Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 9.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Teklunia napisał(a):
Axio ma tu bardzo lubiezna minke :cool3: ;)
e tam.. zmęczony był bieganiem... wody jeszcze w miseczce na dwór nie wystawiam.. jutro chyba jednak juz bedę musiała - w słonku sobie postoi to będzie ciepła ;)

Posted

Gosiek napisał(a):
a już myślałam ze przeoczyłyscie mój poscik :oops:

A bo one mają robale w glowie :evil_lol:

Gosiek napisał(a):

cuuudo

Ava jest śliczniusia :loveu:

Posted

PIKA napisał(a):
A bo one mają robale w glowie :evil_lol:
cuuudo
Ava jest śliczniusia :loveu:
prawda? A jaka kochana i przylepka :loveu: zauroczyła mnie na maxa :loveu:

dostała od cioci piłeczke :p

a skoro o robalach to zaraz zgram zdjęcia - nafociłam się dziś pszczółek na baziach :diabloti:

Posted

nooo, świetne foteczki ! :loveu::loveu::loveu:

Avunia jest sliczna i cudnie wygladaja razem z Axiem :loveu:

Gosiu, masz jeszcze jakies , chętnie obejrzymy , nie ma nic lepszego jak biegajace yoreczki ...:multi:

Posted

Gosiu , chciałam Ci przy okazji bardzo podziękować. Zrobiłam na Święta m.in. "mazurka z kaszką" wdł Twojego przepisu. Był przepyszny i bardzo szybko "zszedł". Naprawdę pycha :multi: :multi: :multi: Ma tylko jedną wadę, że człowieka uzależnia. Jeszcze kawałek i jeszcze.....Serdeczne dzięki.

Posted

Sabina1 napisał(a):
Gosiu , chciałam Ci przy okazji bardzo podziękować. Zrobiłam na Święta m.in. "mazurka z kaszką" wdł Twojego przepisu. Był przepyszny i bardzo szybko "zszedł". Naprawdę pycha :multi: :multi: :multi: Ma tylko jedną wadę, że człowieka uzależnia. Jeszcze kawałek i jeszcze.....Serdeczne dzięki.
bardzo się cieszę ze smakował - ja go uwielbiam :razz: Prawda ze ta kaszka w połączeniu z kakaowym ciastem jest wspaniała? Mogłabym takiego mazurka częściej jeść niz raz w roku ;)

Ala
.. zdjecia jeszcze mam ale są bardzo podobne ujęcia no i nie spytałam Monisi czy mogę wstawić na forum zdjecia gdzie jest i ona i Avunia więc na razie ich nie wstawię :cool1:

Posted

malawaszka napisał(a):
alee super z nich parka :klacz: Gosiu nie myślałaś o koleżance lub koledze dla Axelka??? :loveu:
oj myślałam, myślałam ale..... Axio nie bedzie miał towarzystwa ze względów praktycznych typu wakacje otd.. z 1 psiakiem łatwiej sie wyjeżdża ;)

Posted

PIKA napisał(a):
Ona na mnie lypie :roll:
:lol::lol::lol:

przed chwileczka pstryknęłam kilka fotek małej zielonej "musze" która bezczelnie siadła na ekranie komputera :cool1:
ale foteczki wstawię rano bo nie chce mi sie już dzis zgrywać z aparatu :oops:
Much uprawia czyszczenie wąsików/czułek :evil_lol:

Posted

olcha napisał(a):
Ciekawe dlaczego? :roll: :eviltong:
bo...... bo mi się ta fota podoba i już :oops:
i pscółka tak fajnie "wisiała" w powietrzu :eviltong:

a wiecie ze jak pszczółki "wiszą" w powietrzu to łapkami rozkładają sobie pyłek? hahaha czego to człowiek się nie dopatrzy fotografując makro :evil_lol:

Posted

Żeby nie było mi też się bardzo podoba to zdjęcie :loveu:

A co do posiadania dwóch psów to też miałam na początku opory...ale spokojnie jeżdżą z nami obie po rodzinie, na wakacje itd. tylko lepiej mieć psy mniej więcej w tym samym wieku bo moja staruszka Era (8 lat) nie chce wariować z roczniakiem :shake:

Jest jeden minus...chce się trzeciego :eviltong:

Posted

olcha napisał(a):
Żeby nie było mi też się bardzo podoba to zdjęcie :loveu:

A co do posiadania dwóch psów to też miałam na początku opory...ale spokojnie jeżdżą z nami obie po rodzinie, na wakacje itd. tylko lepiej mieć psy mniej więcej w tym samym wieku bo moja staruszka Era (8 lat) nie chce wariować z roczniakiem :shake:

Jest jeden minus...chce się trzeciego :eviltong:
hahaha wiesz... ale twoje psiulki nie są tak zwariowane jak yoraski a ja jeżdżę pod namiot.. wyobrraź sobie siebie pod namiotem na sporym kempingu, sporo ludzi z psamiu a ty musisz mieć oczy dookoła głowy .... wyobraź to sobie z 1 psem a potem np z dwoma - jak mozna upilnować dwa super zywe psiaki? Ja nie wiem i nie chcę tego sprawdzać...... z jednym psiakiem wystarczająco sie człowiek namęczy względem jego bezpieczeństwa :cool1:

Posted

Gosiek napisał(a):
hahaha wiesz... ale twoje psiulki nie są tak zwariowane jak yoraski a ja jeżdżę pod namiot.. wyobrraź sobie siebie pod namiotem na sporym kempingu, sporo ludzi z psamiu a ty musisz mieć oczy dookoła głowy .... wyobraź to sobie z 1 psem a potem np z dwoma - jak mozna upilnować dwa super zywe psiaki? Ja nie wiem i nie chcę tego sprawdzać...... z jednym psiakiem wystarczająco sie człowiek namęczy względem jego bezpieczeństwa :cool1:

Eh...wiem o czym piszesz też z małą szaloną Erą jeździłam pod namiot i też musiałam mieć oczy dookoła głowy bo ganiała biegających ludzi, rowerzystów itd naszczęście jej już przeszło.

Raz nawet miałam 'śmieszną' sytuację. Dwie dziewczyny z namiotu obok przyszły do mnie ze słowami "Twój pies na***ł nam do namiotu!" no to ja skruszona (ale nie dowierzając bo Era nigdzie nie odchodzi sama i nie robi nigdzie poza trawą) poszłam sprzątać...patrzę, a w ich namiocie leży mega koopa większa od mojego psa :-o aż parsknęłam śmiechem :eviltong: Następnego dnia się wyniosły :roll:

Teraz jeżdżę już na własną działkę. Jak idę na plażę to weteranka Era już wie, że ma się wygrzewać i właściwie pilnuje się sama. Natomiast Tekilę trzymałam na dłuuuuuuuuugiej smyczy bo wariatka zachowywała się tak jak Era za młodu :eviltong:

Posted

hahahaha ja bym chyba baaardzo głośno się roześmiała gratulując dziewczynom mega poczucia humoru.... hahaha kupa większa od psa :roflt::roflt::roflt::roflt:

mi chodzi głównie o bezpuieczeństwo Axia względem innych psów.. w zeszłe wakacje dziabnął go duży pies i od tego czasu niestety Axel potrafi reagować dziabnięciem większego psa... tzn nigdy mu się to nie udało bo na spacerkach w pobliżu innych psó jest na krótkiem smyczy i ja reaguję.. wiem ze robi to to ze strachu ale karcę go za to :roll:
Mam nadzieje że przyzwalaniem i szczebiotaniem ze "zobacz jaki śliczny pieseczek" cvzyli czymś co mozna nazwać zachęcaniem do poznawania się z większymi psami kiedyś sie przestanie bać... zobaczymy.

mówimy juz wszystkim ładnie dobranoc i uciekamy spać :p

Posted

:shake: Tak to prawda. Kiedyś Era była ufna do innych psów ale odkąd młoda haszczka chcąca się pobawić przeleciała po niej parę razy to Era zaczęła reagować zębami jak się chciał pies przywitać. Pocieszę Cię, że to przechodzi bo już jest spokojna ale bawić się nadal nie chce (może to domena wieku).

Dobranoc. Zachód przecudny :loveu:

Posted

Gosiek napisał(a):

dostała od cioci piłeczke :p

Oj Gosiu jakie cudne zdjątka! :multi: Zaraz idę spać więc życzę sobie żeby mi się takie cuda przyśniły :loveu: :loveu: