AiMiN Posted December 7, 2005 Posted December 7, 2005 Ciut wcześniej podałam link do hotelu "POLONEZ". Tam są podane orientacyjne ceny. Quote
aneta...i..bouvier Posted December 7, 2005 Posted December 7, 2005 Pearl napisał(a):Zgłaszałaś przez internet? tak przez internet ale dzis tez i faksem wysle jak sie dodzwonie znaczy kolezanka sie dodzwoni )))) a jak nie to jeszcze raz podesle :D Quote
Pearl Posted December 7, 2005 Posted December 7, 2005 Równiez zgłaszałam przez email i narazie 0 odpowiedzi, ale w takim razie jutro w pracy fax mi idzie w ruch :) Quote
UTAAP Posted December 7, 2005 Posted December 7, 2005 Jak ktos by mogl, to poprosze bardzo o zeszloroczna stawke softow :) Quote
Cockerek Posted December 7, 2005 Posted December 7, 2005 mam pytanie: co zrobić jeśli w momencie zgłaszania pies nie ma jeszcze rodowodu, ale na wystawę już na pewno ten rodowód będzie? Quote
Asiaczek Posted December 7, 2005 Posted December 7, 2005 Cockerek napisał(a):mam pytanie: co zrobić jeśli w momencie zgłaszania pies nie ma jeszcze rodowodu, ale na wystawę już na pewno ten rodowód będzie? A w jakiej klasie psiak byłby prezentowany? Generalnie możesz wysłać dokumenty, wpisując tylko nr rejestracyjny swojego macierzystego oddziału. A pole "Nr rodowodu" zostawić puste. Gdy już będziesz miała rodowód w ręku, piszesz do organizatorów i załączasz kopię rodowodu (koniecznie!). Jeżeli psiak byłby wystawiany w kl. szczeniąt, młodzieży, to w pole "Nr rodowodu" wpisujesz "w przygotowaniu", ale koniecznie musisz podac nr rejestracyjny oddziału. Pzdr. Quote
Gosik71 Posted December 7, 2005 Author Posted December 7, 2005 To co teraz każdy z osobna ma tam dzwonić i pytać czy zgłoszenie psa doszło? My też wysyłaliśmy meilem i cisza :evil: Quote
warg2003warg Posted December 7, 2005 Posted December 7, 2005 Ja wysyłam listem poleconym i czekam na wykaz na stronie internetowej.Z reguły nie przysyłają ( ja nie dostałam,ale niektórzy tak,może to wina naszej poczty) potwierdzenia zgłoszenia.nie dzwonię. Quote
AiMiN Posted December 7, 2005 Posted December 7, 2005 A to pewne, że taki wykaz będzie na ich stronie? Quote
Cockerek Posted December 8, 2005 Posted December 8, 2005 Asiaczek napisał(a):Cockerek napisał(a):mam pytanie: co zrobić jeśli w momencie zgłaszania pies nie ma jeszcze rodowodu, ale na wystawę już na pewno ten rodowód będzie? A w jakiej klasie psiak byłby prezentowany? Tam byłaby już w młodzieży. Rodowód dostanę w połowie lutego. Tak myślę czy nie zadzwonić do nich tam i nie wyjaśnić tego. Ale kurczę jak ja się z tą kobietą dogadam? :roll: Quote
aneta...i..bouvier Posted December 8, 2005 Posted December 8, 2005 Szanowni Państwo, Ceny na rok 2006 wyglądają następująco: pok. 1-osob. - 140 lt, pok. 2-osob. 180 lt, pok. 3-osob. - 240 lt.( W cenę wliczone jest śniadanie). Za psa dopłata -20 lt. Serdecznie pozdrawiamy, administracja hotelu "Polonez" Quote
Gosik71 Posted December 8, 2005 Author Posted December 8, 2005 Dziś rano dodzwoniłam się do ichniejszego związku. Bardzo sympatyczna Pani , nie poinformowała mnie jednak czy mój pies jest zgłoszony, tylko mam czekać na potwierdzenie meilem, jeśli w ten spsób było wysłane zgłoszenie :evil: I dalej nie wiem czy nasze zgłoszenie dotarło. :evil: Quote
KN Posted December 8, 2005 Posted December 8, 2005 Pearl mam wielka prosbe jak poczynicie jakies ustalenia daj mi znac na priv jestem tak zarobiona ze nie mam czasu sledzic calego watku dzieki kaska Quote
dorotal Posted December 8, 2005 Posted December 8, 2005 Ja dzisiaj o 10.45 wyslalam zgloszenie e-mailem, razem z zapytaniem: czy wystarczy ten mail czy tez mam wyslac fax" 20 stron 8) 8) . A 12.40 otrzymalam ze moje zgloszenie zostala przyjete i nie zycza sobie faxu 8) Quote
AiMiN Posted December 8, 2005 Posted December 8, 2005 Jaki jest przelicznik tej waluty? Przed chwilą tam dzwoniłam. Ja sie produkuję po rusku, a pani w Litwie po polsku zdania kleci ;) Oni tam są teraz zasypani zgłoszeniami. Z odpisywaniem na @ trzeba się uzbroić w cierpliwość. Z tym rodowodem Cockerek, to musiałabyś im dosłać do drugiego terminu... ale z tego co piszesz jest to niemożliwe... I miła Pani potwierdziła mi, że opłata na wystawie=opłacie za I termin zgłoszenia :) Quote
dorotal Posted December 8, 2005 Posted December 8, 2005 Ja sie nie dziwie ze sa zasypywani zgloszeniami teraz. Zgloszenie w 2 terminie jest prawie 2x drozsze :( Quote
warg2003warg Posted December 8, 2005 Posted December 8, 2005 Przelicznik waluty- trochę wiecej niż 1 zł. jakieś 1,18. Nie kupowałam waluty,karta viza - bankomat,nie pobierają prowizji.W POlonezie można placic kartą, w niektórych sklepach też. No to w przyszły roku nocleg podrożeje,ja placiłam za dobę ze śniadaniem 120 litów i 20 litów za psa dodatkowo. W polonezie mówia czysto po polsku,na wystawie mam 2 opisy po litewsku i 1 po rosyjsku(nota bene ten rosyjski od Redlickiego).Można porozumieć się jakoś po polsku,oczywiście angielski.Rozumieją też po rosyjsku. Pierwszy raz się spotkałam na wystawie z tym ,że nie mogłam do sekretariatu iść( opłata zgłoszenia,katalog- obowiązuje dodatkowa opłata 10 litów za jeden,z klubówki 4 lity)z psem,ubikacje były za sekretariatem,też nie można było wejść z psem.Ja pojechałam sama,ale od czego są kochani znajomi. Quote
AiMiN Posted December 8, 2005 Posted December 8, 2005 Na mój dłuuuugi mail do nich po rosyjsku, dostałam zwięzłą, acz wyczerpującą odpowiedź: "doshli" I po co tyle krzyku? ;) Quote
aneta...i..bouvier Posted December 8, 2005 Posted December 8, 2005 Proponójemy taki wybór pokoji: - jednoosobowy pokój; - dwuosobowy pokój; - trzyosobowy pokój; - czteroosobowy pokój (można z dodatkowym łóżkiem). Przy każdym pokoju osobny prysznic. Także obok jest kawiarnia w której możecie zjeść sniadanie lub wypić kawy. Cennik na lato (od 1 kwietnia do 31 sierpńa) Jednoosobowy pokój80 Lt23 Eur Dwuosobowy pokój140 Lt40 Eur Trzyosobowy pokój150 Lt44 Eur Czteroosobowy pokój200 Lt57 Eur Cennik na zimę (od 1 sierpńa do 31 marca) Jednosobowy pokój60 Lt17 Eur Dwuosobowy pokój100 Lt29 Eur Trzyosobowy pokój120 Lt34 Eur Czteroosobowy pokój160 Lt Eur System obniżek: W sezon zimowy stosowana giętki system osiedlenia: q firmy, ktore z „Domem młodzieży i gośći“ zawarli umowę, stosowana do 20 proc. obniżka; q dla grup studenckich osiedlenie bez śniadania – od 35 Lt; q dla wielkich grup osiedlenie ze śniadaniem – 50 Lt; q weekendowa obniżka – 5 proc. http://www.jnn.lt/index.php?handler=pl.kambariai moze to to nie super hotel ale nocke czy dwie mozna przespac napisalam maila z [pytaniem o psa zobaczymy Quote
Cockerek Posted December 8, 2005 Posted December 8, 2005 AiMiN napisał(a):Z tym rodowodem Cockerek, to musiałabyś im dosłać do drugiego terminu... ale z tego co piszesz jest to niemożliwe... Pewnie łatwiej byłoby mi wpisać po prostu "w przygotowaniu" i już więcej nie kombinować. Czy ja musiałabym mimo wszystko informować ich potem że jednak rodowód doszedł itp? A jeśli nawet tak wpiszę to po jakiemu? Po polskiemu? ;) Quote
AiMiN Posted December 8, 2005 Posted December 8, 2005 Cockerek napisał(a):AiMiN napisał(a):Z tym rodowodem Cockerek, to musiałabyś im dosłać do drugiego terminu... ale z tego co piszesz jest to niemożliwe... Pewnie łatwiej byłoby mi wpisać po prostu "w przygotowaniu" i już więcej nie kombinować. Czy ja musiałabym mimo wszystko informować ich potem że jednak rodowód doszedł itp? A jeśli nawet tak wpiszę to po jakiemu? Po polskiemu? ;) Ja Ci tylko przekazałam, co babka mi odpowiedziała (do II terminu), bo zapytałam ją, że moja znajoma, ma taki, a taki problem i miałam Ciebie na myśli :-D A Ty wogóle jeszcze nie masz tego rodowodu, czy jest nostryfikowany? Quote
AiMiN Posted December 8, 2005 Posted December 8, 2005 po rusku przygotowanie to prigotowlienie, więc myślę, że to zrozumieją, a jak znasz ruskie bukwy, to jeszcze lepiej ;) A i jeszcze ta miła pani na Litwie przypominała, że nie ma potem możliwości zmiany lub rezygnacji.. Quote
Cockerek Posted December 8, 2005 Posted December 8, 2005 Super, dzięki bardzo, to ja tak napiszę - po ruskiemu to ja ani mru mru ;) A mam jesczcze jedno pytanie: nie widze tu na zgłoszeniu nr. rejestracyjnego :roll: Tego w ogóle nie wpisujemy? No bo w takim razie ani nie podam rodowodu ani nr rejestracyjnego. Tak to każdy by sobie mógł "jakiegoś" psiurka zgłaszać. Quote
Recommended Posts