Marysia_i_gończy Posted May 17, 2006 Posted May 17, 2006 Gosiek napisał(a):Marysiu - no to ładnie mi stracha napedziłaś :crazyeye: O to chodziło ;) Ja naprawdę uważam, że lepiej nie ryzykować. I też nie sądzę, żeby "Twoim" ptaszkom stała się jakaś krzywda, ale... Jeśli mogę :) to mam pytanie sprzętowe :lol: Patrzę tak sobie na te Twoje muszki, kwiatki, kropelki, biedronki itp. i wychodzi mi, że musisz mieć skalę coś koło 2:1, może 3:1. Jak to realizujesz? Bo ja w swoim, żeby uzyskać taką skalę, musiałabym się trochę nakombinować - np. obiektyw makro + pierścienie pośrednie. Pozdrawiam cieplutko Marysia i Una Quote
Gosiek Posted May 17, 2006 Author Posted May 17, 2006 Marysia_i_gończy napisał(a):O to chodziło ;) Ja naprawdę uważam, że lepiej nie ryzykować. I też nie sądzę, żeby "Twoim" ptaszkom stała się jakaś krzywda, ale... Jeśli mogę :) to mam pytanie sprzętowe :lol: Patrzę tak sobie na te Twoje muszki, kwiatki, kropelki, biedronki itp. i wychodzi mi, że musisz mieć skalę coś koło 2:1, może 3:1. Jak to realizujesz? Bo ja w swoim, żeby uzyskać taką skalę, musiałabym się trochę nakombinować - np. obiektyw makro + pierścienie pośrednie. Pozdrawiam cieplutko Marysia i Una robaczki i kropelki fotografuje za pomocą soczewki makro, no i kadruję zdjecia by mieć tylko to co mnei interesuje - bez zbędnego otoczenia ;) Quote
Magda Posted May 17, 2006 Posted May 17, 2006 A mnie sie podoba taka fotka. Gosiu jak mozna zrobic takie cos, tzn. zeby fotografowany obiekt byl ostry, a reszta w tle tak ladnie rozmazana?:razz: Quote
Gosiek Posted May 17, 2006 Author Posted May 17, 2006 [quote name='Magda_Miki'] A mnie sie podoba taka fotka. Gosiu jak mozna zrobic takie cos, tzn. zeby fotografowany obiekt byl ostry, a reszta w tle tak ladnie rozmazana?:razz: punktowy pomiar swiatła ( na obiekt) Quote
anetta Posted May 17, 2006 Posted May 17, 2006 CUDA!!!! Ten ma slizcny kolorek http://images4.fotosik.pl/31/06637fbfe129eec0.jpg :loveu: Quote
Magda Posted May 17, 2006 Posted May 17, 2006 Gosiek napisał(a):punktowy pomiar swiatła ( na obiekt) Ooo.....dobre, ale jak narazie nie dla takiego laika jak ja:evil_lol: Quote
Evelina Posted May 17, 2006 Posted May 17, 2006 Witaj Gosieczku :calus: Poczytalam szybciutko topik, oniemialam po raz n-ty na widok fotek :loveu: i musze uciekac. Pieknie Paulina wygladala :loveu: Mam kilka reflekscji zwiazanych z komuniami we Francji, ale o tym moze kiedys :shake:, jak znajde wiecej czasu, bo teraz go nie mam. :placz: Buziaczki, caluski i podziekowania za cudne konwalie :multi: :loveu: [quote name='Magda_Miki'][quote name='Gosiek']punktowy pomiar swiatła ( na obiekt) Ooo.....dobre, ale jak narazie nie dla takiego laika jak ja:evil_lol:Lepiej Ci powiem. Mala glebia ostrosci jest potrzebna :evil_lol: Quote
Gosiek Posted May 17, 2006 Author Posted May 17, 2006 [quote name='Evelina']Witaj Gosieczku :calus: Poczytalam szybciutko topik, oniemialam po raz n-ty na widok fotek :loveu: i musze uciekac. Pieknie Paulina wygladala :loveu: Mam kilka reflekscji zwiazanych z komuniami we Francji, ale o tym moze kiedys :shake:, jak znajde wiecej czasu, bo teraz go nie mam. :placz: Buziaczki, caluski i podziekowania za cudne konwalie :multi: :loveu: Ewuniu - ach jak sie cieszę ze wpadłaś - choc na chwilkę ale jest mi szalenie miło wiesz? Konwalijki jeszcze pofocę - dopiero zaczęły kwitnąć wiec mam kilka dni by obiektywem je pomolestować :evil_lol: przesyłam mnóstwo ciepłych uścisków siostrzyczko :loveu: [quote name='Evelina']Lepiej Ci powiem. Mala glebia ostrosci jest potrzebna :evil_lol: hihi i koniecznie mała przesłona :evil_lol: Quote
Alka Posted May 17, 2006 Posted May 17, 2006 Witaj Gosiu ! :multi: Gosiu, jesteście niesamowite ...tyyyyle stronek do nadrobienia . :cool3:Dobrze ,że chociaż dużo foteczek .:loveu: Gosiu, Paulinka ślicznie wyglądała w rocznicę komuii św. Rośnie Wam piękna pannica :loveu: Przekaż proszę córci pozdrowionka i ucałowania od nas. Axelek równie ślicznie prezentuje sie na fotach.Jak zetne w końcu Tuffiego to mordeczkę dam obciachać na Axia.:loveu: Muszę tylko fotkę wydrukować ...:eviltong: a konwalijki mnie zauroczyły :loveu: Quote
PIKA Posted May 17, 2006 Posted May 17, 2006 [quote name='Gosiek']Proszę bardzo - są maciupki :loveu: zdjecia pod dziwnym kątem ale... niestety gniazdko jest wysoko :evil_lol: ale cudne szkraby :multi::loveu: tez takie mialam :evil_lol: Quote
Alka Posted May 17, 2006 Posted May 17, 2006 [quote name='PIKA']ale cudne szkraby :multi::loveu: tez takie mialam :evil_lol: Pika, może jeszcze będziesz miała okazję takie zobaczyc na żywo?:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Teklunia Posted May 17, 2006 Posted May 17, 2006 PIKA napisał(a):tez takie mialam :evil_lol:i pewnie jeszcze nie raz bedziesz miala ;) :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
aga1215 Posted May 17, 2006 Posted May 17, 2006 [quote name='Teklunia']i pewnie jeszcze nie raz bedziesz miala ;) :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
PIKA Posted May 17, 2006 Posted May 17, 2006 Hahaha ale smieszne, tylko nie wiem czemu takie smieszne :evil_lol: (jak to Waszka mówi) :evil_lol: Quote
olcha Posted May 17, 2006 Posted May 17, 2006 Alka napisał(a):Pika, może jeszcze będziesz miała okazję takie zobaczyc na żywo?:evil_lol::evil_lol::evil_lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Quote
madzia20sosnowiec Posted May 17, 2006 Posted May 17, 2006 czy ja juz mówiłam ze kocham konwalijki:loveu: Quote
AlKil Posted May 18, 2006 Posted May 18, 2006 Gosiu, a czy ostrość tych kropelek Cię zadawala???:loveu::loveu::loveu: Quote
Gosiek Posted May 18, 2006 Author Posted May 18, 2006 witam pochmurno i mgliście... [quote name='AlKil'] Gosiu, a czy ostrość tych kropelek Cię zadawala???:loveu::loveu::loveu: tak sobie - mogło by być lepiej :razz: Quote
madzia20sosnowiec Posted May 18, 2006 Posted May 18, 2006 Gosiek napisał(a): tak sobie - mogło by być lepiej :razz: och gosia gosia, jak zwykle skromna:mad: mam ci pokazac moje kropelki :evil_lol: (lepiej nie :eviltong: ) przesyłam duzo słoneczka i ciepełka bo tego u nas dzis pod dostatkiem :buzi: Quote
malawaszka Posted May 18, 2006 Posted May 18, 2006 no co oTy Madzia??? macie słonko??? w dąbrowie chmury :mad: Quote
an3czka Posted May 18, 2006 Posted May 18, 2006 [quote name='Gosiek']Proszę bardzo - są maciupki :loveu: zdjecia pod dziwnym kątem ale... niestety gniazdko jest wysoko :evil_lol: O jakie cudeńka!:loveu: Quote
an3czka Posted May 18, 2006 Posted May 18, 2006 Gosia i co ja mam Ci o tych zdjęciach napisać? No co? Przecież wiadomo, że one są boskie, cudne, wspaniałe, genialne, piękne, urocze, niesamowite, oszałamiające, powalające, mnie frustrujące, zazdrość budzące, w pamięć zapadające, koncentrację pogarszające i sen z powiek spędzające. :buzi: Quote
olcha Posted May 18, 2006 Posted May 18, 2006 [quote name='an3czka']Gosia i co ja mam Ci o tych zdjęciach napisać? No co? Przecież wiadomo, że one są boskie, cudne, wspaniałe, genialne, piękne, urocze, niesamowite, oszałamiające, powalające, mnie frustrujące, zazdrość budzące, w pamięć zapadające, koncentrację pogarszające i sen z powiek spędzające. :buzi: Wszystko zostało powiedziane, nie muszę nic dodawać :lol: Quote
Gosiek Posted May 18, 2006 Author Posted May 18, 2006 [quote name='Ania']Gosia i co ja mam Ci o tych zdjęciach napisać? No co? Przecież wiadomo, że one są boskie, cudne, wspaniałe, genialne, piękne, urocze, niesamowite, oszałamiające, powalające, mnie frustrujące, zazdrość budzące, w pamięć zapadające, koncentrację pogarszające i sen z powiek spędzające. :buzi: [quote name='olcha']Wszystko zostało powiedziane, nie muszę nic dodawać :lol:wariatki :lol::lol::lol: Quote
Gosiek Posted May 18, 2006 Author Posted May 18, 2006 Ola - tak jak obiecałam wczoraj - zrobiłam zdjecia tej roślinki co Ci się spodobała... AKEBIA Quote
Recommended Posts