Daga_i_Oskar Posted March 25, 2006 Posted March 25, 2006 Cześc Moniśk, miłego dnia życzymy w szkole :evil_lol: Quote
Teklunia Posted March 25, 2006 Posted March 25, 2006 [quote name='Daga_i_Oskar']Cześc Moniśk, miłego dnia życzymy w szkole :evil_lol: milego ale krotkiego ;) Quote
Teklunia Posted March 31, 2006 Posted March 31, 2006 Czesc Monisiu :) Koncz juz z tymi cichymi dniami i wracaj do nas! Wiem, wiem... nie masz aparatu, ale moglabys chociaz poopowiadac nam, co tam slychac u Nodulka :) Quote
Moniś Posted March 31, 2006 Author Posted March 31, 2006 Cześć Słodziaki :multi: dziękujemy za odkopanie ;) U nas właściwie chyba po staremu. Właśnie leżelismy sobie z Nodim przed tv ;);) A wcześniej byliśmy na spacerku, co prawda trochę chłodno dzisiaj, ale da sie przeżyć :razz: Wczoraj kiedy szlismy do ciotki zaczął szczekać na nas taaaaaaki wieeelki owczarek niemiecki - serce miałam na kamieniu, że za chwile siatke przeskoczy i zaatakuje nas :angryy: Idziemy, idziemy a tu w koncu kawał tej siaty wyrwany :angryy: Dosłownie wisał na niej ten pies do połowy- wystaraczył tylko mały podskok i byłby na nas :-o:-o:-o Noddy ze strachu szczekał i piszczał- wziełam go na rece i szlismy powoli, żeby jeszcze bardziej tamtego nie zezłościć :shake: A poza tym to co..? Hm.. Noddy jakiś dziś bez humorku, śpi prawie cały czas- może przez tą szaro-burą pogode.. Ja jutro pędze do szkoły jak co weekend, za tydzien kolejne egzaminy no i matura zbliża się wielkimi krokami :-o:-o Miłego dzionka! i do zobaczonka :buzi: Quote
Daga_i_Oskar Posted March 31, 2006 Posted March 31, 2006 Cześc Moniś, widzę, ze u Ciebie tez napięte ostatnie dni, ja dalej sie mecze z praca i dzisiaj własnie doszła mi jeszcze jedna ksiażka bo konsultowałam się z moją babką z polskiego - sama nie wiem jak sie czasowo wyrobie :roll: Buziaki dla Nodiego :loveu: Quote
Moniś Posted March 31, 2006 Author Posted March 31, 2006 [quote name='Daga_i_Oskar']Cześc Moniś, widzę, ze u Ciebie tez napięte ostatnie dni, ja dalej sie mecze z praca i dzisiaj własnie doszła mi jeszcze jedna ksiażka bo konsultowałam się z moją babką z polskiego - sama nie wiem jak sie czasowo wyrobie :roll: Buziaki dla Nodiego :loveu: napięte i to bardzo, a bibliografii jeszcze nie oddałaś? u nas był termin do konca maca:roll: prezentacji do nauczenia zostało mi jeszcze 1,5 strony :crazyeye: a juz mam jej dooooość! :angryy::angryy::diabloti: Quote
Daga_i_Oskar Posted March 31, 2006 Posted March 31, 2006 [quote name='Moniś']napięte i to bardzo, a bibliografii jeszcze nie oddałaś? u nas był termin do konca maca:roll: prezentacji do nauczenia zostało mi jeszcze 1,5 strony :crazyeye: a juz mam jej dooooość! :angryy::angryy::diabloti: bibliografie już oddawałam, a ostateczny termin to wtorek ... Quote
Moniś Posted March 31, 2006 Author Posted March 31, 2006 [quote name='Daga_i_Oskar']bibliografie już oddawałam, a ostateczny termin to wtorek ... a w obu literaturach pisałaś najpierw autora/ów a potem tytuł, wydawnictwo itp.? Quote
Daga_i_Oskar Posted March 31, 2006 Posted March 31, 2006 [quote name='Moniś']a w obu literaturach pisałaś najpierw autora/ów a potem tytuł, wydawnictwo itp.? tak, własnie tak opisalam i jeszcze czasem str jak trzeba było podać ... Quote
Alka Posted March 31, 2006 Posted March 31, 2006 cześc Moniko i Noddusiu ! No , Moniko , nareszcie jesteś z nami .:multi: jak nasz maluszek , urósł , zmężniał ? dawno go nie widzielismy ...:shake: buziaczki dla Noddusia !:buzi: Quote
Moniś Posted March 31, 2006 Author Posted March 31, 2006 Jaka śliczna rameczka :loveu::loveu: Dziękujemy Alu :loveu::loveu::loveu::loveu: Urosnąć, to urósł na pewno :lol: 4 kg żywej wagi :evil_lol: z tym zmężnieniem to jeszcze jest róznie, bo czasami ma jakieś odpały :-o, ale jest coraz lepiej :lol::lol::lol: a nawet dobrze ;) U nas chyba zaraz lunie deszczysko, bo aż ciemno się zrobiło :eviltong: Quote
g_o_n_i_a Posted April 1, 2006 Posted April 1, 2006 Hej Moniś! Prosimy ucałować od nas Nodiego :buzi: ;-) Quote
Moniś Posted April 2, 2006 Author Posted April 2, 2006 Cześć Kochaniutkie :multi: jak tam u Was pogoda? :lol: U nas 16 stopni :loveu: Psów na spacerach masa :lol::lol: Ja niedawno wróciłam ze szkoły :placz: Cały tydzien mam zawalony :placz:, a tam tydzien... raczej cały miesiac az do matury:placz::placz: Także będę pojawiać się sporadycznie.. :shake: Chciałam jeszcze zapytać jakich preparatów używacie, aby uchronić nasze psiulki przed kleszczami? i jeszcze jedno... jeśli taki wstręciuch juz sie "wpije", to czy pies jakoś to pokazuje? drapie sie itp.? To nasze pierwsze zmagania z taką porą roku, kiedy kleszcze już grasują :roll: i chciałabym wiedziec na co zwrócic uwage. Ostatnio Noddy jest taki jakby.. smutniejszy i sie zastanawiam czy aby taki kleszczysko gdzieś mu nie dokucza :mad: Miłego dnia! :multi::multi::multi: Quote
marlena924 Posted April 2, 2006 Posted April 2, 2006 Oj to się ucz, ucz... Ja też mam trochę nauki na jutro :roll: Pozdrawiam Quote
Gosiek Posted April 3, 2006 Posted April 3, 2006 cześć Monisiu :p No niestety - wczoraj przeczytałam w kilku topikach ze kleszcze już są :-( wiec za chwilkę kąpię Axelka a jutro idę do weta kupić FRONTLINE i w środę go zakroplę.... ja kupuję ten mocniejszy... Ty też spokojnie możesz skoro Noddy waży 4 kilo... powiedz wetowi że chcesz ten drugi względem wielkości.. mały ma chyba coś w okolicy 0,4 a ja kupuję taki około 0,6.. nie pamiętam dokładnie tych mililitrów. Psiaka zakraplasz conajmniej 24 godziny po ostatniej kąpieli.. lepiej odczekać 3 dni.. a potem cnajmniej 24 godziny nie można psa moczyć... preparat musi się rozejść podskórnie :p Quote
Moniś Posted April 3, 2006 Author Posted April 3, 2006 Ja też Gosiu czytałam te topiki o których jest mowa o kleszczach... :-o Kupiliśmy już preparat, dziś się wykąpiemy a w środę na noc skroplimy ;) Kupiłam też tabletkę na odrobaczenie, zagadalam sie o gruczołach okołoodbytowych i zapomniałam zapytać czy mam ją podać od razu do pychola czy rozcieńczyć w wodzie :shake::shake: U nas słoneczko świeci, wiaterek powiewa, a ja musze siadać w książki :angryy::angryy: Miłego Dnia Kochani :multi::multi::multi: Quote
Gosiek Posted April 3, 2006 Posted April 3, 2006 Moniś napisał(a):Ja też Gosiu czytałam te topiki o których jest mowa o kleszczach... :-o Kupiliśmy już preparat, dziś się wykąpiemy a w środę na noc skroplimy ;) Kupiłam też tabletkę na odrobaczenie, zagadalam sie o gruczołach okołoodbytowych i zapomniałam zapytać czy mam ją podać od razu do pychola czy rozcieńczyć w wodzie :shake::shake: U nas słoneczko świeci, wiaterek powiewa, a ja musze siadać w książki :angryy::angryy: Miłego Dnia Kochani :multi::multi::multi: no więc tak.. proponuję Ci wstrzymać sie z zakraplaniem do czwartku rano bo... nie powino się dotykać psa conajmniej pół godziny po zakropleniu.. to jednak trucizna a Noddy na 100% z Toba śpi wiec.. sama rozumiesz :cool1: a tabletki na odrobaczanko podaję zawsze z jedzonkiem.. kruszę na mniejsze kawałeczki, mieszam z mięskiem i piesio wicina nic nie wiedząc o proszku ;) u mnie właśnie leje Quote
Moniś Posted April 3, 2006 Author Posted April 3, 2006 [quote name='Gosiek']no więc tak.. proponuję Ci wstrzymać sie z zakraplaniem do czwartku rano bo... nie powino się dotykać psa conajmniej pół godziny po zakropleniu.. to jednak trucizna a Noddy na 100% z Toba śpi wiec.. sama rozumiesz :cool1: A skąd wiesz Gosiu, że ze mną? :lol::lol::lol::lol: Ale masz racje ;);) Więc lepiej poczekam- te pare godzin mnie nie zbawi ;) a tabletki na odrobaczanko podaję zawsze z jedzonkiem.. kruszę na mniejsze kawałeczki, mieszam z mięskiem i piesio wicina nic nie wiedząc o proszku ;) Wiec ja zrobie tak samo :) wrzuce do jedzonka i niech chłopak wcina :razz: Pada u Was?:shake: To do nas pewnie też dojdzie- już sie zachmurzyło :placz: Quote
Gosiek Posted April 3, 2006 Posted April 3, 2006 hahaha skąd wiem? No wiesz.... mam yorka w domku ;):lol::lol::lol::lol: U mnie właśnie przestało padać :roll: ciekawe na jak długo :roll: Quote
Moniś Posted April 3, 2006 Author Posted April 3, 2006 [quote name='Gosiek']hahaha skąd wiem? No wiesz.... mam yorka w domku ;):lol::lol::lol::lol: No też prawda - nie pomyślałam ;););););) :lol::lol::lol: U mnie właśnie przestało padać :roll: ciekawe na jak długo :roll: na pewno na długo bo teraz pada u mnie :angryy: Quote
Teklunia Posted April 3, 2006 Posted April 3, 2006 hej hej :) a u mnie dzis nie padalo i jak na razie sie nie zaniosi :) fajnie, co? ;) Quote
Moniś Posted April 3, 2006 Author Posted April 3, 2006 Teklunia napisał(a):hej hej :) a u mnie dzis nie padalo i jak na razie sie nie zaniosi :) fajnie, co? ;) nie załamuj :eviltong::eviltong: wiecie cooooo- padam juz przed tymi książkami :angryy: :placz::placz::placz: Quote
Recommended Posts