Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Poświata napisał(a):
mam pytanie czy na Wólkę, to się jedzie od trasy na Gdańsk???

Tak , cmentarz na Wólce, trzeba wejść od pętli autobusowej i prosto aleją czerwonych kasztanowców. Ale to Beatko bardzo daleko od Ciebie. Ja dzisiaj odkryłam na Ursynowie takie drzewa, ale pokrój miałay jak białe kasztany, takze tamte musiałay być szczepione na pniu.

• Replies 9.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gosieczku, cudne te owady. Gdyby nie te czarodziejskie aparaty, to nie zobaczyłabym , ze przyroda tak ślicznie maluje im skrzydła, że dała im zwinne i smukłe nogi, bystre, wielkie oczy. Przechodzi się i nie zauważa "robala", a to często arcydzieła natury :loveu:

Posted

[quote name='Sabina1']Gosieczku, cudne te owady. Gdyby nie te czarodziejskie aparaty, to nie zobaczyłabym , ze przyroda tak ślicznie maluje im skrzydła, że dała im zwinne i smukłe nogi, bystre, wielkie oczy. Przechodzi się i nie zauważa "robala", a to często arcydzieła natury :loveu: Sabinko - dosłownie ujęłaś w słowa to co powinnaś :loveu:
Dopóki nie zainteresowałam sie makrofotografią, każdy robal był dla mnie utrapieniem a teraz? Teraz jak widze robala to mu sie przyglądam, próbuję uchwycić każdy szczegół jego wyglądu bo robalki w przyblizeniu sa naprawdeniesamowite a niektóre wręcz sliczne.... inne odwrotnie, jak np biedronki.. biedronka z bliska nie jest juz taka śliczna - ma bardzo drapieźżny pysk :evil_lol:

Malwi
- ha.. cuda sie zdażają jak widać i po dłuuuugiej nieobecności znów wróciłać na DGM :multi::multi:

Posted

To ja jeszcze apropos tych różowych kasztanów! Są piękne! Pare dni temu dopiero je zauważyłam w Łomiankach (codziennie rano przejeżdżam tamtędy ale nie mam jak zrobić zdjęcia :placz: ) Też mi się strasznie podobają!

I zauważyłam że rosną pomiędzy zwykłymi kasztanami. Więc to jeszcze piękniej wygląda :loveu:

Posted

Oj tak Oleńko - faktycznie pięknie wyglądaja pomiędzy "zwykłymi" białymi kwiatami.. kiedyś zachwycałam sie tym kolorkiem.. w dzieciństwie, gdy jeździłam do Babci pociągiem - od stacji szło się właśnie przecudną aleją białych i czerwonych kasztanowców :loveu:

Posted

[quote name='beth_i_boogi']Witam,
Piękne fotki!!! Jestem pełna podziwu dla Twojego O K A:multi: :oops::oops::oops:

bardzo dziękuję i cieszę sie ze moje zdjątka przypadły Ci do gustu :multi:

Posted

hahaha Madziu - dziękuję robali nie jadam :lol::lol::lol:

wstawiam Wam jeszcze kwiatki i uciekam na zebranie do szkoły :roll:

azalia

szafirowa burza

hebe

Posted

Malwi - ha.. cuda sie zdażają jak widać i po dłuuuugiej nieobecności znów wróciłać na DGM :multi::multi:

Ha, a jak, potrzebowałam czasu na naukę do maturki i nie narzekam ;] np angielski ustny rozszerzony 20/20 :razz:

wiec chyba ta przerwa się opłacała :evil_lol:

Gosiu,

a tak mi teraz przyszło do głowy oglądając te zdjęcia jaki ty musisz miec bajkowy ogród! :loveu:

Posted

[quote name='Gosiek']Oj tak Oleńko - faktycznie pięknie wyglądaja pomiędzy "zwykłymi" białymi kwiatami.. kiedyś zachwycałam sie tym kolorkiem.. w dzieciństwie, gdy jeździłam do Babci pociągiem - od stacji szło się właśnie przecudną aleją białych i czerwonych kasztanowców :loveu:

Gosia cudne

a to rewelka ...taki stwór

Posted

[quote name='malawaszka']

hahaha jaki paker - Król Podwórka :evil_lol: hahaha wróblik ekshibicjonista :diabloti::diabloti::diabloti:

bardzo, bardzo dziękuję i cieszę sie ze zdjecia Wam sie podobają :multi::multi::multi:

wiecie co? nie mogę sie napatrzeć na tą biedronę - dopiero drugi raz w życiu taką widziałam... nie dość ze specyficzne kolorki to i wielka jak na biedronkę... niewiele mniejsza od jednogroszówki... a moze nawet tej wielkości :evil_lol:

Posted

ach jak przyjemnie :loveu:

dziekuję dziewczyny :multi:

a teraz przyszedł czas na......

przechodząc koło trzmieliny "coś" zwróciło moją uwagę... przyjrzałam si z bliska i zobaczyłam to:

zaciekawiona, zajrzałam z ciekawością pod listek i.....

och cóz za potwór (hihi fajny ma ryjek prawda?)

odsłoniłam listek bo musiałam dokładnie sie przyjrzeć i oto co zobaczyłam

Posted

Witaj Gosiu :multi:

Cudneee, wszystkie razem i każde z osobna :loveu: i tyle co mam do powiedzdenia na temat fot :oops:

a teraz czekam na zdjęcia nieba :multi:

Posted

PIKA napisał(a):
Witaj Gosiu :multi:

Cudneee, wszystkie razem i każde z osobna :loveu: i tyle co mam do powiedzdenia na temat fot :oops:

a teraz czekam na zdjęcia nieba :multi:
hahaha niedługo wstawię foteczki nieba.... + bonusik za całodniowe czekanie ;)

Posted

Rany, ileż tu stron przybyło w międzyczasie :crazyeye: Usmiechnięty Akselek śliczny :) i nie tylko on :)

[quote name='Gosiek']Marysiu a może byś przy okazji jakieś zdjątko zrobiła? :modla:

Pojechałam. Specjalnie na angielski okrężną drogą, wyskoczyłam z tramwaju, plułam sobie w brode, że połówki szarej nie wzięłam, albo chociaż polarka :shake: już jest w zasadzie po kwitnieniu. Fotki kiepskie, wybaczcie, naprawdę tylko wyskoczyłam, pstryknęłam i jechałam dalej.

Mój Poznań kochany, zielone miasto moje... :loveu:

Pozdrawiam
Marysia i Una