Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wilczek ma się nieźle, choć gdy zajrzałam do ucha zobaczyłam krew, to zapewne rana - szwy, która się nie zrosła....biedny ten Wilk, biedny.... czy to wogóle ma szansę się tam zrosnąć? Taka z Niego bidka jest, ma w sobie radości troszkę ale on jest bardzo, bardzo nieszczęsliwy w schronisku. Wilczek tak bardzo potrzebuje ciepła i człowieka i wolności. Okropnie mi go żal :( Jak mu pomóc??????

To taka polanka szczęścia i wolności, Wilczek sobie pobrykał:

pożebrał o jedzonko

poniuchał w trawce

dostał ryżyk z mięskiem

a potem kawałek spacerku na smyczy i powrót do schroniska.....:-( :-( :-(

Posted

A może jakiś hotelik dla rekonwalescenta?? Tam by mu byłołatwiej wydobrzeć! Na pewno będę partycypować w kosztach!
Wilczek koniecznie musi znależć swój własny domek!

Posted

Tak, hotelik dla Wilka jest dobrym pomysłem, tylko obawiam się, że on spędził by tam bardzo długi okres czasu, o ile nie do końca swoich dni.....
Naprawde ciężko będzie znaleźć dla Niego dom.
Bardzo chciałabym go umieścić w hoteliku, tylko którym? Kto się podejmie opieki nad kłapiącym Wilkiem?

Posted

Olu a może by spróbować w tym hoteliku w którym był Antoś? Z nim też nie było wesoło a proszę znalazł wreszcie swój domek! I założyc skarpetkę dla Wilczka na AFN?
On taki biedniiutki! TAk mi go szkoda! Na pewno łatwiej by mu było wyzdrowieć w hoteliku niz w schronie!
BArdzo bardzo mocno trzymam kciuki za Wilkowatego !
I za dobry domek dla niego! On już tak długo czeka!

Posted

Antoś był przyjaznym pieskiem wobec ludzi i nie miał odpałów z gryznieniem. Wilk też nie jest psem agresywnym ale przez swoje cierpienie potrafi kłapnąć, można przewidzieć sytuacje kiedy to zrobi. Na pewno trzeba by zająć się uchem, gdy go będzie bolało będzie mógł próbować bronić się zębami. Jeśli ktoś się podejmie opieki nad Wilkiem to ja padnę mu do stóp z wdzięczności bo on potrzebuje specjalnej opieki. Być może kompletnie się zmieni jak wyjdzie ze schroniska ale tego już nie mogę zagwarantować. Podkreślam, że Wilk nie jest psem agresywnym w takim sensie, że rzuca się i gryzie bez opamiętania, kłapie w bardzo określonych sytuacjach - gdy boli, gdy wraca do klatki, przy zakładaniu kagańca itp.

A gdzie Antek był w hoteliku?

Posted

Myślę, że najszybciej można się dowiedzieć wysyłając pw do Przyjaciel Koni, to było gdzies w okolicach chyba Leszna ( tego pod Warszawą) i dziewczyny tam dowoziły karmę! Aede na pewno też będzie wiedziała !
Podnosze biednego Wilczka, już najwyzsza pora żeby jemu tez się udało!

Posted

Aleksandra - czy macie jakieś konkretne deklaracje finansowe - takie by wpłaty były co miesiąc ?????
Spróbuj policzyć - widziałam, że były w wątku Osoby deklarujące pomoc !!!!

Może by deklarujące Osoby potwierdziły i zechciały podać kwoty (takie przemyślane i co miesiąc pewne). Wtedy można myśleć o hoteliku dla Wilczka.
On mi przypomina troszkę Antolka.

I koniecznie ucho trzeba leczyć !!!!

Posted

Ja deklaruję miesięcznie wpłatę 100,00 na hotel dla Wilczka!
BArdzo się cieszę że coś sieruszyło w jego sprawie! On juz tak długo czeka! Trzymam kciuki żeby się udało! ;)

Posted

W takim razie ja postaram się o karmę dla Wilczka, gdyby mi się nie udało załatwić tego to deklaruję w zamian 50 zł.
Będę mogła robić cegiełkowe aukcje.

Ale...... Wilkowi trzeba by dalej leczyć ucho to są koszty - Agnieszka musi sobie zdawać sprawę, że może być problem z zakładaniem kagańca, przy wprowadzaniu do klatki - takie sytuacje kiedy on myśli, że dzieje mu się krzywda. To NIE jest nienormalny pies tylko bardzo nieszczęśliwy.
Wilk raczej akceptuje inne psy, siedział w klatce z psiakami, w tej chwili jest sam.
Czy Agnieszka jest na dogo?
Narazie nie zmieniam tematu bo nie wiem czy Agnieszka będzie chciała wziąć takiego psiaka.