Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 9.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jakie pyszne pierozki, az zglodnialam ponownie (mimo, ze dopiero jadlam, w koncu ugotowalam obiad, bo przez te ciasteczka to mnie okropnie zemdlilo i pies chyba ma lekkie zatwardzenie :puppydog: )

A Axio sliczniutki szczegolnie w takich naturalnych czerwono-zielonych rameczkach, ale ptaszek znowu wszystko przebil. Śliczne kolorki i nastroj zdjecia. :flasings: :flasings:

Posted

[quote name='Gosiek']Tak Haniu - te zwykłe normalne serki waniliowe po 250g i tak - standardowa blacha prostokątna :jumpie:

Alicja - to mówisz ze buraczki zamiast marcheweczki tak?
Czyli podmienić marchewy na buraki i .... nowa potrawa ;) :lol:

No to Aga mamy nowy przepisik :lookarou:
Ale muszę jeszcze popytać znajomych co jedli bo mnie sie coś wydaje że tamta wersja była jeszcze inna :hmmmm:
Znalazłam taki przepis:

sledz w czerwonych buraczkach
4 buraki scieramy na tarce do warzyw.2 cebule kroimy w kostke.1 sloiczek sledzi w occie (sledzie pokroic w kostke).4 ugotowane ziemniaki tak jak na salatke

Na spod miseczki ukladamy pokrojone w kostke sledzie .Sledzie posmarowac cienka warstwa majonezu ,posolic ,popieprzyc.Nastepnie ulozyc warstwe buraczkow okolo 1cm wysokosci,na koniec posypujemy pokrojonymi w kostke ziemniakami.Wszystko powtarzamy do wysokosci miseczki
a te buraczki to tak na surowo? :-o

Posted

aga1215 napisał(a):
a te buraczki to tak na surowo? :-o
a wiesz? tego nie napisali bo skopiowałam tekst w całosci - myślę ze nie na surowo ale ugotowane :)

Agatko - ja też mam chwilowy przesyt ciasteczek - przed chwilą jadłam kanapki z ostrą musztardą :eating:
Dzwoniec to mój ulubiony zimowy ptaszek - zawsze tak fajnie ćwierka i prawie się nie boi - tą fote robiłam z balkonu :)

Posted

Witam,
ponuro dziś na dworku -śnieg ucieka :sadCyber:

Psiak cały mokry wrócił ze spacerku. Nie lubię takiej chlapy, oj nie lubię :???:

No nic - zmykam wymoczyć śledzie na sałatki :sg168:

Posted

Gosieńko, jakie PONURO !!! :o :o :o No co Ty ! Nie patrz w okno - odwróć się - i popatrz na choineczkę i bombelaski... Poza tym na całą świąteczną resztę ! I od razu będzie Ci lepiej !

A tak wogóle to DZIEŃ DOBRY !!! :) :) :)

Posted

Cześć dziewczyny - jak widzę dziś mamy dzień dobroci dla cyborga? :robot::robot:

Za okno haniu nie patrzę bo nie mam na to już czasu :lol:
własnie piecze sie drugi placek do ciasta, makowce na drożdżowym cieście rosną już w formach i czekają na swoją kolej pieczenia... potem ciacha dla pieska upiekę (kupilam gerberka z jagnięcinką), w miedzyczasie śledziki (właśnie sie w mleku moczą) i sałatka warzywna... no i milion innych rzeczy :robot::robot:

A choineczka ratuje ponuractwo dziś - pięknie i kolorowo błyszczy - lubię takie pstrokate choineczki :jumpie:

Posted

[SIZE=+3]Wszystkiego co najpiękniejsze, dużo ciepła i miłości w czasie zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia, a także w nadchodzącym 2006 roku życzą Kasia i Tenulek...

Posted

Kochani

Świąt białych, pachnących choinką,
skrzypiących śniegiem pod butami,
spędzonych w ciepłej, rodzinnej atmosferze,
pełnych niespodziewanych prezentów.
Świąt dających radość i odpoczynek,
oraz nadzieję na Nowy Rok,
żeby był jeszcze lepszy niż ten,
co właśnie mija.

Posted

Muszę przyznać ze czuję sie bardzo wzruszona :cool2:
ale zarzaem szczęśliwa że dostałam takie piękne zyczonka.

dziękuję wszystkim ślicznie i zyczę szczodrego mikołajka i wspaniałych świąt

Posted

Rany :eek2: cóż za świąteczny szał panuje na forum.
Ja już na dziś skończyłam co zaplanowałam - wszystko sie pieknie udało - chyba dziś był dobry dzień na wszytko ;)

Zmykam już więc mówię dobranoc wszystkim