aga1215 Posted January 5, 2006 Posted January 5, 2006 sztuczne :mad: i ptaszki:mad: i kropelki:mad: i ten ROBAL :mad: :-( :oops: :-( Quote
Gosiek Posted January 6, 2006 Author Posted January 6, 2006 aga1215 napisał(a):sztuczne :mad: i ptaszki:mad: i kropelki:mad: i ten ROBAL :mad: :-( :oops: :-(no dobra. Przyznam się :evil_lol: Wszystko stworzyłam wirtualnie i jest megasztuczne :evil_lol: Ala - hihi fajnie godosz :cool3: Kiedyś jak byłam mała to czytałam bajki po ślasku - zaśmiewałam sie do łez :oops::lol: A co to są dudki? Quote
aga1215 Posted January 6, 2006 Posted January 6, 2006 Gosiek napisał(a):no dobra. Przyznam się :evil_lol: Wszystko stworzyłam wirtualnie i jest megasztuczne :evil_lol: Ala - hihi fajnie godosz :cool3: Kiedyś jak byłam mała to czytałam bajki po ślasku - zaśmiewałam sie do łez :oops::lol: A co to są dudki? :oops: chyba pieniądze :hmmmm: Quote
Gosiek Posted January 6, 2006 Author Posted January 6, 2006 Też mam takie podejrzenia ale poczekajmy aż nas rodowita ślązaczka oswieci :cool3: Quote
Evelina Posted January 6, 2006 Posted January 6, 2006 :evil_lol: ;) Dudki Ja kiedys mialam ksiazke pt: "Bery i bojki slaskie" bylo sie z czego smiac :lol: Quote
Gosiek Posted January 6, 2006 Author Posted January 6, 2006 [quote name='Evelina']:evil_lol: ;) DudkiAaaaale extra ściąga - a ja jakos dziś niekumata i nie zajrzałam w Google :oops: wstyd straszliwy :oops: Ależ mnei koszmarnie głowa boli- wczoraj myślałam ze zwariuję:-( a dzis na dokładkę prasowanie, pakowanie, obiadek itp itd... ech :grab: Może górskie powietrze mi jutro pomoze Quote
Evelina Posted January 6, 2006 Posted January 6, 2006 [quote name='Gosiek']Ależ mnei koszmarnie głowa boli- wczoraj myślałam ze zwariuję:-( a dzis na dokładkę prasowanie, pakowanie, obiadek itp itd... ech :grab:Biedactwo Jeszcze cosik znalazlam ;) Bery i bojki ... Quote
aga1215 Posted January 6, 2006 Posted January 6, 2006 Gosiek napisał(a):Aaaaale extra ściąga - a ja jakos dziś niekumata i nie zajrzałam w Google :oops: wstyd straszliwy :oops: Ależ mnei koszmarnie głowa boli- wczoraj myślałam ze zwariuję:-( a dzis na dokładkę prasowanie, pakowanie, obiadek itp itd... ech :grab: Może górskie powietrze mi jutro pomoze :hmmmm: ale to gwara góralska -może po śląsku to co innego? Quote
Gosiek Posted January 6, 2006 Author Posted January 6, 2006 [quote name='Evelina']Biedactwo Jeszcze cosik znalazlam ;) Bery i bojki ...O właśnie z tych bajek ryczałam ze smiechu jak byłam mała :multi: Hahaha jak to sie faaajnie czyta :evil_lol: Quote
edi,feti,gusia Posted January 6, 2006 Posted January 6, 2006 Gosia,a ja myslałam ze Ciebie jakos tak brakuje a Ty z Axelkiem tu sie ukrywasz!W galeryjce!Mam duzo do nadrobienia,bo juz normalnie teskniłam za tymi Twoimi zdjątkami i Axelkowa buziuchna.Swoja droga swietnie obrobiłas tego ptaszka-z takiego sobie zdjęcia wyszło no,no...fajniutkie!Chylę czoła!Buziak dla słodkiego i wesołego jak zawsze(szczesliwego poprostu)Axia Quote
Gosiek Posted January 6, 2006 Author Posted January 6, 2006 edi,feti,gusia napisał(a):Swoja droga swietnie obrobiłas tego ptaszka-z takiego sobie zdjęcia wyszło no,no...fajniutkie!Chylę czoła!Buziak dla słodkiego i wesołego jak zawsze(szczesliwego poprostu)AxiaAle ja tego ptaszka nie obrabiałam... poza rameczka oczywiscie i wykadrowaniem ze zdjecia tego co mnie interesuje :evil_lol::lol: Fajnie ze zajrzałaś - a w galerii sie zadomowiłam i tu mi dobrze :loveu: Quote
Teklunia Posted January 6, 2006 Posted January 6, 2006 Gosieczku, baciarka Cię chajok czeka. Twoja dzwierza będzie hybać, a Ty se pomitrożysz A teraz wypij se gornecek herbatki, to moze ta głowa, co Cię łobzdobała, przejdzie knolek. Bedem chawok kotwić za Tobą. [SIZE=-2]Na podstawie słownika, który znalazla Evelina. (przepraszam wszystkich górali za ten nieudany twór językowy :oops:) Quote
Gosiek Posted January 6, 2006 Author Posted January 6, 2006 [quote name='Teklunia']Gosieczku, baciarka Cię chajok czeka. Twoja dzwierza będzie hybać, a Ty se pomitrożysz A teraz wypij se gornecek herbatki, to moze ta głowa, co Cię łobzdobała, przejdzie knolek. Bedem chawok kotwić za Tobą. [SIZE=-2]:crazyeye: Kaśka :angryy: Łeb mi peka a Ty mi takie pisaniny zakodowane odstawiasz :evil_lol: Na polski plisssss :eviltong: Quote
Teklunia Posted January 6, 2006 Posted January 6, 2006 [quote name='Gosiek']:crazyeye: Kaśka :angryy: Łeb mi peka a Ty mi takie pisaniny zakodowane odstawiasz :evil_lol: Na polski plisssss :eviltong: nie ma lekko :evil_lol: masz ściage, wiec nie ma problemu :diabloti: [size=-2]wiesz ile czasu to pisalam :lol: Quote
Alicja Posted January 6, 2006 Posted January 6, 2006 [quote name='Teklunia']Gosieczku, baciarka Cię chajok czeka. Twoja dzwierza będzie hybać, a Ty se pomitrożysz A teraz wypij se gornecek herbatki, to moze ta głowa, co Cię łobzdobała, przejdzie knolek. Bedem chawok kotwić za Tobą. [SIZE=-2]Na podstawie słownika, który znalazla Evelina. (przepraszam wszystkich górali za ten nieudany twór językowy :oops:):crazyeye: jesu myślałam ,że to po kaszubsku:crazyeye: :crazyeye: Quote
Alicja Posted January 6, 2006 Posted January 6, 2006 Gosiek napisał(a):Też mam takie podejrzenia ale poczekajmy aż nas rodowita ślązaczka oswieci :cool3::evil_lol: podejrzenia miałas słuszne a wyręczyła mnie Evelina ;) . Bery i bojki to jedna z ulubionych ksiażek z dzieciństwa , dlatego iż dla mnie to był czysty folklor .W moim domu gwarą mówiło sie tylko okazjonalnie , podczas jakiś rodzinnych uroczystości , spotkań , ale na codzień czystą polszczyzną , więc aby mieć pojecie o gwarze musiałam się czyms posiłkowac . Poza tym jest wiele ksiązek pisanych w gwarze. Ale oprócz berów , zarykiwałam się nad Wiechem ,, Zero do kółka ,,a to z kolei gwara i humor warszawski :lol: . A gwara góralska , ma się te góry blisko TZta poliglote :lol: i znajomych tu i ówdzie :lol: :lol: :lol: Quote
PIKA Posted January 6, 2006 Posted January 6, 2006 O matko a tu co sie dzieje :-o [quote name='Gosiek'] Ależ mnei koszmarnie głowa boli- wczoraj myślałam ze zwariuję:-( a dzis na dokładkę prasowanie, pakowanie, obiadek itp itd... ech :grab: Może górskie powietrze mi jutro pomoze Albo zaszkodzi :roll: Quote
mmbbaj Posted January 6, 2006 Posted January 6, 2006 [quote name='Gosiek'] Ależ mnei koszmarnie głowa boli- wczoraj myślałam ze zwariuję:-( a dzis na dokładkę prasowanie, pakowanie, obiadek itp itd... ech :grab: Może górskie powietrze mi jutro pomoze Gosiu! To tobie jakaś skuteczna opieka medyczna potrzebna :roll: Quote
Alicja Posted January 6, 2006 Posted January 6, 2006 [quote name='mmbbaj']Gosiu! To tobie jakaś skuteczna opieka medyczna potrzebna :roll: Małgosiu :crazyeye: twoja zyczliwosć nie zna granic :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
mmbbaj Posted January 6, 2006 Posted January 6, 2006 Alicjarydzewska napisał(a):Małgosiu :crazyeye: twoja zyczliwosć nie zna granic :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Oczywiście! Bo cierpiącemu trzeba POMÓC :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Alicja Posted January 6, 2006 Posted January 6, 2006 mmbbaj napisał(a):Oczywiście! Bo cierpiącemu trzeba POMÓC :evil_lol::evil_lol::evil_lol:no tak a można też :mad: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
Daga_i_Oskar Posted January 6, 2006 Posted January 6, 2006 Alicjarydzewska napisał(a):no tak a można też :mad: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: oj Ala, Ala :lol: :lol: :lol: :lol: Quote
mmbbaj Posted January 6, 2006 Posted January 6, 2006 Gosiu!!! życzę ci bardzo udanego wypoczynku, pięknych widoków, cudnego śnieżku! Wracaj do nas w dobrym humorze i z pięknymi zdjęciami, a my tu będziemy czekać na ciebie niecierpliwie!:Cool!::Cool!::Cool!::hand: mam nadzieję, że głowa już przestała cię boleć Quote
Gosiek Posted January 6, 2006 Author Posted January 6, 2006 Ach Wy wredoty :x Ja tu cierpię przoekrutnie a Wy sie nabijacie :angryy: :lol::lol::lol: Bedę strasznie tęsknić za Wami :oops: Uciekam dopakować wszystko do końca i spać :sleep2: Buziaki i nie zapomnijcie o nas Dziewczyny :loveu: Quote
mmbbaj Posted January 6, 2006 Posted January 6, 2006 [quote name='Gosiek'] Buziaki i nie zapomnijcie o nas Dziewczyny :loveu: Mowy nie ma, nie zapomnimy!:lol: Quote
Recommended Posts