Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witamy czwartkowo!
Pogoda u nas nie najpiękniejsza, ale da się przeżyć :razz:
Wczoraj wyszliśmy na dwór w kombinezonie no i nie jest tak źle- chyba już go Nodduś zaakceptował ;) Tylko ma jakieś opory schodzenia i wchodzenia po schodach :-(

Poza tym to u nas po staremu :razz:

Miłego dnia życzymy, ciepłego przede wszystkim!

• Replies 2.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Moniś napisał(a):

Pogoda u nas nie najpiękniejsza, ale da się przeżyć :razz:
Wczoraj wyszliśmy na dwór w kombinezonie no i nie jest tak źle- chyba już go Nodduś zaakceptował ;) Tylko ma jakieś opory schodzenia i wchodzenia po schodach :-(

Moniś , u nas pięknie, prawie gorąco jak na pażdziernik:multi:.Nawet ranek był niezbyt chłodny :evil_lol:

a co do ubranka, to wydaje mi się ,że jeżeli jest problem na schodach to albo niepewnie się jeszcze Nodduś w nim czuje ale nogawki krępują ruchy, a może za mało jest luzu przy tylnych ...:roll:

kiedyś własnie uszyłam polarowy kubrak z nogawkami i też na schodach Tuffcio się opierał.Musiałam poprawić przy tylnych łapach.

a nie patrzyli ludziska na was dziwnie:evil_lol:, bo wiesz w sumie jest ciepło...:evil_lol:

Posted

Alka napisał(a):

a nie patrzyli ludziska na was dziwnie:evil_lol:, bo wiesz w sumie jest ciepło...:evil_lol:

Niektóre ludziska to są tak dziwni, że nawet w zimę będą dziwnie patrzeć i pewnie chichrać po bokach...:roll: Ale ja tam bym sie nie przejmowała :p :p
Od zawsze są ludzie i krawężniki (tak to chyba mówią:oops: ), więc nie ma co się dziwić!!!

Posted

[quote name='Alka']Moniś , u nas pięknie, prawie gorąco jak na pażdziernik:multi:.Nawet ranek był niezbyt chłodny :evil_lol:

a co do ubranka, to wydaje mi się ,że jeżeli jest problem na schodach to albo niepewnie się jeszcze Nodduś w nim czuje ale nogawki krępują ruchy, a może za mało jest luzu przy tylnych ...:roll:

kiedyś własnie uszyłam polarowy kubrak z nogawkami i też na schodach Tuffcio się opierał.Musiałam poprawić przy tylnych łapach.

Wiesz Aluś mi się wydaje, że problem tkwi w przednich nogawkach, bo w tylnych jest wszystko ok- jest luz nic tam go nie uwiera.
Wczoraj zszedł do połowy piętra i koniec-dalej ani kroku:oops: Ale na dworzu biega itp. wydaje się być swobodny :roll: szkoda, że nie umie mówic, bo by powiedział gdzie go uwiera ;);)

A na dworzu to bylismy wieczorem na ostatnim spacerku, było mokro i zimno dosyć- nikt nie widział :evil_lol:

[quote name='fidelek2'] Niektóre ludziska to są tak dziwni, że nawet w zimę będą dziwnie patrzeć i pewnie chichrać po bokach...:roll: Ale ja tam bym sie nie przejmowała :p :p
Od zawsze są ludzie i krawężniki (tak to chyba mówią:oops: ), więc nie ma co się dziwić!!!

Ja też nie mam zamiaru się przejmować, nie obchodzi mnie zdanie tych wszystkich plotkarek, które tylko czekają na sensację :evil_lol:
Kiedyś szłam z Nodim na spacerku w zimie i miał na sobie takie czerwone polarowe ubranie i stała taka gromada rozwydrzonych panienek i jedna mowi: " oooo swiety mikołaj hahaha", to jej odpowiedziałam, że on może i święty, ale za to z Ciebie taka idiotka, że taki święty nawet spojrzeć nie chciał. Panna zdębiała i nie wiedziała co ma powiedzieć.

A to nasze dwa pozostałe ubranka- mam jeszcze jedno własnej roboty- pokażę później ;)

a takiego mam właśnie towarzysza na biurku :eviltong:

Posted

Moniko, w sumie to Tuffi na początku robił sensację na osiedlu jak paradował w kubrakach.Teraz to ludzie się przyzwyczaili do psich ubrań.Coraz więcej tak ubranych czworonogów można spotkać.

często słyszę bardzo miłe komentarze , "jaki ładny sweterk ", "jak piesek ładnie wygląda" , "o , teraz mu cieplutko", ... itp...

Moniko, ale śliczniutkie ubranka , szczególnie ten z kapturkiem przypadł mi do gustu:loveu:

Posted

[quote name='Moniś']
a takiego mam właśnie towarzysza na biurku :eviltong:

Gdyby tak Fidlak u nas chciał się położyć na biurku, to najpierw musiałabym sciągnąć z niego wszystko łącznie z komputerem :evil_lol: :evil_lol:

Posted

Alka napisał(a):
Moniko, w sumie to Tuffi na początku robił sensację na osiedlu jak paradował w kubrakach.Teraz to ludzie się przyzwyczaili do psich ubrań.Coraz więcej tak ubranych czworonogów można spotkać.

często słyszę bardzo miłe komentarze , "jaki ładny sweterk ", "jak piesek ładnie wygląda" , "o , teraz mu cieplutko", ... itp...

Moniko, ale śliczniutkie ubranka , szczególnie ten z kapturkiem przypadł mi do gustu:loveu:

U nas są zazwyczaj miłe komentarze, wczoraj jedna pani stwierdziła, że Nodi ma super balejaz na głowie :evil_lol:
A to ubranko niebieskie z tego co widziałam to i w tym roku jest dostepne na allegro, jak chcesz to mogę dac linka jak znajdę ;)
Muszę Ci powiedzieć, że jest bardzo "twarzowe"- strasznie mi sie Nodi w nim podoba :loveu: Takie sportowe jest ;);)
Aaaa no i dodam jeszcze, że ubranko jest z Miami wyobrażasz sobie? :cool3:
Nie ma w polskich sklepach takiego :lol:

fidelek2 napisał(a):
Gdyby tak Fidlak u nas chciał się położyć na biurku, to najpierw musiałabym sciągnąć z niego wszystko łącznie z komputerem :evil_lol: :evil_lol:

Kasiu Ty to potrafisz człowieka rozbawić :roflt::roflt:
Zrób mu tę przyjemność i daj polezeć na biureczku :evil_lol::evil_lol:

Posted

Cześć imienniczko i podobna nickowiczko :D :lol: .

http://images2.fotosik.pl/200/bf16b08f9962448f.jpg :loveu:

Nodduś ma super ubranka :cool3: . Moja koleżanka ma jamnika-zmarzlucha. Szkoda, że ludzie jak idzie z ubraną psiną pukają się w głowę...
U nas rano jest strasznie zimno. Zima chyba się zbliża :evil_lol: . Ja już nie mogę się doczekać białego puchu.

Widać, że czasem z powodu naszych nicków dochodzi do nieporozumień :lol: .

Pozdrawiamy!

Posted

[quote name='MoniŚ']sCześć imienniczko i podobna nickowiczko :D :lol: .

http://images2.fotosik.pl/200/bf16b08f9962448f.jpg :loveu:

Nodduś ma super ubranka :cool3: . Moja koleżanka ma jamnika-zmarzlucha. Szkoda, że ludzie jak idzie z ubraną psiną pukają się w głowę...
U nas rano jest strasznie zimno. Zima chyba się zbliża :evil_lol: . Ja już nie mogę się doczekać białego puchu.

Widać, że czasem z powodu naszych nicków dochodzi do nieporozumień :lol: .

Pozdrawiamy!

U mnie raczej większośc reaguje pozytywnie na ubranka, wyjątkami są jacyś kompletni idioci;)
Masz rację, że zima idzie, oj idzie... :-( Rano jak wyjdziemy o 7-mej na dwór to mam wrażenie, że temperatura jest minusowa :roll:

Ania Samograjka sie zamotała :evil_lol: hihihi :evil_lol::evil_lol:

Posted

Alka napisał(a):
Moniczko, mierzyłam Tuffiego i ma w obwodzie 37-38 z luzem.;)
Wygląda na to ,że Noddulek trochę gruszy jest :evil_lol:

no na pewno :evil_lol:
ale i ja też podałam już z luzem :eviltong:
zobaczymy jaką rozmiarówke będa miały ubranka- chyba nie wszystkie jednego rozmiaru? ;)

Posted

Cześć Sis :multi:

Nic od Ciebie na gg nie dostałam :shake: chyba, że nie wysłaś :roll: ale kombinezonik bardzo mi się podoba i na razie nie ma co się przejmować, że Noddulek jest w nim nieco skrępowany. Kiedy ja ubrałam Oskarkowi pierwszy kombinezonik to stał jak słup soli i nie było mowy o jakimkolwiek zrobieniu kroku w przód czy też w tył :evil_lol: a teraz bez problemy w każdym śmiga z uśmiechem od ucha do ucha i zadowolony, bo nie marznie :loveu:

Pozostałe ubranka równie śliczne i czekam na zdjęcia Nodulka w nich, bo jednak co na modelu to na modelu :loveu:

Widzę, ze Twoj tez okupuje biurko :cool3: mój wlasnie mi tu sobie pochrapuje :evil_lol:

pozdrawiamy :multi:

Posted

[quote name='madziasto4']
Hę? :lol:

Fajny chłopak wyrósł :razz:

dzięki :D na tej fotce nieco rozczochrany po polowaniu na kaczkę :evil_lol:

Daguś, no mam nadzieje, że sie przyzwyczai, bo zawsze to cieplej w te mrozy w takim kombinezonie ;) zaraz wyślę Ci tego linka :razz:

Posted

Pozdrawiamy cieplutko :lol:
Widzę że nie tylko mój pies uwielbia biurka:evil_lol:
A ja nadal w miejscu z tym kombinezonikiem ,pogoda taka ładna że jakoś nas niezbyt popędza w tym kierunku :lol: ale co się odwlecze to nie uciecze..

Posted

madziulka napisał(a):
Pozdrawiamy cieplutko :lol:
Widzę że nie tylko mój pies uwielbia biurka:evil_lol:
A ja nadal w miejscu z tym kombinezonikiem ,pogoda taka ładna że jakoś nas niezbyt popędza w tym kierunku :lol: ale co się odwlecze to nie uciecze..

Ładna? Kobieto :eviltong: u nas to jak w zimę brrrrrrr...
A mój mały już się przekonał do kombinezonu- po schodach leci jak szalony :multi:

Dobry wieczór wszystkim i dobranoc ;)
Prawie cały dzień dziś spędziłam na robieniu bannerków dla psiaków z PwP...

Zaległości ponadrabiam jutro! :roll::roll:

Posted

Dzieńdoberek! :multi::multi:
Ale z Was śpioszki :lol: My z Nodusiem już byliśmy na spacerku i zrobilismy wiele innych rzeczy ;)

Miłej soboty Kochani! :multi::multi: Owocnego sprzątania, bo ja niedługo się zabieram :razz::razz:

Posted

Cześć i czołem :multi:

My nie śpioszki, przy Fidlu i dzieciaku długo pospać nie idzie :evil_lol::evil_lol: Jak jeden wstanie to zaraz drugi też i jak na złość obaj cos chcą na raz - Fidel na dwór, mały jeść :lol: hahahahahaha
I tak na przemian.....:roll:
No ale nic, trza zakasać rękawy i zabrać się do roboty!!! W końcu sobota to dzień gospodarczy, co nie??? :razz::razz:

Posted

fidelek2 napisał(a):

No ale nic, trza zakasać rękawy i zabrać się do roboty!!! W końcu sobota to dzień gospodarczy, co nie??? :razz::razz:

Otoż to! Nie ma co narzekać, trzeba się brać za robote :razz:
Kasia musisz się sklonować, wtedy pójdziesz z Fidelkiem na dwór, a druga Kasia zrobi jedzonko Łukaszkowi :evil_lol: No, albo może się sklonuj potrójnie? To trzecia Kasia posprząta! :evil_lol::evil_lol::cool3::cool3::cool3::cool3::cool3:

Posted

fidelek2 napisał(a):
Monika, nie tylko w sprzątaniu praktyka czyni mistrza :cool3: W tworzeniu bannerków jest tak samo ;);)
Co rusz to ładniejszy :loveu:

dziękuję :loveu::loveu: To dopiero moje początki:roll: mój TZ jest profesjonalnym grafikiem komputerowym- idę w jego ślady ;);), ale jeszcze mi daleko, żeby dogonić jego zdolności i możliwości :razz::razz:

Posted

cześc Moniko!:multi:

Ja też w sobotę mam masę zajęć.:cool3:Teraz Mateusz poszedł z Tuffciem na spacerek a ja zajrzałam do was.:evil_lol:
Pogoa nam się zepsuła, jest pochmurno,jakoś szaro-buro się zrobiło...:diabloti:

Moniś , chyba dopiero w poniedziałek powklejam foty ubranek dla Tuffcia.Dotarły w piątek , ale przez week mam okrojony dostęp do kompa.:cool3:

pozdrowienia i miłego weekendu!:loveu: