Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 9.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

cześć :p

dziękuję wszystkim za piękne życzonka :multi:

Madziu - a skąd wziąć to błogie lenistwo? Oj czas biegnie szybko - wczoraj bywaliśmy :lol: a dziś u nas bedzie świetowanie więc biegamy już i szykujemy wszystko ;)

życzę przemiłego dyngusa :cool1:

Posted

goście właśnie wyszli, posprzątaliśmy troszke na stole i teraz wreszcie mozna chwilkę odpocząć :evil_lol:

No i ... przed chwilką wyciągnęliśmy Axelkowi kleszcza z uszka :placz:
Jak ja się boję tych małych wsręciuchów :placz:

Posted

Gosiek napisał(a):

No i ... przed chwilką wyciągnęliśmy Axelkowi kleszcza z uszka :placz:
Jak ja się boję tych małych wsręciuchów :placz:

:crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye:
W ogródku złapał?:shake:
Kurde, ja to nawet nie wiem jak ten kleszcz wygląda i jak mam w tych włosach ich szukać :shake::shake::shake:

Posted

nie wiem czy w ogródku czy niedawno na wieczornym spacerku... Monia - na 100% poznasz ze to kleszcz, mówię Ci - sama kiedyś nie wiedziałam jak to dziadostwo wygląda ale niestety już wiem :-(
W zeszłym roku Axiowi wbił sie wielki jasnobeżowy kleszcz a ten teraz był z tych ciemnych - zdążył sie dopiero wbic bo nie był "napity" ale jednak - humory popsuł doszczętnie :-(

Posted

Moniś napisał(a):
A pies drapie sie w to miejsce czy coś? czy to przebiega bez objawowo? :shake:
raczej bezobjawowo - nie wiem dokładnie bo Ax drugi raz ma dopiero kleszcza ( i starczy - wiecej nie chcemy:angryy: ) ... ale nigdy się nie drapał - w zeszłym roku zauważyłam kleszczucha bo Axiowi tak dziwnie odstawały włoski na pyszczku :-o a teraz to córa zobaczyła że cytuję "co on takiego czarnego ma w uchu?"

Posted

ojej, to dobrze, że udało się go wyciągnąć
muszę koniecznie obejrzeć Masterka, bo dzisiaj byliśy w lesie, ale tak jak Moniś nie wiem jak ja się dopatrzę tego czarnego świństwa :shake:

Posted

Moniś napisał(a):
Nie dobrze, nie dobrze :shake::shake::shake: te kleszcze to istna plaga :placz::placz:
Mam nadzieje, że na Nodim nigdzie nie siedzi :shake::shake::shake:
musisz po prostu po spacerkach oglądać Noddiego i tyle - nie ma innej opcji niestety :shake:
Głaszcząc psiaka można wyczuć "zgrubienie" czyli coś innego niż gladkość włosa :cool1:

Axio biedulek padł i śpi - cały dzień był na nóżkach i nie spał.. towarzysz maleńki :loveu:

Posted

madziasto4 napisał(a):
ojej, to dobrze, że udało się go wyciągnąć
muszę koniecznie obejrzeć Masterka, bo dzisiaj byliśy w lesie, ale tak jak Moniś nie wiem jak ja się dopatrzę tego czarnego świństwa :shake:
nie musi być czarny!!!!!
Axel w zeszłym roku miał jasnobeżowego :cool1:

Dominika napisał(a):
i ja ze Szpili wedrownego kleszczora wyciagalam ostatnio :angryy: :angryy:

taka sroga zima a i tak jest ich ogrom :shake:

no żesz :angryy: ja teżmyślałam ze trochę tych drani sie wymrozi ale widocznie siedziały sobie pod sniegiem i miały w miarę ciepło :mad:
Zakroplę Axelkowi większą dawkę Frontline :diabloti: i niech się trzymają wstręciuchy od nas na kilometr conajmniej :diabloti:

Posted

Gosiek napisał(a):
musisz po prostu po spacerkach oglądać Noddiego i tyle - nie ma innej opcji niestety :shake:

Oglądam go Gosiu, ale obawiam się, że w tych jego czarnych włoskach to nic nie dojrzę :shake: co prawda nie chodzimy do lasów itp. ale to już chyba nie ma znaczenia, bo one są wszędzie :placz::placz::placz:
Właśnie przejżałam kilka stron o kleszczach- okropieństwo :mad::angryy::angryy::angryy:
Że też nie ma na nie trwałego sposobu :-(

Posted

a my mamy problem bo u nas Szpidoopcia jest uczulona na frontline

zostaje nam tylko obrozka :shake:

w zeszlym roku sie sprawdzila ale co bedzie w tym :roll:

Posted

dbsst napisał(a):
a my mamy problem bo u nas Szpidoopcia jest uczulona na frontline

zostaje nam tylko obrozka :shake:

w zeszlym roku sie sprawdzila ale co bedzie w tym :roll:
a jak się objawia to uczulenie?

Axel na szczęście chyba nie jest uczulony bo od ponad roku zakraplamy go ta większą dawką.. w tym roku niestety nie był jeszcze zakroplony i złapał wstreciucha... ale jutro kupimy Frontline i od razu Axia zakroplę ... troszke mu sie to nie podoba - nie lubi mieć mokrego karku :lol: i tak sie przez kilkanaście minut kuli i ucieka sam przed sobą :cool1:

Posted

Gosiek napisał(a):
nie musi być czarny!!!!!
Axel w zeszłym roku miał jasnobeżowego :cool1:

Dokładnie tak, właśnie wyczytałam, że może mieć kolor od jasno do ciemno brązowego, czarnego:angryy::angryy::angryy:
Pisze też, że bez "jedzenia" żyje nawet dwa lata :mad::mad::mad:

Posted

PIKA napisał(a):
No rzesz z tymi kleszczami :shake:

Zabezpieczcie psy jakimis środkami :shake:
zabezpieczam - ale w tym roku nie rozpoczęliśmy jeszcze sezonu zakraplania :shake: cholera jasna... pierniczone wstrętne małe wampiry :angryy:

Posted

Moniś napisał(a):
Dokładnie tak, właśnie wyczytałam, że może mieć kolor od jasno do ciemno brązowego, czarnego:angryy::angryy::angryy:
Pisze też, że bez "jedzenia" żyje nawet dwa lata :mad::mad::mad:

to jak ja go poznam??:shake: nie pomyli się z jakimś pieprzykiem?? :oops: :oops: