Kasia Posted October 5, 2006 Posted October 5, 2006 Moniś napisał(a): No ja właśnie nie wiem, czy to dobre rozwiązanie tak szczepić na raz od wszystkiego :roll: Zastanawiam się ile to mnie wyniesie... No ale skoro tak zdecydował..- chyba sie zna na tym co ma zamiar zrobić?:roll: Ja to w ogóle pierwsze słysze, żeby szczepić tak na raz. Nie zaszkodzi do Nodiemu? Cześć Moniczko :lol: Mój Fidelek za każdym razem jest szczepiony na raz od wszystkiego i jak do tej pory nic mu w związku z tym sie nie stało :lol: Teraz w październiku też idziemy na szczepienie, i też na pewno od razu dadzą mu od wszystkiego. Bo to też i koszta są mniejsze :lol: Quote
Moniś Posted October 6, 2006 Author Posted October 6, 2006 Cześć Kobietki! :multi: Jak tam pogoda u Was? :razz: U nas strasznie zimno i strasznie mokro. Wczoraj miałam awarie netu :angryy: Dopiero teraz naprawili :angryy: [quote name='Usia']hej Monis :multi: Nodus jest sliczny :cool3: super galeryjka:p Witaj! Dziękujemy za komplemencik, odwiedzinki i zapraszamy ponownie :multi: Ala, ta bomba szczepieniowa czeka nas dopiero 4 listopada:roll: Dziękujemy za śliczną przeróbeczkę :loveu::loveu: Kasiu, serio też macie tak na raz? W takim razie jestem dobrej myśli, że i Noddusiowi nic nie bedzie:razz: A mogę wiedzieć ile płacicie za taką szczepionke?:cool3: Bo muszę się przygotować z kasą mniej wiecej ;);) Dziewczyny! zamówiłam Noddusiowi na zimę kombinezon! W przyszłym tygodniu ma już dojść do nas. Szyty na miarę- mam nadzieję, że bedzie dobry :razz: Polarowe ubranka nie sprawdziły sie w tamtym roku:-( Nodiemu było zimno i cały był mokry:-( No i dwa razy był chory... Teraz będzie miał cieplutko:multi::multi: Quote
Kasia Posted October 6, 2006 Posted October 6, 2006 [quote name='Moniś'] Kasiu, serio też macie tak na raz? W takim razie jestem dobrej myśli, że i Noddusiowi nic nie bedzie:razz: A mogę wiedzieć ile płacicie za taką szczepionke?:cool3: Bo muszę się przygotować z kasą mniej wiecej ;);) [quote] Cześć Moniko :multi: W zeszłym roku zapłaciłam za cały komplet 60 zeta :p W tym roku jeszcze nie byłam, ale myślę że będzie tak samo:lol: :lol: I niczego się nie obawiaj, nic sie Nodulcowi nie stanie :lol: Quote
Teklunia Posted October 6, 2006 Posted October 6, 2006 Cześć Moniczko i Nodulku:) Już nie mogę się doczekać zdjęć w nowym ciuszku :multi: Quote
Moniś Posted October 6, 2006 Author Posted October 6, 2006 [quote name='fidelek2']Cześć Moniko :multi: W zeszłym roku zapłaciłam za cały komplet 60 zeta :p W tym roku jeszcze nie byłam, ale myślę że będzie tak samo:lol: :lol: I niczego się nie obawiaj, nic sie Nodulcowi nie stanie :lol: O ho ho, 60 zł to nie tak mało :eviltong: musze zacząć odkładać :eviltong: A Ty Kasiu ubierasz w zimę Fidelka? :razz: Kasiu (od Tenka;)), fotki będą o ile ten kombinezon będzie dobry :mad: Quote
Alka Posted October 6, 2006 Posted October 6, 2006 [quote name='Teklunia'] Już nie mogę się doczekać zdjęć w nowym ciuszku :multi: ja też , ja też...:multi: Witajcie ! Dzięki serdeczne za awatarek Quote
Moniś Posted October 6, 2006 Author Posted October 6, 2006 [quote name='Alka']ja też , ja też...:multi: Witajcie ! Dzięki serdeczne za awatarek nie ma za co! :multi::multi: Quote
Kasia Posted October 6, 2006 Posted October 6, 2006 Moniś napisał(a): A Ty Kasiu ubierasz w zimę Fidelka? :razz: Nie ubieram bo Fidlak jest duuuży i obawiam się, że mógłby wyglądać dość komicznie :p :p Owszem, małe psiaczki wyglądają słodko w takich ciuszkach ale Fidlaczek mmmhhh.....:razz: Ale muszę Ci powiedzieć, że Fidel bardzo lubi zimę :roll: Za żadne skarby świata nie da się zaciągnąć go do domu wtedy, sznupie ino tym nochalem w śniegu i non stop prycha :p To chyba mu zimno nie jest, co nie??? :eviltong: Quote
Moniś Posted October 6, 2006 Author Posted October 6, 2006 [quote name='fidelek2']Nie ubieram bo Fidlak jest duuuży i obawiam się, że mógłby wyglądać dość komicznie :p :p Owszem, małe psiaczki wyglądają słodko w takich ciuszkach ale Fidlaczek mmmhhh.....:razz: Ale muszę Ci powiedzieć, że Fidel bardzo lubi zimę :roll: Za żadne skarby świata nie da się zaciągnąć go do domu wtedy, sznupie ino tym nochalem w śniegu i non stop prycha :p To chyba mu zimno nie jest, co nie??? :eviltong: a no jak tak to widocznie mu nie zimno :lol: Nodi też lubi zimę, biegać za śnieżkami itp, ale strasznie się trzęsie. W tamtym roku dwa razy prawie pod rząd jechaliśmy na zastrzykach, dlatego teraz wolę, go cieplej ubrać ;) Quote
Moniś Posted October 8, 2006 Author Posted October 8, 2006 Witamy niedzielnie!:razz: Strasznie się u nas pogoda popsuła. Wieje zimny wiatr :-( I w ogóle jakoś tak nijako :roll::roll: Noddusiowi znów się oczko papra- zalzawione ma, podejrzewam, że szturnął się w jakąś trawe, bo ostatnio włazi w takie wielkie zarośla i szuka tam namiętnie czegoś :angryy: Posmarowałam mu już maścią i mam nadzieję, że się poprawi. Życzymy miłej i słonecznej niedzieli! :multi::multi: Quote
Alka Posted October 8, 2006 Posted October 8, 2006 Witaj Moniko!:multi: u Was nieładnie?:-o u nas całkiem przyjemna pogoda, słonecznie i ciepło...:multi: Tuffi też lubi wchodzić w wielką trawę, ale jak na razie z oczkami nie miał problemu.W ciągu prawie 4 lat raz zdarzyło mi się zakrapiać oczy świetlikiem... oby Noddusiowi szybciutko przeszło...:loveu: miłej niedzieli ! Quote
Teklunia Posted October 8, 2006 Posted October 8, 2006 czesc :) a u nas śłiczna pogoda :multi: pozdrawiamy :) Quote
Daga_i_Oskar Posted October 8, 2006 Posted October 8, 2006 Czesc Monisia :multi: Dawno mnie u Was nie było, ale juz jestem :lol: Ja również nie mogę się doczekać na zdjęcia nodiego w kombinezoniku (zamawiałaś z allegro-masz str)? Ja również poluję na jakis kombinezonik ortalionowy na polarku, ale nigdzie odpowiedniego i ładnego nie znalazłam :roll: Dobrze, ze mój to sie tak nie trzesie i polarek mu wystarcza, a na mniejsze przymrozki swtereki :loveu: Co do szczepień my również preferujemy 2 in 1, czyli chodzimy raz i wszytsko zalatwiamy na miejscy w czerwcu :lol: Płaciłam jak dobrze pamiętam 65 zł i do tej pory nie było z tym żadnych problemów. Ucałuj Noddulka i niech oczko już nie łzawi - u nas wreszcie przestało od kilku tygodni :multi: Quote
Alka Posted October 9, 2006 Posted October 9, 2006 Hej Moniś !:multi: Jak Noddulkowe oczko?:roll: pozdrawiamy was serdecznie!:loveu: Quote
Alicja Posted October 9, 2006 Posted October 9, 2006 :multi: cześć U nas dzis słonecznie i cieplutko:p Quote
Moniś Posted October 9, 2006 Author Posted October 9, 2006 Cześć Kochani! :multi: U nas też wyjrzało słońce :multi: Z oczkiem Nodulka tak sobie, nadal łzawi i nadal smarujemy :roll::roll: Ja ostatnio wsiąkłam w PS-a i medytuje:roll: Co prawda nic pięknego nie wychodzi, ale zawsze coś :eviltong: Daga, pokaże Ci tą strone na gg ;) Zrobiłam sobie nowy banner, ale taki jest piękny, że koń by się uśmiał haha :P Wstawię go w podpis :evil_lol::evil_lol: Quote
Alka Posted October 10, 2006 Posted October 10, 2006 Moniczko, co tak cichutko u was?:roll: co porabia Noddulek?:loveu: Quote
Moniś Posted October 10, 2006 Author Posted October 10, 2006 Alka napisał(a):Moniczko, co tak cichutko u was?:roll: co porabia Noddulek?:loveu: jakoś nie ma o czym pisać :roll::roll: Noddulek śpi, byliśmy na spacerku, pobawiliśmy się i zmęczyl się z tego wszystkiego :evil_lol: No i czekam na ten kombinezon.. ciekawe kiedy dojdzie :roll::roll: Quote
Moniś Posted October 10, 2006 Author Posted October 10, 2006 No i czekam na ten kombinezon.. ciekawe kiedy dojdzie :roll::roll: Właśnie doszedł, ale przyznam, ze nie jestem jakoś bardzo zachwycona:roll: Moim zdaniem za krótkie nogawki i na tylnych łapach jakoś tak dziwnie, a najgorsze jest to, że Nodi nie chciał sie z miejsca ruszyć:roll::roll: Nie umie w tym chodzić...:shake::shake: rozpięty od spodu i mój biedaczek niezadowolony:-(:-( Quote
Alka Posted October 10, 2006 Posted October 10, 2006 jest kombinezonik :multi: Widzę , Moniko, że masz mieszane uczucia...;) ubranko ładne, ważne, żeby nie krępowało ruchów, Nodduś musi czuć się w nim swobodnie :lol: dla niego to nowośc , moim zdaniem przyzwyczai się do noszenia ;) My nie posiadamy takowego cieplutkiego ubrania.Mamy sweterki i jeden kubrak polarowy (uszyty zresztą ręcznie przeze mnie :evil_lol:) Quote
Teklunia Posted October 10, 2006 Posted October 10, 2006 [quote name='Moniś'] Cześć Monisiu :) Jestem pewna że Noddi się przyzwyczai do ubranka :) To tak jak z kagańcem - na początku dla psa to szok, a potem wcale go nie zauważa... może spróbuj go zachęcać smakołykami? dawaj mu, jak pozwoli się ubrać i jak zrobi kilka kroczków. poza tym zajmij go czymś ciekawym, jak będzie ubrany, tak żeby zapomniał o tym, że cos go krępuje... Powodzenia :) Quote
madziulka Posted October 10, 2006 Posted October 10, 2006 Kombinezon śliczny ale widzę że coś nie jesteś bardzo zadowolona? Noddy z czasem przywyknie do tego ciuszka :lol: nogawki rzeczywiście mogły być ciut dłuższe ale powiedz czy to ze pododawałaś po cm nadwyżki nie jest za dużo ? bo już nie wiem czy zamawiać u tej Pani czy szukać dalej ...jednak ma zapięcie ? Quote
Moniś Posted October 10, 2006 Author Posted October 10, 2006 madziulka napisał(a):Kombinezon śliczny ale widzę że coś nie jesteś bardzo zadowolona? Noddy z czasem przywyknie do tego ciuszka :lol: nogawki rzeczywiście mogły być ciut dłuższe ale powiedz czy to ze pododawałaś po cm nadwyżki nie jest za dużo ? bo już nie wiem czy zamawiać u tej Pani czy szukać dalej ...jednak ma zapięcie ? Właśnie wszystko byłoby w porządku, gdyby przednie nogawki były dłuższe :roll: chyba sama dorobię po tym kawałku... :razz: Szkoda, że nogawki nie sa robione na miare, albo mój pies ma jakoś wyjątkowo długie lapy :razz: Dałam po cm nadwyżki w kłębie i musze Ci powiedzieć, że i tak jest ledwo, ledwo - na styk, że tak powiem :roll: Zapięcie ma od spodu na rzep ;) Ogólnie jest ładny i wszystko byłoby ok, gdyby nie te przednie nogawki, no i myslałam, że jest cieplejszy tzn, że ma w środku jeszcze fizeline.Ale tego na aukcji nie było, więc moje niedopatrzenie. No ale jak Nodi pobiega i sie rozrusza to nie powinno byc mu zimno ;) Właśnie odbylismy próbę generalną na dworzu :eviltong: Strasznie szeleści jak Nodi idzie :razz: I mam wrażenie, że sie boi w nim iść po schodach, albo coś tam krępuje mu ruchy, chociaz na dworze wydawało mi się, że biegal swobodnie- sama już nie wiem... Mam nadzieje, że sie przyzwyczai i bedzie ok :cool3: Ale tak jak to z człowiekiem, lepiej jest coś przymieżyć niż kupować na gape;) Tak samo i tutaj, ale niestety możliwości przymiarki nie ma ;) Quote
Kasia Posted October 11, 2006 Posted October 11, 2006 Cześć Moniko :multi: Sliczny ten kombinezonik i nie martw się, do wszystkiego idzie sie przyzwyczaić więc i do nowego ubranka Noddulek się przyzwyczai :lol: Najważniejsze aby było mu cieplutko i nic nie krępowało ruchów ;) Gdyby Fidlak był "ciut" mniejszy to sama bym mu sprawiła taki kubraczek :razz: Quote
Recommended Posts