Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Odebrałam sznaucerka po trymowaniu i na grzbiecie zauważyłam czerwone, zaognione podłużne, kilkucentymetrowe ślady (takie jakie czasami ma facet po goleniu na twarzy :lol:). Nie podobają się one ani mnie ani mojemu pupilkowi. Czy macie pomysł na to, jaka może być przyczyna tych śladów i czy powinnam się zmienić fryzjera???

Posted

Radzilabym ci zmienic fryzjera i spróbuj sama trymowac. :Dog_run:

Na wystawach czasami mozesz dostac specjalne maszynki do trymowania. Trymerki maja ksztalt grabek, sa one co prawda drogie, ale po kilkukrotnym uzyciu na pewno zwróci sie ten wydatek. najlepsze trymerki sa z firmy MARS

Ja uzywam tej trymerki i jest to naprawde latwe w obsludze, poza tym nikt nie potrafil mi psa tak wytrymowac, jak ja sama.

Co do sladów na grzbiecie trudno powiedziec, moze zarazil sie czyms,

Drapie sie twój pies w tych miejscach? Czy sa to tylko strupki po skaleczeniu?

Posted
Odebrałam sznaucerka po trymowaniu i na grzbiecie zauważyłam czerwone, zaognione podłużne, kilkucentymetrowe ślady (takie jakie czasami ma facet po goleniu na twarzy :lol:). Nie podobają się one ani mnie ani mojemu pupilkowi. Czy macie pomysł na to, jaka może być przyczyna tych śladów i czy powinnam się zmienić fryzjera???

Jak najbardziej powinnaś zmienić fryzjera.

Niektórzy używają po trymowaniu - żyletki jak nie mogą sobie poradzić z skróceniem włosa lub...jak chcą przyspieszyć robotę bo np. psiur bardzo zapuszczony jest.

A jeżeli będziesz miała pewność, że fryzjer jest godny zaufania i co najważniejsze wie co robi, spokojnie możesz go zostawiać.

Najlepiej popytać wśród znajomych. Może coś polecą.

I należy pamiętać, że to co ZKWP poleca nie zawsze jest...ok ;) Ale to tak na marginesie :)

Aga i boby

http://republika.pl/psisalon