Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 9.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Alicjarydzewska']:pa u mnie HOYA w przedszkolu na sali kwitnie / zrobię jutro fotkę , chyba ze jaka cholera oskubie , bo stoi w bardzo dziwnym miejscu :razz:w tzw Kąciku Lalek :evil_lol:/ ja zawsze bardzo lubiłam zjadać te kropelki z kwiatków - pyszne były :oops:

no niestety moja hoya nie chce kwitnąć i chyba ja wywalę i kupię nową jak gdzieś spotkam i taki będzie finał... :diabloti:

Posted

[quote name='Gosiek']ja zawsze bardzo lubiłam zjadać te kropelki z kwiatków - pyszne były :oops:

no niestety moja hoya nie chce kwitnąć i chyba ja wywalę i kupię nową jak gdzieś spotkam i taki będzie finał... :diabloti:

Przecież sama możesz sobie zrobić sadzonki z młodych pędów - tak jak bluszcz:lol:

Posted

Ala :evil_lol: :evil_lol: bardzo dobry pomysł...kącik lalek :evil_lol: trujecie lalki..bo te kwiatki nie powinny stać w miejscu gdzie się długo przebywa (o spaniu nie wspomnę) bo zapach przyprawia o ból głowy

Gosiu nie wywalaj, tylko potnij i zrobisz nowe sadzonki :cool3: dbsst miała już taką duuużą, zbuntowała się i nie chciała kwitnąć, a ona ja na tortury i kwiatek zaczął usychać, to pocieła i zrobiła małe sadzonki, które zakwitły :evil_lol:

Posted

Poświata napisał(a):
No dobra, jeśli ktoś ma hoję na zbyciu, to ja mogę zaadoptować, nawet taką ze śmietnika :lol: :cool3: .

u z mojej ex hoji został kaktus

i teraz jest chyba na wysypisku śmieć gdzies

Posted

malawaszka napisał(a):
KURDE NAWET MI NIE MÓWCIE O TYM BADYLU NIEWDZĘCZNYM :angryy: już kilka lat nie chce rosnąć :mad: i żadne prośby ani groźby nie działają :angryy:

przesusz go :evil_lol: ale tak ze mozesz go wyjac z ziemia i postawic obok doniczki :evil_lol: :lol:

ja tak robie notorycznie i mi kwitna i rosna dziwne jakies

Posted

malawaszka napisał(a):
nosz przesuszony jest cały czas :evil_lol: a może trzeba podlać? :hmmmm:

hahhaha może

to go tak podlej zeby az woda skisla

u mnie sa dwie opcje

on i off obecnie kwiaty sa na off :cool1:

Posted

PIKA napisał(a):
Witaj Gosiu :multi:

Prze chwilowy brak kompiku powstal u Ciebie poradnik ogrodniczy :evil_lol:

A jak wygląda hoya? :oops: :razz:

u Coli jest zdjecie

nawet ladna tylko placze przed deszczem i potem jest lepki parapet :shake:

Posted

malawaszka napisał(a):
to taki suchy badyl z pomarszczonymi liśćmi :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

co sie obija w doniczce :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

Ja też mam hoję! Zakwitła mi cholera dopiero jak ją przestawiłam na super nasłonecznione miejsce. Zakwitła kwiat na kwiecie aż było czuć mdły zapach w całym pokoju. Ale już kwiatki jej obeschły :shake:

zdjęcie robione 27.03.2006

Posted

cześć

wczoraj wróciło moje dziecko z wycieczki. wrócili dopiero po 19... zmeczeni niesamowicie :evil_lol: ale zadowoleni. wieczorkiem już sie nie pojawiłam bo ucztowalismy Dzień Dziecka ;)
ciasto z truskaweczkami wyszło pyszne

Wychodzi na to ze muszę hoyę pociać na kawałki i może wtedy maupa zakwitnie :mad:
kiedyś juz tak zroiłam, tzn zrobiłam z niej odnóżkę i cudnie kwitła ale słońce spaliło jej liście i miała brzydkie brązowe plamy wiec poszła do smieci właśnie. Muszę pokombinować bo uwielbiam zapach kwiatnacej hoyi w domku :evil_lol:

Posted

Cieszę się, że dzieciątko wróciło do domu zadowolone. Jak sie jej podobał Gdańsk? Dzieci zawsze wszystko widzą inaczej od dorosłych... Np. moja Magda po powrocie z Danii stwierdziała, ze sie jej tam nie podoba.:shake:..dlaczego?...bo wszystko jest zielone...:crazyeye:. Zielone dachy, domy, trawa(!), płoty.
Widocznie dbałość duńczyków by ich miasta nie przypominały strasznej pstrokacizny, nie przypadła mojemu dziecku do gustu...:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

AlKil napisał(a):
Cieszę się, że dzieciątko wróciło do domu zadowolone. Jak sie jej podobał Gdańsk? Dzieci zawsze wszystko widzą inaczej od dorosłych... Np. moja Magda po powrocie z Danii stwierdziała, ze sie jej tam nie podoba.:shake:..dlaczego?...bo wszystko jest zielone...:crazyeye:. Zielone dachy, domy, trawa(!), płoty.
Widocznie dbałość duńczyków by ich miasta nie przypominały strasznej pstrokacizny, nie przypadła mojemu dziecku do gustu...:evil_lol::evil_lol::evil_lol:
cześć Ewa
wiesz.. wczoraj Paula juz nie miała siły zeby poopowiadać - dowiem sie wszystkiego po południu, jak wróci ze szkoły. Teraz jeszcze spi a ma na 9:40 do szkółki. Wróciła ze straszna chrypą - nieźle sie musiały tam drzeć skoro w takim stanie ma gardło ;)
wczoraj miała siły tylko na to by zjeść kolacje, poprawić ciastem i pójsć spać :lol:

dziekuję Ci jeszcze raz bardzo za relacje pogodowe :buzi:
dziś wreszcie i u mnie swieci słoneczko:multi: