Diana14 Posted November 23, 2005 Posted November 23, 2005 Dziękuję Ci Dorotko jeszcze raz :calus: Jesteś po prostu niezastąpiona :D Quote
AiMiN Posted November 23, 2005 Posted November 23, 2005 Gosik71 napisał(a):Dzięki za stawki sheltie. Trochę było z Polski i powygrywały :P Jaka jest ta różnica czasowa? Dorotka mnie uświadomiła, że godzina w przód. Na zaś polecam stronę: http://www.timeanddate.com/worldclock/full.html?sort=1 Quote
Gosik71 Posted November 23, 2005 Author Posted November 23, 2005 No przydatna stronka. Czyli godzinę wcześniej trzeba wyjechać :P Chcoiaż przy takiej trasie co tam godzina różnicy... Grunt to na wystawę zdążyć. No to kto ma jeszcze chrapkę na tą wystawę? I co z tymi wspolnymi noclegami, w grupie zawsze raźniej. Quote
Ajrisz Posted November 23, 2005 Posted November 23, 2005 A jeszcze jakby ktos mi stawke Border Collie podal, bylabym wdzieczna bardzo! Quote
Diana14 Posted November 23, 2005 Posted November 23, 2005 Ajrisz napisał(a):Czym slalas? Mailem? tak :) lkd@centras.lt Quote
Ajrisz Posted November 23, 2005 Posted November 23, 2005 Dzieki, Jakby co sie widzimy, Pawel zglosil Fride? 8) Quote
gwiezdny-wyslannik Posted November 23, 2005 Posted November 23, 2005 Jak nam dobrze pójdzie za tydzień w Wilnie to na to zimowe nie będziemy już przyjeżdzać, chociaż bardzo bym chciała, bo wystawa bardzo mi się podoba. Ale to zależy jeszcze od odstępu czasowego, bo musi minąć rok od pierwszego CAC'a do ostatniego. Quote
Diana14 Posted November 23, 2005 Posted November 23, 2005 Ajrisz napisał(a):Dzieki, Jakby co sie widzimy, Pawel zglosil Fride? 8) Ja zgłosiłam Fride, Vege i Juniora od Gosi :D Quote
gwiezdny-wyslannik Posted November 23, 2005 Posted November 23, 2005 Zeliika napisał(a):gwiezdny-wyslannik napisał(a):Tak dołączyła tak jak polska - 1 maja 2004 r. Więc jeżeli jest to można jechać na dowód? ;) Mozna spokojnie wjezdzac na dowod, a paszport zostawic w domu. Jedyna rzecz dodatkowa, ktora skrupulatnie sprawdzaja, to dowod rejestracyjny samochodu. Psem zazwyczaj nikt sie nie interesuje. A musi jechać właściciel samochodu...? Bo na Białorusi i Ukrainie musi... :/ Quote
Gosik71 Posted November 23, 2005 Author Posted November 23, 2005 Diana14 napisał(a):Ajrisz napisał(a):Dzieki, Jakby co sie widzimy, Pawel zglosil Fride? 8) Ja zgłosiłam Fride, Vege i Juniora od Gosi :D Ciekawe czy meilem przyjdą jakieś potwierdzenia że zgłoszenie dotarło. Quote
AiMiN Posted November 23, 2005 Posted November 23, 2005 gwiezdny-wyslannik napisał(a):Zeliika napisał(a):gwiezdny-wyslannik napisał(a):Tak dołączyła tak jak polska - 1 maja 2004 r. Więc jeżeli jest to można jechać na dowód? ;) Mozna spokojnie wjezdzac na dowod, a paszport zostawic w domu. Jedyna rzecz dodatkowa, ktora skrupulatnie sprawdzaja, to dowod rejestracyjny samochodu. Psem zazwyczaj nikt sie nie interesuje. A musi jechać właściciel samochodu...? Bo na Białorusi i Ukrainie musi... :/ O rany :o Serio? A możesz mi podać jakiś link do tego przepisu? A jak to sie ma jeśli np. auto jest "lisingowane" albo firmowe? Quote
dorotal Posted November 23, 2005 Posted November 23, 2005 Tu masz strone dotyczaca wyjezdzania cudzym samochodem http://www.pzmtravel.com.pl/index.php?id_strony=1328 Quote
Zeliika Posted November 23, 2005 Posted November 23, 2005 gwiezdny-wyslannik napisał(a): A musi jechać właściciel samochodu...? Bo na Białorusi i Ukrainie musi... :/ A skad! to Unia Europejska! Ale jak sie jedzie nie swoim samochodem za granice, to zawsze lepiej miec przy sobie pisemne upowaznienie wlasciciela. Quote
AiMiN Posted November 23, 2005 Posted November 23, 2005 Zeliika napisał(a):gwiezdny-wyslannik napisał(a): A musi jechać właściciel samochodu...? Bo na Białorusi i Ukrainie musi... :/ A skad! to Unia Europejska! Ale jak sie jedzie nie swoim samochodem za granice, to zawsze lepiej miec przy sobie pisemne upowaznienie wlasciciela. Chyba jednak coś w tym jest, bo na podanym linku, odnośnie Litwy jest wymagane: "Litwa pisemna zgoda właściciela pojazdu poświadzczona w PZM " A czego dotyczy cennik? "Cennik: 2 tygodnie-36,60 PLN 1 miesiąc-61,00 PLN 3 miesiące-85,40 PLN 1 rok-219,60 PLN" Quote
Zeliika Posted November 23, 2005 Posted November 23, 2005 AiMiN napisał(a):Zeliika napisał(a):gwiezdny-wyslannik napisał(a): A musi jechać właściciel samochodu...? Bo na Białorusi i Ukrainie musi... :/ A skad! to Unia Europejska! Ale jak sie jedzie nie swoim samochodem za granice, to zawsze lepiej miec przy sobie pisemne upowaznienie wlasciciela. Chyba jednak coś w tym jest, bo na podanym linku, odnośnie Litwy jest wymagane: "Litwa pisemna zgoda właściciela pojazdu poświadzczona w PZM " A czego dotyczy cennik? "Cennik: 2 tygodnie-36,60 PLN 1 miesiąc-61,00 PLN 3 miesiące-85,40 PLN 1 rok-219,60 PLN" To moga byc oplaty za autostrade, bo na Litwie sa 2 platne, ale na dojezdzie Suwalki - Wilno placic nie trzeba. Jeszcze jedno - podobno Litwini wymagaja i mocno sprawdzaja opony zimowe. Quote
Gosik71 Posted November 23, 2005 Author Posted November 23, 2005 A czy Litwa podaje potem jakiś katalog przedwystawowy? Quote
Zeliika Posted November 23, 2005 Posted November 23, 2005 Gosik71 napisał(a):A czy Litwa podaje potem jakiś katalog przedwystawowy? Alfabetyczny spis wlascicieli z numerami startowymi + ilosci psow w rasie z numerami startowymi. Quote
Zeliika Posted November 23, 2005 Posted November 23, 2005 AiMiN napisał(a):"Litwa pisemna zgoda właściciela pojazdu poświadzczona w PZM ". Ja jechalam samochodem zarejestrowanym na meza bez meza (ale mamy to samo nazwisko) i nikt sie nie przyczepil. Kolezanka jechala autem zarejetrowanym na firme leasingowa i tez sie nikt nie przyczepil. Obie nie mialysmy upowaznien. Quote
dorotal Posted November 23, 2005 Posted November 23, 2005 Dla osobowych nie ma platnych autostrad, jedynie dla ciezarowek sa winiety. A odnosnie sparawdzania czy ma sie zimowki to cos w tym jest bo jak wracalam z teraz Rygi Litwin swiecil na kola. Litwini nie podaja katalogow przedwystawych, podaja spisy wlascicieli i rozpisane ringi z godzinami. Jak ma sie katalogi to mozna praktycznie znac stawke. Ja na Wilno znam stawke praktycznie w 90%, oprocz jakichs psow z Polski 8) liczbie 6 z jednej hodowli. Quote
gwiezdny-wyslannik Posted November 23, 2005 Posted November 23, 2005 Dorotko będziesz teraz za tydzień w Wilnie? Ja też znam dokładnie całą stawkę już na wilno dzięki tej rozpisce ;) Quote
NigdyNigdy Posted November 23, 2005 Posted November 23, 2005 orsini napisał(a):oj ja to w kazdym juz kraju zostawilam lapowki!na Litwie tez! Litwa jest OK tylko ze maja super drogi i durne ograniczenia predkosci i czyhaja na Polaczkow ktorzy nie sa przystosowani do wolnej jazdy po prostych drogach:)))))i wtedy lapowka taniej wychodzi niz mandacik:))))))))))))))))) Gwarantuję, że Litwa to pikuś w porówaniu z Łotwą 8) Na Litwie, owszem- drogi piękne, ruch mały, wolno się jeździ i policja czasem stoi, ale tam przynajmniej często się zdarza, że jadący z naprzeciwka mrugają światłami i wiadomo o co chodzi. :wink: Na Łotwie, nikt nikogo nie uprzedza- a drogówka czai się wszędzie. Miałam wrażenie, że siedzą na kazdym drzewie i przy najmniejszym przewinieniu spadają przed maskę samochodu :lol: Wymęczyli mnie podczas ostatniego wyjazdu, jak nie wiem- niestety koszty podróży znacznie przez to wzrosły w stosunku do zaplanowanych :wink: I nie o łapówkach mówię, bo to raczej z nimi trudno przechodzi 8) Quote
dorotal Posted November 23, 2005 Posted November 23, 2005 Tak bede za tydzien w Wilnie na 2 wystawach Quote
Diana14 Posted November 23, 2005 Posted November 23, 2005 gwiezdny-wyslannik napisał(a):Dorotko będziesz teraz za tydzień w Wilnie? Ja też znam dokładnie całą stawkę już na wilno dzięki tej rozpisce ;) A o jakiej rozpisce mowa :D? Może mnie tez wywrożycie co będzie w sukach collie :P :grins: Quote
Recommended Posts