Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Gosiek napisał(a):
Marysiu - no to ładnie mi stracha napedziłaś :crazyeye:

O to chodziło ;)
Ja naprawdę uważam, że lepiej nie ryzykować. I też nie sądzę, żeby "Twoim" ptaszkom stała się jakaś krzywda, ale...

Jeśli mogę :) to mam pytanie sprzętowe :lol: Patrzę tak sobie na te Twoje muszki, kwiatki, kropelki, biedronki itp. i wychodzi mi, że musisz mieć skalę coś koło 2:1, może 3:1. Jak to realizujesz? Bo ja w swoim, żeby uzyskać taką skalę, musiałabym się trochę nakombinować - np. obiektyw makro + pierścienie pośrednie.

Pozdrawiam cieplutko
Marysia i Una

• Replies 9.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Marysia_i_gończy napisał(a):
O to chodziło ;)
Ja naprawdę uważam, że lepiej nie ryzykować. I też nie sądzę, żeby "Twoim" ptaszkom stała się jakaś krzywda, ale...

Jeśli mogę :) to mam pytanie sprzętowe :lol: Patrzę tak sobie na te Twoje muszki, kwiatki, kropelki, biedronki itp. i wychodzi mi, że musisz mieć skalę coś koło 2:1, może 3:1. Jak to realizujesz? Bo ja w swoim, żeby uzyskać taką skalę, musiałabym się trochę nakombinować - np. obiektyw makro + pierścienie pośrednie.

Pozdrawiam cieplutko
Marysia i Una
robaczki i kropelki fotografuje za pomocą soczewki makro, no i kadruję zdjecia by mieć tylko to co mnei interesuje - bez zbędnego otoczenia ;)

Posted

A mnie sie podoba taka fotka. Gosiu jak mozna zrobic takie cos, tzn. zeby fotografowany obiekt byl ostry, a reszta w tle tak ladnie rozmazana?:razz:

Posted

[quote name='Magda_Miki']

A mnie sie podoba taka fotka. Gosiu jak mozna zrobic takie cos, tzn. zeby fotografowany obiekt byl ostry, a reszta w tle tak ladnie rozmazana?:razz: punktowy pomiar swiatła ( na obiekt)

Posted

Witaj Gosieczku :calus:
Poczytalam szybciutko topik, oniemialam po raz n-ty na widok fotek :loveu: i musze uciekac.
Pieknie Paulina wygladala :loveu:
Mam kilka reflekscji zwiazanych z komuniami we Francji, ale o tym moze kiedys :shake:, jak znajde wiecej czasu, bo teraz go nie mam. :placz:
Buziaczki, caluski i podziekowania za cudne konwalie :multi: :loveu:

[quote name='Magda_Miki'][quote name='Gosiek']punktowy pomiar swiatła ( na obiekt)

Ooo.....dobre, ale jak narazie nie dla takiego laika jak ja:evil_lol:Lepiej Ci powiem. Mala glebia ostrosci jest potrzebna :evil_lol:

Posted

[quote name='Evelina']Witaj Gosieczku :calus:
Poczytalam szybciutko topik, oniemialam po raz n-ty na widok fotek :loveu: i musze uciekac.
Pieknie Paulina wygladala :loveu:
Mam kilka reflekscji zwiazanych z komuniami we Francji, ale o tym moze kiedys :shake:, jak znajde wiecej czasu, bo teraz go nie mam. :placz:
Buziaczki, caluski i podziekowania za cudne konwalie :multi: :loveu:
Ewuniu - ach jak sie cieszę ze wpadłaś - choc na chwilkę ale jest mi szalenie miło wiesz?
Konwalijki jeszcze pofocę - dopiero zaczęły kwitnąć wiec mam kilka dni by obiektywem je pomolestować :evil_lol:
przesyłam mnóstwo ciepłych uścisków siostrzyczko :loveu:

[quote name='Evelina']Lepiej Ci powiem. Mala glebia ostrosci jest potrzebna :evil_lol: hihi i koniecznie mała przesłona :evil_lol:

Posted

Witaj Gosiu ! :multi:

Gosiu, jesteście niesamowite ...tyyyyle stronek do nadrobienia . :cool3:Dobrze ,że chociaż dużo foteczek .:loveu:

Gosiu, Paulinka ślicznie wyglądała w rocznicę komuii św. Rośnie Wam piękna pannica :loveu: Przekaż proszę córci pozdrowionka i ucałowania od nas.

Axelek równie ślicznie prezentuje sie na fotach.Jak zetne w końcu Tuffiego to mordeczkę dam obciachać na Axia.:loveu: Muszę tylko fotkę wydrukować ...:eviltong:

a konwalijki mnie zauroczyły :loveu:

Posted

[quote name='Gosiek']Proszę bardzo - są maciupki :loveu:

zdjecia pod dziwnym kątem ale... niestety gniazdko jest wysoko :evil_lol:

ale cudne szkraby :multi::loveu:

tez takie mialam :evil_lol:

Posted

[quote name='PIKA']ale cudne szkraby :multi::loveu:

tez takie mialam :evil_lol:

Pika, może jeszcze będziesz miała okazję takie zobaczyc na żywo?:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Alka napisał(a):
Pika, może jeszcze będziesz miała okazję takie zobaczyc na żywo?:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Posted

witam pochmurno i mgliście...
[quote name='AlKil']

Gosiu, a czy ostrość tych kropelek Cię zadawala???:loveu::loveu::loveu: tak sobie - mogło by być lepiej :razz:

Posted

Gosiek napisał(a):

tak sobie - mogło by być lepiej :razz:

och gosia gosia, jak zwykle skromna:mad: mam ci pokazac moje kropelki :evil_lol: (lepiej nie :eviltong: )

przesyłam duzo słoneczka i ciepełka bo tego u nas dzis pod dostatkiem :buzi:

Posted

[quote name='Gosiek']Proszę bardzo - są maciupki :loveu:

zdjecia pod dziwnym kątem ale... niestety gniazdko jest wysoko :evil_lol:

O jakie cudeńka!:loveu:

Posted

Gosia i co ja mam Ci o tych zdjęciach napisać? No co?
Przecież wiadomo, że one są boskie, cudne, wspaniałe, genialne, piękne, urocze, niesamowite, oszałamiające, powalające, mnie frustrujące, zazdrość budzące, w pamięć zapadające, koncentrację pogarszające i sen z powiek spędzające.
:buzi:

Posted

[quote name='an3czka']Gosia i co ja mam Ci o tych zdjęciach napisać? No co?
Przecież wiadomo, że one są boskie, cudne, wspaniałe, genialne, piękne, urocze, niesamowite, oszałamiające, powalające, mnie frustrujące, zazdrość budzące, w pamięć zapadające, koncentrację pogarszające i sen z powiek spędzające.

Wszystko zostało powiedziane, nie muszę nic dodawać :lol:

Posted

[quote name='Ania']Gosia i co ja mam Ci o tych zdjęciach napisać? No co?
[quote name='olcha']Wszystko zostało powiedziane, nie muszę nic dodawać :lol:wariatki :lol::lol::lol: