Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Gosiek napisał(a):
wygląda na to że nie mam jeszcze zdjeć rodolii i biedronki łąkowej :cool1:
Ale za to masz inne biedrony (to te po prawej, twoje własne fotki ciut pozmniejszane:oops: ), których nawet w internecie nie znają :jumpie: . A może to jakieś nowe gatunki, które tylko u ciebie mieszkają :hmmmm:?

• Replies 9.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Gosiek']Beatko - jesteś niesamowita :-o
Ja nie wpadłam na pomysł szukania rodzai biedron :oops:
wygląda na to że nie mam jeszcze zdjeć rodolii i biedronki łąkowej :cool1:;)Gosiu to mus ufocić

Posted

Poświata napisał(a):
Ale za to masz inne biedrony (to te po prawej, twoje własne fotki ciut pozmniejszane:oops: ), których nawet w internecie nie znają :jumpie: . A może to jakieś nowe gatunki, które tylko u ciebie mieszkają :hmmmm:?
hahaha a wiesz ze sie zastanawiałam czy to nie moje fotki? I dopiero potem przeczytałam co napisałaś :oops:

wiesz.. znalazłam tę moją co jest w prawym górnym rogu - bo bierdronka czternastokropka... przekopuję teraz ja internet.... ciężko to idzie z tymi odmianami :diabloti:

jakie hasło wpisałaś w wyszukiwarkę?

Posted

[quote name='Poświata']Ale za to masz inne biedrony (to te po prawej, twoje własne fotki ciut pozmniejszane:oops: ), których nawet w internecie nie znają :jumpie: . A może to jakieś nowe gatunki, które tylko u ciebie mieszkają :hmmmm:?Jesli świecą to napewno nowe gatunki :evil_lol:

Posted

[quote name='Gosiek']wiesz.. znalazłam tę moją co jest w prawym górnym rogu - bo bierdronka czternastokropka... przekopuję teraz ja internet.... ciężko to idzie z tymi odmianami :diabloti: No faktycznie :crazyeye: czternastokropka, w życiu o takiej nie słyszałam :crazyeye: :shake:
[quote name='Gosiek']jakie hasło wpisałaś w wyszukiwarkę?wpisałam "biedronka", a potem tak ze strony na stronę dokopywałam się do różnych stron i tak po trochu wyciągałam...... np Szaburga dziesięciokropka

Posted

[quote name='malawaszka']to jakieś długowieczne gatunki :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:Jak dla mnie, wychowanej na siedmio- i dwukropce to są m u t a n t y:crazyeye: :???: .

Posted

Matko to tyle rodzajów biedronek jest? :crazyeye::crazyeye:

w szoku jestem :crazyeye::crazyeye:

czy to znaczy, że ilość kropek wcale nie oznacza ile dronka ma lat????

ja tez tak do tej pory myslalam :oops:

a co to za cudak? :lol:

Posted

PIKA napisał(a):

a co to za cudak? :lol:
ha - jeszcze nie wiem bo nie znalazłam w necie ;)

widze ze moje biedronkowe zdjecia na coś sie przydały... oj jest tych odmian biedronek ze szok... iluż jeszcze nie widziałam :cool1:

na tej str co Beatka podała znalazłam kilka robaczków ktore też ufociłam.. teraz wiem przynajmniej jak sie zwą :evil_lol:

Posted

[quote name='Gosiek']hahaha ale mam zabawę.. znalazłam kolejna nazwę

Wrzeciążka Propylea qeatuordecimpunctata

niesamowite jesteście :loveu:
a ta nazwa u góry to chyba specjalnie dla dysgrafików ;) :evil_lol:

Posted

Gosiek napisał(a):
Beatko - ta moja biedrona czarna w czerwone kropeczki - ta druga od dołu to "okrajka okrągłoplama" :p
Gosiek napisał(a):
hahaha ale mam zabawę.. znalazłam kolejna nazwę
Wrzeciążka Propylea qeatuordecimpunctata

No proszę taka mała biedronka, a iluż ludziom dostarcza emocji :multi: . To widzę że muszę w "plakaciku" dokonać stosownych poprawek :evil_lol: . Jeszcze tylko zostało to niebożątko w dolnym prawym rogu i mamy biedrony rozpracowane :razz: :lol: .

Posted

Łał dziewczyny! Ale się postarałyście :multi: :multi: :multi: super! O 2 kropce i 7 kropce wiedziałam ale reszta ... niesamowite! Fajnie sobie tak wejść i się czegoś nauczyć :multi:

Posted

PIKA napisał(a):
ja tez tak do tej pory myslalam :oops:

:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Poświatko weszłam na te stronki co wstawiłaś wcześniej :loveu: ahhhh na jednej z nich jest dział cudownych ważek :loveu: :loveu: :loveu: jejj ależ one są piękne :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

O matko!!! Biedronkowy świat!!! A Ty pewnie znowu przeczesujesz listowie na spacerku z Axelkiem w poszukiwaniu nie sklasyfikowanych biedron???:lol:

Posted

Witaj Gosieńko !:multi:

Dawno mnie u Was nie było... Odrobiłam zaległości, widzę ,że nadal trzymasz wysoki poziom i Twoje foty są rewelacyjne :loveu:

U nas dziś pogoda w kratkę .Rano dosłownie ulewa , a teraz słoneczko wyjrzało...

buziaczki dla was i życzę miłego dnia !

Posted

cześć wszystkim... pogoda dziś fatalna - nie dość ze co chwilę leje deszcz to jeszcze mocno sie ochłodziło :placz:
robaczków do focenia dziś wcale nie ma... ale pofociłam coś innego :diabloti:

na początek

cdn...

Posted

basiulka22tychy napisał(a):
szczena mi opadla :o super fotka a:) kto sie tak poswiecil hihiih
ja sie poświęciłam :cool3:
to beżowo-złote to rajstopki :lol: