Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 9.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

aga1215 napisał(a):
sztuczne :mad: i ptaszki:mad: i kropelki:mad: i ten ROBAL :mad: :-( :oops: :-(
no dobra. Przyznam się :evil_lol:
Wszystko stworzyłam wirtualnie i jest megasztuczne :evil_lol:

Ala - hihi fajnie godosz :cool3:
Kiedyś jak byłam mała to czytałam bajki po ślasku - zaśmiewałam sie do łez :oops::lol:
A co to są dudki?

Posted

Gosiek napisał(a):
no dobra. Przyznam się :evil_lol:
Wszystko stworzyłam wirtualnie i jest megasztuczne :evil_lol:

Ala - hihi fajnie godosz :cool3:
Kiedyś jak byłam mała to czytałam bajki po ślasku - zaśmiewałam sie do łez :oops::lol:
A co to są dudki?

:oops: chyba pieniądze :hmmmm:

Posted

[quote name='Evelina']:evil_lol: ;) DudkiAaaaale extra ściąga - a ja jakos dziś niekumata i nie zajrzałam w Google :oops: wstyd straszliwy :oops:

Ależ mnei koszmarnie głowa boli- wczoraj myślałam ze zwariuję:-( a dzis na dokładkę prasowanie, pakowanie, obiadek itp itd... ech :grab:
Może górskie powietrze mi jutro pomoze

Posted

Gosiek napisał(a):
Aaaaale extra ściąga - a ja jakos dziś niekumata i nie zajrzałam w Google :oops: wstyd straszliwy :oops:

Ależ mnei koszmarnie głowa boli- wczoraj myślałam ze zwariuję:-( a dzis na dokładkę prasowanie, pakowanie, obiadek itp itd... ech :grab:

:hmmmm: ale to gwara góralska -może po śląsku to co innego?

Posted

Gosia,a ja myslałam ze Ciebie jakos tak brakuje a Ty z Axelkiem tu sie ukrywasz!W galeryjce!Mam duzo do nadrobienia,bo juz normalnie teskniłam za tymi Twoimi zdjątkami i Axelkowa buziuchna.Swoja droga swietnie obrobiłas tego ptaszka-z takiego sobie zdjęcia wyszło no,no...fajniutkie!Chylę czoła!Buziak dla słodkiego i wesołego jak zawsze(szczesliwego poprostu)Axia

Posted

edi,feti,gusia napisał(a):
Swoja droga swietnie obrobiłas tego ptaszka-z takiego sobie zdjęcia wyszło no,no...fajniutkie!Chylę czoła!Buziak dla słodkiego i wesołego jak zawsze(szczesliwego poprostu)Axia
Ale ja tego ptaszka nie obrabiałam... poza rameczka oczywiscie i wykadrowaniem ze zdjecia tego co mnie interesuje :evil_lol::lol:

Fajnie ze zajrzałaś - a w galerii sie zadomowiłam i tu mi dobrze :loveu:

Posted

Gosieczku, baciarka Cię chajok czeka.
Twoja dzwierza będzie hybać, a Ty se pomitrożysz
A teraz wypij se gornecek herbatki, to moze ta głowa, co Cię łobzdobała, przejdzie knolek.

Bedem chawok kotwić za Tobą.

[SIZE=-2]Na podstawie słownika, który znalazla Evelina.
(przepraszam wszystkich górali za ten nieudany twór językowy :oops:)

Posted

[quote name='Teklunia']Gosieczku, baciarka Cię chajok czeka.
A teraz wypij se gornecek herbatki, to moze ta głowa, co Cię łobzdobała, przejdzie knolek.

[SIZE=-2]:crazyeye: Kaśka :angryy:
Łeb mi peka a Ty mi takie pisaniny zakodowane odstawiasz :evil_lol:
Na polski plisssss :eviltong:

Posted

[quote name='Gosiek']:crazyeye: Kaśka :angryy:
Łeb mi peka a Ty mi takie pisaniny zakodowane odstawiasz :evil_lol:
Na polski plisssss :eviltong:
nie ma lekko :evil_lol:
masz ściage, wiec nie ma problemu :diabloti:

[size=-2]wiesz ile czasu to pisalam :lol:

Posted

[quote name='Teklunia']Gosieczku, baciarka Cię chajok czeka.

[SIZE=-2]Na podstawie słownika, który znalazla Evelina.
(przepraszam wszystkich górali za ten nieudany twór językowy :oops:):crazyeye: jesu myślałam ,że to po kaszubsku:crazyeye: :crazyeye:

Posted

Gosiek napisał(a):
Też mam takie podejrzenia ale poczekajmy aż nas rodowita ślązaczka oswieci :cool3:
:evil_lol: podejrzenia miałas słuszne a wyręczyła mnie Evelina ;) .
Bery i bojki to jedna z ulubionych ksiażek z dzieciństwa , dlatego iż dla mnie to był czysty folklor .W moim domu gwarą mówiło sie tylko okazjonalnie , podczas jakiś rodzinnych uroczystości , spotkań , ale na codzień czystą polszczyzną , więc aby mieć pojecie o gwarze musiałam się czyms posiłkowac . Poza tym jest wiele ksiązek pisanych w gwarze.
Ale oprócz berów , zarykiwałam się nad Wiechem ,, Zero do kółka ,,a to z kolei gwara i humor warszawski :lol: .
A gwara góralska , ma się te góry blisko TZta poliglote :lol: i znajomych tu i ówdzie :lol: :lol: :lol:

Posted

O matko a tu co sie dzieje :-o

[quote name='Gosiek']
Albo zaszkodzi :roll:

Posted

[quote name='Gosiek']

Gosiu! To tobie jakaś skuteczna opieka medyczna potrzebna :roll:

Posted

[quote name='mmbbaj']Gosiu! To tobie jakaś skuteczna opieka medyczna potrzebna :roll:

Małgosiu :crazyeye: twoja zyczliwosć nie zna granic :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

Alicjarydzewska napisał(a):
Małgosiu :crazyeye: twoja zyczliwosć nie zna granic :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Oczywiście! Bo cierpiącemu trzeba POMÓC :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Gosiu!!! życzę ci bardzo udanego wypoczynku, pięknych widoków, cudnego śnieżku! Wracaj do nas w dobrym humorze i z pięknymi zdjęciami, a my tu będziemy czekać na ciebie niecierpliwie!:Cool!::Cool!::Cool!::hand:

mam nadzieję, że głowa już przestała cię boleć

Posted

Ach Wy wredoty :x
Ja tu cierpię przoekrutnie a Wy sie nabijacie :angryy:

:lol::lol::lol:

Bedę strasznie tęsknić za Wami :oops:
Uciekam dopakować wszystko do końca i spać :sleep2:

Buziaki i nie zapomnijcie o nas Dziewczyny :loveu: