Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Moniś napisał(a):

No ja właśnie nie wiem, czy to dobre rozwiązanie tak szczepić na raz od wszystkiego :roll: Zastanawiam się ile to mnie wyniesie...
No ale skoro tak zdecydował..- chyba sie zna na tym co ma zamiar zrobić?:roll:
Ja to w ogóle pierwsze słysze, żeby szczepić tak na raz. Nie zaszkodzi do Nodiemu?

Cześć Moniczko :lol:

Mój Fidelek za każdym razem jest szczepiony na raz od wszystkiego i jak do tej pory nic mu w związku z tym sie nie stało :lol: Teraz w październiku też idziemy na szczepienie, i też na pewno od razu dadzą mu od wszystkiego. Bo to też i koszta są mniejsze :lol:

• Replies 2.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Cześć Kobietki! :multi:
Jak tam pogoda u Was? :razz:
U nas strasznie zimno i strasznie mokro.
Wczoraj miałam awarie netu :angryy: Dopiero teraz naprawili :angryy:

[quote name='Usia']hej Monis :multi:
Nodus jest sliczny :cool3: super galeryjka:p
Witaj!
Dziękujemy za komplemencik, odwiedzinki i zapraszamy ponownie :multi:

Ala, ta bomba szczepieniowa czeka nas dopiero 4 listopada:roll:
Dziękujemy za śliczną przeróbeczkę :loveu::loveu:

Kasiu, serio też macie tak na raz? W takim razie jestem dobrej myśli, że i Noddusiowi nic nie bedzie:razz: A mogę wiedzieć ile płacicie za taką szczepionke?:cool3: Bo muszę się przygotować z kasą mniej wiecej ;);)

Dziewczyny! zamówiłam Noddusiowi na zimę kombinezon! W przyszłym tygodniu ma już dojść do nas. Szyty na miarę- mam nadzieję, że bedzie dobry :razz: Polarowe ubranka nie sprawdziły sie w tamtym roku:-( Nodiemu było zimno i cały był mokry:-( No i dwa razy był chory...
Teraz będzie miał cieplutko:multi::multi:

Posted

[quote name='Moniś']
Kasiu, serio też macie tak na raz? W takim razie jestem dobrej myśli, że i Noddusiowi nic nie bedzie:razz: A mogę wiedzieć ile płacicie za taką szczepionke?:cool3: Bo muszę się przygotować z kasą mniej wiecej ;);)
[quote]

Cześć Moniko :multi:
W zeszłym roku zapłaciłam za cały komplet 60 zeta :p W tym roku jeszcze nie byłam, ale myślę że będzie tak samo:lol: :lol:
I niczego się nie obawiaj, nic sie Nodulcowi nie stanie :lol:

Posted

[quote name='fidelek2']Cześć Moniko :multi:
W zeszłym roku zapłaciłam za cały komplet 60 zeta :p W tym roku jeszcze nie byłam, ale myślę że będzie tak samo:lol: :lol:
I niczego się nie obawiaj, nic sie Nodulcowi nie stanie :lol:

O ho ho, 60 zł to nie tak mało :eviltong: musze zacząć odkładać :eviltong:
A Ty Kasiu ubierasz w zimę Fidelka? :razz:

Kasiu (od Tenka;)), fotki będą o ile ten kombinezon będzie dobry :mad:

Posted

[quote name='Teklunia']

Już nie mogę się doczekać zdjęć w nowym ciuszku :multi:

ja też , ja też...:multi:

Witajcie !
Dzięki serdeczne za awatarek

Posted

Moniś napisał(a):

A Ty Kasiu ubierasz w zimę Fidelka? :razz:

Nie ubieram bo Fidlak jest duuuży i obawiam się, że mógłby wyglądać dość komicznie :p :p
Owszem, małe psiaczki wyglądają słodko w takich ciuszkach ale Fidlaczek mmmhhh.....:razz: Ale muszę Ci powiedzieć, że Fidel bardzo lubi zimę :roll:
Za żadne skarby świata nie da się zaciągnąć go do domu wtedy, sznupie ino tym nochalem w śniegu i non stop prycha :p To chyba mu zimno nie jest, co nie??? :eviltong:

Posted

[quote name='fidelek2']Nie ubieram bo Fidlak jest duuuży i obawiam się, że mógłby wyglądać dość komicznie :p :p
Owszem, małe psiaczki wyglądają słodko w takich ciuszkach ale Fidlaczek mmmhhh.....:razz: Ale muszę Ci powiedzieć, że Fidel bardzo lubi zimę :roll:
Za żadne skarby świata nie da się zaciągnąć go do domu wtedy, sznupie ino tym nochalem w śniegu i non stop prycha :p To chyba mu zimno nie jest, co nie??? :eviltong:

a no jak tak to widocznie mu nie zimno :lol:
Nodi też lubi zimę, biegać za śnieżkami itp, ale strasznie się trzęsie. W tamtym roku dwa razy prawie pod rząd jechaliśmy na zastrzykach, dlatego teraz wolę, go cieplej ubrać ;)

Posted

Witamy niedzielnie!:razz:

Strasznie się u nas pogoda popsuła. Wieje zimny wiatr :-( I w ogóle jakoś tak nijako :roll::roll:
Noddusiowi znów się oczko papra- zalzawione ma, podejrzewam, że szturnął się w jakąś trawe, bo ostatnio włazi w takie wielkie zarośla i szuka tam namiętnie czegoś :angryy: Posmarowałam mu już maścią i mam nadzieję, że się poprawi.

Życzymy miłej i słonecznej niedzieli! :multi::multi:

Posted

Witaj Moniko!:multi:

u Was nieładnie?:-o u nas całkiem przyjemna pogoda, słonecznie i ciepło...:multi:

Tuffi też lubi wchodzić w wielką trawę, ale jak na razie z oczkami nie miał problemu.W ciągu prawie 4 lat raz zdarzyło mi się zakrapiać oczy świetlikiem...

oby Noddusiowi szybciutko przeszło...:loveu:

miłej niedzieli !

Posted

Czesc Monisia :multi:

Dawno mnie u Was nie było, ale juz jestem :lol:
Ja również nie mogę się doczekać na zdjęcia nodiego w kombinezoniku (zamawiałaś z allegro-masz str)? Ja również poluję na jakis kombinezonik ortalionowy na polarku, ale nigdzie odpowiedniego i ładnego nie znalazłam :roll: Dobrze, ze mój to sie tak nie trzesie i polarek mu wystarcza, a na mniejsze przymrozki swtereki :loveu:

Co do szczepień my również preferujemy 2 in 1, czyli chodzimy raz i wszytsko zalatwiamy na miejscy w czerwcu :lol: Płaciłam jak dobrze pamiętam 65 zł i do tej pory nie było z tym żadnych problemów.

Ucałuj Noddulka i niech oczko już nie łzawi - u nas wreszcie przestało od kilku tygodni :multi:

Posted

Cześć Kochani! :multi:
U nas też wyjrzało słońce :multi:
Z oczkiem Nodulka tak sobie, nadal łzawi i nadal smarujemy :roll::roll:

Ja ostatnio wsiąkłam w PS-a i medytuje:roll: Co prawda nic pięknego nie wychodzi, ale zawsze coś :eviltong:

Daga, pokaże Ci tą strone na gg ;)

Zrobiłam sobie nowy banner, ale taki jest piękny, że koń by się uśmiał haha :P
Wstawię go w podpis :evil_lol::evil_lol:

Posted

Alka napisał(a):
Moniczko, co tak cichutko u was?:roll:

co porabia Noddulek?:loveu:

jakoś nie ma o czym pisać :roll::roll:
Noddulek śpi, byliśmy na spacerku, pobawiliśmy się i zmęczyl się z tego wszystkiego :evil_lol:
No i czekam na ten kombinezon.. ciekawe kiedy dojdzie :roll::roll:

Posted

No i czekam na ten kombinezon.. ciekawe kiedy dojdzie :roll::roll:

Właśnie doszedł, ale przyznam, ze nie jestem jakoś bardzo zachwycona:roll: Moim zdaniem za krótkie nogawki i na tylnych łapach jakoś tak dziwnie, a najgorsze jest to, że Nodi nie chciał sie z miejsca ruszyć:roll::roll: Nie umie w tym chodzić...:shake::shake:

rozpięty od spodu

i mój biedaczek niezadowolony:-(:-(

Posted

jest kombinezonik :multi:

Widzę , Moniko, że masz mieszane uczucia...;) ubranko ładne, ważne, żeby nie krępowało ruchów, Nodduś musi czuć się w nim swobodnie :lol:

dla niego to nowośc , moim zdaniem przyzwyczai się do noszenia ;)

My nie posiadamy takowego cieplutkiego ubrania.Mamy sweterki i jeden kubrak polarowy (uszyty zresztą ręcznie przeze mnie :evil_lol:)

Posted

[quote name='Moniś']

Cześć Monisiu :)

Jestem pewna że Noddi się przyzwyczai do ubranka :)

To tak jak z kagańcem - na początku dla psa to szok, a potem wcale go nie zauważa...
może spróbuj go zachęcać smakołykami? dawaj mu, jak pozwoli się ubrać i jak zrobi kilka kroczków. poza tym zajmij go czymś ciekawym, jak będzie ubrany, tak żeby zapomniał o tym, że cos go krępuje...

Powodzenia :)

Posted

Kombinezon śliczny ale widzę że coś nie jesteś bardzo zadowolona? Noddy z czasem przywyknie do tego ciuszka :lol: nogawki rzeczywiście mogły być ciut dłuższe ale powiedz czy to ze pododawałaś po cm nadwyżki nie jest za dużo ? bo już nie wiem czy zamawiać u tej Pani czy szukać dalej ...jednak ma zapięcie ?

Posted

madziulka napisał(a):
Kombinezon śliczny ale widzę że coś nie jesteś bardzo zadowolona? Noddy z czasem przywyknie do tego ciuszka :lol: nogawki rzeczywiście mogły być ciut dłuższe ale powiedz czy to ze pododawałaś po cm nadwyżki nie jest za dużo ? bo już nie wiem czy zamawiać u tej Pani czy szukać dalej ...jednak ma zapięcie ?

Właśnie wszystko byłoby w porządku, gdyby przednie nogawki były dłuższe :roll: chyba sama dorobię po tym kawałku... :razz: Szkoda, że nogawki nie sa robione na miare, albo mój pies ma jakoś wyjątkowo długie lapy :razz:
Dałam po cm nadwyżki w kłębie i musze Ci powiedzieć, że i tak jest ledwo, ledwo - na styk, że tak powiem :roll: Zapięcie ma od spodu na rzep ;)
Ogólnie jest ładny i wszystko byłoby ok, gdyby nie te przednie nogawki, no i myslałam, że jest cieplejszy tzn, że ma w środku jeszcze fizeline.Ale tego na aukcji nie było, więc moje niedopatrzenie. No ale jak Nodi pobiega i sie rozrusza to nie powinno byc mu zimno ;)

Właśnie odbylismy próbę generalną na dworzu :eviltong: Strasznie szeleści jak Nodi idzie :razz:
I mam wrażenie, że sie boi w nim iść po schodach, albo coś tam krępuje mu ruchy, chociaz na dworze wydawało mi się, że biegal swobodnie- sama już nie wiem...

Mam nadzieje, że sie przyzwyczai i bedzie ok :cool3:
Ale tak jak to z człowiekiem, lepiej jest coś przymieżyć niż kupować na gape;) Tak samo i tutaj, ale niestety możliwości przymiarki nie ma ;)

Posted

Cześć Moniko :multi:

Sliczny ten kombinezonik i nie martw się, do wszystkiego idzie sie przyzwyczaić więc i do nowego ubranka Noddulek się przyzwyczai :lol: Najważniejsze aby było mu cieplutko i nic nie krępowało ruchów ;) Gdyby Fidlak był "ciut" mniejszy to sama bym mu sprawiła taki kubraczek :razz: