Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Mam pewien problem (dylemat) proszę o rade :D

Otóż Nodiemu wyżynają się już nowe kły, a te mleczne dosyć mocno siedzą. I moje pytanie jest takie- czy mam udać sie już z nim do weta na wyrwanie tych kłów (czego bardzo bym nie chciała :cry: ), czy może poczekać jeszcze ?
:roll:

Problem drugi:
Zauważyłam dziś, że potrząsa sobie od czasu do czasu głową, czy może to być objaw chorych uszek? :cry:

Posted

[quote name='Moniś']Mam pewien problem (dylemat) proszę o rade :D

Otóż Nodiemu wyżynają się już nowe kły, a te mleczne dosyć mocno siedzą. I moje pytanie jest takie- czy mam udać sie już z nim do weta na wyrwanie tych kłów (czego bardzo bym nie chciała :cry: ), czy może poczekać jeszcze ?
:roll:

No wiec tak. Nie pamietam ile Nodi juz ma, ale jak narazie nie powinnas sie martwic zabkami. Poczekaj jeszcze kilkanascie dni i obserwuj je. Moze jeszcze zdaza wyleciec, a jak nie to pojdz z nim do weta na konsultacje i wtedy zadecydujecie co dalej robic.

Problem drugi:
Zauważyłam dziś, że potrząsa sobie od czasu do czasu głową, czy może to być objaw chorych uszek? :cry:

Miki mial to samo i okazalo sie, ze to zapalenie uszek. Dostawal jakies kropelki, juz nie pamietam jak sie nazywaly. I musialam co kilka dni je czyscic.
Aby sprawdzic, czy jest jakis stan zapalny powinnas dokladnie obejrzec uszka. Zobaczyc, czy sa czerwone i czy brzydko nie pachna... :roll:
A czy Nodi ma wyrwane wloski z uszu?? Jesli nie to powinnas jak najszybciej je wyrwac np. penseta. To wcale psa nie boli, uwierz ja mikiemu sama wyrywam i nawet nieczego nie czuje :wink:

Posted

Oglądałam mu te uszka nie są zaczerwienione. Da sie normalnie dotknąć i je obejrzeć. Czytałam, że jeśli psiak ma problem z uszami to ogólnie jest smutny i nie da się dotknąć za uszka bo bolą go.
Włosków nie miał wyrwanych, ale tak myślę ze w pon. pójdziemy z tym do weterynarza.
A może tak bez powodu sobie potrząsał?
Kurcze, mam nadzieje, że nic mu nie będzie

Posted

Hey Kochani!
Choinki już ubrane? :)
U nas śniegu po kolana ;-) Noddy dziś sie wyszalał :)
No i wiadomość z ostatniej chwili! :) Dolny kiełek wisi na "nitce" :D
Reszta siedzi dosyc mocno, a już się nowe wyżynają :ekmm:

Jedno z ulubionych (ostatnio) zajęc Nodulca

I co ja mam z tobą zrobić myszko?

Posted

Moniś,

lepiej z ząbkami nie zwlekaj, bo ja zwlekałam i w ostatniej chwili poszłam do weta.
Wprawdzie nie pamietam ile Noduś ma, ale konsultacja z wetem nic nie zaszkodzi i on dokładnie powie, czy powinniście czekać, czy może lepiej już wyrwać, żeby następne kiełki (STAŁE) rosły prosto :)

Pozdrawiam i buziak dla Nodiego :-D

Posted

Moje maluchy rowniez zaczely potrzasac glowkami i drapac sie po uszkach. Nasila sie to wieczorem.
Mojej kolezanki Yorka miala ten sam problem, drapala sie po uszach i pyszczku, okazalo sie, ze to od szamponu. Uzywala kosmetykow Hery, po zmianie szamponu objawy zniknely. Ponoc siersc jest po nich wspaniala, ale za to czesto uczulaja :-?
Ja takze uzywam tych kosmetykow i zastanawiam sie czy to od tego :question:

Posted

Śliczny Noduś :):):flasings: :flasings: :-D :-D Gratulacje, że pozbyliście sie 1 kiełka ! :bigok: My niestety wszystkie cztery wyrywalismy :( Ucałuj Noddiego ;-) Od Toffiego i Marleny :sg168:

Posted

Poobserwuje go jeszcze, jeśli do wtorku nie minie to pobiegne do weta.
Ale wydaje mi sie, że dziś jakby to ustąpiło w miare :)
Dziękujemy za buziaczki :-D Odwdzięczamy się tym samym.
:buzi: dla wszystkich i każdego z osobna

Posted

Witamy!
Byliśmy dziś u weta i na szczęście z uszkami wszystko w porządku- nie ma żadnego zapalenia.
Ząbki też ok. Noddy ma gryźć coś twardego i powinny wypaść te kły.
Na wyrwanie mamy jeszcze czas.
U nas zima na całego, śniegu dużo.
Ludzie zabiegani, każdy przygotowuje się do świat, a ja jakoś nie czuje jeszcze tej świątecznej atmosfery...:sabber:

Posted

Tuffi miał usuwane kiełki w wieku 10 m-cy.Sądzę ,że Noddusiowi wylecą, póki co dawaj mu do ciagnięcia szmatki i tak jak wet radził.

Mojej koleżanki yorczek miał usuwane mleczaki i kiełki, w sumie 10 zębów.

Moniko,u nas też sporo śniegu.Tuffi jakby mógł to by siedział cały dzień na dworku.Uwielbia szaleć na białym puchu,śmiechu jest przy tym co nie miara, bo wygląda jak bałwanek...

buziaczki dla Noddusia :calus:

Posted

Coś nikt nas nie odwiedza.. :puppydog:

U nas już choineczki ubrane. Całe szczęscie, że Noddy zbytnio sie nie interesuje, bo już myślałam, że obgryzanie gałązek bedzie jego głownym zajęciem ;-)
A jak Wasze przed świąteczne nastroje?:-D
Pozdrawiam cieplutko.

Posted

Dzień dobry wszystkim! :calus:

W związku z tym, że już dziś tutaj nie zajrzę, bo mam do zrobienia milion rzeczy... chciałabym złożyć Wam wszystkim najserdeczniejsze życzonka.

Życzę Wam, aby te święta spędzone w rodzinnym gronie były wyjątkowe, pełne ciepła i miłości.
Życzę Wam dużo, dużo zdrowia, spełnienia najskrytszych marzeń- nawet tych, które wydają się nie realne, wiele szczęścia w nadchodzącym nowym roku, sukcesów w życiu zawodowym i osobistym oraz wszystkiego, co kryję się w Waszych serduszkach.
:x-mas::santagri:

Pozdrawiam cieplutko - Monika

Posted

[SIZE=+3]Wszystkiego co najpiękniejsze, dużo ciepła i miłości w czasie zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia, a także w nadchodzącym 2006 roku życzą Kasia i Tenulek...