Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

aneta...i..bouvier napisał(a):
rozmawialam z perelką pierwsza sprawa to taka ze nalezy wplacic zaliczke na busa w wys 100 zl na konto ktore perelka poda wieczorem druga sprawa to zabranie nas to znaczy 3 osoby i 3 psy i ciacho hehehehehhe ta kwestja tez zostala rozwiazana wiec nie ma co mysle ze nie bedzie problemem zabrac chetnych z parkingu pod obi a nastepnie nas po drodze

No i SUPER :multi:

• Replies 811
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A mnie ciekawi o ktorej jest wyjazd z Katowic (i skad dokladnie) i na ktora jest planowany przyjazd do Wilna (wg ich czasu, ktory przypominam jest o godzine do przodu w stosunku do naszego :cool3: )

Posted

jak zostala rozwiazana pisalam juz ale moge napisac jeszcze raz
rozmawialam z perelką pierwsza sprawa to taka ze nalezy wplacic zaliczke na busa w wys 100 zl na konto ktore perelka poda wieczorem druga sprawa to zabranie nas to znaczy 3 osoby i 3 psy i ciacho hehehehehhe ta kwestja tez zostala rozwiazana wiec nie ma co mysle ze nie bedzie problemem zabrac chetnych z parkingu pod obi a nastepnie nas po drodze

Posted

[quote name='aneta...i..bouvier']nie bedzie problemem zabrac chetnych z parkingu pod obi a nastepnie nas po drodze
Ok, to w takim razie rozumiem ze wyjazd z Warszawy jest planowany na godz. 2 -2.30? Czy aby na pewno zdarzmy? Bo o tym ze w pol godziny sie uwiniemy z dwoma postojami i pakowaniami to nalezy zapomniec :shake:

Moze powinnismy jednak wyjechac wczesniej?

Minimum 5 godzin z Warszawy do granicy, 2 godziny z granicy do Wilna daje tych godzin 7.
Jesli przy optimalnym zalozeniu wyjedziemy z Warszawy o 2, to bedziemy na miejscu o 10 czasu miejscowego, co uwazam bedzie zbyt pozno, a dodatkowo nie wiadomo jaka bedzie trasa i ile tak naprawde pojedziemy.

Przy takich wyjazdach konieczny jest odpowiedni zapas czasowy.

Posted

z tego co wiem to bus ma byc o 1 w warszawie po drodze zabierze z parkingu obi pozniej reszte tzn nas wiesz nie wydaje mi sie zeby pare osob pakowalo sie 1,5godz do busa a co do czasu zapasowego to sie zgodze oczywiscie bo nigdy nie wiadomo jaka bedzie droga i tu masz racje jest to wazne

Posted

aneta...i..bouvier napisał(a):
nie wydaje mi sie zeby pare osob pakowalo sie 1,5godz do busa

Pol godziny z Janek do Rembertowa, stamad z 15 minut do Marek to jest 45minut samego jezdzenia po Warszawie, plus po 15 minut na kazdy postoj.

No chyba ze bus smignie jak rakieta a Wy powsiadacie w biegu :lol:

Posted

Dzwonilam dzis do Wilna w sprawie potwierdzenia zgloszenia psa na te dwie wystawy i Pani mi odpowiedziala, ze jesli bebe placila dopiero na wystawie, to byc moze potwierdzenia w ogole nie wyslali, ale jesli widnieje na ich stronach w spisie wystawcow, to zebym spokojnie przyjezdzala. Czy wiecie cos na ten temat. Nie zglaszalam swojego psa w ostatnim terminie i nie bardzo wiem czy takie telefoniczne potwierdzenie wystarczy? Jak jest u Was? I w takim razie kiedy i na podstawie jakich dokumentow bede mogla odebrac dokumenty ( Pani z ktora rozmawialam powiedzila ze juz w piatek bedzie mozna odbierac dokumenty ale gdzie i kiedy niestety nie poiedziala)

Pozdr Malgosia

Posted

Wszystko co powiedizla ta pani z Wilna to prawda, ja w zeszlym roku nie dostalam potwierdzenia placilam na wystawie. Oplaty mozna dokonac juz w piatek wieczorem na terenie wystawy:)

Posted

donya napisał(a):
Ja też nie zapłaciłam tzn mam nie czekać na potwierdzenie :shake:
Wpuszczą nas na wystawę tak bez niczego :roll:

Spokojnie, jeśli jesteście na liście wystawców zamieszczonej do tej wystawy jako załącznik na stronie Litewskiego Związku KLynologicznego, to możecie spokojnie jechać. Ja byłam do tej pory 3 razy na wystwach na Litwie i zawsze płacę na miejscu i nie ma z tym żadnego problemu, a stawka jaką płacimy na miejscu zależna jest od terminu zgłoszenia.

mfg i do zobacznia :)

Posted

kadziumia napisał(a):
Spokojnie, jeśli jesteście na liście wystawców zamieszczonej do tej wystawy jako załącznik na stronie Litewskiego Związku KLynologicznego, to możecie spokojnie jechać. Ja byłam do tej pory 3 razy na wystwach na Litwie i zawsze płacę na miejscu i nie ma z tym żadnego problemu, a stawka jaką płacimy na miejscu zależna jest od terminu zgłoszenia.

mfg i do zobacznia :)

Dzięki :lol: :lol: Na liście jesteśmy. :lol: :lol: :lol: Własnie dlatego nie płaciłam bo czytałam,że płaci się w zależności od terminu zgłoszenia - u nas to pierwszy termin :lol:

Posted

Podam Wam tak dla wiadomości i ciekawości. Autobus, ktory odchodzi około 01 00 z Suwałk, dojeżdża gdzieś na 700 ich czasu do Wilna. W Polsce jedzi esię dosyć nieciekawie, ale za to na Litwie 100-120 spokojnie.

Posted

SuperGosia napisał(a):
A ja zapłaciłam i... też mi nie przysłali :eviltong:

Spokojnie! Chyba "ruszyło się " z potwierdzeniami.
Dzisiaj dostaliśmy! (chociaż nie zapłaciliśmy:eviltong: )

Posted

My dziś odebraliśmy potwierdzenie ...wraz z nr startowymi;) i .......ze zmianą sędziego na jednej z wystaw:mad:
Nie jestem z tej zamiany zadowolona .Ligita Zake sędziowała mie już w Czechach trzy tygodnie temu .Co prawda był CACIB -ale sędzina z lekka "nawiedzona".Z listy moich "ulubieńców" została wykreślona;)