Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Właśnie go szukam w swoich subskrypcjach - gdy znajdę dopiszę do tego posta wyżej. Tam spotkasz więcej osób mających też koty. - gotowe znalezione i wklejone wyzej.

• Replies 55
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

GameBoy napisał(a):
czoko a moglabys podrzucic link
ja juz sie balam, ze on tym ugniataniem daje znac, ze cos jest nie tak
ehhh dac nowicjuszowi kota :oops:

hihihih, dla kota to takie rozkoszne i rozleniwiające:loveu:

Posted

_Tosia_ napisał(a):
jeżeli Cie ugniata, to znaczy, ze Ci ufa... jak matce.. Kocięta w ten sposób ugniatają okolice sutków kocicy, by dostać mleczko:cool3:. musi Cie kochac kotek

To się czuję mile połechtana, bo mój tymaczasowy kociak ugniatał mnie dzień i noc non stop :) Nie miałam prawa nigdzie siedzieć ani leżeć i nie mieć go na kolanach tudzież innych częściach ciała. I 100% tego czasu mnie ugniatał :roll:

Posted

o, nawet znalazlam, taka madra wypowiedz:

'Dlaczego kot udeptuje przednimi łapami kolana człowieka?
Każdemu właścicielowi kota nieraz jego pupil wskoczył na kolana, a potem najpierw jedna przednią łapą, a potem na przemian obydwiemu,zaczął rytmicznie udeptywać podołek. Odpowiedzi może dostarczyć obserwacja kociąt ssących matkę. Ugniatają one przy tym łapkami jej brzuch. Te ruchy wzmagają wypływ mleka z sutków. Jeśli więc dorosły kot robi to samo na kolanach właściciela - oznacza to u niego nawrót do dziecięcych wzorców zachowania. Jeśli wiec człowiek-matka zrzuca kota z kolan ( z powodu "wbijanych" pazurków) kot czuje się zdezorientowany nagłym odrzuceniem. Przecież żadna kotka nie zaregowałaby na to tak nerwowo ! Na takim tle rodzą się nieporozumienia między człowiekiem a kotem. Wielu z nich można by uniknąć, gdybyśmy mieli świadomość, że nawet dorosły kot zachowuje się wobec nas jak mały kociak wobec matki. '

Posted

Czyli przez 2 tygodnie byłam szczęśliwą "mamusią" :evil_lol:
Ja kociaka nie zrzucałam, choć przyznam, że nieraz nieźle mnie pokłuł, tylko kiedy miałam juz strasznie dość, delikatnie zsadzałam go na podłogę. Bez efektu :p