Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 9.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Marysia_i_gończy']Rany, ileż tu stron przybyło w międzyczasie :crazyeye: Usmiechnięty Akselek śliczny :) i nie tylko on :)

Pojechałam. Specjalnie na angielski okrężną drogą, wyskoczyłam z tramwaju, plułam sobie w brode, że połówki szarej nie wzięłam, albo chociaż polarka :shake: już jest w zasadzie po kwitnieniu. Fotki kiepskie, wybaczcie, naprawdę tylko wyskoczyłam, pstryknęłam i jechałam dalej.

Mój Poznań kochany, zielone miasto moje... :loveu:

Pozdrawiam
Marysia i Una
Marysiu, specjalnie dziekuję za te zdjęcia. Dla mnie Poznań, to Musierowicz i "Jeżycjada", dlatego też mam ciepły stosunek do tego miasta.
Widzę, że wszyscy jesteśmy zachwyceni majem i pięknem , jakie on przynosi. Zachłystujmy się tym pięknem jak najdłużej, bo tak sobie myślę, że ono jest dla nas.......

Posted

[quote name='Marysia_i_gończy']Rany, ileż tu stron przybyło w międzyczasie :crazyeye: Usmiechnięty Akselek śliczny :) i nie tylko on :)

Pojechałam. Specjalnie na angielski okrężną drogą, wyskoczyłam z tramwaju, plułam sobie w brode, że połówki szarej nie wzięłam, albo chociaż polarka :shake: już jest w zasadzie po kwitnieniu. Fotki kiepskie, wybaczcie, naprawdę tylko wyskoczyłam, pstryknęłam i jechałam dalej.

Pozdrawiam
Marysia i Una Marysiu - dziękuję slicznie za zdjecia :multi:
Nie ważne że już prawie po kwitnięciu bo i tak wygląda to wszystko cudownie :loveu: ja niestety wszystkie zdjecia bez filtrów robię choć marzy mi się szary właśnie ....
a Poznań piękny - nie da sie zaprzeczyć... choć byłam tam tylko raz to byłam zachwycona :loveu: tylko koziołków nie widziałam :shake:

Posted

[quote name='AlKil']

No wiesz co, mnie powaliło na kolana...:modla:
Jakoś u nas ostatnio nie widziałam takiego nieba...:lol: wiesz.. wystarczy zrobić zdjęcie na manualu i odpowiednio je przyciemnić.. było w rzeczywistości ciut jaśniejsze ale kolorki takie właśnie... jak tylko je zobaczyłam to biegiem poleciałam po aparat :evil_lol:

Posted

[quote name='malawaszka']prawdziwa???? :klacz: a cóż to za pytanie? oczywiscie ze prawdziwa :eviltong:

jeszcze trzy wczorajsze foteczki - zapomniałam je wieczorkiem wstawić :oops:

Posted

[quote name='Gosiek']

To azalie juz tak pięknie rozkwitły ? przepiękny masz ogród. Moje azalie i rododendrony jeszcze niziutkie, ale czubki azalii podmarzły w tym roku, bo tam gdzie rosną było -35 stopni.

Posted

Sabina1 napisał(a):
To azalie juz tak pięknie rozkwitły ? przepiękny masz ogród. Moje azalie i rododendrony jeszcze niziutkie, ale czubki azalii podmarzły w tym roku, bo tam gdzie rosną było -35 stopni.
te fioletowawe to rododendron... a azalia... no cóż, zmarzła jej jedna duza gałąź. 1 rododendron też zmarzł prawie w całości, pozostałe straciły sporą część kwiatów :-(
zmarniał nam wielki ostrokrzew :-( nie mówiąc nic o trawie - oj ciężka to była zima dla roslinek :-(
ale teraz już wiem co trzeba robić... odgarniany snieg z chodnika trzeba koniecznie wrzucać na roślinki. Skalniak było mocno zasypany odgarnianym sniegiem i NIC tam nie zmarzło :p

Posted

[quote name='Marysia_i_gończy']

Pozdrawiam
Marysia i Una

Poznń górą!!!!!!!!!!Piękne fotki

Posted

[quote name='Gosiek']
jeszcze trzy wczorajsze foteczki - zapomniałam je wieczorkiem wstawić :oops:

Gosie: ale cudowne zdjęcia! Jestem pod ogromnym wrażeniem:crazyeye::crazyeye::crazyeye:

Posted

Gosiu - to:
[quote name='Gosiek']

jest prześliczne! Ascetyczne w kolorach, z dobrym kadrem. Po prostu trzeba się przy nim zatrzymać :razz:

A co do Poznania :) Kocham swoje miasto po pierwsze dlatego, że jest moje :cool3: a po drugie dlatego, że o siebie dba... że zamienia smętne ugory na śliczne parki, że stare parki "odmładza", że odnawia kamieniczki, kościoły, budynki, fasady.... że ronda w Poznaniu są tak kolorowe, że grożą wypadkiem, kiedy patrzę czy to bratki? czy tulipany? czy jakieś kwiaty, który nie znam?... że przy ruchliwych ulicach są azyle zieleni, i za tę małą połać trawy, która wiosną zrobiła się żółta od krokusów, a potem niebieska od szafirków... i za te cudowne stare aleje, kasztanowce, platany, o których nikt nie zapomina, o które się dba, są piękne, są ważne... :loveu:

Przepraszam :oops:

Pozdrawiam
Patriotka lokalna i jej kundel bury

Posted

[quote name='Marysia_i_gończy']Gosiu - to:

jest prześliczne! Ascetyczne w kolorach, z dobrym kadrem. Po prostu trzeba się przy nim zatrzymać :razz:

A co do Poznania :) Kocham swoje miasto po pierwsze dlatego, że jest moje :cool3: a po drugie dlatego, że o siebie dba... że zamienia smętne ugory na śliczne parki, że stare parki "odmładza", że odnawia kamieniczki, kościoły, budynki, fasady.... że ronda w Poznaniu są tak kolorowe, że grożą wypadkiem, kiedy patrzę czy to bratki? czy tulipany? czy jakieś kwiaty, który nie znam?... że przy ruchliwych ulicach są azyle zieleni, i za tę małą połać trawy, która wiosną zrobiła się żółta od krokusów, a potem niebieska od szafirków... i za te cudowne stare aleje, kasztanowce, platany, o których nikt nie zapomina, o które się dba, są piękne, są ważne... :loveu:

Przepraszam :oops:

Pozdrawiam
Patriotka lokalna i jej kundel bury

A z jakiej części Poznania jesteś???

Posted

wreszcie DGM działa :angryy:
kilkanaście minut wg komunikatu przemieniło sie w kilka godzin :angryy:

idę na spacer z Axiem.. później wszystkim odpiszę... pozdrawiam cieplutko

PS Marysiu pięknie piszesz o Poznaniu - bardzo mi się Twój opis podoba :loveu:

Posted

Gosiek napisał(a):
idę na spacer z Axiem.. później wszystkim odpiszę... pozdrawiam cieplutko

:shake: biedny Axelek musiał czekać ze spacerkiem tyle godzin aż dogo zacznie działać :nono:

Posted

malawaszka napisał(a):
:shake: biedny Axelek musiał czekać ze spacerkiem tyle godzin aż dogo zacznie działać :nono:
ha ha ha.. to był juz drugi spacerek Axelka.. w ciągu dnia biega po ogródku co mogę dziś udokumentować mnóstwem zdjeć :eviltong: hahaha meczyłam dziś Axla - łapał piłkę a ja fociłam :evil_lol:

Kasiu - nie wstawiam juz fotek na konkurs... za duze prawa sobie roszczą do zdjeć ;) wystarczą te początkowe co im wysłałam :)

Posted

malawaszka napisał(a):
nooo to czekamyy na te dokumenty :razz: :p
:evil_lol: nie mów hop - zrobiłam dzis w sumie 136 zdjeć.. część pójdzie w smieci ale.. mam dużo i tak :eviltong:
zaraz je przejrzę bo właśnie zgrałam :cool1:

Posted

[quote name='bigos']A z jakiej części Poznania jesteś???

Rataje :)

[quote name='Gosiek']
PS Marysiu pięknie piszesz o Poznaniu - bardzo mi się Twój opis podoba :loveu:

Nie prowokuj mnie :razz: :razz: :razz:

Pozdrawiam cieplutko
Marysia i Una

Posted

Marysia_i_gończy napisał(a):

Nie prowokuj mnie :razz: :razz: :razz:

Pozdrawiam cieplutko
Marysia i Una
kiedy ja poważnie mówię :p

Monika.. no to się doigrałaś :evil_lol:
wyselekcjonowałam 36 zdjęć :oops: zaraz porobię rameczki i wstawie kilka :cool3: