Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 9.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Evelina napisał(a):
Gosiek, slicznie, pieknie, tak ustronnie a nie wielkoturystycznie :multi:
Uwielbiam takie miejsca. :loveu: i w takich wlasnie uwielbiam spedzac wakacje, z dala od cywilizacji i kafejek internetowych ;)
Kamping tez mi sie bardzo podoba bardzo w stylu moich ulubionych :loveu:
Wielkie miasto i tlum ludzi to nie sa wakacje. :shake:
:p to możemy razem jeździć na wakacje :lol:
Nie lubię tłumów, nie lubię miejscowości typowo nastawionych na turystów... kocham wszelkiego typu odludzia i zadupia :lol:
kocham dziką przyrodę, wielkie i puste campingi, ciszę, spokój i dxwięki natury :loveu:
i właśnie takich miejsc zawsze szukam przed wyjazdem :p
a camp jest wspaniały ale.... niestety żaden inny już nam sie tak nie spodobał :shake:
kiedyś ktos napisał na forum o Chorwacji ze jeśli sie pojedzie na camp Rudine pod Dubrownikiem to potem już żaden się nie spodoba i chyba miał rację. Inne są przeludnione - zero prywatnosci, plaże przepełnione, gwar, wrzawa :shake:

Posted

ostatnie juz foteczki widokowe

na tym zdjeciu specjalnie przyciemniłam kilka linii - zobaczycie dzięki temu coś, co ja zobaczyłam :cool1:

niektórzy mają dziwny sposób podróżowania :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

:evil_lol: Axelek też ma swoje sposoby podróżowania

a to regulamin campingu na którym bylismy :lol:

Posted

Gosiek napisał(a):

specjalnie dla Gosi bajankowej - stragany przyuliczne :p

O! Gosieńko dziękuję bardzo! :lol: No, jednak bazarem tego nazwać nie można :cool1: Ale owocki chętnie bym zakupiła ;)

Gosiek napisał(a):

I Gosia jest! Gosia!!! :sweetCyb: Ślicznie wyglądasz! I jak pięknie opalona! :happy1:

A ja wpadłam sobie do ciebie Gosiu, ukoić nerwy twoimi pięknymi, wakacyjnymi foteczkami i jest mi tu dobrze :lol:

Posted

mmbbaj napisał(a):
O! Gosieńko dziękuję bardzo! :lol: No, jednak bazarem tego nazwać nie można :cool1: Ale owocki chętnie bym zakupiła ;)
:lol: no wiesz... nie wiem czy byś zakupiła bo są średnio
2 razy droższe niż u nas - szok, prawda?

mmbbaj napisał(a):
I Gosia jest! Gosia!!! :sweetCyb: Ślicznie wyglądasz! I jak pięknie opalona! :happy1:
i jaka tłusta :diabloti:

Gosiu - nerwy schowaj do kieszeni - wszystko będzie OK.. zobaczysz już w najbliższych dniach bo ma sie ochłodzić :cool1:

hmmm pokażę Ci jak potrafią rozładowywać nerwy Ausryjacy.... były (kilkakrotnie) na autostradzie roboty drogowe: zwężenie pasów na szerokość 2m :-o.. nie ufociłam tylko pierwszego znaku ale za to mam kolejne... proszę bardzo, oto one

a wiele mozna im wybaczyć z powodu fantastycznych parkingów:
to tylko kawałek parkingu

Posted

Gosiek napisał(a):

na tym zdjeciu specjalnie przyciemniłam kilka linii - zobaczycie dzięki temu coś, co ja zobaczyłam :cool1:

O matko! :crazyeye: Twarz widzę! I tygrysa widzę! Gosiu co to jest??? Wyrzeźbione?:razz:

Gosiek napisał(a):

niektórzy mają dziwny sposób podróżowania :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

:evil_lol: Axelek też ma swoje sposoby podróżowania

a to regulamin campingu na którym bylismy :lol:

:roflt: :roflt: :roflt: No nie mogę! A Axelek najlepszy! :lol:

Posted

mmbbaj napisał(a):
O matko! :crazyeye: Twarz widzę! I tygrysa widzę! Gosiu co to jest??? Wyrzeźbione?:razz:

:roflt: :roflt: :roflt: No nie mogę! A Axelek najlepszy! :lol:
hihi no wiesz... jak widać podłokietnik mnoze mieć wiele funkcji.. spełniał też rolę poduszki ;)

no właśnie - widziałam twarz i jakiegoś kota/tygrysa... nie, to nie jest wyrzeźbione - jest w 100% naturalne - zachwycające, prawda?

Posted

Gosiek napisał(a):
:lol: no wiesz... nie wiem czy byś zakupiła bo są średnio
2 razy droższe niż u nas - szok, prawda?

więc chcesz mi powiedzieć, że przez 2 tygodnie owocków nie jadłaś? :cool3: Ale, prawdę mówiąc myślałam, że tam są tańsze! I tak bym kupiła :eviltong:

Gosiek napisał(a):
i jaka tłusta :diabloti:

O nie! Po prostu nie jesteś chuda ;)

Gosiek napisał(a):
Gosiu - nerwy schowaj do kieszeni - wszystko będzie OK.. zobaczysz już w najbliższych dniach bo ma sie ochłodzić :cool1:

:buzi:

Gosiek napisał(a):

Ale super! Czyżby Austriacy mieli poczucie humoru ;)

Posted

Gosiek napisał(a):

no właśnie - widziałam twarz i jakiegoś kota/tygrysa... nie, to nie jest wyrzeźbione - jest w 100% naturalne - zachwycające, prawda?

Maaatko! naturalne???:crazyeye: Niesamowite! Muszę zajrzeć do książki o cudach świata czy tam jest!Tylko jutro bo dziś mi się już nic nie chce, poza siedzeniem w twojej galerii :evil_lol: A miała być burza i nic :shake: Pomruczało i na tym się skończyło :diabloti: Mąż mi obiecał wentylatorek do kompa bo ja tu ducha wyzionę :evil_lol:

Posted

mmbbaj napisał(a):
więc chcesz mi powiedzieć, że przez 2 tygodnie owocków nie jadłaś? :cool3: Ale, prawdę mówiąc myślałam, że tam są tańsze! I tak bym kupiła :eviltong:

O nie! Po prostu nie jesteś chuda ;)

:buzi:

Ale super! Czyżby Austriacy mieli poczucie humoru ;)
mam naprawdę bardzo dobre zdanie o Austryjakach. Poczucie humoru hyba mają naprawdę niezłe a kulturę na drogach godną pozazdroszczenia :razz:

owocki jadłam.. kupowałam jabłka - najtańsze były po około 5,50zł ;)
arbuzy po 3,50 za kilogram :roll:
figi mieli tanie bo po 8zł ale..... robaczywe :evil_lol: figi należy jeść tylko z drzewa i nie w Dalmacji ;) a bardziej na północy.. suchej północy o dziwo.

Posted

mmbbaj napisał(a):
Maaatko! naturalne???:crazyeye: Niesamowite! Muszę zajrzeć do książki o cudach świata czy tam jest!Tylko jutro bo dziś mi się już nic nie chce, poza siedzeniem w twojej galerii :evil_lol: A miała być burza i nic :shake: Pomruczało i na tym się skończyło :diabloti: Mąż mi obiecał wentylatorek do kompa bo ja tu ducha wyzionę :evil_lol:
pomruczało? u mnie pada :-o ale wcale przez to lepiej nie jest - zrobiło się straaaaasznie duszno i jest koszmarna wilgoc - nie ma czym oddychać w domu :roll:

nie wiem czy będzie o tym w jakiejś książce....... ale powiem Ci że to "coś" widać na wyspie PAG, gdy jedzie sie jadranką czyli bardzo krętą drogą wiodącą nad samym Adriatykiem (momentami robi się hmm niedobrze :evil_lol: )

Posted

Gosiek napisał(a):

figi mieli tanie bo po 8zł ale..... robaczywe :evil_lol: figi należy jeść tylko z drzewa i nie w Dalmacji ;) a bardziej na północy.. suchej północy o dziwo.

A wiesz, że ja fig świeżych nie lubię :shake: Mają taki kolorek jasno różowy i.............kojarzą mi się z....:oops: :evil_lol: I smak taki mdły! Wolę suszone! :eviltong:

Posted

Gosiek napisał(a):
pomruczało? u mnie pada :-o ale wcale przez to lepiej nie jest - zrobiło się straaaaasznie duszno i jest koszmarna wilgoc - nie ma czym oddychać w domu :roll:

U mnie nie padało :shake: A obiecywali w telewizji :mad: :evil_lol: U ciebie duszno? Ty nie wiesz jak jest u mnie! Ja mieszkam w bloku :angryy:

Posted

mmbbaj napisał(a):
A wiesz, że ja fig świeżych nie lubię :shake: Mają taki kolorek jasno różowy i.............kojarzą mi się z....:oops: :evil_lol: I smak taki mdły! Wolę suszone! :eviltong:
hihi ja jadłam świeżutkie - prosto z drzewa i.. były bardzo słodkie i soczyste a smaczek mi bardzo odpowiadał :p ale suszone figi uwielbiam :eating:

Posted

mmbbaj napisał(a):
U mnie nie padało :shake: A obiecywali w telewizji :mad: :evil_lol: U ciebie duszno? Ty nie wiesz jak jest u mnie! Ja mieszkam w bloku :angryy:
oj wiem.. przez wiele lat mieszkałam w bloku ;)

u mnie na dworku sie ochłodziło - w tej chwili są 23 stopnie :razz: ale jakos to chłodne powietrze nie chce do domu wpadać i w domu mam nadal 29 stopni

Posted

Maga100 napisał(a):
obejrzałam, nadal niezmiennie zafasycnowana :p
:lol: cieszkam ogromnie :p

w niedzielę zaczne wrzucać zdjecia chorwackich robali :razz: a są całkiem fajne :lol:
ciekawe czy nadal będziesz zafascynowana :evil_lol:

Posted

Gosiek napisał(a):

typowe uliczki

ślicznie to wygląda, ale sama mieszkać tak bym nie chciała! Tak okno w okno! :cool1:

Gosiek napisał(a):

a to zdjecie robiłam przez kraty furtki... dojście do domu cudne, prawda?

Przepiękne! :loveu:

Gosiek napisał(a):

mnóstwo opuszczonych domów = na sprzedaż

Jaki śliczny! :loveu: Ech! pomieszkałoby się...:roll:

Posted

a wiesz Gosiu, ze z wielu domów z drzwi wyjściowych wychodzi sie bezpośrednio na jezdnię? :crazyeye: wyobraź to sobie :-o
to dopiero koszmar... no i nie maja chodników.. tzn maja w kurortach ale w takich zwykłych miasteczkach, chodnika nie uswiadczysz.. ludzie chodzą po ulicy z oczami dookoła głowy.

Posted

Gosiek napisał(a):
a wiesz Gosiu, ze z wielu domów z drzwi wyjściowych wychodzi sie bezpośrednio na jezdnię? :crazyeye: wyobraź to sobie :-o
to dopiero koszmar... no i nie maja chodników.. tzn maja w kurortach ale w takich zwykłych miasteczkach, chodnika nie uswiadczysz.. ludzie chodzą po ulicy z oczami dookoła głowy.

:crazyeye: Jak to dobrze, że z moich drzwi wyjściowych nie wychodzę prosto na jezdnię Alej Jerozolimskich :evil_lol: Już bym chyba tej głowy nie miała :cool3:

Zbieram się Gosieńko! Jeszcze wyjdę z Bajankiem na nocne siusiu, ochłodzimy się może...:roll: Bardzo mi było u ciebie milutko :Cool!: Dobrej nocki :sleep2:

Posted

mmbbaj napisał(a):
:crazyeye: Jak to dobrze, że z moich drzwi wyjściowych nie wychodzę prosto na jezdnię Alej Jerozolimskich :evil_lol: Już bym chyba tej głowy nie miała :cool3:

Zbieram się Gosieńko! Jeszcze wyjdę z Bajankiem na nocne siusiu, ochłodzimy się może...:roll: Bardzo mi było u ciebie milutko :Cool!: Dobrej nocki :sleep2:
bardzo sie cieszę Gosiu, ze choc troszke poprawiłaś sobie humorek.
Życzę kolorowych snów

miłego ochłodzenia wszystkim zyczę

zmykam na 3 dni nad Zalew więc do poklikania albo w sobotę wieczorkiem albo dopiero w niedzielę

papa

Posted

Gosiek napisał(a):

w niedzielę zaczne wrzucać zdjecia chorwackich robali :razz: a są całkiem fajne :lol:
ciekawe czy nadal będziesz zafascynowana :evil_lol:

śmiem wątpić . Wole widoczki
Byłam w Chorwacji 2 lata temu, ale na Istrii, do Dubrownika nie zajechałam

Posted

Maga100 napisał(a):
śmiem wątpić . Wole widoczki
Byłam w Chorwacji 2 lata temu, ale na Istrii, do Dubrownika nie zajechałam
no to całkiem odwrotnie niż ja.. byłam w Dubrowniku, teraz ostatnie 2 dni na Kwarnerze (KRK) a do Istrii jeszcze nie dotarłam ;)

a robalki są urocze (niektóre oczywiscie) :lol:

Posted

Oj, Gosiu, sliczne mialas wakacje :loveu:
Ja tez uwielbiam swieze figi... Najlepiej prosto z drzewka, ktore rosnie tuz za oknem :p

mmbbaj napisał(a):
Gosiu, naprawde nie padalo. Na Woli bylo istne oberwanie chmury i przez jakies 30 min lało niesamowicie, a i na Grochowie usialo niezle popadac, bo jak wracalam do domu przed godziną to wszedzie byly kaluze.