Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Cześć Miniś :buzi:

Przepraszam, ze ostatnio nie zaglądałam, ale to z braku czasu. Tak jak obiecałam kciuki trzymałam badzio mocno.U nas przebieg zabiegu wyglądał bardzo podobnie, z tym że krócej trwał i Oskarek był bardzo ożywiony po wybudzeniu się z narkozy. teraz to już na szczęście tylko wspomnienia :)

Całuski dla Ciebie i dla dzielnego Nodusia - wszytsko poszło pomyślnie, bo innej opcji nie braliśmy przecież pod uwagę hihi

Czekam z niecierpliwością na nowe zdjecia Nodusia, a Szopka którą nam wstawiłaś wspaniała, aż chciałoby się tam być. Moze w przyszłym roku namówie rodzicw na wycieczke do Wrocławia :) U nas w Panewnikach jest takze ruchoma-żywa szopka też cos pieknego :loveu:

Posted

[quote name='Daga_i_Oskar']Cześć Miniś :buzi:

Przepraszam, ze ostatnio nie zaglądałam, ale to z braku czasu. Tak jak obiecałam kciuki trzymałam badzio mocno.U nas przebieg zabiegu wyglądał bardzo podobnie, z tym że krócej trwał i Oskarek był bardzo ożywiony po wybudzeniu się z narkozy. teraz to już na szczęście tylko wspomnienia :)

Całuski dla Ciebie i dla dzielnego Nodusia - wszytsko poszło pomyślnie, bo innej opcji nie braliśmy przecież pod uwagę hihi

Czekam z niecierpliwością na nowe zdjecia Nodusia, a Szopka którą nam wstawiłaś wspaniała, aż chciałoby się tam być. Moze w przyszłym roku namówie rodzicw na wycieczke do Wrocławia :) U nas w Panewnikach jest takze ruchoma-żywa szopka też cos pieknego :loveu:

Hej Daguś :multi:
Nic nie szkodzi, są ważniejsze sprawy do zrobienia ;)
Dziękuję za trzymanie kciuków :buzi:
Dla mnie ten zabieg to też już wspomnienie na szczęście. Mam to już za sobą i Noddulek oczywiście też, dziąsełka się goją :multi: Teraz trzymam kciuki za tych, którzy są przed ;)
Wycieczkę do Wrocławia polecam serdecznie - przepiękne miasto :loveu:

Posted

[quote name='Gosiek']

proszę, proszę... nie dość ze fajne zdjątka to i kolorystycznie rameczki podobierane....... :cool1:

Jak tam dziąsełka Noddyego? Już się zagoiły?

Miło Gosiu, że wpadłaś :multi:
Dziąsełka do końca się nie zagoiły- jeszcze takie "żywe" są. Szew już się rozpuścił, także zmierzamy w dobrym kierunku :multi:
Narazie Noddy unika gryzienia swoich gryzaków ze wzgledu na to, że mógłby naruszyć sobie te niedogojone ranki. Wszystkie pozabierałam :evil_lol: i widzę, że trochę mu bez nich nudno i smutno, ale cóż - wytrzyma ;)

a rameczki..., no tak.. jakoś lubię dobierać kolorystycznie ;)

Posted

Moniś napisał(a):

Narazie Noddy unika gryzienia swoich gryzaków ze wzgledu na to, że mógłby naruszyć sobie te niedogojone ranki. Wszystkie pozabierałam :evil_lol: i widzę, że trochę mu bez nich nudno i smutno, ale cóż - wytrzyma ;)

Moniko, ranki szybciutko się zagoją, sama zobaczysz;)

czy Noddy je gotowane jedzonko ?

Posted

Alka napisał(a):
Moniko, ranki szybciutko się zagoją, sama zobaczysz;)

czy Noddy je gotowane jedzonko ?

Je Aluś, ale chodzi Ci teraz podczas tego gojenia czy ogólnie? ;)

PIKA napisał(a):
sliczna ta szopka

Ale ona jeszcze stoi? :hmmmm:

Wymyziaj Nodusia od nas :loveu:

Ona jest calutki rok, znajduje się wewnątrz Kościółka w takim pomieszczeniu :lol: Najwięcej zainteresowania nią jest podczas świąt Bożego Narodzenia- wtedy przychodzą całe rodziny podziwiać jej urok :loveu: Wtedy ciężko jest się dostać i trzeba czekać w kolejce ;) Ale myślę, że warto :loveu:

Nodulka wymiziam jak wstanie :lol:
Narazie spi ;-)

cmok :buzi:

Posted

Czesc Monis, wreszcie dotarlam na Dogo, po calym dniu tesknoty :lol:

[quote name='Moniś']Ba :loveu: Ma, ma :loveu: Do wielu rzeczy :lol::lol::lol:
a do czego na przyklad? ;)

[quote name='Moniś']
Dzień doberek Wszystkim!
U nas w nocy tyyyyyyyyyyle śniegu napadało :shake:, że chętnie się z Wami podziele. Kto reflektuje? :razz::razz:
My już po śnieżnym spacerku- straszna zawierucha jest :-o Porzucaliśmy sobie gały śniegowe, co by się rozgrzać troszkę ;)

nie, dzieki, mamy swoj...tu tez padalo i pada nadal :shake:

CZEKAM NA ZDJECIA Z NIECIERPLIWOSCIA!!!

Posted

Teklunia napisał(a):

a do czego na przyklad? ;)

Aaaa... do wielu rzeczy :lol::lol::lol::lol:
Do robienia fotek tez, ale czas mu na to nie pozwala, jest grafikiem komputerowym i caaaaaaly czas pracuje :roll: Ale to nie znaczy, ze mnie zaniedbuje, co to to nie :loveu::loveu::loveu: :lol:

Posted

Moniś napisał(a):
J

Ona jest calutki rok, znajduje się wewnątrz Kościółka w takim pomieszczeniu :lol: Najwięcej zainteresowania nią jest podczas świąt Bożego Narodzenia- wtedy przychodzą całe rodziny podziwiać jej urok :loveu: Wtedy ciężko jest się dostać i trzeba czekać w kolejce ;) Ale myślę, że warto :loveu:

a na Wielkanoc wpuszczaja tam kroliki, baranki, kurczaki i ruchome jajka? :evil_lol:

Posted

Moniś napisał(a):
Je Aluś, ale chodzi Ci teraz podczas tego gojenia czy ogólnie? ;)

Moniko, teraz, właśnie podczas gojenia. Nam wet kazał podawać mięciutkie jedzonko.Tuffciowi cały czas gotuję , więc nie było problemu.:lol:

Posted

Cześć Dziewczynki!
[SIZE=2]Wiecie co Wam powiem? ;)
Śniegu znów dowaliło w nocy :-o i w dodatku jest - 9 :-o, a myślałam, że już wiosna idzie :cool3:

[quote name='PIKA'] a na Wielkanoc wpuszczaja tam kroliki, baranki, kurczaki i ruchome jajka? :evil_lol:

hehehe :lol::lol:
W Wielkanoc nie byłam, więc nie wiem:roll:, ale wydaje mi się, że cały rok jest taka sama:roll: Jak byliśmy z Tz-em w wakacje, to nawet choinki były troszkę przystrojone :lol:
Chociaż jakby taki pomysł im podsunąć :lol: to kto wie :lol::lol::lol::lol:

[quote name='Alka']Moniko, teraz, właśnie podczas gojenia. Nam wet kazał podawać mięciutkie jedzonko.Tuffciowi cały czas gotuję , więc nie było problemu.:lol:

My też gotujemy jedzonko :lol: Wieczorem po zabiegu był tak głodny, że siedział cały czas w kuchni i czekał, kiedy dadzą mu jeść :razz:, więc nie mogłam mu odmówić i namoczyłam mu suchej karmy :lol:
Ogólnie to również gotujemy i jesteśmy zadowoleni. Czasem jak ma ochote to zje suchej karmy.

Aluś, a co gotujecie? :roll: Może coś, czego my nie? :razz: To wtedy zrobie Noddulkowi nowy obiadek :lol::lol:

Miłego dnia!

Posted

cześć Monia :)

Ja Axlowi też gotuję - rano, od razu po spacerku wcina z wielkim apetytem śniadanko: miseczkę mięska z marchewką, czosnkiem i kminkiem :cool3: a miseczka z suchotkami stoi non stop więc w ciągu dnia Axio sobie coś tamm zawsze pochrupie... nieraz michę ma na 1 dzień ale najczęściej na około 3 :roll:
Chuderlaczek mój maleńki :lol:

miłego pączusiowego dzionka

Posted

Cześć Gosieńko :multi:

:lol::lol::lol::lol::lol:

Gosiek napisał(a):

Ja Axlowi też gotuję - rano, od razu po spacerku wcina z wielkim apetytem śniadanko: miseczkę mięska z marchewką, czosnkiem i kminkiem :cool3:

A jakie to mięsko? :lol: Ile tego czosnku i kmineczku? :lol:
Noddy chyba nie za mały na czosneczek i kmineczek- prawda? ;)
Chętnie mu przyrządze :lol:

Posted

no chyba zartujesz ze za mały :crazyeye::lol:

Ostatnio kupuję małe skrzydła z indorka, dzielę na pół.... taką połowę skrzydełka gotuję z 3 marchewkami, małym ząbkiem czosnku i kilkunastoma ziarenkami kminku - kminek pomaga w trawieniu .... no i dodaję jeszcze po kawałku ogonka cielęcego zeby kleistość fajna była i przy okazji dobrze to wpływa na stawy :cool3:
taką porcyjkę Axel ma na 3-4 dni :)

Posted

Moniś napisał(a):

A ten czosnek wkrajasz, czy dajesz tylko na zapach do tego wywaru? :cool3:
czosnek wrzucam w całości.... po ugotowaniu wszystkiego ugniatam żarełko tłuczkiem do ziemniaków... Axel dosć szybko je wiec zawsze sie boję za za duży kawałek połknie i się zakrztusi.... więc je rozdrobnione żarełko :lol:

Posted

Gosiek napisał(a):
czosnek wrzucam w całości.... po ugotowaniu wszystkiego ugniatam żarełko tłuczkiem do ziemniaków... Axel dosć szybko je wiec zawsze sie boję za za duży kawałek połknie i się zakrztusi.... więc je rozdrobnione żarełko :lol:

Ahaś :lol: myślałam, że może dodajesz go tylko do garnka na zapaszek, a potem już nie wrzucasz Axiowi w miche ;)
Dziękuję za info :lol: