Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Teklunia napisał(a):
no i widzisz Ty panikaro :mad: :)

wszystko jest dobrze, bo to zdrowy, młody pies!!!

Całujemy Was mocno, aczkolwiek trochę zimowo ;)

Kasiu, mówie Ci.. kamień z serca, bo już się bałam :roll:
Pogadałam z nim jeszcze tak ogólnie o tej grzybicy i powiedział, że teraz są na to dobre środki, że nie ma co panikować. Na szczęście narazie nas to nie dotyczy! :multi:

I nie wiem czy trochę zimowo, bo u nas za oknem to jest baaardzo zimowo :evil_lol:;)

Posted

[quote name='Moniś']I nie wiem czy trochę zimowo, bo u nas za oknem to jest baaardzo zimowo :evil_lol:;)
trochę, bo to na pewno zaraz przejdzie i znowu będziemy mieć piękną słoneczną cieplutką jesien!

prawda? :oops:

Posted

[quote name='Teklunia']trochę, bo to na pewno zaraz przejdzie i znowu będziemy mieć piękną słoneczną cieplutką jesien!
prawda? :oops:

oj nie wiem nie wiem, u nas to się już na jesień nie zapowiada ;);)

Posted

Cześć Moniko :multi:

Super, że u Noddulaka wszystko w porządku :lol: i proszę wiecej nam tu nie panikować i nie płakać :mad: :mad: :evil_lol:
Nodduś to twardy chłop i żadne licho go nie chwyci!!!:p

My też teraz na dniach wybieramy się na szczepienie, i zaś portfel sie troszkę sie uszczupli :roll: no ale cóż - jak trzeba to trzeba!!!

Moniś, a czy Nodduś miał już kiedyś pchły albo cosik podobnego??? Bo Fidlak od 2 dni strasznie się drapie i nie wiem co to może być...??? :roll: :roll: Oglądałam go z każdej strony i nie widziłam żadnych pchełek, tylko w niektórych miejscach podrażniona od tego drapania skóra...No i sama już nie wiem :shake:

Posted

fidelek2 napisał(a):
Cześć Moniko :multi:

Super, że u Noddulaka wszystko w porządku :lol: i proszę wiecej nam tu nie panikować i nie płakać :mad: :mad: :evil_lol:
Nodduś to twardy chłop i żadne licho go nie chwyci!!!:p

My też teraz na dniach wybieramy się na szczepienie, i zaś portfel sie troszkę sie uszczupli :roll: no ale cóż - jak trzeba to trzeba!!!

Moniś, a czy Nodduś miał już kiedyś pchły albo cosik podobnego??? Bo Fidlak od 2 dni strasznie się drapie i nie wiem co to może być...??? :roll: :roll: Oglądałam go z każdej strony i nie widziłam żadnych pchełek, tylko w niektórych miejscach podrażniona od tego drapania skóra...No i sama już nie wiem :shake:

Cześć Kasieńko! :multi:
Cieszę się, że się odnalazłaś ;);)

Nodi miał pchły jak był jeszcze mały, podejrzewam, że złapał od jakiegoś psiaka na dworku. Też go oglądałam i nic nie widziałam, ale w końcu któregoś dnia taka wredna pchlisko wyskoczyła z niego prosto na moją poduszke :angryy: Kupiłam mu frontline i o dziwo nic on nie zdziałał- drapał się dalej! Później posypywałam, go takim pudrem od pcheł i też minimalnie był skuteczny :roll: Aż w końcu kupiłam mu fiprex i wreszcie wytłukł wszystkie pchły :multi: Stosujemy go cały czas, kleszcza też Nodi żadnego jeszcze nie złapał (odpukać). I wiesz, też zauważyłam, że ostatnio coś tak się podrapuje, chciałam mu dziś kupić fiprexa, ale nie było, a frontline`a nie chciałam- jutro muszę kotłować jeszcze raz ;);)

Może złapał gdzieś Fidlaczek na dworku? Bawił się z jakimś pieskiem ostatnio?

Posted

Fidlak chciałby bawić sie z każdym napotkanym psiakiem:lol: Z każdym musi się przywitać i obwąchać więc pewnie od któregos z nich załapal. Pójdę i kupię dzisiaj tego fiprexa, bo już sie patrzeć nie mogę jak sie non stop szkrobie:diabloti:
Dzisiaj w nocy to się kilka razy budziłam przez to drapanie:angryy: :angryy:
A ile taki wynalazek kosztuje...?:roll:

Posted

fidelek2 napisał(a):
Fidlak chciałby bawić sie z każdym napotkanym psiakiem:lol: Z każdym musi się przywitać i obwąchać więc pewnie od któregos z nich załapal. Pójdę i kupię dzisiaj tego fiprexa, bo już sie patrzeć nie mogę jak sie non stop szkrobie:diabloti:
Dzisiaj w nocy to się kilka razy budziłam przez to drapanie:angryy: :angryy:
A ile taki wynalazek kosztuje...?:roll:

Kasiu, cena zależy od wagi psa, my kupujemy taki do 10 kg, czyli "S" i płacimy 14 zł ;)

Posted

Czesc Monia,

ciesze sie, ze z Noddulkiem jest wsyztsko OK i widzisz niepotrzebnie tworzylas w swojej głowce czarne scenariusze i zamartwialas sie na zapas. Najlepiej pojsc do weta i rozwiac wszelkie wątpliwości.

Buziaki dla Noddulka :loveu:

Posted

[quote name='Moniś']Kasiu, mówie Ci.. kamień z serca, bo już się bałam :roll:
Pogadałam z nim jeszcze tak ogólnie o tej grzybicy i powiedział, że teraz są na to dobre środki, że nie ma co panikować. Na szczęście narazie nas to nie dotyczy! :multi:

I nie wiem czy trochę zimowo, bo u nas za oknem to jest baaardzo zimowo :evil_lol:;)
:mad:Moniś i nie lapiej starych ciotek słuchać ...panikować i płakać zaraz chce:razz:

no ale super ze z małym ok;)

Posted

Moniś napisał(a):
Właśnie wróciliśmy od weterynarza.
Pokazałam mu te plamki i powiedział, że to żadna grzybica!:multi:

Moniś napisał(a):

Pogadałam z nim jeszcze tak ogólnie o tej grzybicy i powiedział, że teraz są na to dobre środki, że nie ma co panikować.

Cześć Moniko!:multi:

Super wieści !:multi::multi::multi: tak się cieszę :multi::multi::multi:

Moniko, a nie mówiłam :cool3: rozumiałam Twoje obawy , ale gdyby nawet to była grzybica to nie koniec świata.Sam wet to potwierdził.
Teraz powinnam zacytować Alicję R.:evil_lol: dobrze radziłyśmy :razz:

pozdrawiamy Wac cieplutko i mocno ściskamy Noddulka :loveu::loveu::loveu:

Posted

Witamy ZIMOWO! :multi:

Dziś rano śnieżek nas zaskoczył, a jaki Noddy był szczęśliwy- ojej :loveu:
Caly czas wciskał nosek i chrmukał :evil_lol:

Miłego dzionka! :cool3:

Posted

Cześć imienniczko :multi:

Bannerek super, no i pierwsze zimowe fotki :loveu: . U nas tez juz mialo od 2 dni, Lassie sie cieszy i ciągnie na spacery ;)

Pozdrawiam :cool3:

Posted

[quote name='Moniś']Witamy ZIMOWO! :multi:

Dziś rano śnieżek nas zaskoczył, a jaki Noddy był szczęśliwy- ojej :loveu:
Caly czas wciskał nosek i chrmukał :evil_lol:

Miłego dzionka! :cool3:

ale sliczny ma kubraczek :)

Głaski dla Nodusia:loveu::loveu::loveu:

Posted

[quote name='Moniś']

[quote]

:crazyeye::crazyeye: No no..... Noddulak wygląda nieziemsko!!!! Super jest to wdzianko ;)
Moniś, to jest to ubranko, które kupiłaś i nam tu pokazywałaś...? Czy jakieś inne?
I kaptur nawet ma :p A jak Noddusiowi sie w nim chodzi???

Posted

fidelek2 napisał(a):
:crazyeye::crazyeye: No no..... Noddulak wygląda nieziemsko!!!! Super jest to wdzianko ;)
Moniś, to jest to ubranko, które kupiłaś i nam tu pokazywałaś...? Czy jakieś inne?
I kaptur nawet ma :p A jak Noddusiowi sie w nim chodzi???

Tak Kasiu, to ten kombinezon, który niedawno kupiłam i wklejałam fotki;)
Na początku tak jak pisałam z poruszaniem było kiepsko, ale już się przyzwyczaił i biega sobie bez problemu :loveu:

Juszes napisał(a):
ale sliczny ma kubraczek :smile:

Głaski dla Nodusia:loveu::loveu::loveu:

dziękujemy i za pochwałę kubraczka i za głaski :loveu:

MoniŚ, banner mało udany, jakoś nie bardzo mi się podoba :roll:

Posted

Cześć Monia :)

Powoli przyzwyczajam się do świadomości że idzie zima, więc byłam w stanie obejrzeć śniegowe zdjęcia Noddulca :roll:

A Ty widzę jesteś prawdziwym człowiekiem Renesansu - tworzysz bannery,piszesz poezję ;)

Posted

Łiiiiiii superowy ten bannerek :multi::multi::multi: i wierszyk eeeextra :loveu:

no tak - u mnie też napadało... a jeszcze wieczorkiem była zielona trawka :roll:
najgorsze ze pod wieczór ma padać deszcz :roll: ale bedzie chlapa :placz:

Posted

Dzięki dziewczyny za pochwałę bannerka :loveu: i wierszyka :eviltong:

U nas już po śniegu prawie śladu nie ma, za to jest WIELKA chlapa :angryy:
Aż się nie chce wychodzić w taką pogodę :roll:

Posted

Mi się banner strasznie podoba :loveu:
U nas ma padać deszcz, a śniegu prawie po kolana, wszedzie śnieżny puch, na drzewach wygląda super ;) . Boję się już tej chlapy... :placz:

Posted

Moniś napisał(a):
Dzięki dziewczyny za pochwałę bannerka :loveu: i wierszyka :eviltong:

U nas już po śniegu prawie śladu nie ma, za to jest WIELKA chlapa :angryy:
Aż się nie chce wychodzić w taką pogodę :roll:

A w Białystoku pada juz drui dzień ;-D I nie topnieje :eviltong::eviltong: