Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Gosiek']no brudasek - półtora tygodnia bez kapieli u yorka = włos brzydki, matowy i sztywniejszy :evil_lol:
a po kapieli pięknie pachnie, włoski są mieciutkie i błyszczące i taaakie fajowe do głaskania jak aksamit :loveu:
Hmmm. Ja Basco piorę raz na rok, po zimie:lol:
Jak ubrudzi sobie podwozie (np. po wejściu do bajora), to czyszczę rękawicą Econetti i mydełkiem.
Basco nie przepada za wanną:diabloti:

• Replies 9.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hmm Ola - właściwie to nie wiem jak powstał włos yorków ale wiem ze nie mają podszerstka i włosy yorków są bardzo zbliżone budową do włosów ludzkich :razz:

więc.. spróbuj sobie Aniu nie umyc głowy przez np 2 tygodnie :evil_lol:
I niestety z tego powodu yoraski kąpie się (przynajmniej powinno) co 7-10 dni :cool1:
oj dobrze masz z Basco że nie musisz go tak często kapać :p

Posted

Gosiek napisał(a):
Hmm Ola - właściwie to nie wiem jak powstał włos yorków ale wiem ze nie mają podszerstka i włosy yorków są bardzo zbliżone budową do włosów ludzkich :razz:

więc.. spróbuj sobie Aniu nie umyc głowy przez np 2 tygodnie :evil_lol:
I niestety z tego powodu yoraski kąpie się (przynajmniej powinno) co 7-10 dni :cool1:

Genetyka jest niesamowita.
A tylko yorki mają takie włosy? Czy jakaś inna rasa też?

Jejku co 7 dni :shake: nie chciałoby mi się :oops:

Gosiek napisał(a):
Ola - tak wygląda akebia z daleka - wcale nie widać kwiatków :evil_lol:

:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: Oszukujesz! Gdzie ty tam kwiatki dojrzałaś?

Posted

[quote name='Gosiek']

Śliczne :loveu: :loveu: :loveu:

[quote name='Gosiek']

Ja też mam tak dobrze :multi: Bajan ma 20 miesięcy i kąpany był tylko raz na działce, na dworze. Wogóle nie wie co to wanna albo prysznic :lol: Jak się schlapie to przecieram go mikrym ręcznikiem, drugim do sucha i finito! Szczotkować też nie trzeba codziennie choć przyznam, że wyszczotkowany wygląda bardzo ładnie :p
Przydałaby mi się taka rękawica, gdzieś o niej słyszałam, ale nie znałam opinii i nie wiem gdzie się kupuje :roll:

Posted

olcha napisał(a):
Genetyka jest niesamowita.
A tylko yorki mają takie włosy? Czy jakaś inna rasa też?

Jejku co 7 dni :shake: nie chciałoby mi się :oops:

a wiesz chyba mają jeszcze shitzu, maltańczyki i grzywacze - tylko nei wiem czy włosy ale... też sa zaliczane do psów nadających sie dla alergików :oops:
hihi ale mozna sie z tymi kąpielami przyzwyczaić :razz:

olcha napisał(a):
:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: Oszukujesz! Gdzie ty tam kwiatki dojrzałaś?
hahaha z bliska pomiędzy listkami mozna dojrzeć i kwiatki :eviltong:

Posted

[quote name='mmbbaj']Ja też mam tak dobrze :multi: Bajan ma 20 miesięcy i kąpany był tylko raz na działce, na dworze. Wogóle nie wie co to wanna albo prysznic :lol: Jak się schlapie to przecieram go mikrym ręcznikiem, drugim do sucha i finito! Szczotkować też nie trzeba codziennie choć przyznam, że wyszczotkowany wygląda bardzo ładnie :p
Przydałaby mi się taka rękawica, gdzieś o niej słyszałam, ale nie znałam opinii i nie wiem gdzie się kupuje :roll:Gosiu - no cóż.. każdy ma co chciał hihihi ja chciałam yorka więc musiałam przyzwyczaić się do odpowiedniej pielęgnacji czyli czeasnia, kąpieli, odżywek, balsamów, olejków itp itd.....
Hmm a tej rękawicy nie mozna w zoologu kupić? Może sprowadzą na zamówienie?

Ja ostatnio pytałam pania w zoologu o 8-miometrową smycz flexi dla małych psiaków - miała mi sprawdzić ceny a ona przywiozła do sklepu..... no cóż w porównaniu do ASllegro cena w zoologu była kosmiczna :roll: wiec moze najpierw poszukaj w internetowych sklepach tej rękawicy :cool1:

Posted

Gosiek napisał(a):
moze najpierw poszukaj w internetowych sklepach tej rękawicy :cool1:

Zapytam an3czkę :lol: Ona właśnie u ciebie o niej pisała i dlatego mi się przypomniało! A myślę, że zabiegi toaletowe u takiego malucha jak Axelek to też część przyjemności posiadania psiaka! Bajana się tak często nie kąpie bo nie należy, gdyby trzeba było to bym kąpała;) Axelek po tych zabiegach wygląda ślicznie :loveu:

Posted

mmbbaj napisał(a):
A myślę, że zabiegi toaletowe u takiego malucha jak Axelek to też część przyjemności posiadania psiaka! Bajana się tak często nie kąpie bo nie należy, gdyby trzeba było to bym kąpała;) Axelek po tych zabiegach wygląda ślicznie :loveu:
oj trafiłaś w dziesiątkę - nie dość że w kąpieli stoi baaaardzo grzecznie to potem zawinięty w ręcznik cudownie sie wtula :loveu:
no i suszenie z czesaniem lubi więc tu nie ma problemu - a po wszystkim jest tak cudownie gładziutki i delikatny ze aż ręce same się wyrywają do głaskania :oops:
a na hasło "już" zeskakuje z kanapy i zaczyna sie dzika gonitwa po całym mieszkaniu :lol: skacze, podskakuje, kica - no cyrk na kółkach :lol: oczywiście w międzyczasie domaga sie nagrodek :evil_lol:

Posted

Gosiu, przegladnęliśmy rodzinnie Twoje zdjęcia z ostatnich miesięcy. I CAŁA moja rodzina stwierdziła zgodnie, że nie mogłabym za Tobą nawet aparatu nosić ... :p

Posted

[quote name='HankaRupczewska']Gosiu, przegladnęliśmy rodzinnie Twoje zdjęcia z ostatnich miesięcy. I CAŁA moja rodzina stwierdziła zgodnie, że nie mogłabym za Tobą nawet aparatu nosić ... :p:lying::lying::lying:

Haniu - żartujesz, prawda?

Posted

Dzień dobry :)
Nadrobiłam część (ale tylko część :oops: ) zaległości w galerii Axelka, kwiatków, robaczków itd... i wystarczyła mi tylko ta część, aby stwierdzić, że zdjęcia są przepiękne :loveu:

Posted

Witaj Gosiu

Widze, ze kwitnie u Ciebie coraz cos :razz:
To, ze zdjecia sliczne to juz wiesz ;)

[quote name='HankaRupczewska']Gosiu, przegladnęliśmy rodzinnie Twoje zdjęcia z ostatnich miesięcy. I CAŁA moja rodzina stwierdziła zgodnie, że nie mogłabym za Tobą nawet aparatu nosić ... :p
Haniu, nie porowuj się do Gosi :roll:

Bo Twoje foty sa wprawdzie inne, ale nie znaczy, ze sa gorsze. :razz: Focicie po prostu w innym stylu :razz:
Twoje sa :hmmmm: jakby tu rzec ..... takie......... stylowe .............
i rownie piekne :loveu:

Gosia się chyba nie obrazi, ze na jej topiku kadze Hani , :oops:
ale Gosia i tak wie, ze robi cuuudne fotki, :loveu:

Posted

PIKA napisał(a):
Witaj Gosiu

Widze, ze kwitnie u Ciebie coraz cos :razz:
To, ze zdjecia sliczne to juz wiesz ;)

Haniu, nie porowuj się do Gosi :roll:

Bo Twoje foty sa wprawdzie inne, ale nie znaczy, ze sa gorsze. :razz: Focicie po prostu w innym stylu :razz:
Twoje sa :hmmmm: jakby tu rzec ..... takie......... stylowe .............
i rownie piekne :loveu:

Gosia się chyba nie obrazi, ze na jej topiku kadze Hani , :oops:
ale Gosia i tak wie, ze robi cuuudne fotki, :loveu:
absolutnie sie nie obrazi - bo nasza Hania robi piekne zdjecia w które długo sie wpatruję - zdjecia są maxymalnie klimatyczne, stylowe i przemyślane - po prostu wspaniałe i Hania na pewno o tym wie :p
Hani zdjecia są stylowe a moje "na zywioł" :lol::lol::lol:

zaraz powklejam robaczki - Cola pytała czy wzgledem słonka bedę focić - fociłam .. nawet malutkiego pajączka ufociłam :multi:

Posted

ten trzmiel kopał dołek w piasku :-o

pajączek z żarełkiem :evil_lol:

prawie jak biedronka ;)

biedrona :evil_lol:

agreścik - zaatakowany przez szarą pleść - doooopa z dżemu agrestowego w tym roku :placz:

Posted

Owadziki jak zwykle :loveu: a pająk mnie powalił....ah te czarne oczy...:loveu: :loveu:

ja też chcę takie foty makro robić mojemu pajączkowi :placz: :placz: :placz:

Posted

[quote name='Cola']Owadziki jak zwykle :loveu: a pająk mnie powalił....ah te czarne oczy...:loveu: :loveu:

ja też chcę takie foty makro robić mojemu pajączkowi :placz: :placz: :placz: a fuj - swojemu pajączkowi makro nie musisz robić - i tak jest wielki :eviltong:

Axio

Posted

Gosiek napisał(a):
a fuj - swojemu pajączkowi makro nie musisz robić - i tak jest wielki :eviltong:

jeszcze jest malutki :eviltong: ale poczekaj urośnie i zobaczysz wtedy :eviltong:

Posted

Cola napisał(a):
jeszcze jest malutki :eviltong: ale poczekaj urośnie i zobaczysz wtedy :eviltong:
hahaha nie zobaczę - będę "te" zdjecia omijać wzrokiem :evil_lol:

Posted

...a jak już kupię dobre szkiełko to zrobię portrety oczek pajączkowi :evil_lol:
...no nie wiem czy dasz radę ominąć :cool3: