Gosik71 Posted November 14, 2005 Posted November 14, 2005 Proszę o info o tych 2 wystawach "Lithuanian Winner" i "Vilnius Cup 06" - zgłoszenia, opłaty i obsady sędziowskie. Czy ktoś się wybiera? Sorki jesli temat już gdzieś się pojawił... :oops: :lol: Quote
NigdyNigdy Posted November 14, 2005 Posted November 14, 2005 Tu jest najpewniejsze źródło: http://www.kinologija.lt/dokumentai/vilnius%202006%20kovas%20en.doc Na razie bez sędziów, ale myślę, że i te informacje powinny się wkrótce pojawić 8) Quote
Gosik71 Posted November 14, 2005 Author Posted November 14, 2005 Dzięki :P Najbardziej właśnie chodzi o obsadę sędziowską, ale dobre i to. Oświećcie mnie jeszcze proszę, jak tam wysłać pieniądze? Quote
orsini Posted November 15, 2005 Posted November 15, 2005 Nie musisz wysylac zglaszasz w pierwszym terminie i na wystawce placisz jak ...za pierwszy termin!!!to mi sie u nich podoba :lol: :lol: :lol: Quote
jovi Posted November 15, 2005 Posted November 15, 2005 Ja wysłałam do nich mail z zapytaniem : kiedy ta obsada sędziowska będzie i nic, cisza!!! A co do opłat to odkryłam ostatnio chyba najtańszy sposób przesyłania kasy : poprzez WU bo jest opcja z doręczeniem co kosztuje w sumie 40zł ( zależy to od wysyłanej sumy, ale to 40 zł to jest chyba do 1000zł ). Można jeszcze poprzez pocztę, ale wtedy na konkretną osobę, na organizację się nie da. Quote
Gosik71 Posted November 15, 2005 Author Posted November 15, 2005 orsini napisał(a):Nie musisz wysylac zglaszasz w pierwszym terminie i na wystawce placisz jak ...za pierwszy termin!!!to mi sie u nich podoba :lol: :lol: :lol: Poważnie?? Normalnie nie dow wiary!!! No to jak tylko poznam obsadę sędziowską :wink: zgłaszam psiura. Szkoda tylko, że mojej małej braknie 4 dni do klasy młodzieży :cry: Quote
orsini Posted November 15, 2005 Posted November 15, 2005 Powaznie!:)))super nie? jest jedno male ale: kiedys tego nie bylo teraz pisza, ze jak juz sie czlowiek zglosi to sie nie moze wyglosic.....a pierwszy termin zaraz mija....i co??? Quote
Zeliika Posted November 15, 2005 Posted November 15, 2005 jovi napisał(a): Można jeszcze poprzez pocztę, ale wtedy na konkretną osobę, na organizację się nie da. Ja tak teraz zrobilam placac za grudniowa wystawe w Wilnie, jako odbiorce wpisalalam Litewsli Zwiazek i potwierdzili mi, ze platnosc doszla i wszystko ok. Oplata pocztowa za przekaz to o ile dobrze pamietam 13 PLN. Quote
NigdyNigdy Posted November 15, 2005 Posted November 15, 2005 Zeliika napisał(a):Ja tak teraz zrobilam placac za grudniowa wystawe w Wilnie, jako odbiorce wpisalalam Litewsli Zwiazek i potwierdzili mi, ze platnosc doszla i wszystko ok. Oplata pocztowa za przekaz to o ile dobrze pamietam 13 PLN. Mam, Zeliika, do Ciebie gorącą prośbę.... :roll: Czy mogłabyś mi łopatologicznie wyjaśnić, jak dokonać takiej płatności? Chodzi konkretnie o opłacenie tych dwóch wystaw w Wilnie. Zgłosiłam psiule, ale z pewnych powodów nie pojedziemy, a zapłacić by wypadało. W planie miałam płacenie na wystawie, ale jak widać, nie wyszło :wink: Gdzie się płaci? Jak się nazywa ta usługa? Itp. Z góry dziękuję :D Quote
KN Posted November 15, 2005 Posted November 15, 2005 Mam nadzieje ze doczekmay sie obsady sedziowskiej przed uplywem pierwszego terminu zgloszen Ja bym chyba pojechla z moja miniaturowa sznaucerka ale po ostatnim razie mam mieszane uczucia Quote
Asiaczek Posted November 15, 2005 Posted November 15, 2005 Ja w tym samym czasie planuję jechać do Grazu/Austria. Farik ma rozpoczęty ichniejszy Championat i wypadałoby go skończyć, prawda? pzdr. Quote
Gosik71 Posted November 15, 2005 Author Posted November 15, 2005 Ja też właśnie czekam na obsadę sędziowską... nie pojadę przecież jak, będzie np..... no nieważne. Jak się nie mylę to zgłoszenia do 12.12, czy jakoś tak, chyba potem zdążymy... Quote
Asiaczek Posted November 15, 2005 Posted November 15, 2005 Gosik71 - oby Wam Święta nie weszły w paradę... Bo wiesz, Święta będą na pewno i jak zacznie się do nich przygotowania, to... świat znika z pola widzenia. Pzdr. Quote
Gosik71 Posted November 15, 2005 Author Posted November 15, 2005 Nam psiarzom "wariatom" chyba nic nie przysłoni wystaw psów!!!!! :wink: Potrzebne mi są 2 CACIB-y do skończenia intera, z jednego kraju, dlatego mam taką chrapkę na te wystawy... :roll: Quote
Asiaczek Posted November 15, 2005 Posted November 15, 2005 Aaaa. Ja też mam taką sytuację z Gusiem-pręgusiem. Jemu brakuje też 2xCACIB, ale z 2 różnych krajów. No to życzę powodzenia i trzymam kciuki za jazdę doWwilna. Uda się, co ma się nie udać, prawda? pzdr. Quote
Gosik71 Posted November 15, 2005 Author Posted November 15, 2005 Nie dziękuję :P :P :P Pożyjemy, zobaczymy. Trochę mnie ta odległość przeraża, my tam mamy jakieś 750 km, więc trochę sporo :x Quote
Asiaczek Posted November 15, 2005 Posted November 15, 2005 Co tam dla nas 750 km. Do Amsterdamu (1300 km w jedna stronę), do Grazu (1270 km w jedną stronę), Rumunia, Budapeszt (700 km w jedną stronę) itd. Ja to wszystko przejechałam! A więc i Ty dasz radę! Pzdr. Quote
Gosik71 Posted November 15, 2005 Author Posted November 15, 2005 Ja tak... bo nie jeżdżę, jeździ mąż. Ja i psy to tylko pasażerowie :P Quote
Asiaczek Posted November 16, 2005 Posted November 16, 2005 Dobrze się ustawiłaś, mądralo! Pzdr. Quote
Gosik71 Posted November 16, 2005 Author Posted November 16, 2005 A jak myślałaś :wink: Ja potem muszę mieć werwę żeby wystawiać :lol: Quote
Asiaczek Posted November 16, 2005 Posted November 16, 2005 Mnie adrenalina tak trzyma, że mogę całą noc jechać, wystawić psy (od jakiegoś czasu są to 4 psy do zaprezentowania lub więcej!), doczekać do BIS-a i... paść w drodze powrotnej. Moje koleżanki, z którymi jeżdżę, wiedzą o tej mojej "ułomności" i już się ze mnie nie śmieją. Wiadomo - droga powrotna, Asiaczek śpi. :) Pzdr. Quote
Gosik71 Posted November 16, 2005 Author Posted November 16, 2005 Niezłą masz kondycję!!! Ale masz chyba zawsze kierowcę na zmianę??? Mój małżonek niestety nie, a zresztą jest zawzięty, "chłodzi" samochód, popycha red bullem, i nawet jak kiedyś miał zmiennika, to jechał tam i z powrotem sam. Quote
Zeliika Posted November 16, 2005 Posted November 16, 2005 NigdyNigdy napisał(a): Mam, Zeliika, do Ciebie gorącą prośbę.... :roll: Czy mogłabyś mi łopatologicznie wyjaśnić, jak dokonać takiej płatności? Chodzi konkretnie o opłacenie tych dwóch wystaw w Wilnie. Zgłosiłam psiule, ale z pewnych powodów nie pojedziemy, a zapłacić by wypadało. W planie miałam płacenie na wystawie, ale jak widać, nie wyszło :wink: Gdzie się płaci? Jak się nazywa ta usługa? Itp. Z góry dziękuję :D Usluga nazywa sie chyba przekaz zagraniczny (obejmuje tylko niektore kraje, ale Litwe tak). Pieniadze trafiaja do adresata, nie na konto, wiec w praktyce zapewne wyglada to tak, ze przychodzi do litewskiego zwiazku listonosz i daje kaske. Oplata za przekaz o wartosci do 1000 PLN wynosi 13 PLN. Ja zrobilam tak, ze wypisalam blankiet przekazu w euro, pani przeliczyla to po dzisiejszym kursie na zlotowki i platnosc pobrala ode mnie w zlotowkach. Przekaz idzie jakies 7-8 dni i adresatowi jest wyplacany w walucie tamtejszej zdaje sie, po przeliczeniu po kursie z dnia wyplaty. Wiec moze warto zalozyc jakis zapas, na wypadek, gdyby kurs byl niekorzystny, ja zalozylam 25 centow. Quote
NigdyNigdy Posted November 16, 2005 Posted November 16, 2005 Zeliika napisał(a):Usluga nazywa sie chyba przekaz zagraniczny (obejmuje tylko niektore kraje, ale Litwe tak). (...) Wiec moze warto zalozyc jakis zapas, na wypadek, gdyby kurs byl niekorzystny, ja zalozylam 25 centow. Pięknie Ci, Zeliika, dziękuję za objaśnienie. :D Spróbuję załatwić sprawę w ten sposób, myślę, że nie powinno być problemów. :wink: Quote
Recommended Posts