Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 9.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzien dobry Gosiu!!
Ja jestem na ciebie zla!! jak mozesz wklejac takie ladne wiosenne kwiatki, a za oknem taka zima?!:placz::placz:
Z Axia prawdziwy mysliwy, a jaka piekna stojka:evil_lol::evil_lol:

Posted

Gosiek napisał(a):
A ja uwielbiam grubaśne książki więc wszystko co liczy dużo stron to czytam :eviltong:

Ostatnio czytałam książkę "Kamień przeznaczenia" nie pamiętam kto napisał ale akcja dziala się przez miliony lat - od epoki kamienia łupanego po czasy teraźniejsze i w każdej epoce kamień odgrywał niby magiczna rolę - choć to była sugestia tylko :lol: ale ksiażka wciągająca :evil_lol:

A wiesz, że ja też lubię grube książki! :lol: Nigdy nie lubiłam opowiadań! I jeszcze uwielbiam chodzić do biblioteki mimo, że w domu mam mnóstwo nie przeczytanych jeszcze książek :cool3: Taki mój :stupid: Jak wejdę to łaże tam min. 2 godziny i wybieram :razz: A babskie książki też lubię, a jak to jest zgrabnie napisane romansidło to dlaczego nie?;)
Tej książki "Kamień przeznaczenia" nie znam, a napisałaś o niej zachęcająco...:lol:

Posted

[quote name='mmbbaj']A wiesz, że ja też lubię grube książki! :lol: Nigdy nie lubiłam opowiadań! I jeszcze uwielbiam chodzić do biblioteki mimo, że w domu mam mnóstwo nie przeczytanych jeszcze książek :cool3: Taki mój :stupid: Jak wejdę to łaże tam min. 2 godziny i wybieram :razz: A babskie książki też lubię, a jak to jest zgrabnie napisane romansidło to dlaczego nie?;)
Tej książki "Kamień przeznaczenia" nie znam, a napisałaś o niej zachęcająco...:lol: Gosiu - to jest totalna fantastyka ale... napisana tak prawdziwie :oops::lol: warto ją przeczytać... powinny babeczki w bibliotece po tytule w kompie wyszukać... moze mają - oj warto nad nią zasiąść :cool3:
W bibliotece jestem średnio raz w tygodniu - kiedyś (zanim sie znalazłam na DGM) brałam że tak powiem pełną reklamówkę książek... teraz biorę 4-5 grubych lub ciut cieńszych :evil_lol:

Posted

Gosiek napisał(a):

W bibliotece jestem średnio raz w tygodniu - kiedyś (zanim sie znalazłam na DGM) brałam że tak powiem pełną reklamówkę książek... teraz biorę 4-5 grubych lub ciut cieńszych :evil_lol:
hihihi
to tak jak ja :)
ale poniewaz biblioteka do ktorej schodze nie zmienila sie od wielu lat, to powoli koncza mi sie pozycje do czytanie :lol:

a co do wstawania porannego, to ja sie wycwanilam ;)
wstajemy z TZem o 7.30, ja mu robie sniadanko do pracy, On wychodzi, a ja...wracam do lozeczka :D

Posted

[quote name='Teklunia']
ale poniewaz biblioteka do ktorej schodze nie zmienila sie od wielu lat, to powoli koncza mi sie pozycje do czytanie :lol:

Kasiu, ale to chyba niemożliwe aby nie kupowali nowości?:roll: No i jest jeszcze możliwość zapisania się do drugiej, ja należę do dwóch :razz::evil_lol:

Posted

[quote name='mmbbaj']Kasiu, ale to chyba niemożliwe aby nie kupowali nowości?:roll: No i jest jeszcze możliwość zapisania się do drugiej, ja należę do dwóch :razz::evil_lol:
jasne ze kupuja :)
wlascie na nowosciach jade ;)
ale czesto jest tak, ze spodoba mi sie jakis autor, wiec czytam wszystkie jego ksiazki... az nic nie zostaje...

Posted

To ciekawe jak ja bym się miała jeszcze wyrabiać z czasem jakbym do pracy zawodowej , domowej , dogomanii dodała jeszcze czytadła:shake::shake::shake:
A u nas totalna śnieżna zadyma :angryy:

Posted

[quote name='Alicjarydzewska']To ciekawe jak ja bym się miała jeszcze wyrabiać z czasem jakbym do pracy zawodowej , domowej , dogomanii dodała jeszcze czytadła:shake::shake::shake:
A u nas totalna śnieżna zadyma :angryy:

Alu, swietny moment na czytanie jest podczas podrozy autobusem :lol:
Ja zawsze woze ksiazke ze soba... Przez srednio 30-40 min. kazdej takiej podrozy, mozna sporo przeczytac ;)

Posted

Kasiu, można , ale jak się nie ma choroby lokomocyjnej...:shake:

Ja najczęściej lubię czytać przed snem.;) Najgorzej jak powieść niesamowicie wciąga, wtedy rano przed wstaniem z łóżka muszę obowiązkowo kilka kartek przelecieć ....:evil_lol:

Posted

[quote name='Teklunia']Alu, swietny moment na czytanie jest podczas podrozy autobusem :lol:
Ja zawsze woze ksiazke ze soba... Przez srednio 30-40 min. kazdej takiej podrozy, mozna sporo przeczytac ;)

:shake:...to nie dla mnie! Ja lubię w fotelu, z kawusią i mieć poczucie, że mam luzik i mogę czytać ile chcę :lol: Ja nie pracuję więc powinnam mieć więcej czasu, ale jakoś...nie mam :niewiem:

Posted

Alka napisał(a):
Kasiu, można , ale jak się nie ma choroby lokomocyjnej...:shake:

Ja najczęściej lubię czytać przed snem.;) Najgorzej jak powieść niesamowicie wciąga, wtedy rano przed wstaniem z łóżka muszę obowiązkowo kilka kartek przelecieć ....:evil_lol:

ja tez mam chorobe lokomocyjna :(
masz racje ze to moze przeszkadzac... chociaz w autobusie mniej mi to przeszkadza niz w samochodzie, w dalekiej podrozy...

ja tez lubie czytac przed snem, ale jest to o tyle niebezpieczne, ze odechciewa mi sie spac i najchetniej czytalabym cala noc, az skoncze cala ksiazke ;)
natomiast moj TZ, jak tylko zaczynaczytac w lozku, zaraz zasypia :lol:

Posted

[quote name='Teklunia']Alu, swietny moment na czytanie jest podczas podrozy autobusem :lol:
Ja zawsze woze ksiazke ze soba... Przez srednio 30-40 min. kazdej takiej podrozy, mozna sporo przeczytac ;):oops: ale ja musiałabym mieć ze sobą ...woreczek :evil_lol:Niestety mam chorobę lokomocyjną :evil_lol:i nawet jak gdzieś jedziemy i trzeba szukać na mapie trasy to przerabiam ją sobie wcześniej żeby potem za często nie spoglądać

Posted

[quote name='Alka']Kasiu, można , ale jak się nie ma choroby lokomocyjnej...

Ty wiesz Alu, że ja mam to samo! Nigdy nie mogłam czytać w autobusie, samochodzie czy tramwaju :shake: Mogę tylko w pociągu :roll:

Posted

Alicjarydzewska napisał(a):
nawet jak gdzieś jedziemy i trzeba szukać na mapie trasy to przerabiam ją sobie wcześniej żeby potem za często nie spoglądać

Dokładnie to samo! Opuszczę głowę żeby popatrzeć i zaczynam zle się czuć! Nie mam problemów z jazdą w ogóle, ale właśnie z czytaniem w trakcie! :roll:

Posted

Oj gadułki moje :lol:

Przypuszczam że nie będzie to dla Was zaskoczeniem ze ja w podróży tez nie mogę czytać :cool3:
Niestety, wystarczy na chwilę spojrzeć w dół na skaczące literki i już bardzo źle sie czuję.... nawet dziecku zawsze mówię żeby tylko nie schylało głowy to jazda nie będzie problemem :lol:

Wstawiam jeszcze kilka foteczek dzisiejszej sesyjki

pańcia zapobiegliwie odśnieżyła ściezkę dla pieska :evil_lol:

zgórki na pazurki

hahaha a tak wygląda pies który uwielbia wsadzać nosek w śnieg

Posted

Gosiu, zrobilam mala statystyke i to co mi wyszlo jest zastraszajace!!!:-o
Przez ostatnie 52 strony zamiescilas TYLKO 31 NOWYCH ZDJEC Axelka!!!
To nawet nie jest 1 zdjecie na strone!!!:shake:
31 fotek to powinno byc na 2, góra 3 stronach!!!

Licze na poprawe:cool3:

Posted

[quote name='Gosiek']

hahaha a tak wygląda pies który uwielbia wsadzać nosek w śnieg

uwielbiam takie ośnieżone mordeczki :loveu::loveu::loveu:

Posted

[quote name='Teklunia']Gosiu, zrobilam mala statystyke i to co mi wyszlo jest zastraszajace!!!:-o
Przez ostatnie 52 strony zamiescilas TYLKO 31 NOWYCH ZDJEC Axelka!!!
To nawet nie jest 1 zdjecie na strone!!!:shake:
31 fotek to powinno byc na 2, góra 3 stronach!!!

Licze na poprawe:cool3:

No poopatrz, Gosiu - ale Cię Katarzyna podsumowała !!!
Nie pozostaje ci nic innego, jak obfotografować Akselka :p