Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

no i jak Moniczko?? napisz coś, bo się martwimy !
Mam nadzieję, że to tylko chwilowe i wszystko szybko wróci do normy.

My jeszcze przy przeziębieniu (jak Osk miał kaszelek) kupiliśmy ludzki syrop przeznaczony dla wszystkich no i muszę powiedzieć, ze pomógł i po 3 dniach wszystko wróciło do normy :p

Posted

Jesteśmy Kochani :buzi:

Wet przebadał dziś znów Nodiego i stwierdził, że jest znaczna poprawa.
Wczoraj miał powiększone węzły chłonne, a dziś już są tylko minimalnie większe. :roll: Ma też leciutki stan podgorączkowy. A te drgawki mogły być rzeczywiście z zimna. Mówię Wam.. kaloryfery mamy odkręcone na max, a mimo to w nocy jest zimno :shake: Okrywam go kocykiem, ale sie rozkopuje :-(
Dziś całą noc czuwałam i jak tylko się odkrył to od razu go przykrywałam i tuliłam, żeby się rozgrzał. :-(:oops:

Znów dostał 3 zastrzyki i antybiotyk w tabletkach do domku - na jutro i poniedziałek. We wtorek mamy stawić się na kontrol.
Wet mówił, że są dobre rokowania i szybko powinno mu przejść.
No.. i na pocieszenie dał nam próbke royala ;)
W razie czego mam dzwonić bez względu na porę. (możliwość wizyt nocnych)
Zobaczymy, co będzie dalej.. narazie Nodi po tych stresach zasnął. :roll:

Dziękuję Kochani, że jesteście z nami i tak dzielnie nas wspieracie :buzi: :buzi:
Dzięki Wam nabiera się otuchy :buzi:

Posted

Moniko, cieszę sie , że z Nodusiem lepiej i pewnie Ty jesteś już spokojniejsza.
Zobaczysz ,że leki szybciutko zadziałają i po chorobie nie będzie śladu.

Dziwi mnie tylko, że dał tabletki.Widocznie stwierdzil ,że taka jest aktualna potrzeba. ;)My jeżdzilismy z Tuffciem co 2 dzień na zastrzyki, bo 1 działał przez 48 godzin.Miał wtedy dosyć brzydką anginke i potrzebował 5 zastrzyków.

Moniko, ucałuj Noddusia od nas i pozdrawiamy was cieplutko ! :buzi:

Posted

[quote name='Daga_i_Oskar']Moniś to wspaniale, że z Nodym jest już coraz lepiej. Zobaczysz jeszze 2 dni i już będzie zdrów jak ryba :lol: :lol:

Daj mu wielkiego buziaka od cioci :buzi:

Wycałuje od Cioci Dagusi jak tylko się obudzi :lol:

Posted

no widzisz, Monis - nie ma co sie zamartwiac!
Nodus jest mlody, silny i raz dwa wyzdrowieje.
a to ze sie rozchorowal troszke - coz... kazdemu sie zdarza w takie mrozy...
Calujemy Was :buzi:

Posted

[quote name='Alka']Moniko, cieszę sie , że z Nodusiem lepiej i pewnie Ty jesteś już spokojniejsza.
Zobaczysz ,że leki szybciutko zadziałają i po chorobie nie będzie śladu.

Dziwi mnie tylko, że dał tabletki.Widocznie stwierdzil ,że taka jest aktualna potrzeba. ;)My jeżdzilismy z Tuffciem co 2 dzień na zastrzyki, bo 1 działał przez 48 godzin.Miał wtedy dosyć brzydką anginke i potrzebował 5 zastrzyków.

Moniko, ucałuj Noddusia od nas i pozdrawiamy was cieplutko ! :buzi:

Dziękujemy Alu :buzi:
Masz rację troszkę się uspokoiłam, ale prawdziwej ulgi doznam jak już będzie po wszystkim. :roll:
Myślisz, że tabletki to zły pomysł? :roll: Mamy je podać jutro rano i wieczorem i w poniedziałek. :roll:
W sumie dostał już 6 zastrzyków. Wet mówił, że nie chce go już tyle kłóć i dał ten sam antybiotyk tyle, że w tabletkach. :roll: Ajjj... mam nadzieje, że bedzie lepiej. :roll:

Posted

Teklunia napisał(a):
no widzisz, Monis - nie ma co sie zamartwiac!
Nodus jest mlody, silny i raz dwa wyzdrowieje.
a to ze sie rozchorowal troszke - coz... kazdemu sie zdarza w takie mrozy...
Calujemy Was :buzi:

:buzi: Kasieńko
Tak, to prawda, że może się zdarzyć każdemu:roll: Wet mówił, że wczoraj był Pan z astem - zapalenie pęcherza. :-(

dziękujemy za całuski :buzi:

Posted

Magda_Miki napisał(a):
Jejku to bardzo dobrze, ze juz lepiej!:multi::multi: Bidulka.....:-( Ucaluj go mocno:loveu:

Wycałuje od wszyskich cioteczek :lol::lol:

Posted

Oby jak najszybciej wyzrowiał! A dzisiaj taka głupia pogoda, tak mokro na dworze, że normalnie kazdy może zachorować :roll: Mój piesio przemęczony też teraz śpi-może w śnie się spotka z Noddym :D

Posted

marlena924 napisał(a):
Oby jak najszybciej wyzrowiał! A dzisiaj taka głupia pogoda, tak mokro na dworze, że normalnie kazdy może zachorować :roll: Mój piesio przemęczony też teraz śpi-może w śnie się spotka z Noddym :D

Może i sie spotkali Marlenko :roll: :lol:
A pogoda u nas fatalna - 22 :shake:
Drogi pozawiewało.. :-o

Posted

Moniś napisał(a):

A pogoda u nas fatalna - 22 :shake:
Drogi pozawiewało.. :-o

U nas 0 stopni, w dzień było +2 st.Pada deszczyk i jest chlapa.:diabloti:Jak jutro dotrze do nas mróz to nie wiem co będzie na ulicach i chodnikach...istna szklanka...:cool3:

Posted

Cześć Kochani :buzi:

Nocka minęła na szczęście spokojnie. Nodi przespał całą bez żadnych atrakcji. :roll:
Rano o 8 dostał antybiotyk po którym też na szczęście nie zwymiotował (tfu tfu). :roll:
Mam nadzieje, że już bedzie coraz lepiej i że szybko się wykuruje. :roll:

Alu, u nas nie zanosi się na dodatnią temperaturę :shake: Cały czas są wahania od - 15 do -22, a podobno ma być jeszcze zimniej :shake::mad:

Uciekam za chwilkę do Kościółka.
Miłej i spokojnej niedzieli życzę, oczywiście spędzonej w ciepłej rodzinnej atmosferze :buzi: :buzi:

Posted

Witaj Moniko! :multi:

Mrozy dotarły i do nas. Nie jest żle, -17 stopni i słoneczko.;)

Wyściskaj Nodusia , niech szybciutko wraca do zdrówka. :buzi:

Właśnie , zawsze jest ryzyko ,że tabletkę piesio "zwróci", a zastrzyk ma skuteczniejsze działanie.;) Noddus to już kawaler i pewnie radzi sobie z tabletkami.

Posted

Alka napisał(a):
Witaj Moniko! :multi:

Mrozy dotarły i do nas. Nie jest żle, -17 stopni i słoneczko.;)

Wyściskaj Nodusia , niech szybciutko wraca do zdrówka. :buzi:

Właśnie , zawsze jest ryzyko ,że tabletkę piesio "zwróci", a zastrzyk ma skuteczniejsze działanie.;) Noddus to już kawaler i pewnie radzi sobie z tabletkami.

Noduś wyściskany :buzi:
A z tabletką poradził sobie bez problemu. Nie była duża, więc chyba nawet jej nie zauważył :roll: Dałam mu z 3 ziarenkami suchej karmy :eviltong:
Bo tak to tylko powąchał i odchodził :oops:

Słoneczko u nas też wygląda, ale mimo to jest straszny mróz :mad:

Całuski :buzi:

Posted

Witamy wieczorową porą :multi:

U nas już troszkę lepiej ze zdrówkiem :multi: Apetyt Nodiemu wraca :multi: Zjadł dziś ładnie :multi: Niedawno przyjął antybiotyk i nie zwymiotował, więc to już połowa sukcesu :multi: Oby tak dalej, to oboje szybko dojdziemy do siebie, bo i mi strachu narobił :shake:
Mam nadzieje, że nocka minie spokojnie :roll:

Za chwilkę uciekamy pod ciepłą kołderkę ;) Trzeba się dużo wygrzewać w te mrozy ;)

Spokojnej nocy życzymy- bez zbędnych wrażeń ;)
Dobranoc Kochani :buzi:

Posted

Tak dobranoc!!
Ja dzisiaj ubieram mikusia do spania, bo cos go zaczyna brac katarek:roll::roll: Nie wiem skad, przeciez on tylko siku, kupa i do domu:shake:

Posted

Magda_Miki napisał(a):
Tak dobranoc!!
Ja dzisiaj ubieram mikusia do spania, bo cos go zaczyna brac katarek:roll::roll: Nie wiem skad, przeciez on tylko siku, kupa i do domu:shake:

Ubierz.. trzeba dmuchać na zimne :roll:
I odganiać te choróbksa :roll:
Wet mówił, że wystarczy odrobina zdradliwego powietrza i już choróbsko gotowa :shake:

U nas w nocy to lodownia w domu :shake: Kaloryfery grzeją "niby" maksymalnie :shake:
A, że Nodi ma zwyczaj spać w nocy na podłodze, która robi się zimna - też zakładam mu na noc taką kamizeleczke, co by po brzuszku cieplej było. Bo leżeć na takiej lodowatej podłodze to ja dziękuję :roll:

Posted

Figusia napisał(a):
Ojej biedny Noduś. Dobrze, ze już prawie wyzdrowiał. Dużo zdróweczka mu życzę:buzi:

Dziękujemy Figusiu.
Jest już coraz lepiej. Nodi dokazuje jak za dawnych czasów :evil_lol: