Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

No więc skreślę kilka słów na temat mojej psinki.

Posiadanie psa rasy Yorkshire Terrier było moim marzeniem od dziecka. Jednak zanim się spełniło musiałam poczekać ładnych kilka lat.

Noddy urodził się 1 lipca, a do mojego domu trafił 23 sierpnia br. miał wtedy bodajże 8 tyg.
Szybko się zaaklimatyzował, nie było problemu z tęsknotą za ukochaną mamusią. Nie popiskiwał w nocy, przesypiał spokojnie aż do rana nie wstając nawet zrobić siusiu. Nie wiem, jakim cudem taki malutki szczeniaczek wytrzymywał, ale rzeczywiście tak było i jest nadal - nie robi nam w nocy żadnych niespodzianek.
Muszę przyznać, że ogólnie jest grzecznym pieskiem, choć czasem jego terrierowy charakterek nie pozwala mu na spokojność i płata w domu różne figle, które czasem kończą się startą czegoś ważnego dla domowników. Nagminnie wyciąga z komody książki być może chce sie biedak dokształcać 8) Ma swój kosz z zabawkami, które ciągle roznosi po mieszkaniu. Ostatnio najbardziej ukochał szarą myszkę - czyżby wiedział, że kiedyś jego przodkowie zajmowali się właśnie polowaniem na myszy i szczury? :roll: Czasem coś podkradnie i ucieka z miejsca zdarzenia taki uradowany, że ho ho - wiadomo wtedy, że już coś zmajstrował.
Na dworku lubi się wybiegać i kopać dołki. Zaprzyjaźniony jest z wieloma pieskami, ale jeszcze nie spotkał na swojej drodze życia pieska tej samej rasy, a to chyba z tego względu, że mieszkamy w małej miejscowości.
To narazie na tyle.

Teraz śpi sobie słodziutko ze swoją myszką (rzadko kiedy sie z nią rozstaje :wink: ).

Pozdrawiam.

Posted

haha, ską ja to znam...Tuffi ciągle roznosi swoje zabawki, piłeczki, także nieraz mieszkanko wygląda tak jakby było w nim małe dziecko.
Dzieci mamy duże, raczej zabawkami się już nie bawią ,a tu ciągle trzeba zbierać jakieś maskotki. :wink: :D

a co do podkradania i uciekania to ostatnio ulubiona zabawa Tuffiego.

Buziaczek dla Nodusia, niech zdrowo się chowa :buzi:

ach te nasze małe szkrabiki, jak tu ich nie kochać.... :D