Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Haniu - no to wspaniale ze likierek taki sam no i oczywiscie ze ciasto się udało...
Fajnie ze mogłam w czymś pomóc - choćby w przepisach na smakołyki :lol:

a wiecie - wczoraj wymyśliłam pyszne ciasteczka z dżemem 8) szybko sie robi a i składniki przeważnie są w domu :wink: dziś piekłam drugą porcję :lol:

Ala, założyłam sobie kajecik z przepisami bo jak sie nie pichci przez jakis czas to sie zapomina :wink: a np bułeczek drozdżowych dawno już nie robiłam a Ty?

• Replies 9.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

anetta te ciacha sie robi w sumie pół godziny - łącznie z pieczeniem.... łatwizna :lol:
Jutro wstawię przepis - najpierw muszę sobie mniej więcej przypomnieć ilość składników :wink:

Posted

18 miesięcy

19 miesięcy

20 miesiecy

21 miesięcy

22 miesiące

na tym kończymy bo reszta jest w miarę aktualna - teraz Axio już się tak nie zmienia :lol:

Posted

Gosiek napisał(a):
anetta te ciacha sie robi w sumie pół godziny - łącznie z pieczeniem.... łatwizna :lol:
Jutro wstawię przepis - najpierw muszę sobie mniej więcej przypomnieć ilość składników :wink:

Gosia, no daj przepisik, nie badz taka :)

cos by sie przekasilo o tej porze

Posted

Teklunia napisał(a):
Gosiek napisał(a):

Gosia, no daj przepisik, nie badz taka :)

cos by sie przekasilo o tej porze

Proszę bardzo:

CIACHA Z DŻEMIKIEM

100g margaryny/masła
100-150g cukru pudru
2 jajka
pół zapachu pomarańczowego albo cytrynowego
około 200-250g mąki - najlepsza krupczatka
wszyatko zagnieść, z ciasta porobić kuleczki tak 2-3cm wielkości. W każdej kulce zrobić wgłębienie - jak do klusek ślaskich a w to wgłębienie nałożyć dżemik.
Piec 20 minut w 190 stopieńkach 8)

Posted

e tam - ja nie powinnam bo tłusta jestem ale i tak robię :wink:

I znów mamy wstrętną pogodę za oknem - aż się wszystkiego odechciewa :evil: a tu ponoć ma tak być i na dokładke coraz zimniej :( a tak chciałam piękną pogodę mieć na weekend :cry:

Posted

No niestety- pogoda już nam pewnie dopisywać nie bedzie :(
Obejrzałam calutką galerię :roll: i czekam na nowe fotoski :D
Ślicznie się Axelek prezentuje. Kiedy mój Nodi taki będzie... ojejjj... :roll:

Posted

Gosiu, my tęskniliśmy baaardzo

sądziłam,że gdzieś znów wyjechałaś :roll: , a wczoraj to ja nie miałam głowy na dogo :(

a nowe fotaski Axelka śliczne :iloveyou:

Guest bernulka
Posted

ta focia jest przepiekna :loveu: , przecudowna :loveu: , kochana :loveu: itd. itp. On jest prześliczny :angel: Pokazałam koleżance na informatyce Axelka (tej co też ma Axia) to była Axelkiem oczarowana :loveu: :angel:

Tez mam dołeczka :cry: ale ty miec nie mozesz :evilbat: , wiec juz koniec dołków! Póść muzyke, zrób z ust banana i baw się z nami do samiutkiego rana ;) :buzi:

paździoszki

Guest bernulka
Posted

Niestety nie mojego autorstwa, tylko mojego kolegi z kolonii który mi to przesłał gdy miałam doła - rozweselił mnie, więc mam nadzieje ze i ty się uśmiechniesz i "wejdziesz" w humoru samo sedno, a wszystkie dolki twe i doly zbledna ;)

pazdzioszki[/list]

Posted

:lol: :lol: oj dziewczyny - fajnie że jesteście 8)

przeglądam własnie zdjecia Axia - powstawiam te moje ulubione do galeryjki

tyle Axio ważył jak miał 3 miesiączki

taki był z niego słodziak

spojrzenie łobuziaka przyłapanego na czymś niedozwolonym :wink:

Posted

Tekluniu dziękujemy za taaakie wieeelkie buziaczki :D :D

Dziś na dworku juz mało przyjemnie było... chodzimy na otwarty teren i wiaterek był strasznie niemiły :(
Chyba już trzeba będzie szkraba w kubraku rano wyprowadzać bo się deko trząsł z zimna :wink: