Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cześć Kochani!

Przybywam z pytaniem...
Otóż jakiś czas temu przybłąkała się do nas pod blok suczka (szczeniak) i tak biegała ona sobie tutaj... no powiedziałbym, że sporo czasu. Jakieś dwa tygodnie temu przygarnęła ją sąsiadka, pojechała z nią do weta i okazało się, że suczka przeszla nosówke :( (tak stwierdziła wetka). Martwi mnie to, bo Nodi miał z nią kontakt, bawili się czasem razem na dworzu :( I teraz się obawiam, że zaraził się ;( Tak bardzo sie boję, pomóżcie :(

Ps. Dodam, że ja nie zauważyłam, żeby sunia była chora, kiedy tu biegała. Wyglądała na zdrową. Chyba, ze miała jakieś niewidoczne objawy :(
Co mam więc robić w takiej sytuacji? Czy do tej pory wystąpiły by u Nodiego jakiś objawy? Czy mam iść z nim po niedzieli do weta? POMOCY!!

• Replies 2.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Moniś napisał(a):
No przecież był jak był mały- miał wszystkie szczepionki :( i kwarantanne... eh :(

A ile on juz ma? A robilas coroczne powtorzenie szczepionki? Jesli tak to nic nie powinno mu grozic. Jesli i tak nie jestes pewna to pojdz to weta i popytaj.

Bardzo ladny banerek:loveu: Ale Noddy ladniejszy;)

TRZYMAMY KCIUKI!!:multi:

Posted

Magda_Miki napisał(a):
A ile on juz ma? A robilas coroczne powtorzenie szczepionki? Jesli tak to nic nie powinno mu grozic. Jesli i tak nie jestes pewna to pojdz to weta i popytaj.

Bardzo ladny banerek:loveu: Ale Noddy ladniejszy;)

TRZYMAMY KCIUKI!!:multi:

Szczepienie od nosówki miał 26 września tamtego roku i właśnie po niedzieli mieliśmy iść na powtórzenie.
Przed chwilą zjadl całą miche jedzonka, więc mam nadzieje, że nic mu nie bedzie :(

Jutro skończy 14 miesiecy...
Pójde po niedzieli do i zobaczymy co on powie... ajj :(

Posted

Cześć Kochani!

Pogoda do bani...
Choróbsko mnie rozłożyło- angina ropna.
Z Nodusiem do tej pory wszystko ok, ta sunia miała tą nosówke jakieś 2-3 tygodnie temu, wiec myślę, że do tej pory gdyby się zaraził :( to objawy by były, a po nim nic nie widać! Mam nadzieje, że bedzie wszystko ok, ale dla świętego spokoju pogadamy o tym z wetem jak pójdziemy w tygodniu na szczepienie.

Życzymy miłej niedzieli!

Ps. czy wy też macie takie skopane dogo jak ja? wszystko rozjechane i popsute? :P

Posted

Cześć Moniko ;)

Jak napisałaś pogoda do bani, zimno i mokro, dogo też coś zkaszanione, mnie też już coś rozkłada - gardło tak boli że nawet śliny nie idzie przełknąć :shake::shake: Cholera, a dopiero co wróciliśmy z małym ze szpitala a tu ja już cosik chora!! Oby ino on nic nie załapał ode mnie.

Moniś, wracaj szybciutko do zdrowia :lol:

Posted

hej Moniczko!

Jak zdrówko? :roll:Mam nadzieję ,że lepiej... ;)

U nas też pochmurno, ale ciepło... a humorek dopisuje.:pJuż za miesiąc córcia przyjeżdża...:multi::multi::multi:

Posted

Witamy szaro-buro z lekkim przebiciem słonka! ;)

Ze mną już w porządku- jakoś szybko mi przeszło:cool3::cool3:, ale w sobote miałam 39 stopni gorączki :roll::roll:
Z Noddusiem też wszystko w porządku, rozmawiałam z pewną osóbką, która się zna na rzeczy i powiedziała, że mały nie zaraził się, bo do tej pory były już jakieś objawy. :multi::multi:
Poza tym mieliśmy iść na szczepienie, ale dowiedziałam się, że nasz vet mial wypadek i jest nieprzytomny:shake: Co prawda informacja jeszcze nie potwierdzona- mam nadzieję, że to jakaś wielka bujda!:angryy:

Noddy zaprasza do zabawy

Pędzę gotować zupę pomidorową- mama wybyła, więc dziś ja dowodzę w kuchni :cool3:
Miłego dnia!

Posted

fidelek2 napisał(a):
Cześć Moniczko :lol:

Super, że już wróciłaś do zdrówka :multi: Noddy coś sie zabawowy zrobił?? Ino mani do zabawy non stop :evil_lol: :evil_lol:

on zawsze jest taki zabawowy, czasami to aż namolny sie robi :evil_lol: ustanie i mruczy dotąd az sie w koncu z nim pobawisz:evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='Moniś']

Pędzę gotować zupę pomidorową- mama wybyła, więc dziś ja dowodzę w kuchni :cool3:
Miłego dnia!

Ja też mam sporo dzisiaj gotowania.Dla nas spaghetti , a dla TZ mięcho...:cool1:, a jeszcze muszę posprzątać i z Tuffciem na spacerek iść ...;)
i oczywiście od csu do czasu na dogo wpadać :evil_lol:

Haha, jakbym Tuffiego widziała ... i to proszące spojrzenie ...:loveu:
pozdrowionka dla Was!

Posted

Cześć Kochani! :multi:
Jak myślicie co zrobić z tymi szczepieniami? Nasz wet rzeczywiście miał ten wypadek i nie jest dobrze :shake::shake::shake::shake: Tak więc mam iść do innego, czy czekać?
Jakieś mam dziwne wrażenie, że inny to sie nie zna i wstrzyknie Nodiemu nie wiadomo co :eviltong:

Posted

hej Moniko!:multi:

Wydaje mi się ,że wcześniej pisałaś ,że właśnie mija rok od szczepień i trzeba je powtórzyć.:cool1:Wiesz, nie wiadomo jak długo będzie trwał powrót do zdrowia Waszego weta :roll:, a ze szczepieniami nie należy zwlekać.:shake:Ja bym poszła do innego.Zdaje sobie sprawę ,że jak się chodzi do zaufanego weta to potem ciężko zmienić.Ale dla dobra psiaka należy.:lol:

dostałaś mojego priwa?

Posted

Alka napisał(a):
hej Moniko!:multi:

Wydaje mi się ,że wcześniej pisałaś ,że właśnie mija rok od szczepień i trzeba je powtórzyć.:cool1:Wiesz, nie wiadomo jak długo będzie trwał powrót do zdrowia Waszego weta :roll:, a ze szczepieniami nie należy zwlekać.:shake:Ja bym poszła do innego.Zdaje sobie sprawę ,że jak się chodzi do zaufanego weta to potem ciężko zmienić.Ale dla dobra psiaka należy.:lol:

dostałaś mojego priwa?

masz rację Alu, bardzo ciężko- nie mam zaufania do pozostałych. Ale tak jak mówisz nie ma co zwlekać i trzeba biec do innego :roll::roll:
Priva dostałam- dziękuję :loveu: Tylko, że ja nie mam tego Painta, można ściągnąć jakąś, darmową próbną wersje? :lol:

Posted

Teklunia napisał(a):
czesc maluchy ;)

ja też bym poszła do innego...

Cześć Kasiu!
pójdziemy, pójdziemy:roll:
Ale nie wiem jak to oboje przeżyjemy...:roll:

Posted

Jesteśmy spowrotem :multi:
Zaszliśmy na wszelki wypadek do gabinetu naszego weta i okazało się, że przyjmuje jego tata(też wet) :multi: także na szczęście nie musieliśmy się włęsać po innych. Wet spojrzał w książeczke i powiedział, że ze względu iż na 4 listopada mamy szczepenie p. wściekliźnie to od razu w jednej szczepionce damy od pozostałych chorób, żeby nie naciągać mnie na koszty i nie stresować psa :razz: Dowiedzieliśmy się, że nasz kochany vet wraca do zdrowia :multi: Także jak pójdziemy za miesiąc, to może już będzie :multi:

W drodze powrotej połaziliśmy sobie z Nodusiem po sklepach i kupiślimy pieski do towarzystwa :evil_lol::evil_lol:

a takiego mamy juz dłuuuugo ;);)

Posted

Moniko, dobrze ,że macie stres za sobą.:multi:
My osobno szczepimy wściekliznę a osobno pozostałe.Spotkałam się z tym ,że niektórzy weci praktykują 2 w 1. :cool1:

śliczne pieseczki kupiliście :loveu:,Tuffcio także ma kilku takich kolegów ;)

Posted

Alka napisał(a):
Moniko, dobrze ,że macie stres za sobą.:multi:
My osobno szczepimy wściekliznę a osobno pozostałe.Spotkałam się z tym ,że niektórzy weci praktykują 2 w 1. :cool1:

śliczne pieseczki kupiliście :loveu:,Tuffcio także ma kilku takich kolegów ;)

No ja właśnie nie wiem, czy to dobre rozwiązanie tak szczepić na raz od wszystkiego :roll: Zastanawiam się ile to mnie wyniesie...
No ale skoro tak zdecydował..- chyba sie zna na tym co ma zamiar zrobić?:roll:
Ja to w ogóle pierwsze słysze, żeby szczepić tak na raz. Nie zaszkodzi do Nodiemu?

Posted

Hej Moniko!

I jak się czuje Nodduś po tej "bombie" szczepieniowej ?:roll:
Nie powinno mu nic być , ale mój wet nigdy nie proponował mi takiego szczepienia.:shake:Kiedyś zapytałam o to, bo wiem ,że moja znajoma tak szczepi , a on na to "po co tak obciążać pieska "...:diabloti:

dzięki za banerek :loveu:
rewanżujemy się małą przeróbeczką ;)