Teklunia Posted May 16, 2006 Posted May 16, 2006 [quote name='Gosiek'] slicznie razem wygladaja n azielonej trawce :) ciekawi mni ebardzo, co za egzaminy sie robi trzecioklasistom i po co? Poswiata ma racje, coraz wczesniej kaza dzieciom brac udzial w idiotycznym wyscigu szczurow :roll: Quote
AlKil Posted May 16, 2006 Posted May 16, 2006 ciekawi mni ebardzo, co za egzaminy sie robi trzecioklasistom i po co? Poswiata ma racje, coraz wczesniej kaza dzieciom brac udzial w idiotycznym wyscigu szczurow :roll: I jak często rodzice kładą nacisk na ten wyścig szczurów...W sobotę na tym konkursie Gdańskie Asy (patrz moja galeria) byli najlepsi uczniowie klas tzrecich ze wszystkich gdańskich szkół. Żebyście widziały co ci rodzice wyprawiali...:shake: A chłopiec, który to wygrał, to nawet się nie cieszył... nie mogę Wam pokazać jego zdjęcia, bo nie wiem czy wolno, ale szczerze było mi go żal... Quote
Gosiek Posted May 16, 2006 Author Posted May 16, 2006 no cóż.. wychodzi na to ze my należymy chyba do wyjatków - bo choć pilnuję zeby była praca domowa odrobiona to jakoś mocno nie naciskam :evil_lol: Paula poszła dziś po prostu nastawiona na zwykły test jaki maja często w szkole i poza galowym ubrankiem to chyba nie było szczególnych nerwów - w sumie ten test absolutnie na nic nie ma wpływu - ot sprawdzenie czego sie dzieci przez 3 lata nauczyły. Właśnie wróciłam ze sklepu - nie ma co - świetna pogoda... przeszła niezła burza z ulewą i piorunami :evil_lol: hahaha akutar jak byłam w sklepie :lol: a jak wyszłam to tylko wieeeelkie kałuże i słonko swieci, tzn świeciło bo znów jakies chmury ciemne wiszą na niebie :mad: Quote
aga1215 Posted May 16, 2006 Posted May 16, 2006 Gosiek -nie wiem czy jeszcze trzeba - ale :kciuki: :loveu: U nas tysz czegoś takiego nie ma :shake: - chyba stolica chce być w awangardzie :evil_lol: Może chodzi o to, że klasy 3 kończą tzw.nauczanie początkowe a ten "egzamin" to jest badanie na zakończenie tego etapu - badają "przyrost wiedzy" :hmmmm: :niewiem: W klasie 4 pewnie będą mieć nowego wychowawcę (/czynię;) ) - może chcą coś poprzestawiaćw zestawach uczniów w poszczególnych klasach - tak czy siak, dzieciaki zbyt wcześnie rzucane są na głęboką wodę :angryy: ja pierwszą klasówkę pisałam w klasie 4 :razz: - z matmy - i pamiętam, że się popłakałam, bo nie rozumiałam treści zadania - były już tekstowe ;) Quote
Alicja Posted May 16, 2006 Posted May 16, 2006 :razz:ale Paula wydoroślała od wakacji ;) A w Opolskim dzieciaki idą do komunii dopiero w 3 klasie / mam rok dłużej na zbieranie kasy na prezent dla siostrzenicy :evil_lol::evil_lol::evil_lol:/ Piszecie o egzaminie na koniec 3 klasy , u mnie dzieci w ,,zerówce ,, miały Nie było to tak całkiem w formie takiej że siedza wszyscy i piszą ale przy 4 stanowiskach siedzą sobie panie z kuratorium i dziecko przy nich rozwiązuje jakieś testy , odpowiada na pytania , układa obrazki , czyta , pisze etc :razz:następnie innego dnia testy fizyczne .Dzieciom się podobało , bo za udział dostały gadżety : piórniki , ksiażeczki , ołówki z kukiełką :p Quote
Alicja Posted May 16, 2006 Posted May 16, 2006 [quote name='aga1215']ja pierwszą klasówkę pisałam w klasie 4 :razz: - z matmy - i pamiętam, że się popłakałam, bo nie rozumiałam treści zadania - były już tekstowe ;) aga , ja już w zerówie robię z dziećmi proste zadania tekstowe :cool3:tak jest w programie :angryy: Quote
aga1215 Posted May 16, 2006 Posted May 16, 2006 [quote name='Alicjarydzewska']aga , ja już w zerówie robię z dziećmi proste zadania tekstowe :cool3:tak jest w programie :angryy: nasze szkolnictwo przeżyło już różne dziwaczne pomysły - pamiętam wektory w 4 klasie podstawówki :angryy: czy już pisałam, że jakaś ŚLICZNA :loveu: panieneczka tu zawiatała Quote
Gosiek Posted May 16, 2006 Author Posted May 16, 2006 [quote name='Alicjarydzewska']aga , ja już w zerówie robię z dziećmi proste zadania tekstowe :cool3:tak jest w programie :angryy: hahaha no właśnie - zadania tekstowe teraz są już dawno za Paulą ;) teraz mieli ułamki :evil_lol: wogóle nauczanie sie zmienia strasznie - kiedys coś było np w 5-6 klasie a teraz dzieciaczki juz w 2 lub 3 to mają - szok :crazyeye: Quote
Hanna R. Posted May 16, 2006 Posted May 16, 2006 Gosiu , według nowych standardów ministra Romana u dziewczynek pewnie nie będzie się liczyło nic, poza przygotowaniem do życia w rodzinie... Tak więc chyba możemy naszym dziewczynom odpuścić ... :roll: Quote
aga1215 Posted May 16, 2006 Posted May 16, 2006 Gosiek napisał(a):hahaha no właśnie - zadania tekstowe teraz są już dawno za Paulą ;) teraz mieli ułamki :evil_lol: wogóle nauczanie sie zmienia strasznie - kiedys coś było np w 5-6 klasie a teraz dzieciaczki juz w 2 lub 3 to mają - szok :crazyeye: nie wiadomo po co :angryy: wprowadzają nerwówkę a nauczanie potrzebuje przede wszystkim spokoju :cool1: Quote
Gosiek Posted May 16, 2006 Author Posted May 16, 2006 [quote name='aga1215']nasze szkolnictwo przeżyło już różne dziwaczne pomysły - pamiętam wektory w 4 klasie podstawówki :angryy: czy już pisałam, że jakaś ŚLICZNA :loveu: panieneczka tu zawiatała gdzie zawitała ? Aga - teraz właśnie dzieciaczki maja szybsze kursy nauczania chyba bo wiele rzeczy jest dużo wcześniej niż to kilka lat temu było... ten test nic nei zmieni w klasach - szkoła Pauliny jest szkołą integracyjną i 1 z trzech trzecich klas jest właśnie integracyjna - mają słabszy poziom i okrojony program... nie podoba mi sie to wcale po pozostałe dzieci z owej klasy są do tyłu wzgledem rówieśników :angryy: no ale na szczęście Paula nie chodzi do tej klasy :multi: Quote
Gosiek Posted May 16, 2006 Author Posted May 16, 2006 [quote name='HankaRupczewska']Gosiu , według nowych standardów ministra Romana u dziewczynek pewnie nie będzie się liczyło nic, poza przygotowaniem do życia w rodzinie... Tak więc chyba możemy naszym dziewczynom odpuścić ... :roll: hahaha Haniu, oglądałas wczoraj Majewskiego? Zaczęłam uwielbiać ten program... wczoraj własnie było o "Romanistyce" :evil_lol::evil_lol::evil_lol: no i Majewski przerabiał konia na prezydenta - ach jak sie ubawiłam :multi: Tia.... swoja drogą to to przecież śmieszne nie jest a raczej tragiczne :placz: Quote
Hanna R. Posted May 16, 2006 Posted May 16, 2006 Niestety, Majewskiego nie oglądałam... Ale teraz wszystko jest PRZEWIDYWALNE ... Niestety . Quote
aga1215 Posted May 16, 2006 Posted May 16, 2006 Gosiek napisał(a):gdzie zawitała ? no TU - do Axelkowego ogródka :multi: Gosiek napisał(a):Aga - teraz właśnie dzieciaczki maja szybsze kursy nauczania chyba bo wiele rzeczy jest dużo wcześniej niż to kilka lat temu było... ten test nic nei zmieni w klasach - szkoła Pauliny jest szkołą integracyjną i 1 z trzech trzecich klas jest właśnie integracyjna - mają słabszy poziom i okrojony program... nie podoba mi sie to wcale po pozostałe dzieci z owej klasy są do tyłu wzgledem rówieśników :angryy: no ale na szczęście Paula nie chodzi do tej klasy :multi: a na maturze mylą Borynę z Bayronem :angryy: Quote
AlKil Posted May 16, 2006 Posted May 16, 2006 [quote name='HankaRupczewska']Gosiu , według nowych standardów ministra Romana u dziewczynek pewnie nie będzie się liczyło nic, poza przygotowaniem do życia w rodzinie... Tak więc chyba możemy naszym dziewczynom odpuścić ... :roll: hah, ja mam synka, a co im proponuje minister Roman??? Quote
Gosiek Posted May 16, 2006 Author Posted May 16, 2006 aga1215 napisał(a):no TU - do Axelkowego ogródka :multi: a na maturze mylą Borynę z Bayronem :angryy:hahaha bardzo możliwe ... mówisz o mojej córze? :cool1: Quote
Gosiek Posted May 16, 2006 Author Posted May 16, 2006 wstawiam dwie foteczki.... nareszcie na bieżąco bo robione zaledwie wczoraj :cool1: obiecana mszyca Quote
an3czka Posted May 16, 2006 Posted May 16, 2006 [quote name='Gosiek'] Gosiu czy teraz jest tak, że wszystkie sukienki są takie same? Quote
an3czka Posted May 16, 2006 Posted May 16, 2006 [quote name='Gosiek']wstawiam dwie foteczki.... nareszcie na bieżąco bo robione zaledwie wczoraj :cool1: obiecana mszyca Łaaaaa inwazja owadów!:eek: :lol: Quote
Gosiek Posted May 16, 2006 Author Posted May 16, 2006 [quote name='an3czka']Gosiu czy teraz jest tak, że wszystkie sukienki są takie same? TAK i bardzo mi sie to podoba :p Quote
an3czka Posted May 16, 2006 Posted May 16, 2006 [quote name='Gosiek']TAK i bardzo mi sie to podoba :p I mi też! :lol: Quote
Alicja Posted May 16, 2006 Posted May 16, 2006 [quote name='Gosiek']gdzie zawitała ? Aga - teraz właśnie dzieciaczki maja szybsze kursy nauczania chyba bo wiele rzeczy jest dużo wcześniej niż to kilka lat temu było... ten test nic nei zmieni w klasach - szkoła Pauliny jest szkołą integracyjną i 1 z trzech trzecich klas jest właśnie integracyjna - mają słabszy poziom i okrojony program... nie podoba mi sie to wcale po pozostałe dzieci z owej klasy są do tyłu wzgledem rówieśników :angryy: no ale na szczęście Paula nie chodzi do tej klasy :multi::shake:czyli nawet w Warszawce potrafią spaczyć sens klasy integracyjnej :angryy:no ale ktoś im ten program przyjął :angryy:.Program w takiej klasie powinien być jak w każdej innej tylko te dzieci powinne mieć 2 progam wg którego przyswają wiadomości Quote
malawaszka Posted May 16, 2006 Posted May 16, 2006 :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: mszyca z horroru - GIGANTYCZNA!!! :mad: Quote
Recommended Posts