i katalogi za krajówkę w sekretariacie wystawy,a za klubówkę na ringu.

Posted

Dobra, dzieki. To juz mi sie troche rozjasnil obraz :fadein:
A jeszcze powiedzcie mi po jakiemu oni na tych wystawach mowia - moja znajomosc litewskiego jest... zadna :roll:

Posted

Moja znajomosc litewskiego jest tez prawie zadna a bylam na kilkunastu wystwach na litwie. W zasadzie to tylko wiem jak sie nazywaja moje rasy po litewsku, bo na BIS - ach jest to potrzebne. Mozna dogadac sie po rosyjsku albo angielsku, w okolicach Wilna polski tez jest czesto zrozumialy

Posted

Dorotal :buzi:
To jeszcze cos - jako doswiadczona osoba mozesz mi orientacyjnie podac 8) hmmm,... kwote pieniezna jaka trzeba szykowac na nocleg(chyba 2 w tym wypadku) - chcialam wiedziec, czy wydole :roll: ...

Posted

UTAAP napisał(a):
Dorotal :buzi:
To jeszcze cos - jako doswiadczona osoba mozesz mi orientacyjnie podac 8) hmmm,... kwote pieniezna jaka trzeba szykowac na nocleg(chyba 2 w tym wypadku) - chcialam wiedziec, czy wydole :roll: ...

Mam blisko na Litwe i nie nocuje. Musisz kogos innego spytac.